Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A kiemelt projekt tapasztalatainak hasznosítása „Tett - Program az áldozatokért és tettesekért” nyitókonferencia december 16. Siófok Lénárd Krisztina.
Advertisements

ÁROP /C/A A leghátrányosabb helyzetű kistérségek fejlesztési és együttműködési kapacitásainak megerősítése.
Bozzay Andrásné szakmai főtanácsadó
A Pécsi Kistérség Foglalkoztatási Paktuma
A Kőszegi és Felső-Répcementi Kistérség Foglalkoztatási Paktuma Munkáltatói Fórum Csepreg március 19.
Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat hosszú távú stratégiája, kapcsolata a releváns operatív programokkal.
Tehetségpont létrehozása
általános főig. helyettes
1 Foglalkoztatási paktumok helyzete Magyarországon, jó gyakorlatok Örkény június 24.
Civil szervezetek részvétele a munkaerőpiaci szolgáltatások ellátásában a Közép-magyarországi régióban.
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) TÁMOP – TIOP A pályázati lehetőségek rendszere.
Információs nap Közösségi felzárkóztatás a mélyszegénységben élők integrációjáért Támop /2 Közösségi felzárkóztatás a mélyszegénységben élők integrációjáért.
MUNKAERŐ-PIACI PARTNERSÉG
„A turisztikai vonzerő felhasználása foglalkoztatásra a Hajdúszoboszlói kistérségben" TÁMOP / Partnerség- építő szeminárium – 2010.
„A SZLOVÁK- MAGYAR HATÁRON ÁTNYÚLÓ FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM MOTORJÁNAK BEINDÍTÁSA” című projekt eredményei című projekt eredményei Előadó: dr. Iváncsics.
A TÁRSADALMI KOHÉZIÓT ERŐSÍTŐ BŰNMEGELŐZÉSI ÉS REINTEGRÁCIÓS PROGRAMOK MÓDSZERTANI MEGALAPOZÁSA” TÁMOP / kiemelt projekt Elítéltek többszakaszos,
GINOP 1. prioritás A vállalkozások versenyképességének javítása
Büntetés-végrehajtási
A közoktatás fejlesztési tervei az Új Széchenyi Terv keretein belül Az Európai Unió 2010 nyarán indította útjára az Európa 2020 Stratégiát, amely.
„Szociális és Oktatási Önkéntes Tevékenység
Az ÚMVP intézményrendszere
Dr. Lamperth Mónika Budapest április 18.
BIZTONSÁGOS MÓRAHALOMÉRT Főpályázó: Mórahalom Város Önkormányzata.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
Pénzesné Tóth Márta kistérségi tanácsadó Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. „Civil pályázati lehetőségek a időszakban”
TÁMOP 3.2.2/08/A/1 A közoktatás modernizációját támogató hálózatfejlesztés a Közép-Magyarországi régióban.
Integrált közösségi szolgáltató terek
FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM, MINT A HELYI ÖSSZEFOGÁS FÓRUMA Gödöllő, március 9.
A hátrányos helyzetű munkavállalók munkaerő-piaci integrációja, mint a gazdasági stabilitás fontos tényezője Gödöllői Kistérségi Foglalkoztatási Paktum.
A foglalkoztatási paktumok célja Megismerni a térség foglalkoztatási helyzetét Összehangolni a térség gazdasági és humánerőforrás fejlesztési tevékenységeit.
Foglalkoztatási Fórum Gödöllői Kistérségi Foglalkoztatási Paktum 2011
A „Nógrád megyei TISZK infrastrukturális fejlesztése” TIOP-3.1.1/08/ című projekt célja Dénes Anita ERFA projekt menedzser.
Mi a TISZK? T: Térségi I: Integrált SZ: Szakképző K: Központ.
A TÁMOP-2.2.3/07/2-2F projekt megvalósítása Nógrád megyében
Nagykanizsa és Térsége TISZK Szakképzés – szervezési Kiemelten Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság.
Kordás László december Társadalmi Párbeszéd Központ.
Civilek a területfejlesztésben Dr.G.Fekete Éva MTA RKK, Miskolc.
„K+F+I befektetési portfólió kialakítása Jász-Nagykun-Szolnok megyében weboldal segítségével” című projekt bemutatása Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területfejlesztési.
Karancsi Tamás - ügyvezető
TERÜLETI PAKTUM. A PAKTUM BEMUTATÁSA szeptember 25-én aláírták a Területi Foglalkoztatási és a Társadalmi Integráció a Központi Régióban Paktumot.
„A Duna mente fenntartható nemzetközi stratégiája, különös tekintettel a turizmus fejlesztésére – DATOURWAY” nemzetközi projekt rövid ismertetése VÁTI.
Foglalkoztatáspolitika az Európai Unióban
Somogy Megye Önkormányzatának szakképzési koncepciója.
BFH Európa Kft. Hollósi Szabolcs ügyvezető
Kecskemét, június 20. Szemerey Szabolcs HÍRÖS BESZÁLLÍTÓI KLASZTER
A BARANYA PAKTUM MARKETINGTERVE. Környezetelemzés – Baranya megye fős lélekszáma az ország lakosságának 4%-át teszi ki Népesség fogyó tendenciája.
TÁMOP / Munka és tanulás – Munkahelyi képzések támogatása a Közép-dunántúli Régió mikro- és kisvállalkozásainál.
„A Duna mente fenntartható nemzetközi stratégiája, különös tekintettel a turizmus fejlesztésére – DATOURWAY” nemzetközi projekt rövid ismertetése Majorné.
Foglalkoztatás-politika
A lisszaboni stratégia és a magyar foglalkoztatáspolitika Kordás László április 29. Balatongyörök.
A HEFOP / /4.0 „A társadalmi befogadás elősegítése a szociális területen dolgozó szakemberek képzésével” projekt keretében tervezett.
FoglalkoztaTárs – Társ a foglalkoztatásban
„K+F+I befektetési portfólió kialakítása Hajdú-Bihar megyében weboldal segítségével” című projekt bemutatása Kiss Gábor ügyvezető igazgató.
EGER TÉRSÉGE FEJLESZTÉSI EGYESÜLET „Területfejlesztés civil szemmel” Előadó: Pozsikné Hidvégi Éva, elnök.
Regionális üzleti trendek A projekt az EU társfinanszírozásával, az Európa Terv keretében valósul meg január 27. Regionális üzleti trendek A tantárgy.
„NŐ AZ ESÉLY” TÁMOP B-2- 12/ , 0012.
A kiemelt projekt eredményei: a módszertani feladatok és a hálózatépítés tükrében Avagy az „emberorientált” hálózat működése a hajléktalan-ellátáson belül.
Digitális kompetencia fejlesztés Digitális írástudással a munkaerő- piaci aktivitás elősegítéséért.
Az EU Duna Régió Stratégia elfogadása, hazai és európai uniós prioritásai Nádasi György Külügyminisztérium Győr, október 11.
OPTOMEHU projekt bemutatása Dr. Kiss András Projekt menedzser Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.
Foglalkoztatási Paktum Magyarországon Gere János.
EGYÜTTMŰKÖDÉSBEN AZ ÜZLET Vállalkozói hálózat kialakítása Hajdú-Bihar és Bihor megyékben Két ország, egy cél, közös siker! Szőllősi Nóra Adrienn projektmenedzser.
„NŐ az esély” TÁMOP B-2-12/
„Út a munkához” program tapasztalatai
A foglalkoztatási paktumok működési tapasztalatai – a siker fokmérői
HEFOP /1 „Lépj előre” – Őrségi kistérségi összefogás a szociális szakemberek képzésével a munkanélküliség hatékony kezelése érdekében HEFOP / /4.0.
Miskolc, október 21. dr.Szilágyiné Baán Anna titkár
Napirendek Megnyitó Együttműködési megállapodás megvitatása, elfogadása Irányító Csoport megválasztása, Irányító Csoport elnökének megválasztása Egyebek.
Az ÁFSZ minőségirányítási rendszerének kialakítása
Helyi Foglalkoztatási Együttműködések az Edelényi kistérségben
Előadás másolata:

Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben Kakucs

TÁMOP-1.4.4-08/1-2009-0040 A program a TÁMOP 1.4.4. „A helyi és határon átnyúló foglalkoztatási megállapodások” program keretében, az Európai Unió (Európai Szociális Alap) és a Magyar Kormány finanszírozásával valósul meg.

A projekt átfogó célja A projekt célja a kistérség munkaerő-piaci szereplőinek összefogásával a foglalkoztatási szint növelése, a munkanélküliség csökkentése.

A Konzorcium tagjai: Ország Közepe Többcélú Kistérségi Társulás - főpályázó Közép-magyarországi Munkaügyi Központ dabasi Kirendeltsége Pest Megyei Roma Szervezet Dabas és Környéke Vízügyi Kft. Remondis-OKÖT Hulladékgazdálkodási Kft.

A program időtartama: 2010. január 01. - 2011. október 31. Szakasz - 2010. január-2010. június Szakasz - 2010. július - 2011. október

I. Szakasz - 2010. január-2010. június „Ország Közepe Kistérségi Foglalkoztatási Paktum” megkötése, akciócsoportok létrehozása a paktumon belül - 5 akciócsoport: Foglalkoztatás, Felnőttoktatás/szakképzés, Kis és közepes vállalkozások támogatása, Beruházás ösztönzés, Szociális gazdaság Helyzetelemzés készítése Stratégia alkotás

II. Szakasz - 2010. július - 2011. október Akciótervek készítése Települési foglalkoztatási stratégiák elkészítése 6 db projektterv elkészítése Jó gyakorlatok megismerése

Helyzetelemzés A Helyzetelemzés a munkaerő-piaci folyamatok nyomon követésére alkalmas információk gyűjtését és feldolgozását, jelenti.

Foglalkoztatási Stratégia A Stratégia a Helyzetelemzésre épülő munkaterv, az alábbi területekre vonatkozóan: A munkanélküliség mértékének csökkentése, a munkaerőpiacról kiszorulók reintegrációja, A kistérséget alkotó települési önkormányzatok gazdasági intézkedéseinek összehangolása, A helyi és térségi vállalkozások közötti információs és gazdasági hálózatépítés, Beruházások ösztönzése, Szociális gazdaság fejlesztése, A modern üzleti és szakmai ismeretek bővítése, a vállalkozói és alkalmazotti kör tovább- és átképzése.

A paktum menedzsmentje az alábbi szolgáltatásokat kínálja Tájékoztatás pályázati lehetőségekről Segítség a pályázatok elkészítéséhez Részvételi lehetőség a foglalkoztatási és képzési stratégia kialakításában, segítség a projektek megvalósításában A paktum által gyűjtött, feldolgozott és rendszerezett információkhoz való hozzáférés

A paktum által létrehozott együttműködés hosszú távú hatása A gazdasági szereplők között szerveződő együttműködések, vállalkozói hálózatok kialakulása, a már meglévő kapcsolatok elmélyülése A térség gazdasági versenyképességének növekedése A leszakadó társadalmi csoportok társadalmi integrációja, a helyi közösségek kohéziójának erősödése A befektetők számára vonzó gazdasági klíma kialakulása A vállalkozói kultúra és a munkaerő képzettségi szintjének emelkedése A piaci igényekhez igazodó, differenciált képzési kínálat kialakítása a térségben

A paktum lényege A paktum tulajdonképpen egy szerződés, működtetésének sikere a formai megállapodástól függetlenül nagyban múlik azon, hogy az együttműködő felek ténylegesen és kölcsönösen is érdekeltek, motiváltak- e a kooperációban, megértik és elfogadják-e a másik fél érdekeit és céljait, valamint, hogy azok megvalósulásában is aktív részt és felelősséget vállalnak-e.

KÖSZÖNÖM A FIGYELMET! dr. Polai Bernadett szakmai vezető