Good Governance – Good Government Stumpf István Századvég Alapítvány, Elnök A sikeres vezető-döntéshozók konferenciája Heti Válasz – Figyelő 2008. November.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Működhet-e hatékonyan a társadalmi ügyek piaca? Dr. Latorcai Csaba helyettes államtitkár Budapest, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért.
Advertisements

Területi koordinációs kapacitások vizsgálata Szepesi Balázs A területfejlesztési értékelések bemutatása – workshop április 2 5.
Logisztikai kutatás-fejlesztés és oktatás kölcsönhatása
A Vállalkozásfejlesztési munkacsoport
A távközlési piac állami felügyelete dr. Orosi Renáta Hírközlési Felügyelet Hírközlési Felügyelet.
MTA Regionális Kutatások Központja A HATALOM TÉRBELI MEGOSZTÁSÁNAK DILEMMÁI Regionális reform-forgatókönyvek Pálné Kovács Ilona, MTA Regionális Kutatások.
Közösség-gazdaság A Mária Rádió fenomén, mint gazdasági modell „A válság – lehetőség” konferencia Szabó Tamás.
A közötti időszak fejlesztési tervezésének megalapozása
Nemzeti Fenntartható Fejlődési Keretstratégia. Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács Széleskörű társadalmi képviselet (pártok, szakszervezetek, kamarák,
SEK, május 9. Forrás: Baritz Sarolta Laura AZ ÜZLET MINT HIVATÁS – UTÓPIA VAGY REALITÁS? In Távlatok.
A neo-weberiánus állam vonzásában Stumpf István Századvég Alapítvány, Elnök MKT 46. Közgazdász-vándorgyűlés Eger június
A brit Konzervatív Párt megújulási kísérlete: A progresszív konzervativizmus.
Ésszerűség - sportszerűség
Minőségi oktatás, versenyképesség, oktatási innováció A Microsoft magyarországi innovációs napja Magyar Tudományos Akadémia 2009 november 30 Halász Gábor.
„ TEszedd ” ( 2011) „Önkéntesen a tiszta Magyarországért” Vidékfejlesztési Minisztérium Környezetügyért Felelős Államtitkárság Budapest dr. Rácz.
Majoros András GAZDASÁGPOLITIKA 2009/2010. II. Majoros András
Magyar kis-és középvállalkozások kilátásai Előadó: Kiss Ambrus.
A leghátrányosabb helyzetű kistérségek fejlesztési és együttműködési kapacitásának megerősítése A társadalmi együttműködés útjai Önkormányzat - - Civil.
Bevezető előadás, Pénzügyi jog 1.
A politika intézmény-és rendszerelméleti megközelítései
Magyar Pénzügyi Közvetítő Zártkörű Részvénytársaság
A felvilágosult abszolutizmus
MTA Regionális Kutatások Központja Urban-regime Pécsett Pálné Kovács Ilona PTE BTK, MTA RKK.
Gyermekvédelmi politika I. Levelező tagozat 2008/09. tanév/őszi félév.
„Az első lépés a legnehezebb” Szociális gazdaság, vidékfejlesztés, önszerveződés és a vidéki szegények Nemes Gusztáv MTA, KTI, „Szegények.
Turizmusban az örökségre alapozó közkapcsolati munka célközönségei (Publicurile turismului)
Pártok és választások Politológia előadás április 14.
Egészségügy átalakítás előtt Nógrádi Tóth Erzsébet egészségügyi szerkesztő Világgazdaság Konszenzus az egészségügyért II. konferencia szeptember.
Pénzügytan II. – február 23. Dr. Farkas Szilveszter
44. MKT Vándorgyűlés , Nyíregyháza 1 „MAGYAR HELYTEREMTÉS EURÓPÁBAN” Informatika a modern magyar gazdaságért avagy a GKM teendői.
Az Új Széchenyi Terv kiindulópontjai Szepesi Balázs, NGM parlamenti és gazdaság-stratégiai államtitkár kabinetfőnöke.
Dr. Losoncz Miklós egyetemi tanár kutatásvezető, GKI Zrt. Fejlesztéspolitika válságban és válság után.
Az infokommunikáció szerepe az Új Magyarország Fejlesztési Tervben és az Operatív Programokban Dr. Bálint Ákos Igazgató Közigazgatás Operatív Programok.
MTA Regionális Kutatások Központja A decentralizált hatalomgyakorlás és a regionális fejlődés Pálné Kovács Ilona.
Összehasonlító gazdaságtan
KÖZÖSEN AZ UNIÓS FEJLESZTÉSI FORRÁSOK FELHASZNÁLÁSÁÉRT Környezetpolitikai Fórum Budapest, Március 20. Partnerség és fenntarthatóság Dr. Szegvári.
Controlling a gyakorlatban Dr. Szegvári Péter kormány-főtanácsadó Magyar Controlling EgyesületMiniszterelnöki Kabinet Uniós körkép - Az európai regionális.
Nyers Rezső, az „új mechanizmus” egyik legjelentősebb ösztönzője
Változások menedzselése felsőfokon Készítette: Schalli Adrienn Dinya László.
Kormányzás fiskális és szociális szorításban Dr. Stumpf István ICEG, február 17.
Mire való ma az állam? K öltségvetés, foglalkoztatás, gazdaságfejlesztés Bod Péter Ákos Budapesti Corvinus Egyetem.
A kormányzati K+F+I politika prioritásai, különös tekintettel a gyógyszeriparra Dr. Nikodémus Antal Nemzetgazdasági Minisztérium, Innovációs és K+F Főosztály.
Társadalmi-gazdasági egyenlőtlenségek Régiók, megyék, kistérségek.
„Határon innen, határon túl – integráció és migráció a Kárpát- medencében” – A projekt eredményeinek bemutatása Eger, február 25. Projekt záró konferencia.
Közösségi érték (public value) vizsgálat Budapest, Szonda Ipsos.
A kiinduló pont – a jövő egészségpolitikájának reális megközelítése Az egészségügy fenntartható fejődésének alap- feltétele, hogy összhangba kell hozni.
A globalizáció ma már mindenkit érint, még ha nem is figyelünk fel rá. Napjainkban egyre világosabbak az összefüggések a gazdasági globalizáció és környezetünk.
Marginalitás és jól-lét – kibékíthető koncepciók? Inkluzív társadalom – jól-lét – társadalmi részvétel A Kodolányi János Főiskola szakmai konferenciája.
Jogi informatika, 2. előadás Az információs társadalom lényegi ismérvei és egyes modelljei szeptember 21. Témakörök: 1.Az IT-ről általában 2.Az IT.
Alapfogalmak, definíciók ÁVF Civil társadalom és nonprofit elméletek 1.
A munkaerőpiac átalakulása a válságban
A Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program aktuális pályázati lehetőségei aktuális pályázati lehetőségei szeptember 26. Szolnok.
Civil Európa – civilek Európában
Az innováció, mint a versenyképes gazdasági növekedés alapja
i.e. SMART üzleti ötletek versenye SWOT analízis workshop
„I. Alternatív finanszírozási stratégiák” Sopron, október 3.
A közösségi részvétel lehetőségei Elméleti modellek, gyakorlati példák Csíkszereda, november 28. Kósa András László Közéletre Nevelésért Alapítvány.
A NYILVÁNOSSÁG HOGYAN ERŐSÍTI A TELEPÜLÉSEK KULTURÁLIS ÉLETÉT ? Molnár Aranka, március 25. Halmaj.
CSEREHÁTI UTAK A SZOCIÁLIS GAZDASÁGBAN Nonprofittól a forprofitig.
Az alkotmányos hatalommegosztás új dimenziója: erős állam- önkormányzati autonómia Prof. Dr. Stumpf István egyetemi tanár alkotmánybíró XXIV. Országos.
Az Európai Unió gazdasági joga I. Dr. Nagy Csongor István egyetemi docens.
A projektek hosszú távú előnye – tartós foglalkoztatás A projekt generáló szerepe, a továbblépés lehetőségei, komplex fejlesztési elképzelések.
A szövetkezet mint sui generis vállalkozási forma
A szövetkezet mint sui generis vállalkozási forma
A közpolitika fogalma és osztályozása
NONPROFIT SZERVEZETEK, CIVIL SZEKTOR
Kormányzati szektor a vegyes gazdaságokban
Kölcsönös tanulás Gyakorlatának kezdeményezése: Néhány ajánlás
A projektek hosszú távú előnye – tartós foglalkoztatás
Társadalmi követelmények és igények speciális könyvtári ellátásra
Előadás másolata:

Good Governance – Good Government Stumpf István Századvég Alapítvány, Elnök A sikeres vezető-döntéshozók konferenciája Heti Válasz – Figyelő November 26. Magyar Telekom Székház

Az állam újrafelfedezése A Reinventing Governmenttől a Statebuildingig. A kormányzati kapacitások növelésétől a kormányzás visszavételéig A jóléti állam eltemetésétől az erős, aktív államig A politika hitelvesztésétől a mediatizáción keresztüli perszonifikálódásig Összességében: Why we need a new neo- weberian state?

A kormányzás forradalma Ma az állam túl autoriter, túl bürokratikus, kevéssé nyitott a szociális sokféleségre, sokszor korrupt, egyszerre túl nagy és túl kicsi A reformok többsége megbukott, bizonyítva, hogy a közintézmények alkalmatlanok a megújulásra Az államok a nemzeti gazdaságok válsága miatt arra kényszerültek, hogy visszahúzódjanak, és elkezdték privatizálni a közszolgáltatásokat A kormányzás forradalma (Pierre Calame) két lépést foglalt magában: egyrészt meg kell haladni a közigazgatás és az államigazgatás eszméjét, másrészt fel kell ismerni, hogy a jelenlegi kormányzás nem alkalmazkodik az aktuális társadalmi szükségletekhez A 80-as évek neo-liberális válasza: a good governance

A good governance modell karrierje A társadalmi önszabályozás, az aktorok kooperációja lép a korábban domináns állam helyére Az állam feladata csak a jó kormányzás feltételeinek megteremtésére irányulhat, az állam megszűnik kizárólagos/meghatározó aktor lenni Éppen ezért ki kell iktatni a végső döntéshozót, vagyis le kell értékelni az államot, így a végső „döntés” funkcionális helyét átveszi a tárgyalás geometriája és a konszenzuskeresés mechanizmusa Teret kell nyitni a magánszervezetek társadalmi koordinációs funkciójának A végső kontrollt a társadalmi nyilvánosság töltené be

Rivális elmélet: good governement A kormányzás korábban nem létező problémákkal került szembe A kormányzás feladata a gazdasági és szociális erőforrások mobilizálása A jóléti állam válságának gondolata csak egy tetszetős intellektuális idea Nem szakítani kell a jóléti állam koncepciójával, hanem módosítani kell úgy, hogy a kormányzati problémamegoldás középpontjába (Stein Ringen) 1.A demográfiai kihívás 2.A globalizáció 3.Az új technológiák megjelenése 4.A szegénység (poverty) problémája kerüljön

A good government modell jellemzői A kormányzás problémamegoldás, aktora a demokratikusan választott kormány A megoldás eszköze a demokratikus reform (új társadalmi szerződés, nyugdíjreform, workfare, family policy) Az állam nemcsak a jó kormányzás feltételeinek megteremtésében vállal szerepet, a jó kormányzás feladatait is magára kell, hogy vállalja Feladata tehát a gazdasági, szociális erőforrások mobilizálása, a közügyek átlátható intézése, a jólét, a szolidaritás, a méltányosság és a kooperáció biztosítása mindenki számára Vagyis a kormányzás értelme a közjó elősegítése

A globális pénzügyi válság tanulságai A neo-liberalizmusra épített good governance koncepció léket kapott A piac önjáró folyamataitól önmagában nem lehet elvárni, hogy jólétet, szolidaritást, méltányosságot és az ezek teljesüléséhez szükséges kooperációban való részvételt mindenki számára elérhetővé tegye Szükség van tehát, egy aktív, intelligens, erős de korlátozott államra amely újra és újra végiggondolja hogy hol vannak feladatai Az államnak ki kell igazítani a piac mechanizmusait, méghozzá mindenki érdekében Ez korántsem piacellenességet, hanem egyenesen piacpártiságot jelent, piacpártiságot, de korlátokkal

Kulcs: a demokratikus kormányzás Az állam vagy piac mesterségesen felállított dichotómiája tévedés A kormányzás=képviselet (mindenki képviselete aki az adott politikai közösséghez tartozik) Célja: a közérdek érvényre juttatása A piac elve (az önkéntes) koordináció, az értékmérés, a verseny, a profitmaximalizálás Nem a piacnak hanem az államnak kell kormányoznia, mert csak az állam képes biztosítani mindenki számára azokat a feltételeket, amelyek között az egyének értelmezése szerinti jó és ésszerű élet mindenki számára megélhető Az állam nem piaci vállalkozás, hanem szolidaritásközösség!!

Köszönöm a figyelmüket