Foglalkozási Rehabilitációs Centrum (FRC)

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Mit lehet tudni a célcsoportról?
Advertisements

A kiemelt projekt tapasztalatainak hasznosítása „Tett - Program az áldozatokért és tettesekért” nyitókonferencia december 16. Siófok Lénárd Krisztina.
Fancsalszki Éva projektmenedzser TÁMOP-2.4.3/A-09/ Június 07.
Észak-alföldi Regionális Munkaügyi Központ Szolnoki Kirendeltség és Szolgáltató Központ Szolgáltató Centrum  augusztus 21. óta működik  az Észak-alföldi.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Az ÁFSZ szervezetfejlesztési törekvései különös tekintettel.
„A MUNKA NEMESÍT II.” "A programot az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány támogatja."
A Képzési Csoport tevékenysége Budapest Esély Nonprofit Kft
A Kőszegi és Felső-Répcementi Kistérség Foglalkoztatási Paktuma Munkáltatói Fórum Csepreg március 19.
ORSZÁGOS MUNKAERŐ-PIACI SZOLGÁLTATÓ ÉS SZAKMAI TÁMOGATÓ HÁLÓZAT
A komplex rehabilitáció Új feladat – új szemlélet! Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ november 26.
Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat hosszú távú stratégiája, kapcsolata a releváns operatív programokkal.
Nyitó rendezvény „Motiváló képzések és kapcsolódó szolgáltatások a ”Pro-Team” Nonprofit Kft-nél.” TAMOP A2-12/ október 18.
A MENTOROK SZEREPE A KOMPLEX REHABILITÁCIÓ FOLYAMATÁBAN Tengelic.
„Megváltozott világ?!” TÁMOP /1-2F projekt Dr. Ádám Szilvia.
TÁMOP /A
A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány bemutatása az egyenlő esélyű hozzáférés tükrében Budapest, június 17. Szentkatolnay Miklós.
TÁMOP „Megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációjának és foglalkoztatásának segítése” c. kiemelt projekt dél-dunántúli regionális alprojektjének.
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
Látássérültek közösségi mentorainak képzése és foglalkoztatása TÁMOP /
Mobil: (30) Cím: 4100 Berettyóújfalu, Széchenyi u. 13.
Civil szervezetek részvétele a munkaerőpiaci szolgáltatások ellátásában a Közép-magyarországi régióban.
Foglalkozási Rehabilitációs Szolgálat működése Előadó: Pátkai Andrásné szolgálatvezető Budapest, 2006.október 24.
”PRO-TEAM” REHABILITÁCIÓS NONPROFIT KFT. Versenyszféra Fórum „Munkaerő-piaci szolgáltatások a „Pro-Team” Nonprofit Kft-nél.” TAMOP /
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) TÁMOP – TIOP A pályázati lehetőségek rendszere.
A TÁMOP /1 projekt működési modelljéről, a megvalósult fejlesztésekről Budapest, november 19.
A foglalkozási rehabilitáció helye és szerepe a munka- ügyi szervezetben Harkány, október 16. Szellő János.
Szeretettel köszöntjük a TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai szakmai fórum résztvevőit! szakmai fórum résztvevőit!
E-learning alapú komplex képzések
TÁMOP C-09/ „Kitárt karok” szeptember február 29. „Első lépés” – alacsony foglalkoztatási eséllyel rendelkezők képessé.
Tranzit foglalkoztatás a Civil Nonprofit Kft-nél
Tájékoztató az aktuális foglalkoztatási és képzési programokról.
„Szociális és Oktatási Önkéntes Tevékenység
MUNKÁLTATÓI FÓRUM Ösvény Esélynövelő Alapítvány /Füzesgyarmat/ Békéscsaba, június 06.
Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű képzési.
Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű.
Támogatott Foglalkoztatás célcsoport specifikus ismeretek a foglalkoztatáshoz kapcsolódóan – értelmi sérültek TÁMOP Országos Hálózati Találkozó.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
MÁS-KÉPp 60 Esély a tanulásra – csatlakozás a jövőhöz Hatvanban Hatvan Város Önkormányzata Hatvan Városi Művelődési Központ és Könyvtár Grassalkovich Oktatási.
Az Esélyegyenlőség és az ESZA alapelveinek érvényesítése Európai Unió Magyarország -Budapest Európai jogfejlődés Luxemburgi és Lisszaboni folyamat.
Pénzesné Tóth Márta kistérségi tanácsadó Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. „Civil pályázati lehetőségek a időszakban”
Kunszentmártoni kistérség munkaerő-piaci helyzete, támogatási lehetőségek Készítette: Deák István kirendeltség-vezető.
Velünk egy jobb világért! Fő támogató: Partner: Andersen Munkaerő-piaci Támogató és Képzési Program 11 Lukács András vezető „Esély a munkára – Civil együttműködés.
Mentorhálózat a A-11/1 pályázatban A-11/1 „Bentlakásos intézmények kiváltása” Információs nap Budapest, március 1.
A foglalkoztatási paktumok célja Megismerni a térség foglalkoztatási helyzetét Összehangolni a térség gazdasági és humánerőforrás fejlesztési tevékenységeit.
Foglalkoztatási Fórum Gödöllői Kistérségi Foglalkoztatási Paktum 2011
A TÁMOP-2.2.3/07/2-2F projekt megvalósítása Nógrád megyében
Látássérült Nők Munkaerőpiaci Reintegrációja a Fehér Bot Alapítványnál A „Sorstárssegítők a Szociális Szférában” című programról.
"Új látásmód" érzékenység, innováció és közös tanulás a látássérült emberek munkaerő-piaci re/integrációjáért TAMOP /
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
Új utak az elsődleges munkaerőpiacra Zalai alternatív munkaerő-piaci szolgáltatások bemutatása.
Foglalkozási Rehabilitációs Szolgálat
„Kihívások és válaszok” - szakmai nap Előadó: Pántya Erika projektmenedzser Szombathely, október 24.
BFH Európa Kft. Hollósi Szabolcs ügyvezető
MILASSIN ERIKA IGAZGATÓ
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
FoglalkoztaTárs – Társ a foglalkoztatásban
INNOLEARN KONFERENCIA Gödöllő, szeptember 26.
„Első lépés” – alacsony foglalkoztatási eséllyel rendelkezők képessé tevő és önálló életvitelt elősegítő programjai TÁMOP C-09/ „Trambulin”
TÁMOP „Út a munka világába” Közép-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ dr. Nyári Tibor projektvezető.
A Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület tevékenységének bemutatása GYURKÓ BÉLA (megyei kapcsolattartó)
TÁMOP /1 Bács-Kiskun megyében Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja Szegfű Rita projektvezető Kecskemét, február 27.
„Gondoljunk a jövőre” Szakmai nap előadó: Magyar Mariann projektmenedzser Regionális Szociális Forrásközpont Kht. Szombathely június 22.
Megváltozott munkaképességűek és fogyatékkal élők foglalkoztatását elősegítő támogatások és módszerek Tatosné Takács Andrea december 18.
ZALAI INNOVATÍV FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM MEGVALÓSÍTÁSA TOP-5.1.1
Megyei szintű foglalkoztatási megállapodások, foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködések SIPOS-KOVÁCS MÓNIKA PROJKETMENEDZSER.
Pécs, DECEMBER 15. Szellő János DDRMK FRO osztályvezető
Készítette: Farkasné Veres Edina
DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS PAKTUM KONFERENCIA
Helyi Foglalkoztatási Együttműködések az Edelényi kistérségben
Előadás másolata:

Foglalkozási Rehabilitációs Centrum (FRC) TÁMOP-5.3.8.A3-12/1-2012-0022 A projektek az Európai Unió támogatásával valósulnak meg

Az Impulzus Egyesület bemutatása 1. 1996-ban alakult. Foglalkoztatási célú közhasznú civil szervezet felnőttképzési intézményi akkreditációval. Hatóköre: Jász-Nagykun-Szolnok megye. Alaptevékenységei: - Munkaerő-piaci szolgáltatások nyújtása a következő kiemelt csoportok számára: pályakezdő fiatalok és a hátrányos helyzetű lakosságcsoportok (alacsony iskolai végzettségűek, 50 évfelettiek, GYES-ről, GYED-ről visszatérő nők, romák, megváltozott munkaképességűek, közöttük a fogyatékossággal élők) részére. Cél: a társadalomba való be-illetve visszailleszkedésük elősegítése, munkaerő- piaci esélyeik növelése. Finanszírozás: komplex képző – és foglalkoztatást elősegítő projektek megvalósítása EU-s és hazai támogatással. A projektek az Európai Unió támogatásával valósulnak meg

Az Impulzus Egyesület bemutatása 2. Együttműködő partnerek: önkormányzatok és intézményeik, munkaügyi központ és kirendeltségei, civil szervezetek, munkáltatók. - Támogató Szolgálat működtetése a fogyatékossággal élőknek: személyi segítés személyi szállítás klub és nyári tábor szervezése a fogyatékos fiatalok részére Cél: a fogyatékossággal élők önálló életvitelének elősegítése. Finanszírozás: állami normatíva. A projektek az Európai Unió támogatásával valósulnak meg

A leghátrányosabb helyzetű csoportok munkaerő-piaci esélyeinek növelése érdekében motiváló képzések és kapcsolódó szolgáltatások támogatása című TÁMOP-5.3.8.A3-12/1 számú pályázati felhívásra benyújtott projekt keretében Foglalkozási Rehabilitációs Centrum (FRC) létrehozása Törökszentmiklóson A projektek az Európai Unió támogatásával valósulnak meg

Főpályázó: Impulzus Egyesület Szolnok   A projektben együttműködő partnereink: Országos Humánerő-piaci Szolgáltató és Szakmai Támogató Hálózat A térség önkormányzatai Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal  Rehabilitációs Szakigazgatási Szerve JNKSZ Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja és Kirendeltségei Családsegítő Szolgálatok és egyéb önkormányzati intézmények Foglalkozás-Egészségügyi Szolgálat Munkáltatók Civil szervezetek A megvalósítás időszaka 2013. augusztus 01 – 2015. június 30. A támogatás összege 52.796.708 Ft A projektek az Európai Unió támogatásával valósulnak meg

A pályázati felhívás célja: A megváltozott munkaképességű, foglalkozási rehabilitációban részesülő személyek munkaerő-piaci integrációjának elősegítése, javítása a megmaradt munkaképességük figyelembevételével.   Indokoltsága: Magyarországon az Európai Unió átlagához képest alacsony a foglalkoztatottsági szint, ezen belül rendkívül alacsony a megváltozott munkaképességűeké, 23 %, míg az Európai Unióban eléri az 50 %-ot. A projektek az Európai Unió támogatásával valósulnak meg

Kik a megváltozott munkaképességűek? Akiknek az egészségi állapota a rehabilitációs hatóság komplex minősítése alapján 60%-os vagy kisebb mértékű. Ezen belül 2 fontos csoport különíthető el: a fogyatékos emberek ezen belül: a mozgás-, a látás,- a hallás,- s az értelmi és a halmozottan sérült emberek, az autizmus spektrumzavarral és a pszichoszociális fogyatékossággal élők az egészségkárosodott személyek, akiknek különböző fiziológiai, fizikai funkciói rövidebb – hosszabb ideig rendellenesen működnek.   A projektek az Európai Unió támogatásával valósulnak meg

A nyertes projektek megvalósítása következtében országosan ismertté válik a megváltozott munkaképességűek száma, összetétele, főbb jellemzőik lehetőségük nyílik a hatékony, komplex munkaerő-piaci szolgáltatások igénybevételére elhelyezkedési esélyeik jelentősen javulnak létrejön az Országos Munkaerő-piaci Szolgáltató és Szakmai Támogató Hálózat, melynek tagjai a projekt időszak után is együtt kívánnak működni a célcsoport érdekében integrált informatikai rendszer és közösségi portál segíti az országosan egységes szakmai munkát. A projektek az Európai Unió támogatásával valósulnak meg

Az Impulzus Egyesület projektjének vállalásai: 200 fő megváltozott munkaképességű személy bevonása a projektbe a Törökszentmiklósi Járás településeiről, illetve a megye más településeiről (ok: egyetlen nyertes pályázó az Impulzus Egyesület a megyében) 100 fő részére egyéni munkavállalási terv készítése, egyénre szabott stratégia kidolgozása 50 db, a célcsoport számára megfelelő munkakör felmérése 20 munkáltatóval együttműködési megállapodás megkötése 45 fő elhelyezése a nyílt munkaerő-piacon.   A projektek az Európai Unió támogatásával valósulnak meg

A projekt tevékenységei: Foglalkozási Rehabilitációs Centrum létrehozása és működtetése Törökszentmiklóson csatlakozás az Országos Munkaerő-piaci Szolgálat és Szakmai Támogató Hálózathoz az országosan kidolgozott szakmai-módszertan alkalmazása az integrált informatikai rendszer bevezetése, a közösségi portál használata szóbeli tájékoztatók tartása az egyes településeken, együttműködés a helyi partnerekkel a megváltozott munkaképességűek felkészítése a munkavállalásra = a munkavállalói profil felmérése (szociális háttér, fizikai-lelki erőnlét, egészségi állapot, képesség-készség) = csoportos foglalkozások , illetve egyéni elbeszélgetések szervezése a megfelelő munkahely megtalálásának segítése az elhelyezkedés és a munkahely megtartásának segítése mentori munkával az utánkövetés biztosítása. A projektek az Európai Unió támogatásával valósulnak meg

Mit nyújt a Foglalkozási Rehabilitációs Centrum szolgáltatásaival a munkáltatóknak? - A jelentkezők között előszűrést végez a munkáltató elvárásainak megfelelően – ez idő - és költség megtakarítás a munkáltató számára. - A cég vezetőinek és a leendő munkatársaknak érzékenyítő tréninget tart a fogadókészség növelése érdekében. - Munkakörelemzést készít a felajánlott munkahelyekre. - Munkavállalásra felkészített, motivált munkaerőt közvetít, aki a leendő munkakörét ismeri, felvételi interjúra alkalmas megjelenésében, viselkedésében önéletrajzzal rendelkezik próbanapra felkészített egészségügyi alkalmassága megfelelő. - Folyamatos kapcsolat a munkáltató – a munkavállaló – és az FRC között. Ezen belül: - a munkavállaló beilleszkedésének nyomon követése - a munkáltató informálása a jogszabályi változásokról, az új munkavállalást érintő lehetőségekről pl. rehabilitációs kártya igénybevétele, pályázatok, akadálymentesítés támogatása stb. A projektek az Európai Unió támogatásával valósulnak meg

Foglalkozási Rehabilitációs Centrum(FRC) 5200. Törökszentmiklós Almásy u. 10.   Nyitva tartás: Hétfőn: 9.00 - 14.00 Kedden: 9.00 - 14.00 Szerdán: 13.00 - 18.00 Csütörtök: 9.00 - 14.00 Pénteken: 9.00 - 13.00  A foglalkozási tanácsadók: Fazekas Sándorné 06/70 329-2188 Fazekas Róbert 06/70 933-9494 Flasch Péterné Zita 06/70 329-2190 A projektek az Európai Unió támogatásával valósulnak meg

Kihelyezett ügyfélfogadás a megyében kéthetente egy alkalommal Település Cím Legközelebbi időpont Nap Időpont Jászberény Flasch Péterné Zita DMK régi Ifjúsági Ház Bercsényi út 1/a 70/329-2190 2014. 04. 01. kedd 1000 - 1400 Karcag Fazekas Róbert Sportcsarnok József A. u.1. 70/933-9494 2014. 04. 07. hétfő 900-1300 Kunhegyes Fazekas Sándorné Városi Könyvtár és Közművelődési Intézmény Szabadság tér 7. 70/329-2188 2014. 04. 09. szerda 900 - 1200 Kunszentmárton Mozgáskorlátozottak Tizazugi Egyesülete Veres János út 12. 2014. 03. 28. péntek 900 - 1300 Mezőtúr homo-faber Alapítvány Táncsics M. u. 14. 2014. 04. 04. Szolnok Impulzus Egyesület Baross u. 41.G.ép.fsz. 2014. 04. 08. A projektek az Európai Unió támogatásával valósulnak meg

Szabó Rudolfné dr. projektmenedzser Telefonszám: 30/921-6139 Köszönöm a figyelmet!   Szabó Rudolfné dr. projektmenedzser Telefonszám: 30/921-6139 56/412-926 Impulzus Egyesület 5000 Szolnok, Baross Gábor u. 41/G. fsz. A projektek az Európai Unió támogatásával valósulnak meg