20.08.2014 02:07:02 Elizabeth Rosemond Taylor 1932. febr. 27.-én született Londonban, - kétszeres Oscar díjas, angol-amerikai színésznő. Nevének közismert.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Lépj tovább a szolgálatban!
Advertisements

New York - „Neue Galerie” A képtár, mely Manhattan szigetén egy 1914-ben épült neoklasszicista városi villában található, a XX. századi német és osztrák.
A betegségek globális súlya
Depresszió helyett Mondj IGEN-t az életre!!! :27.
Vélemények a tehetségről
Az Erzsébet kor színháza
Szaké, a japán szumómacska harmadszor nyerte meg a tokiói Szusi Kupát.
Audrey Hepburn kiállítás – Berlin „Egy élet és egy ruhásszekrény kitárulkozása” Énekel Audrey Hepburn ( „Álom luxuskivitelben” – Moon river )
Zene: Amanda Lear ENIGMA Vilmos herceg és Kate Middleton 1900 vendéget hívott meg április 29-én tartott esküvőjükre a londoni Westminster.
Nemes Nagy Ágnes Élete
(1856. máj. 6 Freiberg–1939. szept. 23. London)
Teniszcsillagok Számítástechnika alapok Beadandó I. Zátonyi Péter.
GOLDEN GLOBE Kft. Bearanyozzuk az életét! Szeptemberében vettük át a már jól bejáratott és megfelel ő vev ő körrel rendelkez ő céget a Golden Globe.
Taylor Swift. Teljes név: Taylor Alison Swift Született: december. 13 Műfaj: country-pop Hangszer: gitár Honlap:
MÁTYÁS, AZ IGAZSÁGOS.
Pályaorientációs tapasztalatok, hiányszakmák népszerűsítése Győrben
Curriculum Vitae. Már megszületésem előtt nyilvánvaló volt, hogy különleges leszek.
3 hely a világon, ahol a nők parancsolnak
Nemes Nagy Ágnes Született Budapesten január 3-án, ugyanitt halt meg augusztus 23-án.
Ashley Tisdale Bakó Lídia. Életrajza Ashley Michelle Tisdale a teljes neve. Monmouth County, július 2.-ben született. A haj színe szőke, de eredetileg.
Német juhászkutya A kutyák királya.
Kertész Imre: Sorstalanság
Felnőtt, mint vesszőszál a kopár földön,
Egy hűvös reggelen a washingtoni metró egyik állomásán megállt egy ifjú és hegedülni kezdett. 45 perc alatt 6 szerzeményt játszott, mindet Bachtól. Becslések.
Marie Curie Skłodowska (Varsó,1867-Sallanches, 1934)
I. Edward angol király (Élt:1239. június július 17.)
Voltaire és Rousseau 23/B.
William Shakespeare és a színjátszás
Siker a tőzsdén A/11 Fibonacci számok
Charlie Chaplin 14/C. Élete: 1889-ban Londonban látta meg a napvilágot. Apja otthagyta őket, az anyja pedig elmegyógyintézetbe került. Árvaházban töltötte.
Patrick Wayne Swayze (Houston, augusztus 18. – Los Angeles, 2009
Bolyai János.
Tim Burton filmjei. Tim Burton amerikai rendező Születési dátum: augusztus 25 Születési dátum: augusztus 25 Születési hely: Burbank, California.
TUDTAD?Ha Kínában egymillió közül sem találni nálad jobbat……akkor csak egy vagy az 1300-ból!Hamarosan Kínában beszélnek majd legtöbben angolul.India lakosságának.
Készítette:Kökényesi Márk.   Életének kezdete  Filozófiája  A tudományok felosztása  Etika és utópia  Képek Tartalomjegyzék.
Amerikai énekes- és táncosnő március 12-én, Los Angelesben született. Édesapja Vincente Minnelli rendező, édesanyja a világhírű Judy Garland. Főiskolai.
Leonyid Utyeszov Odessza Moszkva Énekes ◦ Dzsessz ◦ Sanzon Zenész ◦ zenekarvezető Színész.
A Vállalati Fenntarthatósági Osztály összegzése 2009-ről Fenntarthatósági munkák és eredmények 2009-es leltára  Fenntarthatósági Nap 2, idén kétszer annyi.
Ha van ennivaló a hűtődben, ruha magadon, tető a fejed fölött és egy hely, ahol békésen alhatsz ... …akkor gazdagabb vagy, mint a világ 75%-a.
Készítette: vígh Ramóna 10.a
Daniel Gabriel Fahrenheit
A Hollywoodi Reneszánsztól az új Hollywoodig
Szent Bernadette.
, ( New York, Bronx, június 3. – Las Vegas, szeptember 29.) kétszeres Golden Globe-díjas magyar zsidó származású hollywoodi színészlegenda,
Készítette: Ivic Zsófia 10.d
Czene Alexandra 9.b.
William Bradley „Brad” Pitt (született december 18-án) amerikai színész és filmproducer. Filmes szerepeivel ezidáig két Oscar-jelölést és négy jelölésből.
, ( New York, Bronx, június 3. – Las Vegas, szeptember 29.) kétszeres Golden Globe-díjas magyar származású hollywoodi színészlegenda, aki.
HARSÁNYI NAP április 3.. A Harsányi díj átadása A napot, az Igazgatónő által levezényelt, Harsányi-díj átadásával kezdtük. Harsányi Nap április.
Tina Turner (született: Anna Mae Bullock, Nutbush, Tennessee, Egyesült Államok, november 26.) Grammy-díjas amerikai énekes, színésznő. Több, mint.
Halle Maria Berry (USA, Ohio, Cleveland, augusztus 14. – ), Oscar-, Emmy- és Golden Globe-díjas amerikai színésznő, modell és szépségkirálynő. Ő.
Guglielmo marconi rádió feltalálása
Az Angol Reneszánsz William Sheakespeare.
Jegyzet Készítette: Nikli Károly 2013
Fésűs Éva élete.
Teljes nevén Karl Franz Josef Ludwig Hubert Georg Maria von Habsburg-Lothringen.
SÍK FERENC CSONGOR ÉS TÜNDE Készítette: Szentivánéj Társulata Árkos Borbála Csiki Kata Mohácsi Orsolya Anna Rozgonyi Anna.
PREZENTÁCIÓ A PREZENTÁLÁSRÓL
Csongor és Tünde Németh Antal rendezésében
És itt vannak a legjobb képek amik az Interneten forogtak
Sík Ferenc rendezésében
A film műfajai 3. óra.
“SĂ CUNOAŞTEM MATEMATICIENII LUMII”
Sík Ferenc – Csongor és Tünde
Szilágyi mihály ?.
Nemzeti Színház szeptember 21.
Az ember tragédiája Németh Antal rendezésében (1937)
Paulay Ede rendezése, Az ember tragédiájának első színpadra vitele
Iglódi István rendezése
Szeretettel nőnapra.
Előadás másolata:

:07:02

Elizabeth Rosemond Taylor febr. 27.-én született Londonban, - kétszeres Oscar díjas, angol-amerikai színésznő. Nevének közismert rövidítése: Liz Taylor. Kettős állampolgár, mivel brit földön született megillette az angol állampolgárság, amerikai szülei révén azonban az amerikai állampolgárság is. Gyerekszínészként kezdte a művészi pályát és sikerült zökkenő- mentesen átváltania a felnőtt szerepekre. Ő testesíti meg a klasszikus hollywoodi sztár fogalmát: gyönyörű, sikeres, tehetséges, gazdag- mindezen jellemzőkhöz pedig viharos magánélet és különböző sztárallűrök társulnak. Fénykorában a média a világ legszebb asszo- nyaként emlegette. Világhírű rendezőkkel és kollégákkal dolgozott együtt és közülük nagyon sokan úgy nyilatkoztak, hogy a színésznő Elizabetet nem szabad összekeverni a sztár Lizzel, -számos nagynevű pályatársával ellentétben ugyanis Taylor a forgatásokon időben és felké- szülten jelent meg, mindig hibátlanul tudta a szövegét, csak nagyritkán kellett megismételni miatta egy-egy felvételt,- egyszóval abszolút profi volt. Nyolcszor kötött házasságot, ebből két- szer Richard Burton színésszel. Különleges ritkaságokat is tartalmazó ékszerkollekciója mellett műkincsgyűjteménye is nevezetes. Népszerűségét és pénzét szívesen áldozza jótékony célokra, különösen az AIDS betegséggel kapcsolatos kutatásokat és a betegek gyó- gyítását támogatja kiemelten és folyamatosan. Az Amerikai Filmintézet listáján Elizabeth Taylor az előkelő 7. helyet foglalja el- minden idők legnagyobb női sztárjai között ben II. Erzsébet brit királynő lovagi rangra emelte, így azóta a színésznőt a „Dame” cím Is megilleti. Oscar díjat kapott a legjobb színésznő kategóriában 1961-ben a „Modern kaméliás hölgy” című filmben nyújtott alakításáért és szintén a legjobb színésznőként 1967-ben a „Nem félünk A farkastól” című filmbéli játékáért. Több alkalommal is volt Oscar díjra jelölve és kilencszer kapott Golden Globe díjat. Számtalan egyéb díjjal, pl. Ezüstmedve, Aranymálna stb. díjjal is rendelkezik. Négy gyermeke van (ebből egy örökbefogadott) és kilenc unokája van. Magyar szöveg: Dr Bajzákné Márti

„LASSIE HAZATÉR” című filmben-1943

„ A NAGY DERBY” című filmben-1944

„A NAGY DERBY” című filmben, 1944