Charlie Chaplin 14/C. Élete: 1889-ban Londonban látta meg a napvilágot. Apja otthagyta őket, az anyja pedig elmegyógyintézetbe került. Árvaházban töltötte.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Arany János élete és munkássága
Advertisements

Motumbo története.
Mr. Bean 14/B. Jellemvonásai • Rowan Atkinson alakítja • Jacques Tati által megformált Monsieur Hulot ihlette Atkinsont • „Egy gyerek, egy felnőtt férfi.
Kinszki’s art Kinszki Imre müvészete.
Audrey Hepburn kiállítás – Berlin „Egy élet és egy ruhásszekrény kitárulkozása” Énekel Audrey Hepburn ( „Álom luxuskivitelben” – Moon river )
Disney Csatorna. 2 ›A Disney Channel Worldwide a világ gyermekcsatornáinak legsikeresebb portfoliója; a gyermekek fejlődését elősegítő, 98 családi csatornájával,
Készítette: Nyírő Mátyás 8.b
Shakespeare Rómeó és Júlia
Jean-Paul Belmondo (Neuilly-sur-Seine, április 9. – ) francia filmszínész. Közismert beceneve: Bébel. Az 1950-es évek óta filmez. Jean-Luc Godard.
Egy tartalmas, szép ívű művészi pálya dokumentumaiból
Új-Zéland történelme Új-Zéland történelme mintegy 1000 évet ölel fel, melynek első részében a sziget lakói (a maorik) teljes elszigeteltségben éltek, majd.
A MOZGÓ KÉP és hang TÖRTÉNETE
„Nagy könyv” A könyv éve a Vetési Albert Gimnáziumban.
Bevezetés A Queen egy brit rockegyüttes, amelyet 1970-ben alapított Freddie Mercury énekes, Brian May gitáros és Roger Taylor dobos, 1971-ben csatlakozott.
Gróf Széchenyi István 1791-ben született Bécsben. Apja gróf Széchényi Ferenc, édesanyja Festetich Júlianna grófnő. Középfokú iskoláit magánúton végezte,
Benito Mussolini
Legjelentősebb filmalkotásai
12 filmremek Útmutató a klasszikus filmek világában 1958-ban nagyszabású világkiállítás zajlott le Brüsszelben. Korunk értékeinek bemutatásából nem hiányozhattak.
Georg Friedrich Händel
Amint ezen a képen is látszik, Bella valószínűleg nagy állatbarát. A színésznő, modellként kezdte karrierjét. Több mint 20 filmben és televíziós sorozatban.
MÁTYÁS, AZ IGAZSÁGOS.
Élete szeptember 20-án született Farkaslakán
MAGYARORSZÁG AZ ELSŐ VILÁGHÁBORÚBAN
Gábor Áron élete és kora
Moliere 24/B.
George Gordon Byron 26/A. Élete Született: London, 1788 Apai ágon főnemesi családból származott Apja,,Jack Byron kapitány’’, elszórta vagyonát, Franciaországban.
Precízné Aranyossy Ildikó.  Eredeti neve Jean-Baptist Poquelin.  Párizsi királyi kárpitos fiaként született.  A jezsuitáknál megtanult latinul, eredetiben.
ADOLF HITLER festményei.
Életrajz Született: 1937 április 28.-án Suniban, Tikrit külvárosában. Apja „meghalt”, mostohaapja nevelte 10 éves koráig amikor a nagybátyához költözött.
Készítette: Sümegi Dániel
Daniel Keyes Virágot Algernonnak
A TÖRTÉNELMI VETÉLKEDŐ II. FORDULÓJÁNAK FELADATAI Gratulálunk az első feladatsor megoldásaihoz, ügyesek voltatok! Most is rövid, maximum öt soros válaszokat.
T.
1905 – 1937 Készítette: Michalek Szilvia
Modern idők Modern Times (1936). Információk a filmről Rendező:Charles Chaplin Producer:Charles Chaplin Forgatókönyv:Charles Chaplin Operatőr:Ira H. Morgan.
Az ábrázolás módszerével való megoldás szükségessé teszi egy ábra készítését * A számokat és mennyiségeket a feladatból grafikusan ábrázoljuk * A feladatmegoldás.
Anton Pavlovics Csehov
Várkonyi Mária1 Sára Sándor A mozgókép mestere.
Patrick Wayne Swayze (Houston, augusztus 18. – Los Angeles, 2009
:07:02 Elizabeth Rosemond Taylor febr. 27.-én született Londonban, - kétszeres Oscar díjas, angol-amerikai színésznő. Nevének közismert.
Amerikai énekes- és táncosnő március 12-én, Los Angelesben született. Édesapja Vincente Minnelli rendező, édesanyja a világhírű Judy Garland. Főiskolai.
Ljubov Orlova ,Zvenyigorod , Moszkva Zongorista Énekes Táncművész Filmszínész A szovjet filmművészet első igazi sztárja.
Szerző: Kostyalik Marcell 9.c
3. A FILMELBESZÉLÉS KIALAKULÁSA
Szent Bernadette.
William Bradley „Brad” Pitt (született december 18-án) amerikai színész és filmproducer. Filmes szerepeivel ezidáig két Oscar-jelölést és négy jelölésből.
Filozófiatörténet előadások 1I.
Filmelemzési szempontok
Halle Maria Berry (USA, Ohio, Cleveland, augusztus 14. – ), Oscar-, Emmy- és Golden Globe-díjas amerikai színésznő, modell és szépségkirálynő. Ő.
Guglielmo marconi rádió feltalálása
Az Angol Reneszánsz William Sheakespeare.
Francis Bacon Készítette: Kissgyörgy László. Élettörténete Londonban született előkelő családba. Apja, Sir Nicholas Bacon, Anyja Ann Cooke Bacon volt.
A film története. Lumière fivérek 1985 februárjában szabadalmaztatták a cinématographot Az első film a Lumière családi üzemből távozó munkásokat rögzítette.
Cristiano Ronaldo pályafutása
Vincent van Gogh ( ).
CSONGOR ÉS TÜNDE Sík Ferenc rendezése alapján A NEMZETI SZÍNHÁZ ● A● A Nemzeti Színházat először gróf Széchenyi István álmodta meg a Duna partjára. Pompázatos.
Vörösmarty Mihály : Csongor és Tünde. Inspirációk Gergei (Gyergyai) Albert XVI. századi széphistóriája – a História egy Árgirus nevű királyfiról és egy.
PREZENTÁCIÓ A PREZENTÁLÁSRÓL
Karrier.
Barangolások Angliában Shakespeare emlékek Stratfordban
Bevezetés a szövegszerkesztésbe
A film műfajai 3. óra.
/Paulay Ede rendezésében/
Wesselényi Miklós „az árvízi hajós”.
Érdekességek a matematikáról, matematikusokról
Motumbo története (
Az ember tragédiája Paulay Ede rendezésében
Bemutató: Budapest; Nemzeti Színház, szeptember 21.
Az ember tragédiája Németh Antal rendezésében (1937)
Rendezte: Dr. Németh Antal
Előadás másolata:

Charlie Chaplin 14/C

Élete: 1889-ban Londonban látta meg a napvilágot. Apja otthagyta őket, az anyja pedig elmegyógyintézetbe került. Árvaházban töltötte a gyerekkorát Első színpadi szereplése 5 éves korában volt, a Music Hall- ban lépett fel 1894-ben. 23 évesen érkezett Amerikába egy mutatványos társulat főszereplőjeként. 2 év múlva már maga rendezte filmjeit ban megalapította saját független filmprodukciós cégét.

Filmes karrierje: Valószínűleg Chaplin volt a legkreatívabb, legnagyobb hatású személyiség a némafilm világában. Munkássága 65 évet ölelt magába, a viktoriánus korabeli Anglia mulatóinak színpadától kezdve szinte haláláig folyamatosan dolgozott. Ügynöke bátyja, Sidney lett, aki kiváló fizetéseket harcolt ki Chaplinnek. 3 év alatt 150 dollárról 1 millióra növelte fizetését Douglas Fairbankssal, Mary Pickforddal és D. W. Griffith- szel 1919-ben megalapította a United Artists stúdiót.

Filmjei: Első filmje, a Making a living Utána Charlie belebújt az ismert figura bőrébe a Chaplin az autóversenyen című filmben. Az első United Artists film, az 1923-as Bohémvér briliáns vígjáték volt, azonban a közönség elutasítóan fogadta, mivel Chaplin alig játszott a filmben. Az Aranyláz tele van mára klasszikussá vált jelenetekkel. Az 1936-os Modern időkben a toprongyos figura búcsút vett a közönségtől, ugyanis a hangosfilm megjelenése a karakter „halálát” jelentette. 11 játékfilmje volt és nagyon nagyon sok rövidfilmje

Chaplin mint ember: Chaplin azt vallotta, hogy a beszéd megöli a film szépségét, csökkenti a mimika szerepét. A Diktátor című filmjében állást foglalt Adolf Hitlerrel és a fasizmussal szemben. Chaplin később úgy nyilatkozott, hogy ha tudott volna a haláltáborokról, nem készíti el a filmet, nem vállalja a humorát. Többször nyilvánosan kiállt a cigányság jogai mellett; nem sokkal halála után, 1978-ban a második Roma Világkongresszus a születése napját, április 16-át a Roma Színészek Világnapjává nyilvánította.

Milyen gyerekkora volt Chaplinnek?

Melyik filmjében alakította először jellegzetes figuráját?

Miért kapott Oscar díjat 1972-ben?

Melyik filmjében foglal álláspontot Hitlerrel kapcsolatban?

Milyennek mutatja a világot a Modern idők?

Milyen politikai álláspontot képviselt?

Jellemezd az alakot, akit formál!

Honnan vehette a csavargó figuráját?

Sorolj fel tőle filmcímeket!