Szakmai gyakorlatom bemutatása

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
„Szakmai gyakorlat a felsőfokú szakképzésben” WORKSHOP A szakmai gyakorlat megszervezése gazdálkodó szervezetnél, gyakorlóhelyek kiválasztása, minősítése.
Advertisements

A Pécsi Kistérség Foglalkoztatási Paktuma
Olcsóbb és több demokrácia! A Fidesz- Magyar Polgári Szövetség javaslatai az olcsóbb választásért.
Az országos pedagógiai-szakmai ellenőrzés rendszere – TÁMOP 3.1.8
Készítette: Kiss András – Kerekes Tímea KEMAFI – Szabocs-Szatmár-Bereg megyei Civil Információs Centrum.
Az elektronikus kérelem-kitöltési próbaüzem szaktanácsadói támogatásának évi tapasztalatai Dr. Novák László vezető szaktanácsadó EURO-ÖKO FARM CSOPORT.
SZIE Enyedi György Regionális Tudományok Doktori Iskola
A kamara szerepvállalása a szociális képzések területén
Pannónia Kincse LEADER Egyesület május 21. Pannonhalma A mikrovállalkozások létrehozására és fejlesztésére nyújtandó támogatások részletes feltételeiről.
A pedagógusminősítési rendszer
A MEGÚJULT AGRÁRKAMARA BEMUTATKOZIK. A TÖRVÉNY KULCSELEMEI: ALANYI JOGÚ TAGSÁG: mezőgazdaság, élelmiszeripar, agráripar, vidékfejlesztés EGYSÉGES ORSZÁGOS.
Tájékoztató az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program mezőgazdasági szaktanácsadási intézményrendszeréről, s az igénybevehető szolgáltatásokról Tisza.
Kormányszóvivői tájékoztató Cselekedni most és mindenkiért Nemzeti Földalap és Földtörvény nemzeti kincsünk, a magyar föld védelmében.
Pális Ferenc szakképzési vezető. Tanácsadói hálózat Pális Ferenc szakképzési vezető 2000-ben indult a hálózat Jelenleg több.
A kereskedelmi és iparkamarák gazdaságszervező szerepének változása Pekó László.
Büntetés-végrehajtási
Az állattartó telepek nyilvántartásainak szabályos vezetése
Az új típusú szövetkezetek hatásai az agrárfejlődésre Vajdaságban Ricz András MRTT Vándorgyűlés Gödöllő
Tájékoztatás az ÚMVP TS keret felhasználásáról Szarvas, december 11.
A kormányhivatalok és a kormányablakok
A POLGÁRMESTEREK VÉDELMI IGAZGATÁSI FELADATAI A JOGSZABÁLYI VÁLTOZÁSOK TÜKRÉBEN MISKOLC, JÚNIUS 06. FAZEKAS GYÖRGY ALEZREDES.
Polgári védelmi feladatok a nem rendszeres hulladékszállítás során
Az ÚMVP intézményrendszere
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Értéktár Bizottság munkája, tapasztalatai Budapest, május 21.
Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2012.
2010. március 03. Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program I. és II. intézkedéscsoportjához kapcsolódó.
NVT AKG kötelező képzés 2006 FVM Képzési és Szaktanácsadási Intézet 1.Modul: 1.Modul: Általános kérdések, jogszabályok, eljárásrend Lukács-Lőrincz Rita.
A szakképzési jogcím rendelet (139/2008. (X. 22.) FVM r.) módosítása (2010. okt. 1.) Készítette: Wayda Imre vez. főtanácsos vez. főtanácsos Földművelésügyi.
NVT AKG kötelező képzés 2006 FVM Képzési és Szaktanácsadási Intézet Gazdálkodási Napló (2.modul) Várszegi Gábor Dr. Lucskai Attila Földművelésügyi és Vidékfejlesztési.
NVT AKG kötelező képzés 2006 FVM Képzési és Szaktanácsadási Intézet Gazdálkodók kötelező képzése Tóth István FVM Képzési és Szaktanácsadási Intézet
Készítette: Hegyesi- Németh Márta MPI Győr, április 29.
A Magyar Távmunka Szövetség céljai, törekvései Dr. Horváth Elek elnök III. Országos Távmunka Konferencia Budapest,
Dr. Kozári József egyetemi docens, igazgató Szent István Egyetem Közép-Magyarországi Regionális Szaktanácsadási Központ V. Országos Tanácsadási Konferencia.
Baranya Megyei Területi Agrárkamara
Kerekasztalok tervezésének munkafolyamata Mikor lehet rá szükség? Mikor lehet rá szükség? 1. Ha egy adott település vagy klienscsoport szolgáltatásai forráshiányosak.
1 MUNKAADÓI MUNKAADÓI ÉRDEKKÉPVISELETI SZAKISMERETEK KÖZSZOLGÁLTATÓI MUNKAADÓK SZÁMÁRA III. RÉSZ SZAKOKTATÁSI SEGÉDANYAG III. RÉSZ : A KAMARÁK ÉS A KÖZSZOLGÁLATI.
Tájékoztatás a polgármesterek katasztrófavédelmi feladatairól
Adathozzáférési, illetve adatszolgáltatási, valamint díjmentességi igény felmérése az Építésügyi Dokumentációs és Információs Központ illetve az Országos.
A NEMZETI KÖZLEKEDÉSI HATÓSÁG Dr. Kerekes István.
. Negyedik Partner Közép-Dunántúli Foglalkoztatási Hálózat 4P KDFH Alapítva: Gere János
ROP 3.1.2Tájékoztató 1 Regionális Fejlesztés Operatív Program intézkedés 2. komponens A területfejlesztésben érintett intézmények valamint a civil.
NAK, Szakképzési Igazgatóság
TISZK Tanácsadó Testülete. A tanácsadó testület véleményezi:A tanácsadó testület véleményezi: –az irányító szervezet működésének szabályait tartalmazó.
A NAKVI szaktanácsadási feladatai október 1-től Dr. Mezőszentgyörgyi Dávid főigazgató ”A szaktanácsadás szervezeti átalakulása” Budapest, október.
A szaktanácsadás támogatása között
Energiahatékonysággal a vállalkozások költségcsökkentéséért Nagy Judit Külkapcsolati munkatárs Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.
SZEREPLŐK ÉS FELELŐSSÉGEK A SZAKKÉPZÉSI RENDSZERBEN MÁV KONFERENCIA
1 Kézfogás a Magyar Vidék fejlődéséért : Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH)
Szakképzési közfeladatok a Kamarában
A felsőoktatási gyakorlóhelyek nyilvántartása november 27. Laczky Gabriella.
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szerepe és feladatai a vállalkozások külpiacra jutásának segítésében, különös tekintettel a vegyeskamarai hálózatra.
Mezőgazdasági szaktanácsadás uniós és hazai rendszere VI. Országos Tanácsadási Konferencia, BKIK Budapest, március 21. ISBN száma:
KAVOSZ Zrt – az MKIK és VOSZ létrehozta a KAVOSZ Zrt-t Feladatai:  Szakmai irányítás  Több mint 200 regisztráló iroda koordinálása  Ügyfelek.
Fogyasztói jogérvényesítési lehetőségek készítette: dr. Tulipán Péter.
Egészségbiztosítási Szakmai Fórum ZM Kereskedelmi és Iparkamara, február 05. Dr. Árok Krisztina igazgató Zala Megyei Kormányhivatal Egészségbiztosítási.
Önkéntes kamarai tagság Összesen: 350 Pásztó: 38 (11%) Kötelező kamarai regisztráció Összesen: Pásztó: (15%) Cél: közhiteles, naprakész adatbázis.
Az NPK működése és céljai a kerekasztal tárgyalásokon Habár fölül a gálya… Sonkád,
1 XIV. Országos Minőségellenőrzési Továbbképzés MER ellenőrzések módszertana Siófok, Munkácsi Márta A Minőségellenőrzési Bizottság tagja.
MESZK Gyermekápolás Szakmai Tagozat Beszámoló január-december Bognár Lászlóné tagozatvezető.
Teljeskörű Pénzügyi Szolgáltatások a Pannon Takarék Banknál
az önkéntes kamarai tagság
Gazdik Judit Ápolásfejlesztő, intézményi szakoktató
Általános tájékoztatás az építőipari regisztrációról Az építőipari kivitelező vállalkozások regisztrációjának gyakorlati tudnivalói Győr, december.
Miskolc, október 21. dr.Szilágyiné Baán Anna titkár
A magyar és az osztrák szaktanácsadási rendszer összehasonlító vizsgálata a gazdálkodók körében végzett kérdőíves felmérés által VÉR ANDRÁS - CSER.
A kamarák, mint köztestületek lehetséges szerepe a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatásának elősegítésében.
Együtt a változásokért
Kamarai gyakorlati oktatói képzés és vizsga
Egészségügyi ellátás tárgyi és humán erőforrás feltételeinek szabályozása.
Felsőoktatási Szakképzés
Előadás másolata:

Szakmai gyakorlatom bemutatása Készítette: Blizman Ádám Gazdasági és vidékfejlesztési agrár mérnök

Gyakorlatomat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Agrárkamara Fehérgyarmati kirendeltségénél töltöttem Gyakorlat ideje: 12 hét

Gyakorlati helyen kialakított szakmai kapcsolatok Gyakorlat vezető: Tamásné Botos Zsuzsa Szakmai kapcsolatok: A Fehérgyarmati Kamara munkatársaival és az MVH kihelyezett ellenőreivel sikerült kialakítani a megfelelő szakmai kapcsolatot.

Magyar Agrárkamara A Magyar Agrárkamara tagjai a fővárosi és a területi agrárkamarák. A 20 területi agrárkamara ugyancsak köztestület, amelynek önkéntes alapon tagjai a mezőgazdasági, erdőgazdasági, halászati és vadászati tevékenységet folytató gazdálkodó szervezetek, ideértve az ezekhez közvetlenül kapcsolódó feldolgozó, kereskedelmi, illetve szolgáltató tevékenységet is. Az agrárkamaráknak jelenleg 11 000 önkéntes tagja van, ezek egyharmada őstermelő, egyharmada egyéni vállalkozó és egyharmada jogi személyiséggel rendelkező gazdálkodó szervezet. A tagok a mezőgazdasági összes termékkibocsátás 60%-át képviselik.

Az Agrárkamara feladati A területi kamarákkal együttműködve végzi a gyakorlati képzőhelyek ellenőrzését. Koordinálja a mesterképzéssel kapcsolatos vizsgáztatási és oklevél kiadási feladatokat. Kapcsolatot tart a külföldi mezőgazdasági kamarák országos szervezeteivel és azok nemzetközi szervezeteivel. Kialakítja a tagnyilvántartás egységes rendszerét Kidolgozza a tisztességes piaci magatartásra vonatkozó etikai szabályokat. Képviseli tagjait az állami pénzalapokban. Szervezi és koordinálja az agrárgazdálkodók EU felkészítését. Véleményezi a jogszabályokat, agrárprogramok kormányzati anyagait, jogszabály módosításokat kezdeményez a törvény szabályai szerint.

Gyakorlat során végzett feladatok Anyatehén tartás támogatás igénylésének segítése, ismertetése. Segítettem a gazdálkodási naplók kitöltését. Részt vettem a pályázatok és a kölcsönös megfeleltetési szabályok megismerésében majd ismertetésében.

Jogszabályok, felvásárlási árak ismertetése a gazdálkodókkal. Gazdálkodási naplók kitöltésének segítése. Gazdák felkészítése MVH ellenőrzésre. Gazdanet program ismertetése, segítése.

Gyakorlati tapasztalatok Sikerült betekintést nyernem a kamara működésébe. Megismertem az egyes munkafolyamatokat. Átláthatóvá vált számomra a gazdálkodók és az Agrárkamara munkatársai közötti kontaktus. Az Agrárkamara dolgozóinak hasznos tevékenysége a gazdálkodók tájékoztatásában.

Észrevétel, probléma felvetés Kifejezetten segítőkészek voltak a kamara munkatársai mind a feladatkörömbe való bevezetésben, mind a gazdálkodók felé irányuló tevékenységükben. Probléma felvetés: Technikai eszközök fejlesztése Lehetőség biztosítása terepgyakorlatra

Köszönöm a megtisztelő figyelmet!