Verzió 1.1.  Propszt István (csoportfelelős)  Resz János-Antal  Rusz Erzsébet  Varga Anita.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
TANKÖNYVSZÁMLÁZÓ Rövid bemutató. Tanulók adatainak importálásához az xls fájlba rögzítjük az adatokat majd mentés másként csv fájltípusként.
Advertisements

JQuery 8. előadás.
Kliens-szerver architektúra
MICROSOFT OFFICE ACCESS 2003.
Verzió 1.1.  Propszt István (csoportfelelős)  Resz János-Antal  Rusz Erzsébet  Varga Anita.
Microsoft Office Programcsalád
Egy kisvállakozás dinamikus weboldalának fejlesztése: tervezés, problémák, megoldások Szilágyi Gábor.
UNIVERSITY OF SZEGED D epartment of Software Engineering UNIVERSITAS SCIENTIARUM SZEGEDIENSIS Adatbázis alapú rendszerek 1. Gyakorlat Követelmények / SQL.
Adatbázis kezelés. Hierarchikus modell Legrégebbi modell, ma már nem használatos. Az adatokat fákban tároljuk, ahol minden pont a szegmens adatokat, és.
Az MVC tervezési minta 2. előadás.
Adminisztratív kérdések
Rumi László, informatikai igazgató Viczián István, vezető tervező
A gondviselői modul az enaplóban
Írásvetítő transzparens Készítette: Huszár Anita informatikus könyvtáros szak II. évfolyam, távoktatási tagozat Alsózsolca, 2005.
Megatrend Rt. INFOSYS-v2 CONTROLLING CO330. Controlling.
Instant alkalmazások SharePoint platformon. A fejlesztés és a testre szabás határai elmosódtak. A testre szabást végző legtöbbször nem programozó A.
Böngésző programok (Böngészés).
Google earth és a térinformatika kapcsolata
WEB MES (webes gyártásirányító rendszer) Kiss Miklós (G-5S8)
WEB MES (webes gyártásirányító rendszer)
FTP File Transfer Protocol. Mi az FTP? Az FTP egy olyan protokoll, amely fájlok interneten keresztül végzett átvitelére szolgál. A felhasználók többsége.
Microsoft Office Programcsalád
Anyagadatbank c. tárgy gyakorlat Féléves tematika Adatbázis alapfogalmak, rendszerek Adatmodellek, adatbázis tervezés Adatbázis műveletek.
Önálló labor bemutató 8. szemeszter 5. oktatási hét Sümeghy Tamás Pál GFHSRE március 13.
Web Application for Resource Planning
Verzió 1.1.  Propszt István (csoportfelelős)  Resz János-Antal  Rusz Erzsébet  Varga Anita.
Hangyász hibakövető rendszer A projekt célja: A hibakövető rendszerek (Bug Reporting Tool-ok) olyan alkalmazások, melyek lehetővé teszik.
Outlook 2003 Második rész.
REFERENCE MANAGER egyénre szabható irodalomkutatási adatbázis.
Egyéb erőforrás-kezelési képességek Készítette: Szentirmai Róbert (minden jog fenntartva)
Szabó Péter Szenzor rendszer PC oldali grafikus kezelő felületének tervezése és megvalósítása Önálló laboratórium beszámoló Intelligens rendszerek BSc.
Szoftverek. szoftver (software): A számítógép hardver elemeinek mûködtetését végzõ programok, a gép használatához szükséges szellemi termékek összessége.
WEB 2.0. Amiről szó lesz… Web átalakulóban, a WEB 2.0 –Újszerű weboldalak… –Első a tartalom! –A felhasználók hatalomátvétele?! –A Web mint platform –
1 Hernyák Zoltán Programozási Nyelvek II. Eszterházy Károly Főiskola Számítástudományi tsz.
1 Hernyák Zoltán Web: Magasszintű Programozási Nyelvek I. Eszterházy.
APEX BMF, II. félév.
Alkalmazói programok Integrált felhasználói rendszerek Számítómunkahelyen szükséges felhasználói programokat egy csomagban, modulokban tartalmazza; az.
Adatbázis-kezelés Probléma: az excel kezelhetetlen túl sok adat esetén
Összetevő- és telepítési diagram
A projekt célja Egy 2 dimenziós rakpart készítése a TBA cég megbízásából. Az Eclipse plug-in megengedi a felhasználónak, hogy különböző tárgyakat rajzoljon.
XML Mi az XML?  Extensible Markup Language  Kiterjeszthető jelölő nyelv  Adatok, adatstruktúrák leírására szolgál  A HTML és az SGML tapasztalataira.
Szoftverek.
Térképes Alkalmazásfejlesztés Firefox OS rendszeren.
NIIFI Networkshop március 31. – április 2.PTE Egyetemi Könyvtár Adatbázisba kerülnek a magyar szakfolyóiratok cikkeinek hivatkozásai Szalai László,
Violet nails Készítette: Csőke Vivien. Bevezetés Téma: Violet nails - műkörömkészítő weblapjának elkészítése A weboldal elérhető az alábbi címen: violetnails.atw.hu.
Spanyolország gyöngyszeme: GRANADA Egy hobby portál kivitelezése.
Készítette: Földi Gergely Felkészítő: Antal Zoltán Szentpéterúri Általános Iskola Szentpéterúr, Kossuth Lajos Utca 13. Kedvenc szerkesztő szoftverem.
Készítette: Derecskei Nikolett
A böngészőprogram használata. A böngészők értelmezik a html nyelvet, a javascript kódokat és a php kódokat is. Majd ezeket lefuttatja, és azok alapján.
Adatbázis kezelő bemutatása MS-Office 2003 Tisztelt Felhasználó ! Ebben a bemutatóban szeretném bemutatni Az adatbázis készítés alapjait. Földi Attila.
2011. Kolozsvár. Hangyász Hibakövető Rendszer A projekt célja  Létrehozni egy olyan hibakövető rendszert (Bug Reporting Tool), amely lehetővé.
A projekt célja O Egy 2 dimenziós rakpart készítése a TBA cég megbízásából. O Az Eclipse plug-in megengedi a felhasználónak, hogy különböző tárgyakat.
Informatikai gyakorlatok 11. évfolyam
ACCESS ALAPOK Alapfogalmak
Jogi informatika1 INFORMATIKA III. alkalom szeptember ELŐADÓ.
‘08 bevallás önellenőrzése, helyesbítése UJTB program esetén
A távoli asztal, valamint az Endnote használata a távoli asztalon Skultéti Attila
A jövő HR megoldása Fejér Tamás. perbit.insight Munkavállaló kezelő Munkakör kezelő Toborzás kezelő Továbbképzés kezelő.
Az Endnote bibliográfia adatbázis- kezelő szoftver alapvető használata Skultéti Attila
Kiss Balázs Geográfus MSc/I. évf..  Hazánkban leginkább használt levelezőrendszerek  Üzleti levelezőrendszerek  Thunderbird  Gmail  Apple Mail 
Webáruház rendszerek Reisz Péter G-3S
Az Endnote bibliográfia adatbázis-kezelő szoftver alapvető használata Skultéti Attila
Az Endnote bibliográfia adatbázis-kezelő szoftver alapvető használata Skultéti Attila
Az Endnote bibliográfia adatbázis-kezelő szoftver alapvető használata október Skultéti Attila
HunTéka – több mint könyvtári rendszer
Windows Movie Maker.
Közgyűjteményi megoldások
Kulcsrakész Közgyűjteményi Portál
Bibliográfia adatbázis-kezelő alkalmazások, EndNote 2018 Skultéti Attila
Előadás másolata:

Verzió 1.1

 Propszt István (csoportfelelős)  Resz János-Antal  Rusz Erzsébet  Varga Anita

Propszt István Resz János-Antal  Csoportfelelős  Dokumentáció készítés  Import/Export Modul  Tesztelés  Power Point bemutató  Dokumentáció készítés  Adatbázis tervezés  Adatbázissal kapcsolatos modul és függvények  Figyelmeztető  Tesztelés

Rusz Erzsébet Varga Anita  Dokumentáció készítés  Menü tervezése  Gui  Naptár nézetek tervezése  Tesztelés  Dokumentáció készítés  Naptár nézetek tervezése  Naptár nézetek kódolása  Tesztelés

A pontosság a legfontosabb erény, és mi feledékenyek vagyunk. E miatt úgy éreztük, hogy szükség lenne egy jó határidő naplóra.

A konkurencia kínálatában sok szép minden volt, de a letöltésben nem láttunk kihívást. Ezen kívül szerettük volna ki próbálni magunkat csapat munkában.

Minden nap órákat töltünk el levelek küldésével, olvasásával. Ennek következtében a Thunderbird mindig nyitva van, és egyben értesítve leszünk a fontosabb eseményeinkről.

Sok pihenéssel, halasztással. Majd kezdtük a legjobb barátunkat kérdezni Végül Zalánt, hogy induljunk el.

Hello world!

Megbeszélés hogyan csináljuk, majd a munka kiosztása.

 Rendszeres megbeszélések  Heti találkozók, egyeztetések  Folyamatos dokumentáció készítés  Rendszeres Update/Commit.

 Thunderbird kiegészítő  Határidő napló  Események Exportálása/Importálása (.ics)  Naptár nézzetek ◦ Napi ◦ Heti ◦ Havi

 Események kezelése  Események előtti figyelmeztetések A program céljai

 Thunderbird  XUL  JavaScript  CSS  Sqlite

 A plugin számára biztosítja a keretrendszert.  Grafikus elemek felhasználása: ◦ Menu ( Calendar menü ) ◦ FilePicker ( Fájl kiválasztó ablak – Import/Export ) ◦ StatusBar ( Pontos idő megjelenítése )

 XML alapú, felhasználói felület készítésére alkalmas jelölőnyelv.  Több létező webes szabványon és technológián alapul, mint például a CSS, a JavaScript és a DOM.  JavaScripteket ezen belül importáljuk.  A beimportált JS-ek látják egymás függvényeit.

 Különböző függvények megvalósítása.  Függvények csoportosítása file-onként ◦ dal – Adatbázissal való kapcsolat teremtés ◦ workWhitDb – Adatbázis műveletek ◦ importExport – Események importálásával és exportálásával kapcsolatos műveletek ◦ functions – GUI megvalósítása és kezelése

 Stílusleíró nyelv  Különböző XUL elemek stílusainak a megadása.

 Önálló, kisméretű relációs adatbázis-kezelő rendszer, illetve adatbázismotor  Események eltárolására használjuk.

 (ics) Fájlból vagy fájlba olvashatunk/írhatunk ki eseményeket.  Az Import/Export menün belül találhatunk egy almenüt : ◦ Import ◦ Export

 Egy Fájl kiválasztó ablak segítségével kiválaszthatjuk az importálni kívánt fájlt.  A fájl kiválasztó ablak rendelkezik egy szűrővel mely csak az ics formátumú fájlokat jeleníti meg.  A fájl feldolgozása után beszúrja az adatbázisba az eseményeket.  Végül kiírja, hogy hány eseményt ismert fel és ebből hányat szúrt be az adatbázisba.

 Az adatbázisból lekéri az adatokat és feldolgozza őket.  Egy fájl kiválasztó ablak segítségével kiválaszthatjuk/létrehozhatjuk a fájlt.  A kiválasztót fájlba beszúrja a feldolgozót adatokat.

Kérdések Google is your friend