Ermitázs Múzeum Szentpétervár.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Canaletto
Advertisements

FRAKNÓ VÁRA Saját fotóiból készítette: Dr Bajzák Tamásné AUTOMATA.
SZICÍLIA ahogy én láttam 1. rész Saját fotóiból készítette:
Készítette: Albert Krisztina
Beregszász.
A DUNAKANYAR DIÁKSZEMMEL Szentendre
Zene: Mireille Mathieu & Alain Barriere - Tu t'en vas.
Korstílus:minden művészeti ágban megjelent
1106 Budapest, Fehér út 68. Telefonszám: + (36) 20 /
NYON 1.
Kunsthistorisches Museum Wien
Készítette: Tardi Eszter
Szeged címere. Szeged címere Szeged Magyarország harmadik legnagyobb városa amely nagy történelmi múlttal sok turisztikai látványossággal rendelkezik.
Készítette: Sziráki Dániel, 7.c
KIRÁLYI KORONÁK, KORONAÉKSZEREK.
A reneszánsz.
Ókori görög régészeti leletek
Perzsáktól származó régészeti leletek
CAMILLE PISARRO Zene: Clayderman automata képváltás.
CHILLON VIZIVÁR SVÁJC Készítette: Dr Bajzák Tamásné automata.
Szendrő nevezetességei
Tokaji múzeum.
Szövetség A B A R O K K.
(XVI. század- XVIII. elejéig)
KÉPTOVÁBBÍTÁS MANUÁLIS
Transz-Szibériai Vasút
Világ legrégebbi még lakott városa
Dolmabache palota KÉZI KÉPTOVÁBBÍTÁS.
Képváltás kézzel….
Ókori görög régészeti leletek
SZÉP KÉPEK OROSZHONBÓL
A reneszánsz A szó a fr. renaissance ‘újjászületés’ szóból származik
Andrássy út Hősök tere Vajdahunyad vára
Mettlach. Saar-hurok (Saarschleife) Mettlach egy kerület 10 településsel. A név eredetére vannak különböző magyarázatok. Uralkodó vélemény a római-kelta.
BUDAPESTI SÉTA 6. ÉVFOLYAM.
Budapest legszebb koncertépülete, a pesti Dunakorzó mentén fekvő Vigadó től volt újra látogatható, miután az es szabadságharc során.
Ókeresztény Sírkamrák
A 19. századi orosz kultúra az építészet tükrében
A 18. századi orosz építészet – a hatalom bővültében
Készítette: Bujdosó Villő
A következőkben néhány képet láthatnak, amelyek bepillantást engednek a záró találkozó egyes eseményeibe, hangulatába, melyen 9 országból vettek részt.
FRAKNÓ VÁRA Dr Bajzák Tamásné fotóit saját képekkel kiegészítve idézem meg burgenlandi kirándulásunkat ezzel a diasorozattal. AUTOMATA.
TERMÉSZETISMERETI TÚRÁK BUDAPEST VÉDETT TERÜLETEIN avagy nyitott szemmel és szívvel a természetben, a fővárosban. Zene: Fonográf. Menjünk gyerekek /részlet/
Audio:-The White Cliffs of Dover - Jack Million Band.
Zene :Una fortiva lacroma-Pavarotti Szent Péter tér.
CAPRI ANACAPRI Továbbítás kattintásra.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédia felhasználásávavl készítettem.,a Peles –Kastélyról ezt az összeállítást. Rámánia legszebb és legnevezetesebb emlékművéről,
Lednice - vár
Rippl-Rónai Múzeum Rippl-Rónai Megyei Hatókörű Városi Múzeum.
1833. december 16. – október 13.) festőművész
Készítette: Prumek Zsanett
HAJDÚDOROG A leletek tanúsága szerint a bronzkortól kezdve lakott területen éltek szarmaták és avarok is. A hét történelmi hajdúváros egyike, a honfoglalás.
Susann Nordströms Orkester - True Love
London történelme kvíz
A világ 7. legszebb villamosvonalán
Museé d’Orsay Párizs Panyik Sára.
ÁLTALÁNOS ISKOLA 5-6. VIZUÁLIS KULTÚRA ISMERETANYAG 45.dia.
02/10/ :56 T.B. STRASSBURG A Kis Franciaország „A Kis Franciaország“ egy nagyon kedves és bájos terület, csatornákkal, jellegzetes, múlt századbeli.
A barokk kor K észítette: D eák S zilvia (11.B). T T artalom  Általános jellemzés  Építészet  Képzőművészet  Szobrászat  Festészet  Zene  Irodalom.
Zene:Edvard Grieg.Morning Mood.
Székelyderzs a becsület falva
Retusált látképek Mennyire ismered Magyarországot?
VILÁGÖRÖKSÉGEK NAGYBRITANNIÁBAN
Határtalanul program 2018 Felvidék.
A KULTURÁLIS TURIZMUS KÍNÁLATA
Az orosz kultúra klasszikus korszaka (18. – 19. század)
SÉTÁLJUNK RÓMÁBAN-1 Zene :Una fortiva lacroma-Pavarotti.
A 18. századi orosz építészet – a hatalom bővültében
Nagykároly-i kastély, és Nagyvárad.
Előadás másolata:

Ermitázs Múzeum Szentpétervár

Mind a város és az épületegyüttes, mind pedig kollekciója sok tekintetben egyedülálló a világon. A világörökség része.  A múzeum a Téli Palotában és a régi és új Ermitázs épületben helyezkedik el, Hatalmas, 3 millió darabos gyűjteményéből nem minden hozzáférhető a közönségnek - ám így is pusztán a Téli Palotában 535 termet lehet bejárni. Aki végignézné a teljes látogatható gyűjteményt, 22 km-es sétára számíthat… Elsőként a Téli Palotát kezdte építtetni I. Péter cár stratégiai okokból 1702-ben a svédekkel folytatott háború idején. Létrejötte után itt tartózkodtak az uralkodók ősztől tavaszig. Katedrálisa hosszú ideig cárok temetkezési helye volt. Ezt követően készült a Régi Ermitázs J. M. Felten tervei alapján 1778-88-ig, majd 1837-50 között tovább bővült az új Ermitázzsal, amely Leo von Klenze elképzelése alapján született. A színházat Giacomo Quarenghi tervei alapján építtette Nagy Katalin cárnő 1782-1785-ben. Neoklasszicista stílusban épült, szorosan kapcsolódva a Téli Palotához. A nagyközönség előtt 1852. február 5-én nyitották meg - I. Miklós cár uralkodása idején.

Az Ermitázs éjszakai fényekben

Bejárat

Vízköpők

Hall az Ermitázsban

A Téli Palota főlépcsője

A Téli Palota főlépcsője - részlet

A Téli Palota Jordán termének mennyezete

Az Ermitázs Raphael-galériájában található vatikáni freskómásolatok

A Malachit-terem

Enteriőr

A múzeum gyűjteményét II A múzeum gyűjteményét II. (Nagy) Katalin kezdte összeválogatni főként az európai festészet gyöngyszemeiből. Igen értékes és gazdag az olasz reneszánsz, a holland barokk, továbbá flamand és francia képzőművészeti gyűjteménye, mintegy 8000 remekművel - köztük Michelangelo, Tiziano, Raffaello, Rembrandt, Leonardo, Rubens, El Greco, Manet, Monet, Van Gogh, Matisse, Picasso munkáival. Őriznek az ősközösségi társadalom emlékeiből is leleteket, görög-római vázákat, terrakottákat és mellszobrokat. Egyedülálló a világon szkíta fegyver- és ékszer-gyűjteménye. Jelentős numizmatikai és keleti gyűjteményeinek összetétele és mérete: egyiptomi, közép-ázsiai, iráni, kínai, indiai fegyverek, vértek. A világon szintén páratlan iráni, szasszanida ezüstkollekciója középkori szőnyegei, selymei, ruhái. Gazdag választékot találhatunk nyugat-európai bútorokból a középkortól a szecesszióig minden stílusirányzat darabjaiból. Láthatunk még különféle iparművészet tárgyakat. Gyönyörű a porcelán és ékszergyűjteménye. Jelentős XII. századi orosz ikonosztáz gyűjteménye, amely Novgorodból, Kijevből és Moszkvából származik.

Az egyik terem gyűjteménye a több százból

Arcképcsarnok

A nagy Olasz Terem mennyezetének részlete

A Nagy Olasz Terem

Váza a XVIII. Sz. végéről – Sèvres-ből a Fehér teremben

A Kolivan-váza, amely jáspisból készült A Kolivan-váza, amely jáspisból készült. 18 tonna súlyú és olyan óriási, hogy a termet kellett köré építeni.

II. Miklós könyvtárszobája

Trón a Szent-György Teremben a Téli Palotában

A Kis Trón Terme a Téli Palotában

Tábornoki Terem - Cári hintó az 1720-as évekből, Párizsban készült

Ha tetszett, nézd meg eredetiben, és javaslom felkeresni az intézmény honlapját: http://www.hermitagemuseum.org/html_En/08/hm88_0.html Innen virtuálisan is megismerhető az épület és a kollekció színe-java: az épületegyüttes részekre, szintekre majd termekre osztva. Itt interaktív videók mutatják be az ott látható műkincseket ismertető szöveggel, és ugyanott fotók láthatók az adott helyszín legszebb darabjairól. Ugyancsak videóról láthatjuk az épületet kívülről, és a város, valamint a Néva folyó látképét a tető különböző pontjairól. A webhely orosz és angol nyelvű verzióban olvasható.

A prezentáció alapja egy brazil trió munkája: Mario Capelluto, Ida Aranha és Elisabeth Victoria Rachaus. Átszerkesztette: Szilandi Változott a zene. Az orosz himnusz helyett Csajkovszkij: Hattyúk tavának első tételét hallhatjuk a Londoni Festival Orchestra előadásában. Változtak a képek. Bővült, ugyanakkor egyes képeket elhagytam az eredeti diavetítésből. Változott az animáció. A zene kattintásig szól.