Bemutató LINZ és BÉCS Szerkesztette: Dömötöri Melinda 2014.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az Ec-Pec Alapítvány IPR szolgáltatási tapasztalatai Pap Sára ügyvezető.
Advertisements

TÁMOP A/ projekt: Intézményi együttműködés, pedagógiai módszertani megújulás – pedagógiai szemléletváltás a sajátos nevelési igényű.
JOGSZABÁLYI VÁLTOZÁSOK A TOVÁBBKÉPZÉS TERÜLETÉN
Sikeres pályázatai Természetjáró Szakosztály sikeres pályázatai Örömmel tájékoztatjuk Szendrő város lakosságát, hogy az Edelényi Kistérségen keresztül.
Élete: Mosonmagyaróváron született én óta minden országos bajnokságot megnyert 100m-es gátfutásban. Nem volt szponzora, ezért szombaton.
Katona József MKSZIG 1 Katona József Szakközépiskola és Felnőttoktatási Gimnázium.
Adománybolt hálózat Bemutatót készítette: Boda Kitti március.
A tudásgyárak technológiaváltása és humánstratégiája – a felsőoktatás kihívásai a XXI. században május MOOC és e-learning kölcsönhatása Dr.
Pathways II – Az egész életen át tartó tanulás lehetőségei értelmi fogyatékossággal élő felnőttek számára.
Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat mint képzőintézmény Bencze Györgyné Hajni.
Önkéntesség Miért is jó a Nyíregyházi Főiskola diákjaként önkéntes munkát vállalni és miért különösen jó ez egy Tanodában? Készítette: Hajdu Zsolt és Dudás.
élménypedagógiai módszerek alkalmazási lehetőségei a tanitásban
Egy ház felépítése 3 és fél hónap alatt a Serbán Bau kft-vel
Turbók Arnold Bertalan
„XXI. SZÁZADI KÖZOKTATÁS ( FEJLESZTÉS, KOORDINÁCIÓ )” TÁMOP / A pedagógus(tovább)képzés kérdései és lehetőségei az egész napos iskola-
A turizmus rendszer környezete
LUDUS … latinul “ játék ”. | Mik azok a komoly játékok? A komoly játékok elektronikus alkalmazások, amelyek.
Baranya Megyei Munkaügyi Központ Állami Foglalkoztatási Szolgálat Pécs, Király u. 46.
Arany János Általános Iskola Kisújszállás, Kálvin u. 3.
Az EU oktatási és képzési rendszerének célkitűzései
Újévi vidámságok Néhány válogatott humoros mondás – hogy jókedvben fogadd az Új Esztendőt! Gyűjtötte és szerkesztette: Hermess.
A Z IKCS TEVÉKENYSÉGE TÁMOP integrÁLOM Kovácsné Borbély Zsuzsa.
Az e-learning gyökerei, az e-tanulás fejleményei
Előtted nem titok, Hogy nem voltunk angyalok
A felnőttoktatás funkciói Magyarországon
Az értékrend szerepe egy szilágysági falu magyar lakosainak migrációs stratégiáiban Készítette: Keresztury Ágnes Miskolci Egyetem Kulturális és Vizuális.
Pályaorientációs tapasztalatok, hiányszakmák népszerűsítése Győrben
Nagy Zoltán: A reform emberei Értékteremtés érték a dolgokban rejlő lehetőség EU-s projektek lehetőségei hasznosság értékek átadása adott embereknek adott.
A Mályi-projekt. Bevezető A projekt ötlete: találkozni a gyerekekkel iskolán kívül is A projekt ötlete: találkozni a gyerekekkel iskolán kívül is Olyan.
Zala megyei önkormányzati fórum A TÖOSZ programjai és aktuális önkormányzati ügyek Dr. Zongor Gábor főtitkár Január 26. Zalaszentgrót.
Felsőoktatás szerepe a távmunka elterjesztésében Benedek András Felsőoktatás szerepe a távmunka elterjesztésében VI. Országos Távmunka Konferencia Budapest,
Szakmai tanulási utak Előadás S truktúrák és folyamatok szekció SZABÓNÉ DR. BERKI ÉVA szakképzési és felnőttképzési szakértő VII. Nevelésügyi Konferencia.
ÖSZTÖN VAGY TUDATOSSÁG AVAGY A GÉPJÁRMŰ-KERESKEDELEM IS SZAKMA DR. FIXLER LÁSZLÓ GÉMOSZ KÖZGYŰLÉS GYŐR, MÁJUS 16. QUALIFORUM.
Önéletrajz értelmezés PéPéeS Önéletrajz értelmezés 2 Társaságot kedvelő személyiség: ahogy lehet, lelép az irodából Remek prenzentációs.
A felnőttképzéshez kapcsolódó jogszabályok változásai
„Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés – Innovatív intézményekben” TÁMOP / /0065 Moduláris oktatás Az egészséged a Te kezedben van!
Két ember eléd lép, két ember Téged kér, áldd meg, áldd meg
Mi is az a társadalmi integráció?
Trénerek: Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű.
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM EURÓPAI ÖNKÉNTES SZOLGÁLAT LOVÁSZI ATTILA.
NAK, Szakképzési Igazgatóság
Autonómia és felelősségvállalás
Fels ő - Répcementi Kistérségi Foglalkoztatási Információs Pontot (FIP) M ű ködése.
VII. Szervezeti kultúra
Készítette: Dömötöri Melinda
Mentor Oscar.
Felnőttoktatási tájékoztatója
Békéscsabai Petőfi Utcai Általános Iskola
AZ ÉV ISKOLÁJA címért Eger összes középiskolája versenybe száll Október 5-én szerdán délután. A diákfesztivál egész délután tart, a 13 órai Dobó téri gyülekező.
A tudásgyárak technológiaváltása és humánstratégiája – a felsőoktatás kihívásai a XXI. században május Az intézmény partnerségi kapcsolatainak.
Lelkesedni lélekkel lehet Palágyi Kata
Gyermek, akit kölcsönkaptál. Anna példája (1Sám 1,11) Erős fogadalmat tett (Anna), Erős fogadalmat tett (Anna), és ezt mondta: és ezt mondta: Seregek.
JOGSZABÁLYI VÁLTOZÁSOK A TOVÁBBKÉPZÉS TERÜLETÉN
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Pannon Egyetem Georgikon Kar Szegedi Tudományegyetem.
Álomvár Földváron Hotel Főnix Szálloda és Tréningközpont ****
Tájékoztató A járási tréningekről Dr. Marosi János MKKSZ Szabó F. Attila MKKSZ Budapest, május 19. „Önkormányzati kapacitásépítés norvég‐magyar együttműködéssel”
AZ MNKSZ RÉSZVÉTELE A „TRAME” PROJEKTBEN AZ EU / GRUNDTVIG FELNŐTTOKTATÁSI PROGRAM KERETÉBEN ( ) TAPASZTALATOK ÉS EREDMÉNYEK KONFERENCIA A self-narration.
AZ IDŐS ÉS FOGYATÉKOS ELLÁTÁS FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEI A HELYI ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAMOKBAN JÚLIUS 3.
Dr. med habil. Imre Sándor geriáter szakorvos
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM. 2 A Fiatalok Lendületben Program számokban Az Európai Bizottság programja Időtartam: Költségvetés:
„A legkisebb ellenállás” – bűnmegelőzés a szépkorúak körében BM – 15 – MI – 0092 projekt szakmai bemutatása Összeállította: Dr. Dobos László 3.KEMA Kuratórium.
Idősen is fiatalosan Senior fejlesztő program a
Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány
Idősen is fiatalosan Senior fejlesztő program a
„LÉLEK„ - Program Lakhatási , Életviteli , Lelki – egészségnyújtási , Egzisztencia – teremtési , Közösségi.
SENIOR VOLUNTEERING 50+ UTAZÁS AUSZTRIÁBA
NAPIREND, KÁRPÁTALJA Határtalanul utazás.
Önkormányzati tisztségviselők és képviselők képzésének új lehetőségei
SZERETETTEL KÖSZÖNTJÜK „ Az intézményi felelősök felkészítése a Szakképzési Minőségbiztosítási Keretrendszer (SZMBK) követelményeinek figyelembevételével,
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM
Előadás másolata:

Bemutató LINZ és BÉCS Szerkesztette: Dömötöri Melinda 2014

én érkeztünk Linzbe, ahol Maria Hofstadler várt bennünket és elkalauzolt a Hotel Goldene Adlerbe, ahol egy könnyű vacsora után gyorsan nyugovóra tértünk.

Felső-Ausztria Egyházmegye szervezeti ábrája

Christian Pichler a katolikus képzőközpont vezetője

Mi is az a SelbA? Önállóan időkorban. Tréning a testnek, a szellemnek és a léleknek. Három fő eleme van

Ételszállítási feladatokat a Szamaritánusok végzik. Nagyon jól felszerelt gépkocsival két fő önkéntessel a hét öt napján és az önkormányzatok közreműködésével. Három fogásos ebéd van, három féléből választható. Veronika Pernsteiner

Fontos feladat a trénerek képzése és tovább képzése, éppen ezért évente egyszer összegyűlnek egész Felső-Ausztriából a trénerek vezetői tapasztalatcserére. A helyszín idén Puchberg volt, ahol előadást tartott Mag.Martin Prein a halálról, valamint az ezzel kapcsolatos jogi helyzetről.

Univ.-Prof. Dr. phil. Dr. h.c. Dipl. Psych. Andreas Kruse Prof.in Dr.in Cornelia Kricheldorff Univ.-Prof. Dr. Franz Kolland

Szombaton délután voltak a szekció foglalkozások: 1. Képzés és az időskor: Univ.- Doz.inDr.in Gertrud Simon 2. Generációk változása: Mag. Karl Langer, Christian Rab 3. Időskori lakhatási formák: DI Michaela Schorer M.Ed., Friederike Weiser 4. Az idős bevándorlók mások? Mag.a Nevin Altintop

Humor a legjobb feszültségoldó, mondta Sigmud Feud Szociális környezet Kreativitás Képesség Irányultság Küzdeni tudás Képzés Tanulás: 10% külső 90% belső Bölcsesség Képzés Képesség Végzettség Információ = Tudás Gondolkodom, tehát vagyok