Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A SZÁMOK SZÉPSÉGE.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A SZÁMOK SZÉPSÉGE."— Előadás másolata:

1 A SZÁMOK SZÉPSÉGE

2 1 x = 9 12 x = x = x = x = x = x = x = x =

3 1 x = x = x = x = x = x = x = x = x 9 +10=

4 9 x = x = x = x = x = x = x = x =

5 Könnyes szemmel nézed (ugye) … Kálmi ?
Briliáns, ugye?   … És végül, figyeld ezt a szimmetriát : Könnyes szemmel nézed (ugye) … Kálmi ? 1 x 1 = 1 11 x 11 = x 111 = x 1111 = x = x = x = x = x =

6 ennek az egyszerű számításnak megdöbbentő eredménnyei alapján !
Ennyi matematikai továbbképzés után számoljunk egy csöppöt ! Pénzügyi és gazdasági VÁLSÁG !? … vagy hülyítés ? Döntsétek el magatok ennek az egyszerű számításnak megdöbbentő eredménnyei alapján !

7 Egy tévénéző egyszerű számítása és a CNN-hez elküldött megjegyzése:
Az adófizetők pénzéből tervezett banki konszolidációs terv a következő összegekbe fog kerülni: 700 milliárd dollár az amerikai segélyezési tervben + a már kiadott 500 milliárd + azok az euró milliárdok, amelyeket az európai kormányok adnak az Európában válságba került bankoknak

8 Egy tévénéző egyszerű számítása és a CNN-hez elküldött megjegyzése:
Hogy csak egy áttekintést megpróbáljon felvázolni arról, hogy ezek a milliárdok pontosan mit is jelentenek, a tévénéző a következő számítást végezte el: “A Földbolygón 6,7 milliárd ember él. Ha csak az amerikai tervben szereplő 700 milliárd dollárt vesszük, és ezt elosztjuk a Föld lakosainak számával, (6,7 milliárddal), akkor az lakosonként 104 millió dollárra jön ki fejenként.”

9 Következtetésképpen a következőt mondja:
Egy tévénéző egyszerű számítása és a CNN-hez elküldött megjegyzése:    “Ha ezt a pénzösszeget odaadnánk minden egyes földlakónak, akkor nem csak hogy a szegénységet számolnánk fel gyökeresen általa, hanem minden földlakó milliomossá válna.” Következtetésképpen a következőt mondja: “Nekem úgy tűnik, hogy a valódi probléma a vagyon felosztásával kapcsolatosan merül fel.”

10 Egy tévénéző egyszerű számítása és a CNN-hez elküldött megjegyzése:
Vegyük egy másik ország, Franciaország esetét, ahol is a kormány 26 milliárd eurót, ruházott be az adófizetők pénzéből. 26 milliárd 60 millió lakosra : az annyi mint 433,33 millió euró fejenként. Ha egy négytagú családot veszünk, az 1,733 milliárd családonként. Ekkora összegből a családok bőven rendezni tudták volna jelzá -logtartozásaikat és akkor nem lenne válság.

11 Egy tévénéző egyszerű számítása és a CNN-hez elküldött megjegyzése:
A válság azonban itt van, és a kormányok meg a bankok csak gúnyolódnak velünk. A pénz azokhoz vándorol, akik spekulációikkal veszítik el a mi pénzünket, és így a betéteseknek semmi nem jut a konszolidációnak nevezett milliárdokból. Ha gondolod, küld el ezt a kis számolgatást mindazoknak, akiket ismersz.

12 Vége Összeollózta: „Tibcsi” Formázás: Vinna Mara Magalhães
Zene: The Mummers’ Dance ( Loreena McKennitt ) Képek: Internet


Letölteni ppt "A SZÁMOK SZÉPSÉGE."

Hasonló előadás


Google Hirdetések