Egy egyszerű számítás Megdöbbentő eredmény Egy tévénéző egyszerű számítása és a CNN-nek elküldött megjegyzése: Az adófizetők pénzéből tervezett banki.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A SZÁMOK SZÉPSÉGE.
Advertisements

A történet helyből csalással indul, hiszen a politikusok arra kérnek felhatalmazást az emberektől, hogy az ő érdekeiket képviselhessék a parlamentben –
Ha a hütödben van ennivaló, van ruhád, hogy felöltözz,, tetö a fejed felett és egy ágy amibe lehajthatod a fejed... Akkor gazdagabb vagy mint a világ.
GLOBÁLIS FALU Ha a föld lakosságát egy 100 lelket számláló faluba redukálnánk a jelenlegi arányok megtartásával, akkor ebben a faluban lakna: 57 ázsiai.
Hogy akarsz gyorsan pénzhez jutni? Avagy a jótündér elhagyta a varázspálcáját, úgyhogy ez maradt...
Merengés a hidakról… Forrás: :01 9/egy_picit_drgabb_lesz.
AZ ÜVEGELT ÍVÓVÍZ…. SZÜKSÉGES?... MÜANYAG ÜVEGEK.
Kedvezményes források hitelképeseknek Sebők Orsolya főszerkesztő.
A pénz motívuma az irodalomban
Nyugdíj.
Önkormányzat és civilek együttműködése Illyefalván Benedek Erika.
1 „ Gazdasági kihívások 2009-ben ” Dr. Hegedűs Miklós Ügyvezető GKI Energiakutató és Tanácsadó Kft. Dunagáz szakmai napok, Dobogókő Április 15.
Cselekedni most és mindenkiért Kormányszóvivői tájékoztató A gyermekes családok otthonteremtéséért október 18.
Ha Isten egy pillanatra elfelejtené, hogy én csak egy rongybábu vagyok, és még egy kis élettel ajándékozna meg, azt maximálisan kihasználnám. Talán nem.
A válság és ami utána következik….
Bármilyen hülyeségnek tűnik, de működik. Próbáljátok ki!
Ha ma erőtől duzzadva ébredtél, és fájdalom nélkül keltél fel az ágyból... …Isten áldása volt veled!
SÁFÁRSÁG Beruházás – Amit Isten ránk bízott Adakozás - Gyűjtés
A víz-háborúk kora jöhet
Az Európai Unió költségvetése Magyar esélyek és veszélyek Dr. Surján László október 10.
Befejezéséhez közeledik a világ legmagasabb épülete
Feltűnt nekem, milyen zavarba ejtő tud lenni ez a kérdés: „Mit jelent: szeretni?”.
A fejlődő világ két átka:
10 RÓZSA SZÁMODRA. Ha ezt az üzenetet megkapod … az azért van, mert különleges ember vagy!
Szeress úgy, mintha Téged még soha senki sem bántott volna meg!!!
1 perc Isten jelenlétében / 1 perc Istennel
A hatágú csillag (12 oldalú poligon) kerülete K1= (4/3)K0= 4,
Küldd el ezt a szívet mindazoknak, akiket nem szeretnél elveszíteni 2009-ben, nekem is, amennyiben nem akarsz elveszíteni. Sorolj fel 12-t közülük! Lássuk.
Megújul a Sulinet Expressz. Az SZDSZ elnöke felkérte a liberális minisztereket, hogy vizsgálják meg tárcáiknál vannak-e olyan programok, amelyek azokat.
ANTOINE DE SAINT- EXUPERY Gondolatok „A kis herceg” című könyvből.
A strucc.
Mercur Budapest Buda Hotel **** A szoba ára adóval reggeli nélkül! Ha reggelit is szeretnénk 13 eurot kell érte fizetni naponta személyenként!
ha le tudnánk kicsinyíteni a Földet, és a 6,5 milliárd embernyi népességet egy 100 lelket számláló falura, és az arányok változatlanok maradnának, akkor…
A munkanélküli…. Bihal.
A rezgő mozgás kvantummechanikai leírása 1. Miért kell foglalkoznunk ezzel a problémával? 2. Mi a legegyszerűbb modell? 3. Mi a várható eredménye a legegyszerűbb.
FONTOSAK VAGYUNK EGYMÁSNAK...
Nemzeti számlák, Szektorszámlák Klein Marcell.
Valami aggaszt, vagy idegesít?
2008. Június 3. F e l e l ő s s é g ü n k t e l j e s t u d a t á b a n „Családi Kasszasikerek” Öngondoskodás Program 2009.
Lendületben az ország! Nemzeti Területfejlesztési Hivatal Igazságos lakástámogatás november 2.
Kormányszóvivői tájékoztató Olcsóbb, hatékonyabb állam Szilvásy György a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter.
Válság felé sodródik a magyar gazdaság A gazdaság állapota 4 Tovább csökkent a gazdasági növekedés, a legfrissebb adatok szerint 2,4 %-ra esett vissza.
? Államadósság Jól állunk-e vagy sem? Nagy a jólét, vagy éppen ellenkezőleg, romlik az élet minősége? Dübörög-e a gazdaság, vagy éppen ellenkezőleg, válság.
ISTEN KIRÁLYSÁGA Készítette: Jon A. Palmer. Isten királysága  Azért vagyunk a földön, hogy megváltoztassuk a forgatókönyveket…
Program kamat Készítette: Rummel Szabolcs Elérhetőség:
A jövő válsága a vízhiány Készítette: Lőrincz Bea – 10.A.
Közösségi Önsegítő Rendszer (KÖR) mint jó megoldás teleházak számára.
Gondolkodjunk el ! Zene A változások már léteznek!
A PALACKOZOTT ÍVÓVÍZ… SZÜKSÉGES?... MŰANYAG PALACKOK.
Az egészség Készítette: Vida Fruzsina.
Dubai "Egy más világ".
AZ PALACKOZOTT ÍVÓVÍZ…. SZÜKSÉGES?...
GLOBÁLIS FALU A Globális Falut, úgy kell elképzelni , hogy az ott élő 100 ember arányosan reprezentálja a Földünk teljes népességét, amely az alábbi populációs.
LENDÜLETBEN AZ ORSZÁG A Magyar Köztársaság kormánya.
Tudta-e Ön … ?. - Tudta-e Ön, –hogy a parlamenti képviselők összesen havi 360 millió forint fizetést kapnak a büdzséből?
DR BITTNER PÉTER NEKÜNK ÖSZTÖNZÉS NEKIK OSZTALÉK SZÉKESFEHÉRVÁR,
Ha van ennivaló a hűtődben, ruha magadon, tető a fejed fölött és egy hely, ahol békésen alhatsz ... …akkor gazdagabb vagy, mint a világ 75%-a.
SZIPORKÁK.
HELYI GAZDASÁGFEJLESZTÉS. A nyíregyházi élelmiszer piac számokban Nyíregyháza lakosainak száma: Fő​ Napi élelmiszerre költött összeg: 1000 Ft/fő​
VIDEÓ I.. Tisztelt Érdeklődő! Az alábbiakban egy új, kiegészítő jövedelemforrásról szeretnélek tájékoztatni. Amennyiben előfordult már, hogy:
Jól számoltunk – e ?. Mennyi a munkaidő  A dolgozók fizetésemelést akarnak, erre így válaszol a munkaadó:  Nem szégyellik magukat?  Tudják önök tulajdonképpen,
A pénz nem boldogít . Egy ember, akinek 3 milliárdja van, semmivel sem boldogabb, mint az, akinek csak kettő van…!
A Hormuzi-szoroson áthaladva jutunk a Perzsa-öbölbe. Itt az olajból meggazdagodott Arab Emírségekben a természet adta lehetőségeket változtatják meg,
43. A pénz szerepe a gazdaságban A. Hogyan keletkezik a pénz, és hogy kerül a gazdasági szereplőkhöz? B. Mire használják a pénzt az emberek?
TÍZMILLIÁRDOKKAL KÁROSÍTOTTA MEG A MAGYAR CSALÁDOKAT A FIDESZ!
Részvény és egyéb részesedés
Érezd és lásd meg, mennyire jó hozzád.
Ha a hütödben van ennivaló, van ruhád, hogy felöltözz,, tetö a fejed felett és egy ágy amibe lehajthatod a fejed... Akkor gazdagabb vagy mint a világ.
„Ne tegyünk minden tojást egy kosárba!”
Mikro- és makroökonómia
Előadás másolata:

Egy egyszerű számítás Megdöbbentő eredmény

Egy tévénéző egyszerű számítása és a CNN-nek elküldött megjegyzése: Az adófizetők pénzéből tervezett banki helyreállító terv a következő összegekbe fog kerülni: 700 milliárd dollár az amerikai helyreállító tervben + a már kiadott 500 milliárd + azok az euró milliárdok, amelyeket az európai kormányok adnak az Európában válságba került bankoknak

Hogy csak egy áttekintést megpróbáljon felvázolni arról, hogy ez pontosan mit is jelent, a tévénéző a következő számítást végezte el: “A Földbolygón 6,7 milliárd ember él. Ha csak az amerikai tervben szereplő 700 milliárd dollárt vesszük, és ezt elosztjuk a Föld lakosainak számával, 6,7 milliárddal, akkor az lakosonként 104 millió dollárra jön ki fejenként.”

“Ha ezt a pénzösszeget odaadnánk minden egyes földlakónak, akkor nem csak hogy a szegénységet számolnánk fel gyökeresen általa, hanem minden földlakó milliomossá válna.” “Ha ezt a pénzösszeget odaadnánk minden egyes földlakónak, akkor nem csak hogy a szegénységet számolnánk fel gyökeresen általa, hanem minden földlakó milliomossá válna.” Következtetésképpen a következőt mondja: “Nekem úgy tűnik, hogy valódi probléma merül fel a vagyon felosztásával kapcsolatban.”

Ha Franciaország esetét vesszük a 26 milliárd euróval, amelyet a kormány ruházott be az adófizetők pénzéből: 26 milliárd 60 millió lakosra: az annyi mint 433,33 millió euró fejenként. Ha egy négytagú családot veszünk, az 1,733 milliárd családonként.

Ekkora összeggel a családok bőven vissza tudták volna fizetni jelzálog tartozásaikat, és akkor nem robbant volna ki válság. Még egy jóval szerényebb összeggel is megtehették volna ugyanezt, ráadásul a fogyasztást is fellendíthették volna.

A válság azonban itt van, és a kormányok csak gúnyolódnak rajtunk. A pénz azokhoz vándorol, akik spekulációikkal veszítik el a mi pénzünket, így nem marad már semmi az embereknek.

Ha gondolod, küldd el ezt a számítást mindazoknak, akiket ismersz.