Kubai beszámoló „az Amerikai Egyesült Államok Kuba elleni gazdasági, kereskedelmi és pénzügyi blokádja megszüntetésének szükségessége” 64/6 sz. határozatra.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Felkészülés a évi országgyűlési képviselő-választásra Kampány a szavazás napján Előadó: dr. Kovács Zoltán a TVI vezető jogi helyettese 1.
Advertisements

Zéró CO2-Fenntartható Építészet ZÖLD BERUHÁZÁSI RENDSZER Dióssy László címzetes egyetemi docens szakállamtitkár Budapest november 5.
Hámoriné Váczy Zsuzsa. •Története: 1936-tól szakképzés, flexibilis szakmacsoportos oktatás, a gazdaság, mint megrendelő.
Nemzetközi Médiakonferencia Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat
QUO VADIS TURIZMUS? MSZP kormányzati ígéretei •Dr. Kiss Elemér Kancellária miniszter: „reálértékén megőrizzük a turisztikai támogatásokat…” május.
JOGORVOSLATI IRÁNYELVEK • A kormányzati árubeszerzésre és építési beruházásra irányuló közbeszerzési eljárásokhoz kapcsolódó jogorvoslatokkal foglalkozó.
ORSZÁGOS ATOMENERGIA HIVATAL Tervezett üzemidő lejártát követő üzemeltetés engedélyezése Dr. Rónaky József főigazgató.
A JOGHARMONIZÁCIÓ. Az államok konszenzusa alapján elfogadott, szerződéses és szokásjogi magatartási normák összessége, amelyek a nemzetközi jogalanyok:
A magyarországi kockázatitőke- finanszírozás másfél évtizede ( ) Készítette: Papp Zsuzsa Tivadari Evelin.
A távközlési piac állami felügyelete dr. Orosi Renáta Hírközlési Felügyelet Hírközlési Felügyelet.
VÁLLALATI TANÁCSADÁS Közép-Dunántúli Régió Az OTP Bank vállalkozói szektort támogató szerepe - a KDOP-projekt bemutatása.
A hitelintézeti számvitelre vonatkozó szabályozás
1 „ Gazdasági kihívások 2009-ben ” Dr. Hegedűs Miklós Ügyvezető GKI Energiakutató és Tanácsadó Kft. Dunagáz szakmai napok, Dobogókő Április 15.
Compliance Önálló Főosztály Az új Pmt. alkalmazásának gyakorlati tapasztalatai az OTP Bankban Michnai András igazgató Budapest, április 16.
A gazdaságfejlesztés jelentősége a települések és a térségek megélhetése és életben maradása szempontjából Az önkormányzatok működési és beruházási költség.
NAPII. - mikrogazdaság Jobbágy Valér GKM. Iránymutatások - mikrogazdaság Tudással és innovációval a növekedésért 7. A K+F célú beruházások növelése és.
Nemzetközi körkép az Élelmiszer Önrendelkezésről
A környezetvédelem intézményrendszere
KUBA BESZÁMOLÓJA AZ ENSZ KÖZGYŰLÉSÉNEK 62/3 SZÁMÚ HATÁROZATA ÉRTELMÉBEN: „AZ AMERIKAI EGYESÜLT ÁLLAMOK KUBA ELLENI GAZDASÁGI, PÉNZÜGYI ÉS KERESKEDELMI.
A szénhidrogén bányászat magyar gazdaságban betöltött szerepe
Fotók egy mexikói narkóvezér házából, miután letartóztatták.
Az Európai Unió költségvetése Magyar esélyek és veszélyek Dr. Surján László október 10.
A nemzetközi üzleti élet etikája
Az egyes termékek kiegészítő oltalmára vonatkozó európai közösségi szabályozás (SPC) és annak hazai végrehajtása dr. Kiss Marietta Magyar Szabadalmi Hivatal.
„Amerikai álomnak hívják, mert aludnod kell ahhoz, hogy elhidd.”
Észak Dél ellen.
Állam munkavédelmi feladatai
MNB Növekedési Hitelprogram 2.0 Sebők Orsolya Főszerkesztő
Az EU kohéziós politikájának 20 éve ( ) Dr. Nagy Henrietta egyetemi adjunktus SZIE GTK RGVI.
ADÓ Farkas Gábor Szenior Menedzser február 28. Adózás 2006.
A kiskorúak védelme a hatósági gyakorlatban dr. Futó Gábor Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiafelügyeleti főosztály szeptember 28.
megújuló hatósági felügyelete
alkotmány – állam- és kormányformák
Európai Parlament kontra az Európai Közösségek Tanácsa és az Európai Közösségek Bizottsága C-181/91. és C-248/91.
GLOBAL CORRUPTION BAROMETER 2009 Globális Korrupciós Barométer Közvéleménykutatás az emberek korrupcióval kapcsolatos tapasztalatairól június 3.
1 Foglalkoztatási kihívások (1), avagy mitől beteg a magyar gazdaság és a társadalom LIGA REGIONÁLIS TANFOLYAM 2010.OKTÓBER 5-6 HAJÓS Dr. Szabó Imre VDSzSz/LIGA.
Electricity network in Europe Berlin, március 21.
EURÓPAI ÜZEMI TANÁCSOK KONFERENCIÁJA 2009 Budapest, november 17. ÜZEMI TANÁCSOK TÁRSASÁGI SZINTŰ EGYÜTTMŰKÖDÉSI FÓRUMA.
Figyelő Top 200 Üzleti etika és korrupció Alexa Noémi október 11.
Költségvetési kockázatok Domokos László az Állami Számvevőszék elnöke Adóegyetem, nov. 29.
Megpályázható tevékenységek BM/ /2012. sz. nyílt pályázati felhívás alapján Európai Integrációs Alap.
Bizalmi vagyonkezelés üzleti szemszögből Kiss László – STEP Hungary
Fékezés vagy lendület? Tovább nehezedik a hazai munkahelyteremtő mikro-, kis- és középes vállalkozások helyzete Varga Mihály, 2004.október 10.
1 Az Európai Unió gazdasági fellendítési terve Winkler Gyula európai parlamenti képviselő (RMDSZ, EPP-ED) Brassó, január 29.
2010 : KIHÍVÁSOK ÉVE A PÉNZÜGYI SZEKTORBAN Kisbenedek Péter, MABISZ október 5.
Transznacionális és multinacionális vállalatok
Kormányszóvivői tájékoztató A fogyasztók biztonságáért Középtávú fogyasztóvédelmi politika Csizmár Gábor államtitkár Szociális és Munkaügyi Minisztérium.
Fejlesztes.emagyar.net farkas andrás. fejlesztes.emagyar.net mi ez? A Magyar-magyar Platform – bár még maga is új kezdeményezés – állandó fejlesztést,
Adományozási kultúra az Európai Unióban Előadó: Dr. Talyigás Katalin.
Az Identitás Erősítése a Maros Megyei Iskolákban Civil Elkötelezettség Mozgalom (CEMO)
Gondolkodjunk el ! Zene A változások már léteznek!
A nukleáris fegyverek elleni harc világnapja Március 1.
Az Európai Unió költségvetése Balogh Zoltán Nyíregyházi Főiskola – főiskolai tanársegéd Az Európai Unió pénzügyei2006/2007. tanév.
UDOVECZ GÁBOR Balkán: együttműködés vagy verseny a mezőgazdaságban?
A munkaerőpiac átalakulása a válságban
Megpályázható tevékenységek BM/9674-2/2011. sz. nyílt pályázati felhívás alapján Európai Integrációs Alap dr. Gyöngy Anna BM EUEFO.
Európai Bizottság Miniszterek Tanácsa
Világjárványok az emberiség életében
Nemzetközi pénzügyek 4. előadás Nemzetközi hitelfinanszírozás hivatalos csatornái.
Gazdasági indíttatású migráció Latin - Amerikában Karlik Andrea A Világgazdaság fejlődésének kérdései Gyak.
MAGYARORSZÁG - CHILE Új lehetőségek a kereskedelmi kapcsolatokban.
PREZENTÁCIÓ AZ EU-HOZ CSATLAKOZÓ ORSZÁG KAMARÁINAK DEBRECEN, MAGYARORSZÁG NOVEMBER 24. (hétfő) Michael Geary Vezérigazgató.
A szolgáltatási irányelv alkalmazásából nyíló lehetőségek a kkv-k számára A gazdasági élet stratégiái június 28. Külügyminisztérium.
Dr. Dávid Ivett Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság Hatósági és Jogi Főosztály április 22. Várható szankcionálási eszközök.
A Polgári törvénykönyv vállalkozásokat érintő legfontosabb változásai Előadó: Dr. Halmos András ügyvéd 3300 Eger, Széchenyi u. 2.
Haditechnikai és Exportellenőrzési Hatóság Exportellenőrzési Osztály Nemzetközi szankciókban elrendelt külkereskedelmi korlátozásokról November 5.
Az euró Előadó: Halm Tamás.
Az off-label gyógyszerhasználat és az orvosi felelősség
INTL-FCStone – A világnak szüksége van az ön szemesterményére
„Amerikai álomnak hívják, mert aludnod kell ahhoz, hogy elhidd.”
Előadás másolata:

Kubai beszámoló „az Amerikai Egyesült Államok Kuba elleni gazdasági, kereskedelmi és pénzügyi blokádja megszüntetésének szükségessége” 64/6 sz. határozatra vonatkozóan

 október 26-án Kuba immár 19 egymást követő éve újra az Egyesült Nemzetek Közgyűlése elé terjeszti „Az Amerikai Egyesült Államok Kuba elleni gazdasági, kereskedelmi és pénzügyi blokádja megszüntetésének szükségessége” c. határozattervezetét.  2009-ben a tagállamok 187 igen szavazattal és csak 3 -USA, Izrael és Palau-szigetek- ellenszavazattal elfogadta a határozatot. SZAVAZÁS A BLOKÁD ELLENI HATÁROZATRÓL

AZ ENSZ FŐTITKÁRA BESZÁMOLÓJA A BLOKÁDRA VONATKOZÓAN  Az elkövetkezendő napokban hozzák nyilvánosságra.  Az ENSZ 135 tagállama, 26 szakosított intézménye, alapítványa és programja kifejezte véleményét e témával kapcsolatban.  13 véleményezéssel több érkezett mint ben. Tizenegy tagállam első ízben válaszol.

 Ha figyelembe vesszük, hogy 1961 és 2009 között a dollár 30-szoros leértékelődést tapasztalt az arannyal szemben, a gazdasági kár 751 milliárd 363 millió dollárra becsülhető. Ez az összeg, amely legjobban felel meg a valóságban okozott károknak. A BLOKÁD 2009 DECEMBERÉIG OKOZTA GAZDASÁGI KÁROK

 Érvényben van még a területen kívüli hatállyal bíró Torricelli- és a Helms-Burton-törvény, melynek rendelkezéseit továbbra is alkalmazzák.  A blokád fő rendelkezéseinek szigorítása: nagyobb bírságok a blokád megszegése miatt és a Kubával folyatatott üzleti tevékenység, valamint a kubai pénzügyi transzakciók üldözése. OBAMA-KORMÁNYZAT: A BLOKÁDPOLITIKA FOLYTATÁSA

 Az elnök teljesítménye nagyon elmaradt a változás iránt felkeltett elvárásoktól, a belső és a nemzetközi igényektől, valamint a politika fontos aspektusainak módosításához való lehetőségeitől. OBAMA-KORMÁNYZAT : A BLOKÁDPOLITIKA FOLYTATÁSA

 Obama elnök elegendő cselekvési joggal rendelkezik, hogy a Kuba elleni blokádon akár a Kongresszus engedélye nélkül is jelentősen lazítson.  Az elnök különböző végrehajtási utasítást, engedélyt vagy felmentést kiadhatott volna számos intézkedés bevezetése érdekében. OBAMA-KORMÁNYZAT: A BLOKÁDPOLITIKA FOLYTATÁSA

NÉHÁNY ENYHÍTŐ INTÉZKEDÉS, AMIT OBAMA ELNÖK HOZHATOTT VOLNA  A dollár használata tilalmának enyhítése vagy megszüntetése Kuba nemzetközi tranzakcióiban.  Az amerikai vagy más országbeli bankok által kibocsátott bank- és hitelkártyák, személyes és utazási csekkek használatára vonatkozó tilalom megszüntetése.

 Kubai gyógyszerek és orvosi készítmények importálásának, valamint a kubai exportőrök kifizetésének engedélyezése.  A kubai vállalatokat sújtó a két ország közötti utasszállításra vonatkozó tilalom eltörlése. NÉHÁNY ENYHÍTŐ INTÉZKEDÉS, AMIT OBAMA ELNÖK HOZHATOTT VOLNA

 Az amerikai illetve az USA-ban élő külföldi állampolgárok kubai utazásának engedélyezése a törvény által megszabott 12 utazási kategória széles körű értelmezése alapján. NÉHÁNY ENYHÍTŐ INTÉZKEDÉS, AMIT OBAMA ELNÖK HOZHATOTT VOLNA

NÉHÁNY PÉLDÁJA A BLOKÁD RENDELKEZÉSEINEK TERÜLETEN KÍVÜLI ALKALMAZÁSÁNAK  2009 decemberében a japán “Komatsu Brasil Int.” nem volt hajlandó elfogadni azt az 5,5 millió dolláros megrendelést, melyet Kuba a brazil SURIMPEX cégen keresztül elküldött neki 15 kotrógép, 20 kotró-rakodó és 4 földgyalu felvásárlására, mert a Komatsu Latin America anyavállalatát az Egyesült Államok törvényei alatt hozták létre.

 Kuba már nem tudja a mexikói Lemery cégtől vásárolni a szárkomák (rosszindulatú csont -, porc- és véredény-daganatok) kezelésében használt Dactinomycin gyógyszert, mert azt a céget az amerikai tőkéjű, izraeli TEVA multinacionális vállalat megvette. NÉHÁNY PÉLDÁJA A BLOKÁD RENDELKEZÉSEINEK TERÜLETEN KÍVÜLI ALKALMAZÁSÁNAK

 augusztus 24-én az OFAC 5 millió 750 dolláros bírságot szabott ki az Australia and New Zealand Bank Group, Ltd. cégre, mert részt vállalt bizonyos országokat érintő pénzügyi tranzakciókban –ideértve Kubát is.  augusztus 16-án az OFAC 536 millió dolláros bírságot szabott ki a Credit Suisse Bankra a blokád rendelkezéseinek megszegése és olyan amerikai szankciók alatt álló országokkal való pénzügyi tranzakciók lebonyolítása miatt, mint Kuba. NÉHÁNY PÉLDÁJA A BLOKÁD RENDELKEZÉSEINEK TERÜLETEN KÍVÜLI ALKALMAZÁSÁNAK

 2009-ben az OFAC 7 intézményre összesen dolláros bírságot rótt ki a blokád megszegése miatt. Az egyénekre és a vállalatokra kiszabott bírságok teljes összege dollárt tett ki.  2010 első felében az intézményekre kiszabott bírságok összege 2 millió dollárt rúgott ki. NÉHÁNY PÉLDÁJA A BLOKÁD RENDELKEZÉSEINEK TERÜLETEN KÍVÜLI ALKALMAZÁSÁNAK

 A kubai Onkológiai és Sugár-biológiai Intézet nem alkalmazhat radioaktív jódtartalmú plakkot a retinoblastoma betegségtől szenvedők kezelésére, mert az ilyen fajta plakkok csak az Egyesült Államokban kaphatók. Ezt a terápiát elsősorban gyerekeknél szokták alkalmazni, mert lehetővé teszi a beteg szem látásának és az arc természetes formájának megőrzését. Ennek a kezelésnek egyetlen alternatívája van: a szem eltávolítása. NÉHÁNY PÉLDÁJA A BLOKÁD RENDELKEZÉSEINEK TERÜLETEN KÍVÜLI ALKALMAZÁSÁNAK

 Kuba nem vásárolhatja az agydaganatok kezelésére célzott Temozolamide (Temodar) daganatellenes gyógyszert. A betegségtől szenvedő kubaiak éves száma 250, akik között kb. 30 gyerek található.  Az amerikai ABBOT cég számára megtiltják a Sevofluorane (Sevofluran) érzéstelenítő szer szállítását Kubának. Ez az általános alkalmazású inhalációs érzéstelenítő szer ideálisnak, csúcs gyógyszernek minősül a gyerekek érzéstelenítése indításában. NÉHÁNY PÉLDÁJA A BLOKÁD RENDELKEZÉSEINEK TERÜLETEN KÍVÜLI ALKALMAZÁSÁNAK

 A kubai ALIMPORT vállalat 102,9 milliós kárt szenvedett. Ezzel az összeggel a évi áraknál 337 ezer tonna búzát, vagy 451 ezer tonna kukoricát, vagy 109 ezer tonna csirkehúst lehetett volna vásárolni. A BLOKÁD OKOZTA KÁROK AZ ÉRZÉKENYEBB SZOCIÁLIS SZFERÁBAN

 Nem szüntették még meg azt a George Bush elnök által 2004-ben bevezetett tiltó rendelkezést, mely az akadémikus, tudományos és kulturális cserét teszi lehetetlenné a két ország között.  Számos amerikai tudós, művész, akadémikus nem tudott részt venni a Jazz Plaza dzsessz-fesztiválon, a Latin-Amerika Filmfesztiválon és a Havannai Biennáléban, mert nem kapott engedélyt az amerikai hatóságoktól. A BLOKÁD OKOZTA KÁROK AZ ÉRZÉKENYEBB SZOCIÁLIS SZFERÁBAN

 A New Yorki Filharmonikus zenekarnak le kellett mondania a 2009 októberében Kubában tervezett koncertjéről. A BLOKÁD OKOZTA KÁROK AZ ÉRZÉKENYEBB SZOCIÁLIS SZFERÁBAN

A KÜLGAZDASÁGI SZEKTORBAN OKOZOTT KÁROK  A 2009 április és 2010 március közötti időszakban: 155, 5 millió dollár volt.

A KÜLFÖLDI BEFETETÉSEK TERÜLETÉN OKOZOTT KÁROK 2000 ÉS 2008 KÖZÖTT  Ha figyelembe vesszük az USA közvetlen befektetéseinek összegét hat kiválasztott, a kubaival hasonló adottságokkal rendelkező latin- amerikai országban, Kuba –a gazdasági blokád korlátozásai nélkül és 2008 között kb. 2 milliárd 251 millió dolláros amerikai tőkeinjekciót kaphatott volna.

A BLOKÁD OKOZTA KÁROK A KUBAI GAZDASÁG MÁS SZEKTORAIBAN  Az idegenforgalmi iparban: 1 milliárd 108, 9 millió dollár. Ebből: 1 milliárd 30 millió dollár: csak az amerikai állampolgárok kubai utazásának megtiltásától származó bevétel-kiesés. 11, 5 millió dollár: annak következtében, hogy az amerikai jachtoknak és vitorlás hajóknak nem szabad a kubai jacht-kikötők használata.

 A kohó- és gépiparban: 36 millió dollár.  Ezzel az összeggel lehetett volna vásárolni vagy gyártani: dízelmotort a meglévő teherautók (motorcsere) számára, vagy 382 platform (árúszállításra alkalmas), 4 x 4 teherautó, vagy használt autóbusz a tömegközlekedés javítása érdekében, vagy szivattyú a szociális projektek vagy a mezőgazdaság számára. A BLOKÁD OKOZTA KÁROK A KUBAI GAZDASÁG MÁS SZEKTORAIBAN

 Az ACINOX kohászati ipari csoportban: 9 millió 70 ezer dollár.  Ezzel az összeggel több, mint tonna betonacélt lehetett volna gyártani, ami elegendő lakóépületi lakás építésére, több mint kubai számára. A BLOKÁD OKOZTA KÁROK A KUBAI GAZDASÁG MÁS SZEKTORAIBAN

A BLOKÁD PÉLDANÉLKÜLI ELUTASÍTÁSA AZ EGYESÜLT ÁLLAMOKBAN  Soha nem volt olyan széles a Kubának nyújtott támogatás mint most.  Magánszemélyek, katonai személységek, parlamenti képviselők, sajtóorgánumok, civil szervezetek és egyetemi intézmények számos felhívásban és újságcikkben követelik az amerikai kormánytól a blokád megszüntetését és egy igazi változást az Egyesült Államok kubai politikájában.

 A CNN, Gallup, Insider Advantage és Orbitz Worldwide áprilisa és áprilisa között végzett közvélemény-kutatásai szerint az amerikaiak többsége kedvező véleményen van az amerikai állampolgárok kubai utazásának liberalizálását (61-67%), a kétoldalú kapcsolatok rendezését (58-71%) és a blokád megszüntetését illetően (több mint 50%). A BLOKÁD PÉLDANÉLKÜLI ELUTASÍTÁSA AZ EGYESÜLT ÁLLAMOKBAN

BLOKÁD KONTRA NEMZETKÖZI JOG  A blokád sérti a nemzetközi jogot, az ENSZ- Alapokmány elveit és a nemzetközi kereskedelem szabályait.  Egyoldalú és agresszív cselekedet, mely állandó veszélyt jelent egy másik nemzet stabilitása számára.  Egy egész nép emberi jogainak nyilvánvaló, tömeges és rendszeres megsértése. Népirtó cselekedetnek minősül.

 Az amerikai nép alkotmányos jogait is sérti, különösen az amerikai állampolgárok utazási szabadságát Kubába.  Területen kívüli jellege miatt megszegi más szuverén államok jogait is. BLOKÁD KONTRA NEMZETKÖZI JOG

 Ez továbbra is egy gyalázatos, megbukott, törvénytelen és erkölcsileg tarthatatlan politika, a hidegháború maradványa.  Kuba gazdasági fejlődésének legfőbb akadálya. BLOKÁD KONTRA NEMZETKÖZI JOG