Engel László fejlesztési igazgató

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Winbelépő - Munkaidő nyilvántartás
Advertisements

Önkormányzati információs rendszer
IMIR monitoring és információs rendszer
Mi a WebTÁRSASHÁZ rendszer?
Szoftverminőség, 2010 Farkas Péter. SG - Sajátos célok  SG 1. Termék / komponens megoldás kiválasztása  SP 1.1. Alternatívák és kiválasztási kritériumok.
Magyar, mint idegen nyelv témakörű oktatási és kulturális Internet portál HUNGAROPORT Dr Remzső Tibor MTA SZTAKI.
A Gazdasági Szervezetek működése a gyakorlatban
Többet ésszel, mint erővel
IBM Software Group © 2006 IBM Corporation Hatékonyság és üzleti intelligencia Egységesített felület meglévő alkalmazásainkhoz Szabó János Technikai szakértő.
E-LEARNING ÁLTAL TÁMOGATOTT KÖNYVTÁRI MUNKAFOLYAMATOK
TDK-DOLGOZAT TDK-DOLGOZAT Keresőoptimalizálással kapcsolatos kérdőívek kiértékelése Szerző: SZÉKEJ É. Krisztián Témavezető: Dr. PATAKI Éva.
A pályáztatási eljárás általános bemutatása, kiemelt projektek Czégér Zsuzsanna főosztályvezető KvVM FI KEOP KÖZREMŰKÖDŐ SZERVEZET Székesfehérvár 2007.április.
Az EU-pályázati rendszer gyakorlata Magyarországon
Szervezet, információs rendszer. Az információs rendszer és a szervezet illeszkedése Mi szervezet? Az egyszerű struktúra Funkcionális felépítés Termék.
Közigazgatási technológia
Készítette: Magyar Orsolya
Az e-kereskedelem (e-business)
Nagyvállalati projektmenedzsment GTM szeminárium sorozat A Microsoft nagyvállalati projektmenedzsment megoldása Előadó:Kőnig Tibor
Az Office Business Application (OBA) alkalmazásmodell Az üzleti probléma: központosított, mégis rugalmas feladatkövetés A lehetséges megoldások nagyvállalati.
Dokumentumkezelés. A 2007-es Microsoft Office rendszer dokumentumkezelési szolgáltatásai Kőnig Tibor szakmai vezető Microsoft Magyarország
Látványos vektrorgrafikus és deklaratív prezentációs réteg 3D támogatássalLátványos vektrorgrafikus és deklaratív prezentációs réteg 3D támogatással Egységesített.
Megvalósíthatóság és költségelemzés Készítette: Horváth László Kádár Zsolt.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Pannon Egyetem Georgikon Kar Szegedi Tudományegyetem.
Korszerű irodai ügymenet komplex dokumentum-kezelési megoldásokkal.
A KÖZBESZERZÉSEKET TÁMOGATÓ OBJEKTÍV INFORMATIKAI RENDSZER 1 Tudományos Diákköri Konferencia Troll Gergely.
Összekapcsolható funkciók Címek Időpontok Projektek Számlák Dokumentumok Cikkek Értékesítési lehetőségek Feladatok Telefonhívások.
Copyright © 2005 | update software AG | update software Magyarország Kft. Radics Sándor principal IV.
Az IKTA/ számú pályázat alapján: Ügyfélbarát ügyintézést támogató informatikai rendszer prototípusának kialakítása (Elektronikus Polgármesteri.
HATÓSÁGI FOLYAMATOK A FIR INTÉZMÉNYTÖRZSÉBEN KÉPZÉSEK NYILVÁNTARTÁSBA VÉTELE EKOP-1.A.1-08/C
Vezetői Információs Rendszer Kialakítása a Szegedi Tudományegyetemen Eredmények - Tapasztalatok Vilmányi Márton.
Versenyképes vállalatirányítás változó üzleti és jogi környezetben Nagy Lajos, Konzulens Velence November 22.
Ipari középvállalat projektvezetőjének tapasztalatai az integrált vállalatirányítási szoftver bevezetési szakaszában Projektmenedzsment Fórum A kis-
Távmunka a területfejlesztésben
Hatékony HR költség-tervezés a válság idején
Kaposvári Egyetem Gazdaságtudományi Kar 2009/2010-es tanévre pótfelvételi eljárásban meghirdetett képzések.
Podoski Péter és Zabb László. Bevezető Algoritmus-vizualizáció témakörében végeztünk kutatásokat és fejlesztéseket Felmértük a manapság ismert eszközök.
Rendszer ismertető Vargha Máté. Cafeteria bevezetés ismert nehézségei A cafeteria rendszerek bevezetésének legfőbb akadálya a megnövekvő adminisztrációs.
Microsoft Üzleti Megoldások Konferencia 2005
Városi Rendészeti Program. Mi a Városi Rendészeti Program célja?  Az Önkormányzat Közterület felügyeletének munkáját segítse azáltal, hogy egy közös.
Szoftver születik Eötvös Konferencia Köllő Hanna.
MTT MA Mérnöktanár mesterszak Elektronikus tanulás 3. konferencia.
Prof. Dr. Neményi Miklós tudományos és külügyi rektorhelyettes A doktori és publikációs adatbázis kialakításának elvei és megvalósítása Nyugat-magyarországi.
Piac és Profit Csökkentse a nemfizetés kockázatát az OPTEN segítségével!
A TÁVMUNKA Balázs Viktória Emberi erőforrások III. évfolyam.
WORKFLOW MENEDZSMENT MUNKAFOLYAMAT KEZELÉS
R.F.Q. Request For Quotation. 2 Válasz a feltett kérdésre: A tantárgy fő célkitűzése, hogy adjon egy közös nyelvet, amely segítségével a közgazdászok.
Modern megtakarítási formák kezelése e-banking felületeken
Önkormányzatok tájékoztatása ÖNKORMÁNYZATI OKTATÁSOK
Integrált gazdálkodásirányítási informatikai rendszer fejlesztése és funkcióbővítése Stratégiai eszközrendszerek fejlesztése, működési hatékonyság javítása.
Önkormányzati ASP központ felállítása projekt Önkormányzatok tájékoztatása ÖNKORMÁNYZATI OKTATÁSOK BM információs nap
XXIII. Országos Jegyző-Közigazgatási Konferencia Integrált vezetői információrendszer önkormányzatoknak Zalaszám Informatika Kft. Varga János projektvezető.
Gazdasági informatika - bevezető …avagy miért emlegetünk szakdolgozat írást informatika címén???
Ni.com | NI CONFIDENTIAL Hatékonyság és egy vonzó munkahely imázsa Taleo-val a progresszív toborzásért Mohai Gábor, HRIS Üzleti Elemző
FAIR RENDSZERKONCEPCIÓ ÉS A BEVEZETÉS LÉPÉSEI DECEMBER 17.
Az ORACLE JDE EnterpriseOne ERP rendszer bevezetésének tapasztalatai
BPR – Business Process Reengeneering
Gyűjtemény mint rendszer
HunTéka – több mint könyvtári rendszer
Szoftverváltás a Semmelweis Egyetem könyvtárában
Integrált ügyfél-kommunikáció a weben
Pápai Gazdasági Szakképző Iskola és Kollégium
Mezőgazdasági munkafolyamatok rendszerszemléletű tervezése
Integrált könyvtár rendszer (IKR)
Készítette: Farkasné Veres Edina
Gyorsabb és hatékonyabb munkavégzés
Barcsák Marianna KPSZTI
Egészségügyi ellátás tárgyi és humán erőforrás feltételeinek szabályozása.
Első az ügyfél, de hogy érem el?
PROJEKT MENEDZSER Elkészíti a projekt terveket
A VEZETÉS FOGALMA, FUNKCIÓI
Előadás másolata:

Engel László fejlesztési igazgató Hogyan lehet ma munkafolyamat támogatás nélkül üzleti folyamatokat kezelni? Egyáltalán lehet? Engel László fejlesztési igazgató

Hogyan működnek a workflow támogatás nélküli folyamatok?

Mi is az a workflow? Workflow = Üzleti folyamat Lényege az üzleti folyamatok logikus szervezése és megfelelő támogatása Feladata a munkafolyamat vezérlés, az egyes munkafázisok elektronikus úton történő irányítása, nyilvántartása, összefogása Lehetővé teszi, hogy a megfelelő információ eljusson a megfelelő emberhez a megfelelő időben és minőségben

Hogyan választottunk workflowt? Piackutatás a lehetséges megoldások közül Részletes követelmény rendszer kidolgozása Üzleti folyamatok kiválasztása Többkörös pályáztatás a megoldások leszűkítésére Írásos pályázat és gyakorlati bemutató a leendő felhasználói körrel közösen Referenciahely személyes meglátogatása a pályázó nélkül

magyarországi bevezetője Megoldás magyarországi bevezetője a 500 bevezetett rendszer 70 országban 10 támogatott nyelv 20 viszonteladó

Milyen üzleti folyamatokat fedett le ez MVMI Változáskezelési folyamatok Fejlesztési folyamatok Egyszerű munkafolyamatokat: túlóra nyilvántartás, karbantartási leállások kezelése

Mit is csinál a WorkflowGen Mit is csinál a WorkflowGen ? Ellenőrzi a munkát, irányítja a feladatokat

Ellenőrzi a munkát, irányítja a feladatokat (Grafikus nézetben)

Figyel a határidőkre és értesít, ha be kell avatkozni, tudja ki-mivel foglalkozik

Elkészíti a jelentéseket

Miben más a WorkflowGen a többi megoldásokkal szemben? Korszerű és minden elemében webes felület Grafikus folyamat és űrlap tervező modul – támogatja az üzleti és technikai felhasználók munkáját, intuitív felület. Futás közben is ez a diagram élőben mutatja a folyamat állapotát. (Graphical Designer, Form elements) Folyamat csatolási lehetőségei (egymásba ágyazás, szinkron, aszinkron, láncfolyamatok) (Process Linkage) Határidő kezelés (folyamat/feladat átfutási idő figyelés/kezelés, paraméterezhető, eszkalációs lehetőségek, rugalmas, testre szabható email küldési lehetőségekkel) (Due Dates) Üzleti folyamatvezérlési lehetőségek (elágazások, párhuzamos, szekvenciális szálak kombinációi, szinkronozálás, rekurzió) (Business Controls)

Milyen más feladatokra alkalmas a workflow? Pénzügyi folyamatok kezelésére: Maga a pénzügyi rendszer zárt marad (SAP) Előtét vagy utófeldolgozó alkalmazásként illeszthető Gazdálkodási folyamatok leképezésére: Eszközgazdálkodás támogatására, pl. leltározási folyamat, készletigénylési folyamat, beszerzési folyamat A kapcsolódó szakrendszerek (SAP/SM/AM/IAM) adatai egységes, webes formában jeleníthetőek meg, így elérhetővé tehetőek a speciális rendszer ismeretekkel és/vagy licensszel nem rendelkező felhasználók számára is HR folyamatok kiegészítésére: Túlórakérelem Új dolgozók beléptetésének támogatására, leszámoltatás kezelésére Egyéb űrlapalapú funkciók (pl. szabadságigénylés)

Miért jó a workflow? Vezetőknek Ügyintézőknek Egyszerűen , kényelmesen rálátást biztosít az adott szervezet működésére, tudom mi történik, ha kell csak áttekintően, ha kell akár a legapróbb részeltekbe lemenően. Továbbá, mindig rendelkezésre áll, tudok válogatni a feladatok közül, és akkor dolgozom a rendszerrel, hozom meg a döntéseket amikor van rá időm. Ügyintézőknek Keze alá tesz a rendszer minden szükséges információt, anyagot, sablont ami segíti a munkáját –hatékonyabb munkavégzés. A rendszer a többi rendszerrel való kommunikációt a háttérben automatikusan elvégzi – kevesebb munka. Látja a feladatait, azok határidejét, előre tudja venni a fontosakat, vagy a határidő közelieket – sikeresebb, eredményesebb munkavégzés

Érdemes workflow nélkül . . . ?

Köszönöm a figyelmüket!