Energia és környezet 2013.09.12. © Gács Iván (BME) 1 Energia és környezet Az energiafelhasználás hatása a levegőkörnyezetre és a környezet hatása az energiafelhasználásra.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Energia – történelem - társadalom
Advertisements

Környezetvédelem (Energia és levegőkörnyezet)
Energia és környezet © Gács Iván (BME) 1 Környezetvédelem (Energia és levegőkörnyezet) Az energiafelhasználás hatása a levegőkörnyezetre és.
Energia és (levegő)környezet
Energetikai folyamatok és berendezések
Energia – történelem - társadalom
Energiatervezés Alapfogalmak.
Humán erőforrás gazdálkodás aktuális kérdései I szeptember 18.
Energetikai gazdaságtan 2014.
Dr. Gács Iván, BME Energetikai Gépek és Rendszerek Tanszék 1 Környezetvédelem Üvegházhatás.
Szennyezőanyagok légköri terjedése
Vámos Máté– BME Geotechnikai Tanszék
© Gács Iván (BME) 1 Szennyezőanyagok légköri terjedése A terjedés időbeli folyamatai BME Energetikai Gépek és Rendszerek Tanszék.
Szennyezőanyagok légköri terjedése Bevezető Dr. Gács Iván BME Energetikai Gépek és Rendszerek Tanszék Energia és környezet.
Szennyezőanyagok légköri terjedése Gauss típusú füstfáklya-modell
Szennyezőanyagok légköri terjedése
Energia és környezet A levegőtisztaság-védelem céljai és eszközei Levegőszennyezés matematikai modellezése.
Energiatermelés és környezet © Gács Iván (BME) 1 Energiatermelés és környezet Az energiafelhasználás hatása a levegőkörnyezetre és a környezet.
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gépészmérnöki Kar Energetikai Gépek és Rendszerek Tanszék Dr. Ősz János Energetika I-II. energetikai BSc.
Energetika II. energetikai BSc szak (energetikai mérnök szak)
kötelező program, SZÁMONKÉRÉSEK
© Gács Iván (BME) 1/9 Levegőszennyezés matematikai modellezése Energia és környezet.
© Gács Iván (BME) 1 Pernye keletkezése, tulajdonságai, természetes leválasztódás.
TANTÁRGYI KÖVETELMÉNYEK Vizsga Gyakorlati részjegy: –2 ZH –ZH pótlás: utolsó gyakorlat –Gyak UV: vizsgaidőszak első két hetében 2 időpont –Értékelés: az.
Év eleji információk Előadó: Hosszú Ferenc II. em Konzultáció: Szerda 9:50 – 10:35 II. em
Levegőtisztaság-védelem 1. előadás
Levegőtisztaság-védelem 1. előadás
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gépészmérnöki Kar Energetikai Gépek és Rendszerek Tanszék Dr. Ősz János Energetika I-II. energetikai BSc.
MEGÚJULÓ ENERGIAFORRÁSOK BIOMASSZA
© Gács Iván (BME) 1/12 Levegőszennyezés matematikai modellezése Energia és környezet.
Pernye Energia és környezet keletkezése, tulajdonságai,
Tanulási és tanítási stílusok elektronikus környezetben
KÖRNYEZETTECHNIKA.
Gazdaságstatisztika Tantárgyi követelmények szeptember 11.
MIKROELEKTRONIKA, VIEEA306
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Elektronikus Eszközök Tanszéke Mikroelektronika Laboratórium Tájékoztató
Farkas György : Méréstechnika
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék
Biológiai embertan Előadás és szeminárium 1. Bevezetés.
gyakorlat Párolgásszámítás Meyer eljárásával
Energia és (levegő)környezet
gyakorlat Párolgásszámítás Meyer eljárásával
Energetikai gazdaságtan
Tanévnyitó szeptember 5. Felnőttoktatási tagozat Budapest IX
Energiatermelés és környezet
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Elektronikus Eszközök Tanszéke MIKROELEKTRONIKA, VIEEA /2009 I. félév Követlemények.
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Elektronikus Eszközök Tanszéke MIKROELEKTRONIKA, VIEEA /2012 I. félév Követelmények.
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Elektronikus Eszközök Tanszéke MIKROELEKTRONIKA, VIEEA /2013 I. félév Követelmények.
VÍZ- ÉS SZENNYVÍZTISZTÍTÁS
UNIVERSITY OF SZEGED D epartment of Software Engineering UNIVERSITAS SCIENTIARUM SZEGEDIENSIS Programozás I. Követelmények.
Levegőtisztaság-védelem 1. előadás
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Elektronikus Eszközök Tanszéke MIKROELEKTRONIKA, VIEEA /2011 I. félév Követelmények.
Manhertz Gábor; Raj Levente Tanársegéd; Tanszéki mérnök Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Mechatronika, Optika és Gépészeti Informatika Tanszék.
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gépészmérnöki Kar Energetikai Gépek és Rendszerek Tanszék ENERGETIKA BEVEZETÉS BEMUTATKOZÁS OKTATÁSI TERV.
Gazdaságstatisztika Tantárgyi követelmények szeptember 6.
1 Energia és környezet Az energiafelhasználás hatása a levegőkörnyezetre és a környezet hatása az energiafelhasználásra Dr. Gács Iván egyéni vállalkozó.
1 Energiatermelés és környezet Az energiafelhasználás hatása a levegőkörnyezetre és a környezet hatása az energiatermelésre Dr. Gács Iván egyéni vállalkozó.
Gazdaságstatisztika Tantárgyi követelmények 2017 ősz
Tantárgyi követelmények szeptember 10.
Energia és környezet Szennyezőanyagok légköri terjedése Bevezető Dr. Gács Iván BME Energetikai Gépek és Rendszerek Tanszék
EVA 1 – 5. kurzus Kanyó Kristóf.
FAZEKAS ANDRÁS ISTVÁN PhD c. egyetemi docens
Tantárgyi követelmények szeptember 8.
Energia(termelés) és környezet BMEGEENAEK7 és BMEGEENAKM1
Környezetvédelem (Energia és levegőkörnyezet)
Energia – történelem - társadalom
Minőségmenedzsment alapjai szeptember 12.
Energetikai gazdaságtan 2017.
NGB_AJ040_1 Forgácsolás és szerszámai
Előadás másolata:

Energia és környezet © Gács Iván (BME) 1 Energia és környezet Az energiafelhasználás hatása a levegőkörnyezetre és a környezet hatása az energiafelhasználásra Dr. Gács Iván egyéni vállalkozó hajdan: BME Energetikai Gépek és Rendszerek Tanszék

Energia és környezet © Gács Iván (BME)2/4 Energia és környezet ¤ Tárgy előadásai: csütörtök ¤ gyakorlat: csütörtök , Buzea Klaudia ¤ Elmarad: október 10. (ENELKO, gyakorlat is) ??? ¤ Jegyzet: Gács I. – Katona Z.: Környezetvédelem (Energia és levegőkörnyezet) Műegyetemi Kiadó, ¤ Letölthető: Előadások PowerPoint fájljai, jegyzet, ZH eredmények : ftp.energia.bme.huftp.energia.bme.hu\pub\Gacs_Energia es kornyezet felhasználó: anonymous jelszó: nem kell

Energia és környezet © Gács Iván (BME)3/4 Környezetvédelem (Energia és levegőkörnyezet) Energiafelhasználás A környezetvédelem céljai Levegőszennyezők keletkezési folyamatai és leválasztásuk Szennyezőanyagok légköri terjedése Szennyezőhatás értékelése } } Ebben a tantárgyban Másik tantárgyban Jegyzet tartalma:

Energia és környezet © Gács Iván (BME)4/4 Energia és környezet ¤ Követelmények ¤ részvétel a foglalkozások min. 70%-án ¤ 3 zárthelyi (vagy önálló feladat) ¤ zh időpontok: 4., 9. és 14. oktatási héten (október 3, november 7., december 12.) ¤ zh. súlya: kb. 10%, 40%, 50% ¤ követelmény szint: egyenként 40%, összességében 45% ¤ pótzárthelyi: pótlási héten (dec ) ( közös pótzárthelyi a 3 zh anyagából)