Karácsonyi családi filmcsomag (I.). A komika királya.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
TAKÁCS BENCE „Az ember mániákusan, veszendően, a pokol és a halál határán vágyódik valaki után; keresi, kergeti, hiába, míg az élete elsorvad a nosztalgiában.”
Advertisements

Gyönyörű napot kívánok!
Kis történet kedves embereknek!.
A Szentcsalád nyomában
Ó JAJ!” hátul is van ám szemem! SZUPER EZ A ZENE, CSAK NE LENNÉK ILYEN FÁRADT… NEM TALÁLOM A TÉMÁT, HOL LEHET, AZ ABLAK MELYIK SARKÁBAN? JA,
Készítette: Kulcsár Anikó
ÖRÖK ÉRTÉKEK Életünk döntések sorozata: Mózes példája; Zsid.11,24-26; „Hit által tiltakozott Mózes, amikor felnőtt, hogy a fáraó leánya fiának mondják.
GABRIEL GARCÍA MÁRQUEZ
Stephen Edwin King Állattemető. A szerzőről •1947. szeptember 21-én született a maine-i Portland városában. •Amerikai író, a jelenkor egyik legolvasottabb.
A muzsika hangja Maria Augusta Trapp.
ADVENT HARMADIK VASÁRNAPJA
Gondolatok a barátságról
Hálát adok Neked mennyei Atyám,
Az Aranybulla.
KÍVÁNOM NEKED AZ ELEMEK EREJÉT KÍVÁNOM NEKED AZ ELEMEK EREJÉT Neked 2005 február.
1905->. A csapat amióta létrejött még soha nem esett vissza a Spanyol másodosztályos bajnokságába.
Zeng, lelkem, ez új reggelt,
Újrakezdés a bukás után
Kis történet kedves és kedvetlen embereknek!. Két utazó angyal megállt, hogy az éjszakát egy tehetős család házában töltse el. A család udvariatlan volt,
Zene: Amanda Lear ENIGMA Vilmos herceg és Kate Middleton 1900 vendéget hívott meg április 29-én tartott esküvőjükre a londoni Westminster.
Készítette – Sebők Zsolt Számítógépes alapismeretek kurzus Beadandó házifeladatként.
HAZÁNK A SZATMÁRI BÉKE UTÁN
Történet a boldogságról. Milyen értéke van egy évnek, kérdi a tanuló aki nem ment át a vizsgán. Milyen értéke van egy hónapnak, kérdi az anya, aki hamarább.
„VIRÁGOK KÖZT VELED LENNI, TUDOM SZÉP VOLNA KEDVESEM” (BRÓDY JÁNOS)
ALAPIGE: 1Kir 3,
Élt egyszer egy dombtetőn három fa
Áldott,Békés Ünnepeket Kívánok!
Közösségi portálok használata
Közösségi portálok használata
Mára ugyancsak megtépázta az idő a sárkányok létezését, mivel kizárólag mesékben bukkannak fel. A 16 század elején, az emberek elkedztek hinni a sárkányok.
Kis történet kedves embereknek! Space- billentyűvel tovább…
Segítenél nekik, ha ez neked is hasznodra válna?.
IMA MAGYARORSZÁGÉRT. KEDVES SZERETETREMÉLTÓ EMBEREK!
Kis történet kedves embereknek!. Két utazó angyal megállt, hogy az éjszakát egy tehetős család házában töltse el. A család udvariatlan volt, és megtagadta.
Érdekességek Kattintásra.
A GYÖNYÖRŰ NŐ Életfilozófia.
Szerző: a szövegek és képek az internetről
Éreztesd velem, hogy nő vagyok! Egy modern tündérmese.
Miért ünnepeljük még ma is a reformációt?
Reformáció = Megújulás. Tegnap megértettük, hogy megújulni… csak szabadon lehet!
Albert Schweizer A nagy titok
KÍVÁNOM NEKED AZ ELEMEK EREJÉT Neked
Feltámadt ! – húsvét után…
Oxford Czinege Julianna Trinity Term Mi volt nehéz? Minden héten volt tutorialom, ami azt jelentette, hogy minden hétre kellett írnom egy dolgozatot.
Gyülekezet Koinónia - Közösség.
Ezt a táncot neked ígértem,
Fodor Dávid.  Nem egy érzelg ő s alkat  Érzelmei nagyon lassan alakulnak ki, és nem is igazán mélyek  Ritkán esik kétségbe, de lelkesnek sem.
BARÁTSÁG KARKÖTŐ.
Filmklub. Cím: Szerelmes Shakespeare Eredeti cím: Shakespeare in Love M ű faj: dráma – romantikus - vígjáték Ország: angol-amerikai Gyártási év: 1998.
Pozitív gondolatok.
:07:02 Elizabeth Rosemond Taylor febr. 27.-én született Londonban, - kétszeres Oscar díjas, angol-amerikai színésznő. Nevének közismert.
”Ne szégyelld te azt, hogy szereted az állatokat. Ne röstelled, ha egy kutya közelebb van a lelkedhez, mint a legtöbb ember akit személyesen ismersz."
Nyolc fontos tudnivaló azoknak, akik először mennek operába PéPéeS
Before 4th Surány song contest american tour :-D Avagy Szanyi „Gaga” Ádám amerikai útja ahogy én gondolom :-D.
JÓ REGGELT !.
Kis történet kedves embereknek!.
A 10 apró különbség férfi és nő között.
Karácsony Dicsőség mennyben az Istennek és
Szent László Gimnázium
Filmek Készítette Kiss Bence MF1-K2KYQ5X2. A prezentációm témájául kedven filmjeimet és sorozataimat választottam. Éspedíg:  Harcosok klubbja  Shrekk.
GONDOLATOK VIRÁGOK KÖZÖTT
Milyen szép a világ Készítette: Süni.
Dicsérjétek az Urat! Boldog ember az, aki az Urat, féli, sok örömöt talál parancsolataiban.
CSODÁS KÍVÁNSÁG 1.
JÓ REGGELT !.
TANÉVNYITÓ ISTENTISZTELET Jöjj, égi szent láng, Szentlélek Isten, Hű támasz minden ínségben, Kit trónusáról jó Atyánk És Jézus Krisztus küld.
Kedves Akadémia Hallgató, Még egyszer köszönjük, hogy velünk voltál a tréningen. Az előadás anyaga minden résztvevőnek jár. Használd boldogan, de kérjük,
ERŐT- EGÉSZSÉGET MINDENKINEK
Ó édes Jézus, ég és föld dicsőséges királya, Hozzád repes az angyalok alázatos imája. Édes igád terhe ellen föllázadt a gonosz szellem, Szívek trónját.
Előadás másolata:

Karácsonyi családi filmcsomag (I.)

A komika királya

Felszarvazták őfelségét! (La folie des grandeurs) színes, magyarul beszélő, francia-spanyol-olasz-NSZK vígjáték, 85 perc, 1971

szereplő(k): Louis De Funes (Don Salluste) Yves Montand (Blaze) Alice Sapritch (Dona Juana) Karin Schubert (Spanyol uralkodónő) Gabriele Tinti (Cesar) Alberto de Mendoza (Spanyol uralkodó) Venantino Venantini (Del Basto)

Don Salluste (Louis de Funes), a spanyol király nagyhatalmú minisztere kíséretével Andalúziában jár

hogy behajtsa a hatalmas adót a szegény parasztoktól. Salluste kíséretében nem mindenki az uraság lelkes híve, inasa, Blaze (Yves Montand) sem nézi jó szemmel gazdája mohó kapzsiságát.

A királynő (Karin Schubert) pedig mindent megtesz, hogy megszabaduljon a minisztertől... Hamarosan eléri, hogy a király száműzze őt. Salluste, hogy visszaszerezze hatalmát, no meg, hogy méltóképp válaszolhasson az uralkodónőnek, ördögi tervet eszel ki.

Jason Statham nekem bejön!

Banki meló (The Bank Job) színes, feliratos, angol krimi, 110 perc, 2008 (16)

szereplő(k): Jason Statham (Terry) Saffron Burrows (Martine) Stephen Campbell Moore (Kevin) Daniel Mays (Dave) James Faulkner (Guy Singer) David Suchet (Lew Vogel)

A gyanús múltú autókereskedő Terry mindig is azon volt, hogy elkerülje a nagyszabású stikliket. Ám, mikor felbukkan egy régi ismerőse, a gyönyörű modell, Martine,

és felajánlja neki a kulcsszerepet egy betörésbiztos bank elleni rablásban, Terry élete nagy lehetőségét látja a felkérésben. Martine egy dollármilliókat érő pénzes és ékszeres széfekkel teli szobát ígér a sikeres akció végén.

Ám Terrynek és csapatának fogalma sincs arról, hogy a széfek mindemellett piszkos ügyek titkait is rejtik. Olyan titkokét, melyek pillanatok alatt belekeverik hőseinket a korrupció és a londoni alvilág veszélyes hálózatába, és amelyek elvezetnek egyenesen a legmagasabb kormányhivatalokig és a királyi családig is. A Banki meló egy rosszul sikerült rablás igaz története.

Tom Cruise (ugye nem kell kommentár?)

Az utolsó szamuráj (The Last Samurai) színes, magyarul beszélő, amerikai-új- zélandi-japán történelmi kalandfilm, 154 perc, 2003 (16)

szereplő(k): Tom Cruise (Nathan Algren) Ken Watanabe (Katsumoto) Timothy Spall (Simon) Billy Connolly (Zebulah Grant) Tony Goldwyn (Benjamin Bagly) Hiroyuki Sanada (Ujio) Koyuki (Taka) Sosuke Ikematsu (Higen) Shin Koyamada (Nobutada)

A polgárháborúnak vége. Az egykori hős, Nathan Algren (Tom Cruise) nem találja a helyét a békés, egyre praktikusabb országban. A vakmerőség, az önfeláldozás, a hűség - az ő katonaerényei - itt már értéktelenné váltak. Ebből az állapotból egy sok pénzzel kecsegtető ajánlat mozdítja ki.

Algrennek Japánba kell utaznia, ahol a fiatal, Amerika-barát császár modern hadseregébe kiképzőtisztnek szerződteti. Az új haderőnek a régi hagyományokat tisztelő és követő szamurájokkal kell leszámolnia. Az első csapást maga Algren vezeti. Az elkapkodott előkészületek miatt hiába a modern fegyverzet, a szamurájok diadalmaskodnak, és Algren fogságba esik.

A szamurájok parancsnoka azonban nem végez az idegennel, hanem megpróbálja megismerni. Az amerikai pedig lassan megtapasztalja, hogy a szamurájok értékrendje sokkal közelebb áll hozzá.

Felszarvazták őfelségét Annyit röhögtem ezen a filmen, hogy a könnyem is potyogott. Kicsiknek, nagyoknak, nagyiknak – mindenkinek ajánlom Banki meló Nos, ez a film nekem több okból is kedves. Jason Statham a kedvenc színészem, és ez a film szerintem az egyik legjobb filmje. Anyukáknak, apukáknak ajánlom. Gyerkőcök azért ne nézzék Az utolsó szamuráj A történelmi témájú filmek közül a legjobban sikerült film, ami az első perctől az utolsóig lebilincselően izgalmas. Mindenkinek ajánlom.