A megtérés fogalma. Mk 1:14-15 Miután Jánost fogságba vetették, elment Jézus Galileába, és így hirdette az Isten evangéliumát: "Betelt az idő, és elközelített.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Lépj tovább a szolgálatban!
Advertisements

A kiáltó világ.
ÖRÖK ÉRTÉKEK Életünk döntések sorozata: Mózes példája; Zsid.11,24-26; „Hit által tiltakozott Mózes, amikor felnőtt, hogy a fáraó leánya fiának mondják.
Mit kell tenned, ha meg akarsz térni Istenhez?
Ezért senki se kérkedjék az emberekkel. Hisz minden a tietek: Pál, Apolló, Kéfás, a világ, az élet, a halál, a jelenvalók, az eljövendők: minden a tietek.
Az Élet Igéje április.
GABRIEL GARCÍA MÁRQUEZ
Krisztus uralma alatt élni 1. András hadművelet Johan Lukasse írása nyomán Megváltóm és Királyom.
A házasság még nem a mennyország
és ebbe más is belehalt már…
Folyamodjatok az Úrhoz,
Húsvét az élet ünnepe.
A SIKERES ÉLET TITKA.
Az egymáshoz tartozás gyakorlata
Az Élet Igéje február.
Várna i Péter március. „… hogy Ő szolgáljon” (Mt 20,28)
Megszentelődés Péter levelei alapján Ifi óra - Békés
1 perc Isten jelenlétében / 1 perc Istennel
Kutya nélkül élni lehet,de nem érdemes.
…Kezdjük el együtt nagyböjt szent Idejét!
Jézus te vagy minden álmom
Névnapodra Szeretettel
Nagyböjt, az újrakezdés lehetősége!
Ahogy engem elküldtél a világba, én is elküldtem őket a világba” (János 17:18)
Úton böjtben.
1. Kedvelte őket az egész nép ApCsel. 1:42-47 (47/a) „… és kedvelte őket az egész nép.” χαρις (khárisz):- kegyelem (mint örömteli jutalom),
Vajon mit gondol Rólam az Isten?
Bibliai gondolatok - olasz tájakkal és zenei aláfestéssel
Úton böjtben Helyettem meghalt Ő Elvette minden bűnöm Mondd, ó, mondd ki volt Ő? Meghalt a Golgotán, Függött a keresztfán, Jézus, Jézusnak hívják.
Helyettem meghalt Ő Elvette minden bűnöm Mondd, ó, mondd ki volt Ő? Meghalt a Golgotán, Függött a keresztfán, Jézus, Jézusnak hívják.
BÖJT 2014.
Folyamodjatok az Úrhoz,
* * * "Folyamodjatok az Úrhoz, az Ő hatalmához,
Folyamodjatok az Úrhoz,
Folyamodjatok az Úrhoz,
Gyülekezet Koinónia - Közösség.
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
„Ha az ÚR nem építi a házat, hiába fáradoznak az építők
ISTEN hozott köztünk!.
A békéltetés szolgálata
Rózsa!.
ISTEN KIRÁLYSÁGA Készítette: Jon A. Palmer. Isten királysága  Azért vagyunk a földön, hogy megváltoztassuk a forgatókönyveket…
Isten munkája - Isten felkentje
NAGYBÖJT 2012 …az újrakezdés lehetősége…
Az Élet Igéje június „Ne hasonuljatok a világhoz, hanem gondolkodástokban megújulva alakuljatok át, hogy felismerjétek, mi az Isten akarata, mi.
Az élet igéje Az élet igéje december december.
{ Miért utálnak a férfiak gyülekezetbe járni? Nehéz kérdések, Békevár, Jóföldi Endre, 2012.
BB Biblia-kör.
2012. Január 1.. „Egyiptomból hívtam el fiamat” Hóseás 11,1.
Az Élet Igéje november „Könnyebb a tevének átmenni a tű fokán, mint a gazdagnak bejutni az Isten országába.” (Mt 19,24)
Isten hozott köztünk!.
ISTEN hozott köztünk!.
Nagyböjt 2011 …Kezdjük el együtt nagyböjt szent Idejét!
„ Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek.” – mondja Jézus Máté 11: 28.
2013. október Az Élet Igéje „Ne tartozzatok senkinek semmivel, csak kölcsönös szeretettel, mert aki felebarátját szereti, teljesíti a törvényt.” (Róm.
Jézus követése Ifjúsági óra.
Isten mondta.
1.János 2:17 „ A világ pedig elmúlik, és annak kívánsága is de aki Isten akaratát cselekszi, megmarad örökké.”
Az Élet Igéje szeptember.
Főpapi kenet Heidelbergi KT 31..
Kegyelem által Élet Világosságban.  Jn20,30-31 Sok más jelt is tett Jézus a tanítványai szeme láttára, amelyek nincsenek megírva ebben a könyvben. Ezek.
Új hálaének áldja Istent
Jöjj, ha éhes vagy.
Milyen a Szellemi életünk?.  Erre megkérdezték: „És te milyen jelt mutatsz, hogy miután láttuk, higgyünk neked? Mit cselekszel? Atyáink a mannát ették.
Nagyböjt III Vasárnap Á-év János 4,5-42 Jézus megérkezett Szamaria egyik városába, amelyet Szikarnak neveznek, közel ahhoz a földdarabhoz, amelyet Jákob.
1.Hálás - mások hitéért és szeretetéért Kol 1,4. Bátorít! 2.Ismeri az Atyát - mint szabadítót. Kol 1,13 és Jézust - mint aki megbékéltetett az Atyával.
Református istentisztelet
Igeolvasás „1Dicsekednem kell, habár nem használ; rátérek azért az Úr megjelenéseire és kinyilatkoztatásaira. 2Ismerek egy embert a Krisztusban: tizennégy.
A) Jézus Krisztus személye
KERESZTÉNY FUNDAMENTUMOK III. Az egyéni hívő élet alapja
Előadás másolata:

A megtérés fogalma

Mk 1:14-15 Miután Jánost fogságba vetették, elment Jézus Galileába, és így hirdette az Isten evangéliumát: "Betelt az idő, és elközelített már az Isten országa: térjetek meg, és higgyetek az evangéliumban."

A MEGTÉRÉS Megtérés: 1. Megváltoztatja a szándékát, meggondolja magát. (Csia: más felismerésre tér) 2. Megbán Mit jelent megváltoztatni a szándékunkat? Mit jelent más felismerésre térni. Mit jelent megtérni? Sok embert mi vonz a keresztény élethez?

A kereszténység vonzó, mert ebben a közegben megértenek, meghallgatnak, szeretnek. Nem gúnyolnak, nem csúfolnak, nem bántanak. A békesség és szeretet uralkodik náluk.

Hogyan akarjuk Jézust követni? A megtérés megbánást jelent. Szándékváltoztatást, életfelfogás megváltozatását. Gondolkodásmód megváltoztatását. Még is sokan úgy akarják követni Krisztust, hogy továbbra is a világhoz igazodnak. Önmagunkat megtagadva követjük Őt, vagy ostorral a kezünkben, Jézust csapkodva, bűnökkel terhelten?

Honnan lehet felismerni a langyos keresztényeket? Azt tanítják, nem lehet tisztán élni, Isten üdvösséget ad a bűneinkkel együtt. úgysem tudok megváltozni, Isten elfogad ilyennek, hát fogadj el te is barátom. Kompromisszumokat köt a bűnnel. sok mindenre azt mondja, ez még belefér. Nem számít, ha parázna vagyok, Isten szeret, elfogad. Nem számít, ha haragszom emberekre, és nem bocsátok meg másoknak, mert ugye nem lehet mindent megbocsátani… Azt vallja, Jézus megváltott, üdvösségem van, amit nem lehet elveszíteni. Nem tart bűnbánatot és nem ismeri a keskeny utat.

Isten szeretete feltétel nélküli, de az üdvösség nem! Jézus azt mondja, az szeret engem, aki az én beszédeimet, parancsolataimat megtartja. Aki NEM TGADJA MEG ÖNMAGÁT, nem veszi fel az ő keresztjét és nem követ engem, az nem méltó énhozzám. Az üdvösség feltételekhez van kötve! Vállalod? Ha igen, akkor változtasd meg a gondolkodásod. Térj új felismerésre. Változtasd meg a szándékodat.

Ne idomuljatok ehhez a korhoz, hanem megújult értelemmel alakuljatok át, hogy azt próbálgassátok, hogy mi az Isten jó, kedves és tökéletes akarata. Róm 12:2 (Csia ford.) Ne szabjátok magatokat-e világhoz. : Aión - Hosszú idő, örökkévalóság, világkorszak. Az Eklézsia történetében, ez minden korszakra vonatkozik. Hogy ne szabjuk magunkat az adott korhoz, a jelenlegi világhoz.

Honnan vedd a bátorságot? Ha döntöttünk Jézus mellett, vegyük is komolyan, mert nagyon nagy árat fizetett értünk. Tagadjuk meg önmagunkat, kívánságainkat, bűneinket és ne éljünk ezekkel együtt, mert kiválasztottak vagyunk. Ha pedig megbotlunk tartsunk bűnbánatot és Ő hű és igaz, hogy megbocsátja vétkeinket, mert Jézus kifizette az árat. Honnan vedd a bátorságot film: