Érettségi tájékoztató 2013/2014-es tanév. Az érettségi vizsga menete Írásbeli időszak: 2014. május 5-26. –Az érettségi időpontokat külön táblázatban olvashatják.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI MÁJUS-JÚNIUS
Advertisements

2012. Január 24. Érettségi Érettségi formái  Rendes érettségi vizsga a középiskolai tanulmányok követelményeinek teljesítése után, a tanulói jogviszony.
Az érettségi rendszere
Tájékoztató az emelt szintű érettségiről a 10-dik évfolyamosoknak
Az érettségikről Nem csak az Informatika tantárgy.
Az érettségi vizsga.
NYÍREGYHÁZI VASVÁRI PÁL GIMNÁZIUM
AMIT FELTÉTLENÜL TUDNI KELL AZ ÉRETTSÉGI VIZSGÁKRÓL 2014.
Kétszintű érettségi vizsga Magyar nyelv és irodalom Miről? Hogyan? §?! Tájékoztassuk diákjainkat!
A 2004/2005-ös tanév rendje Oktatási Minisztérium március 17.
Tudnivalók a kétszintű érettségiről tanév.
. Vizsgatárgyak (az idegen nyelvűekkel együtt) Középszint Emelt szint
2008. február KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGA. KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGA ÉRETTSÉGI ELŐKÉSZÍTŐ középszintű emelt szintű ÉRETTSÉGI VIZSGA Feltétele: a tanuló.
Jelky András Szakképző Iskola és Kollégium Érettségi május-június.
A kétszintű érettségiről
1 Emelt szint – továbbtanulás Kovács Zoltán igazgatóhelyettes.
A közép- és emelt szintű vizsga tanári értékelése
Földrajz Közép és emeltszintű vizsgák értékelése vizsgatárgyanként
Tájékoztató az érettségi vizsga menetéről 2011/2012. tanév.
Érvényes jogszabályok az érettségi vizsgák megszervezéséhez a 2013/2014 tanévben - A 245/2008 számú oktatásról és nevelésről szóló törvény (oktatási törvény)
Központi Érettségi Nyílt Nap Szeptember 24.
1 Érettségi tájékoztató 2008 Érettségi tájékoztató február 8.
9. kétszintű érettségi-felvételi május-június.
10. kétszintű érettségi-felvételi május-június.
Érettségi vizsgák Végzős osztályfőnöki feladatok
Feladatnaptár Április 27. (kedd) Migráns-project megbeszélés (érintett ofők és ofő-h) Április 29. (csütörtök) Osztályozó értekezletek Április 30. (péntek)
Tájékoztató az emelt szintű érettségiről a 10-dik évfolyamosoknak
Kétszintű érettségi.
KLNOMH Vásárhelyi Pál Általános Iskola OM azonosító: P ÁLYAVÁLASZTÁS- I SKOLAVÁLASZTÁS Továbbtanulási tájékoztató
Változások a vizsgarendszerben
Közoktatás-fejlesztési főosztály Friss Péter főosztályvezető
Érettségi-felvételi tájékoztató
KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI MÁJUS-JÚNIUS
2015. február KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGA
Be kell hozni a meglévő előrehozott érettségiről a törzslapkivonatot.
Tájékoztató 10. osztályosoknak
Tájékoztató 10. osztályosoknak Az érettségi vizsga Kötelező tárgyak: magyar nyelv és irodalom, történelem, matematika, idegen nyelv + 1 választott tárgy.
A prezentációban – ahol rendelkezésre álltak - kis betűvel vagy külön utalással a évi, a évi, a évi és a évi május-júniusi vizsgaidőszak.
Kétszintű érettségi. tartalom érettségi érettségi és nyelvvizsga emelt szint szerepe emelt szintű oktatásra jelentkezés pontszámítás jogszabályi háttér.
Érettségi eredmények Vizsgázók száma: 98 fő Rendes vizsga: 49 fő Előrehozott vizsga: 37 fő Ismétlő vizsga: 7 fő Kiegészítő vizsga: 1 fő Szintemelő.
Tájékoztató a kétszintű érettségiről és a felvételiről december 10. JAG.
Érdi Vörösmarty Mihály Gimnázium Érettségi eredmények május.
JAG. ÉRETTSÉGI Jelentkezési határidő:február 15. Jelentkezés:iskolában, jegyzőnél JAG FELVÉTELI Jelentkezési határidő: február 15. Jelentkezés: EGYÉNILEG.
Vizsgaszabályzat ismertetése A vizsga ideje  május (csütörtök-péntek)  Azokon a napokon a tanulóknak nincs órarend szerinti tanítás.
Érettségi tájékoztató Vizsgára jelentkezés.
ÉRETTSÉGI 2016 Általános tájékoztató az érettségiről
Gyorsjelentés az érettségi eredményeiről július 12.
Felsőoktatás-felvételi 2011/2012. tanév. Az érettségi fajtái Előrehozott: a tanulói jogviszony fennállása alatt az egyes vizsgatárgyra előírt isk. tanulmányi.
ÉRETTSÉGI VIZSGA A XÁNTUSBAN A XÁNTUSBAN Fehérvizi Judit közismereti igazgató helyettes.
Érettségi tájékoztató 2017.
Aktuális információk az érettségi, felvételi rendszerben
Kétszintű érettségi.
Érettségi tájékoztató 2016/2017
Érettségi eredmények 2016.
Érettségi eredmények május
ÉRETTSÉGI MÁJUS-JÚNIUS
Az érettségi számokban
Jelentkezés Érettségire jelentkezés határideje: február 15. Helye: Tiszakécskei Református Általános Iskola és Gimnázium.
TÁJÉKOZTATÓ A KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL
TÁJÉKOZTATÓ A KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL
Érettségi eredmények 2017.
Új elemek az érettségi vizsgaszabályzatban
Kétszintű érettségi 2018 május
TÁJÉKOZTATÓ A FAKULTÁCIÓ VÁLASZTÁSHOZ
2018.május-június érettségi vizsga eredményei 2018.augusztus 31.
Tájékoztató az emelt szintű érettségi felkészítésről 10. évfolyam
ÉRETTSÉGI MÁJUS-JÚNIUS
Aktuális érettségi időszak: május 06 – június 28.
ÉRETTSÉGI/TOVÁBBTANULÁS 2018/2019
A kétszintű érettségiről
Előadás másolata:

Érettségi tájékoztató 2013/2014-es tanév

Az érettségi vizsga menete Írásbeli időszak: május –Az érettségi időpontokat külön táblázatban olvashatják. Az érettségi vizsgákon a megjelenés alkalomhoz illően és a vizsga kezdése előtt min. 30 perccel korábban történik! A szóbeli időszak: –Középszinten: június –Emelt szinten: június 5-13.

Érettségi időpontok magyar nyelv és irodalom matematika történelem angol nyelv német nyelv biológia földrajz informatika szakmai tantárgy Középszintű és emelt szintű dolgozatok megtekintése: június

Szóbeli érettségi időpontok Az érettségi vizsgákon a megjelenés alkalomhoz illően és a vizsga kezdése előtt min. 30 perccel korábban történik! Szóbeli vizsgák beosztásai az első napon az elnök fogja véglegesíteni. Első napokon (nyitó) érkezés 7.30-ra. 12/A /B /C Előrehozott

Vizsgatárgyak Öt tárgyból kell érettségi vizsgát tenni, és az öt közül négy kötelezően előírt: –Magyar nyelv és irodalom –Matematika –Történelem –Idegen nyelv Az ötödik vizsgatárgyat az érettségire jelentkező választhatja meg, ez lehet például a biológia, informatika, testnevelés, földrajz stb. –Azon tantárgyak közül lehet választani, amelyekből az iskola helyi tanterve szerinti kötelezettségeknek eleget tett a jelentkező. –A tanterv szerinti tanulmányi kötelezettségeknek eleget lehet tenni osztályozóvizsgák letételével is.

Vizsgatárgyak

Érettségi vizsgatárgyak Részletes tantárgyi követelmények: Az érettségi vizsga részletes követelményeiről szóló 40/2002. (V. 24.) OM rendelet. /vizsgatargyakhttp:// /vizsgatargyak

Az érettségi vizsga szintjei A jogszabály minden tantárgyból a következő érettségi vizsgafajtákra ad lehetőséget: A rendes érettségi vizsga közvetlenül a középiskolai tanulmányok befejezésekor vagy utána, első alkalommal tett érettségi vizsga. Az előrehozott érettségi vizsga a középiskolai tanulmányok befejezése előtt, egy- egy vizsgatárgyból külön letett érettségi vizsga. –A tantárgyra előírt iskolai tanulmányi követelmények teljesítése után, a 12. évfolyam előtt is letehető. –2014-től csak idegen nyelvekből és informatikából lehet előrehozott érettségi vizsgát tenni, és csak a tavaszi vizsgaidőszakban. A szintemelő érettségi vizsga a középszinten sikeresen befejezett érettségi vizsgának az emelt szinten történő megismétlése. A kiegészítő érettségi vizsga a sikeresen befejezett érettségi vizsga után az érettségi bizonyítványban nem szereplő, új vizsgatárgyból tett vizsga. Az ismétlő érettségi vizsga a korábban már sikeresen letett érettségi vizsga megismétlése egy vagy több tantárgyból, ami például a korábbi eredmények javítása érdekében válhat szükségessé. A pótló érettségi vizsga a be nem fejezett rendes, előrehozott, kiegészítő, szintemelő érettségi vizsga folytatása. A javító érettségi vizsga a sikertelen érettségi vizsga megismétlése.

Az érettségi vizsga részei A középszintű érettségi vizsga lebonyolítását a középiskolák végzik, és a helyszínük is az iskola. Szinte minden tantárgyból írásbeli és szóbeli része van az érettségi vizsgának. –Az írásbeli feladatlap és az értékelési útmutató központilag készül, a dolgozatok javítását azonban az iskola szaktanára végzi. –A szóbeli vizsgákat az iskola tanáraiból, és egy, az iskolában nem tanító elnökből álló érettségi vizsgabizottság előtt teszik le a diákok. A szóbeli vizsga tételeinek összeállítására vonatkozóan a jogszabály előírásai érvényesek, de a konkrét tételeket az iskola tanárai állítják össze. A vizsgák értékelését, pontozását a jogszabályban megadott szempontok alapján a vizsgabizottság tagjai, tehát a szaktanárok végzik. –Néhány tantárgy középszintű érettségi vizsgája állhat írásbeli és gyakorlati vizsgarészből, vagy csak írásbeli, illetve csak szóbeli/gyakorlati vizsgarészből. Az emelt szintű érettségi vizsga úgynevezett külső vizsga, tehát a felkészítő iskolától és tanáraitól független. Az emelt szintű írásbeliket az iskolában vagy kijelölt külső helyszíneken írják, tantárgyanként a középszintű írásbelivel azonos időpontban. –Az emelt szintű szóbeli vizsga tantárgyanként más-más időpontban, külön-külön, külső tantárgyi bizottság előtt zajlik. Az emelt szintű szóbeli érettségi vizsgák időpontja minden vizsgaidőszakban megelőzi a középszintű szóbeli vizsgákat.

Az érettségi vizsga értékelése A vizsgán elért pontszámot az elérhető összpontszám százalékában fejezik ki. Az érettségi bizonyítványba a százalékérték és az ennek alapján kiszámított osztályzat is belekerül.