Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Iglódi István rendezése

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Iglódi István rendezése"— Előadás másolata:

1 Iglódi István rendezése
Készítette: K.O.V.Á.SZ

2 Iglódi István Kossuth-díj Született: 1944.04.29. (Magyarbóly)
Elhunyt: (Budapest) Díjai: Kossuth-díj (1998), Jászai Mari-díj (1970, 1976), Érdemes művész (1986) 1966: színészként végez a Színház- és Filmművészeti Főiskolán 1968: rendező diplomát szerez 1966–1973: tagja a Nemzeti Színháznak : a 25. Színház színész- rendezője : a József Attila Színház főrendezője 1990-től: a Nemzeti, és a Pesti Magyar Színház rendezője : a Művész, és a Thália Színház színésze : a Magyar Színház igazgató-főrendezője Kossuth-díj

3 Az előadás főbb információi
A bemutató dátuma: Színház helyszíne: Budapest, Nemzeti Kamaraszínháza (Várszínház) Társulat: Nemzeti Színház, Budapest Nemzeti Kamaraszínháza (Várszínház)

4 Főbb szerepek Ádám: Széles Tamás
Kállai Ferenc Ádám: Széles Tamás Lucifer: Garas Dezső, Csikos Sándor (váltott szereposztás) Éva: Söptei Andrea Az Úr hangja: Kállai Ferenc A Föld szellemének szava: Sinkovits Imre Széles Tamás Sinkovits Imre Söptei Andrea Csikos Sándor Garas Dezső

5 Az előadás főbb információ
Koreográfus: Sebestyén Csaba Díszlettervező: Rózsa István Jelmeztervező: Schäffer Judit Dramaturg: Gecsényi Györgyi

6 Molnár Gál Péter kritikus többek közt ezt írta az előadásról…
„Söptei Andrea - Éva - egy kétrészes fürdőruhában rohangál. A Paradicsomi színben valóban egy kétrészes fürdőruha volt rajtam – mondta a színésznő, és rohangáltam is. Én is tudtam, ahogy mindenki: az előadás nem sikerült jól. A próbafolyamat elején nagyon sokat beszélgettünk Garas Dezsővel, aki Lucifert, Széles Tamással, aki Ádámot alakította, és Iglódi Istvánnal. Akkor úgy tűnt, mindennek a későbbiekben is lesz jelentősége, de aztán a próbák előrehaladtával egyre inkább elsikkadt az a gondolati vonal, ráadásul elindult egy érezhető törekvés arra, hogy ne feltétlenül az igazságot keressük, hanem a közönség tetszését, így mindinkább a középszer felé mentünk. Egy nagy összeveszés lett a vége…”

7 Az szeptember 21.-i ősbemutató óta eltelt 117 évben SZÁMTALAN színpadon láthatták a Tragédiát… és minden bizonnyal a jövendő színházlátogatók újra és újra élvezhetik majd!


Letölteni ppt "Iglódi István rendezése"

Hasonló előadás


Google Hirdetések