Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A KULTURÁLIS TURIZMUS KÍNÁLATA

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A KULTURÁLIS TURIZMUS KÍNÁLATA"— Előadás másolata:

1 A KULTURÁLIS TURIZMUS KÍNÁLATA
A világ 10 legjelentősebb múzeuma

2 Louvre a világ legnagyobb és leglátogatottabb művészeti múzeuma.
műtárgy 8,5 millió látogató 1793-ban nyitották meg a Louvre Palotában, az egykori királyi palotában. A híres üvegpiramis, 1989-ben készült a múzeum főbejárataként.

3 Átfogó gyűjtemények: az ősi Egyiptomból, az ókori Görögországból és Rómából, a középkori Európából és a napóleoni Franciaországból. Leghíresebb darabja Leonardo da Vinci Mona Lisa című alkotása.

4 Leonardo Da Vinci- Madonna a gyermekkel, Mona Lisa
Caravaggio Jan van Eyck – Madonna Rolin kancellárral Delacroix- A szabadság vezeti a népet Vatteau- Szomorú bohóc

5

6 Egyiptomi Múzeum kiállított tárgy- az Egyiptomi Múzeum Kairóban egyike a világ legjobb múzeumainak. 1835/ A kétszintes múzeum földszintjén széles gyűjtemény látható papiruszokból és érmékből, melyeket az ókori egyiptomiak használtak. Legfőbb látnivalói közé tartoznak a Tutanhamon sírjából származó tárgyak és a Királyi Múmiaterem, ahol 27 fáraó múmiáját őrzik. 2011. rongálások Zahi Hawass

7 Leghíresebbek Tutenhamon II. Ramszesz múmiája

8 Vatikáni Múzeumok A II. Gyula pápa által a 6. században alapított Vatikáni Múzeumok Vatikánváros- Róma 5 millió látogató A múzeumok híresek a csigalépcsőkről, a Raphael Szobákról és a gyönyörűen díszített Sixtus-kápolnáról. II. Gyula pápa patronálása alatt festette a mennyezetét Michelangelo között. A mennyezet és különösen az Utolsó Ítélet Michelangelo művészi munkásságának megkoronázása.

9 Görög-római-etruszk-egyiptomi műkincsek Építészeti emlékek
Bernini baldachinja Michelangelo – Pieta, Laokon csoport

10 Metropolitan Művészeti Múzeum - Met
New York-ban, a Central Park keleti csücskében. Ez a masszív, gótikus stílusú épület eredetileg 1872-ben nyitotta meg kapuit, 2 millió műtárgy – 19 részleg Egyiptomi részleg Dél-Amerika Óceánia- Afrika Dürer-Vermer

11

12 British Museum Az 1753-ban alapított Brisith Musem az emberi kultúra és történelem múzeuma. Gyűjteményei, melyek összesen több mint 7 millió darabból állnak a legnagyobb és legátfogóbb válogatások a világ minden tájáról, ábrázolva és dokumentálva az emberi kultúra történetét a kezdetektől napjainkig. Itt látható a Rosetti kő, melynek segítségével sikerült megfejetni a hieroglifákat, valamint széles gyűjteménye az Egyiptomon kívül talált múmiáknak.

13

14 Uffizi Galéria Az Uffizi Galéria Firenze- Mediciek -1580.
A Palazzo degli Uffiziben található, amelyet a 16. században építettek a firenzei magisztrátus hivatalaként. A reneszánsz festmények és szobrok gyűjteménye lenyűgöző, köztük Sandro Boticelli Vénusz születése című alkotásával.

15

16 Leonardo: Angyali üdvözlet

17 Hermitage (Ermitázs) Múzeum
Az 1764-ben Nagy Katalin által alapított Ermitázs Múzuem Szentpétervár - Oroszország 3 millió darabos gyújtemény – 2-3 millió látogató Az Ermitázs népszerű látnivaló, a világ egyik legjobb múzeuma Rembrandt, Da Vinci, Michelangelo, Reubens és más számos neves művész felbecsülhetetlen értékű alkotásaival. A gyűjtemények egy egész komplexumot, hat műemlék épületet foglalnak el a Téli Palotában, mely az orosz uralkodók rezidenciája volt.

18 Leonardo- Madonna a gyermekkel Nagy Katalin drágakőgyűjteménye

19 Modern Művészetek Múzeuma
A Modern Művészetek Múzeuma (MoMa) Manhattan belvárosi negyed, New York. Gyakran titulálják a modern művészetekre leginkább hatást gyakorló múzeumnak. Vitathatatlanul a legjobb gyűjteményét tartalmazza a modern műalkotásoknak szerte a világból, köztük Monet Vízililiomok, Picasso Les Demoiselles d’Avignon és Van Gogh Csillagos éj című munkáival.

20

21 Guggenheim Múzeum, Bilbao
A Frank Gehry által tervezett Guggenheim Múzuem Bilbaoban, Spanyolországban egy látványos, csavart alakú titán épület, modern művészeti múzeum és valószínűleg az 1990-es évek leghíresebb építménye.

22 Nemzeti Palota Múzeum A Nemzeti Palota Múzeum Taipeibe az ősi kínai tárgyak és műalkotások leggazdagabb gyűjteményével rendelkezik. A múzeumot eredetileg Palota Múzeumként alapították Pekingben, a Tiltott Városban 1925-ben, röviddel az utolsó kínai császár kiutasítása után. A kínai polgárháború utolsó éveiben a legértékesebb darabokat átköltöztették Taiwanra. Amint a műalkotások megérkeztek Taiwanra, a kommunista hadsereg már át is vette a Palota Múzeum irányítását.

23 Nemzeti Antropológiai Múzeum
Nemzeti Antropológiai Múzeum Mexikó Városban Mexikó pre-kolumbiai örökségéből származó műtárgyakkal rendelkezik. 1964-ben nyitották meg olmék civilizációból származó hatalmas kőfejek és a Sacred Cenote (Szent Kút) Chichen Itza romvárosból. A leghíresebb alkotás a Napkő, melyet nem naptárként használtak, de 20 napos megjelöléseket tartalmaz

24

25 Prado Múzeum Spanyolország egyik legjelentősebb múzeuma a Prado Madridban 1819 A múzeumban megtekinthető alkotások közül a legjelentősebbek Goya a Maják (La Maja Vestida és La Maja Desnuda) és Velázquez Las Meninas című alkotásai. 5000 festmény

26 Dürer önarckép Margarita infánsnő- Velázquez X. Ince pápa - Velázquez

27 Rijksmuseum Az amszterdami Rijksmusem a legnagyobb és legjelentősebb művészeti és történelmi múzeum Hollandiában. Széles gyűjteménye van a holland aranykor legszebb alkotásaiból, köztük Vermeer és Rembrandt műveivel. 900 ezer látogató Éjjeli őrjárat Lány kancsóval

28

29 Tokió Nemzeti Múzeum Az 1872-ben alapított Tokiói Nemzeti Múzeum a legrégebbi és legnagyobb múzeum Japánban. A múzeum gyűjteményeinek nagy része az ősi Japán és Ázsia művészeti alkotásaiból áll, a Selyem út vidékéről. Nagy gyűjteménye van a görög buddhista művészetnek is.


Letölteni ppt "A KULTURÁLIS TURIZMUS KÍNÁLATA"

Hasonló előadás


Google Hirdetések