Tájékoztató a területfejlesztéssel összefüggő aktuális feladatokról Szabó István alelnök Pest Megye Önkormányzata Érd, 2012. június 7.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
BUDAPEST Budapest Fejlesztési Pólus BUDAPEST INNOPOLISZ Program Benedek Zsolt november 15.
Advertisements

Bozzay Andrásné szakmai főtanácsadó
TERÜLETI SZEMPONTBÓL VERSENYKÉPES ÉS KIEGYENLÍTETT MAGYARORSZÁGÉRT Dr. Kolber István regionális fejlesztésért és felzárkóztatásért felelős miniszter.
Heves megye jövője az NFT 2. rendszerében Előadó: Sós Tamás elnök Heves Megyei Közgyűlés.
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területfejlesztési Koncepció és a Területfejlesztési Stratégiai Program megújítása Szolnok, február 2. Jász-Nagykun-Szolnok.
Csongrád megye , a területi tervezés aktualitásai 2014
„ A régió, ahol íze van az életnek” A Dél-dunántúli Operatív Program pályázatai Kovács Zoltán Tervezési csoportvezető Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési.
A TELEPÜLÉSFEJLESZTÉS ÉS A VÁLTOZÓ KÖZIGAZGATÁS A TELEPÜLÉS, A JÁRÁS, A MEGYE ÉS A RÉGIÓ ÁTALAKULÓ SZEREPE II.PLAN-NET.HU TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONFERENCIA.
A közötti időszak fejlesztési tervezésének megalapozása
Szekszárd Megyei Jogú Város településfejlesztési koncepciójának és integrált városfejlesztési stratégiájának aktualizálása Partnerségi egyeztetés.
NAPII. - mikrogazdaság Jobbágy Valér GKM. Iránymutatások - mikrogazdaság Tudással és innovációval a növekedésért 7. A K+F célú beruházások növelése és.
Optimális szervezet Kiegyensúlyozott stratégiai mutatószám rendszerrel
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) TÁMOP – TIOP A pályázati lehetőségek rendszere.
Népfőiskola a helyi tudás megtöbbszörözésére, a településfejlesztés eszközeként Lakitelek, március 26. Lakitelek, március 26.
A megyei tervezés jelenlegi állása, a közeljövő jogszabályi változásai Területfejlesztési, területi tervezési és szakmai koordinációs rendszer kialakítása,
Baranya Megyei Önkormányzat
Reflexiók a szakpolitika részéről - Városhálózati hatásértékelés Területfejlesztési értékelések workshop Budapest, április 25.
1 Területi koordinációs kapacitások Nemzetgazdasági Tervezési Hivatal (NTH) Péti Márton főtervező.
A leghátrányosabb helyzetű kistérségek támogatása az Államreform Operatív Program keretében ápr. 29. Kullmann Ádám.
Ugrás az első oldalra A jövőképtől a megvalósításig Városfejlesztés irányai, feladatok ban Dr. Szaló Péter szakállamtitkár A jövőképtől a megvalósításig.
I. Nemzeti Fejlesztési Terv ( ) Készítette: Koczka Csaba (M6MGTO)
Készítette: Mogyorósi Bettina. Az ország kiegyensúlyozott területi fejlődése és a térségei társadalmi-gazdasági, kulturális fejlődésének előmozdítása,
Készítette: Lázár Nikolett Földrajz BSc II. évfolyam.
Stratégiai tervezés.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Üzemtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
A Stratégiai Környezeti Vizsgálat (SKV) szerepe a gazdasági tervezésben Dr. Fogarassy Csaba egyetemi docens.
MTA KRTK Regionális Kutatások Intézete Tájékoztató a Vidékfejlesztési Albizottság i üléséről Finta István Ph.D.
Magyarország 2015 Intézményi Reform Munkacsoport.
Nyugat-dunántúli Régió
1 A „VÁROSI KÖRNYEZET” TEMATIKUS STRATÉGIA AJÁNLÁSAINAK ÉRVÉNYESÍTÉSI LEHETŐSÉGEI A TERVEZÉSI GYAKORLATBAN A „VÁROSI KÖRNYEZET” TEMATIKUS STRATÉGIA AJÁNLÁSAINAK.
Dr. Lamperth Mónika Budapest április 18.
A vidéki tér sikertényezői
KÖZÖSEN AZ UNIÓS FEJLESZTÉSI FORRÁSOK FELHASZNÁLÁSÁÉRT Környezetpolitikai Fórum Budapest, Március 20. Partnerség és fenntarthatóság Dr. Szegvári.
LEADER Közösségek határon átnyuló együttműködésének lehetőségei. Mártha Tibor április 24.
Címalcím 1 Nemzeti Fejlesztési Terv - Regionális Operatív Program Wächter Balázs VÁTI Területfejlesztési Igazgatóság Stratégia tervezési iroda november.
Területpolitikai eszközök és a klímaváltozás
1 Megváltozott szerepben a megyei önkormányzatok! Tájékoztatás a megyei önkormányzatok feladatairól és azok szociálpolitikát érintő kapcsolódási pontjairól.
Minőség menedzsment 6.előadás
1 Civil részvétel és szerepvállalás A helyi és térségi együttműködés lehetőségei és korlátai Rajnai Gábor Országos Területfejlesztési Civil Egyeztető Fórum.
Kordás László december Társadalmi Párbeszéd Központ.
Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat megújult feladatrendszere Térségi Vállalkozói Fórumok január Szolnok, Jászberény, Kisújszállás.
Tájékoztató évi CXCVIII. törvény a területfejlesztéssel és a területrendezéssel összefüggő egyes törvények módosításáról „Regionális fejlesztési.
Somogy Megye Önkormányzatának szakképzési koncepciója.
Berecz Mihály kistérségi koordinátor Püspökladányi kistérség Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT)
KÖZÖS MÓDSZERTANI KERETEK KIALAKÍTÁSA A MAGYARORSZÁG-SZERBIA IPA HATÁRON ÁTNYÚLÓ EGYÜTTMŰKÖDÉSI PROGRAM HÁTRÁNYOS HELYZETŰ TÉRSÉGEINEK KOMPLEX ÉS INTEGRÁLT.
Duna menti Városok Együttműködési Fóruma Duna térségi programalkotó tanácskozás A Duna Menti Városok együttműködésének aktuális feladatai, javasolt cselekvési.
9 tézis a jövő településfejlesztéséhez Kistérségek fejlettségi rangsora.
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
A muzeális intézményrendszer átalakítása
TERÜLETI SZEMPONTOK MEGJELENÉSE A AS TERÜLET- ÉS TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI OPERATÍV PROGRAMBAN Tóth Róbert, fejlesztési szakértő CODEX workshop Novi.
Tájékoztató a megyei tervezés aktuális állásáról
Kutatás, fejlesztés és innováció az oktatásban: javaslat egy ágazati innovációs stratégiára Halász Gábor Innováció az oktatásban Szakmai konferencia.
A Nemzeti Fejlesztési Terv
INNO-REÁL Szövetség Civil Ágazati-szakmai Stratégiai Terv május 21.
A KÖZÖTTI EURÓPAI UNIÓS FEJLESZTÉSI IDŐSZAK ÖNKORMÁNYZATI LEHETŐSÉGEI Zalai Mihály elnök Békés Megyei Önkormányzat Települési Önkormányzatok.
A AS IDŐSZAKRA VALÓ FELKÉSZÜLÉS AKTUÁLIS HELYZETE MAGYARORSZÁGON NAGYHÁZI GYÖRGY SZAKMAI TANÁCSADÓ, NEMZETI FEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM HUSRB/1203/213/151.
1 A városfejlesztési stratégia dilemmái A Magyar Regionális Tudományi Társaság IV. Vándorgyűlése Szeged, október Önkormányzati és Területfejlesztési.
Regionális üzleti trendek A projekt az EU társfinanszírozásával, az Európa Terv keretében valósul meg január 27. Regionális üzleti trendek A tantárgy.
„ A megújuló energia helye a Somogy megyei fejlesztési elképzelésekben” Budapest, március 30.
Az önkormányzatok településfejlesztési
A Veszprém Megyei Önkormányzat aktuális területfejlesztési tervezési feladatai, a megyei integrált területi program bemutatása Somlóvásárhely, július.
Csongrád megye as területfejlesztési programja május 15.
A SZAKKÉPZÉS-FEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ TARTALMI IRÁNYAI MFKB megbeszélés február 5.
A CeRamICA projekt hozzáadott értéke a magyarországi szakpolitikák és fejlesztéspolitika tükrében Sára János Főosztályvezető NFGM Területfejlesztési Főosztály.
A területfejlesztés megújult rendszere február 5. Baranya Megyei Önkormányzat.
A magyarországi K+F politika
TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ
LEADER, Identitás, Sport
Európai Uniós ismeretek
Előadás másolata:

Tájékoztató a területfejlesztéssel összefüggő aktuális feladatokról Szabó István alelnök Pest Megye Önkormányzata Érd, június 7.

A fejlődés területi, térségi megközelítése; A környezeti, társadalmi és gazdasági folyamatok integrált elemzése és értékelése; A fenntartható fejlődéshez és a kohézióhoz szükséges helyi fejlesztések (befektetések és beruházások), valamint az országos fejlesztéspolitika és a szakpolitikák közötti kapcsolat. A területfejlesztés

IGEN Politikai vezetés Jövőorientált Stratégiai szemlélet SWOT értékelésen alapul A verseny- és a közszféra is követi a döntéseiben Átfogó igénnyel készül (fenntarthatóság aspektusai) NEM a „szakma belügye” csak „folytatja” a munkát ügykezelés és dokumentáció „pályázat-vezérelt” csak az állami források felhasználását irányítja infrastruktúrát épít A megyei területfejlesztés a térségi adottságokra alapozott döntéseket hoz. Működésével a térség (a megye) egésze lesz eredményesebb, sikeresebb. Területfejlesztés: IGEN - NEM

Erősíti a térségbe vetett bizalmat és a biztonságot Szervezi és irányítja a térségi szinten fontos együttműködéseket Összehangolja a vállalkozások, a települések és az intézmények döntéseit – az erőforrások felhasználását Generálja és megosztja a térség számára fontos információt, tudást Védi a megyében élők sajátos érdekeit – megtestesíti a megye értékteremtő képességét, profilját, identitását. A területfejlesztés szolgáltatás A „Szolgáltató Megye” koncepciója azon a feltevésen alapul, hogy a megyei önkormányzat fontos, hiánypótló szerepet tölt be

A változás eredménye a térség környezeti, társadalmi és gazdasági teljesítményének növelése. A teljesítmény itt: 1.A jövedelmek növekedése, a „befektetések” megtérülése 2.Stratégiai pozíciók erősítése – úgy a versenyző piacok, mint a minőségi munkahelyek, a társadalmi igények, vagy a fenntarthatóság tekintetében 3.Az erőfeszítésekkel, beruházásokkal, befektetésekkel kapcsolatos elégedettség és kiszámíthatóság javítása A területfejlesztés hozzáadott értéke A területfejlesztés hozzáadott értéke A „ Szolgáltató Megye ” koncepciója értelmében a stratégai vezetést és irányítást ellátó megyei önkormányzatok küldetése a változás elősegítése Minden tevékenység – a tervezés, az együttműködés, az identitás erősítése - a változást szolgálja.

A megyei közgyűlések képviselő dönthetnek a területfejlesztésről, együttműködve a településekkel, a térségekkel, a megyei jogú városokkal, a szakminisztériumokkal Pest Megye Önkormányzatának kell kidolgoznia és elfogadnia - az országos területfejlesztési koncepcióval összhangban - a megye hosszú távú területfejlesztési koncepcióját, illetve a megye fejlesztési programját és az egyes alprogramokat Jogszabályok A döntés megszületett, de a részletek szabályozása még átmeneti Magyarország helyi önkormányzatairól szóló évi CLXXXIX. törvény A területfejlesztésről és a területrendezésről szóló évi XXI. és a évi CXCVIII. törvények Magyarország Alaptörvénye

Az újjászervezés tartalma A pályázati rendszer helyett programalapú finanszírozás Alulról építkezik, integrálja a helyi igényt, tudást és javaslatokat Stratégiai irányítást biztosít - lebontja az országos tervet, összehangolja és véleményezi a helyi fejlesztéseket, összpontosítsa az erőforrásokat. Az új rendszer átlátható és legitim - megszűnteti a párhuzamosságot az intézményrendszerben, helyreállítja a demokratikus ellenőrzést. Az újjászervezés célja Hatékonyabb, eredményesebb és hatásosabb területfejlesztés, amelyben a megye – az integrált területi tervezés középszintje – valóságos igényekre és folyamatokra alapozott döntéseket hoz, fókuszál, értékeli a célok teljesülését és változtat, ha ez szükséges. A t erületfejlesztés minőségének változása települések → megyei önkormányzat → nemzeti szint országos terv → megyei fejlesztési programok → települési tervek

Teljes tervezés: társadalom, gazdaság, környezet egyaránt bármely ágazat, ami a megyének fontos nem csak a közszférának szól gazdasági szereplők, civil szervezetek egyházak stb. elképzelései is „teljes tervezés” a megye egészére KONCEPCIÓ Program = elfogadójának számon kérhető vállalása! Tudni kell a pontos tárgykört – Jelenleg még előkészítés alatt a megyei szintre utalt fejlesztési témák köre. Programozni csak ismert forrásra lehet – Jelenleg még előkészítés alatt az OP struktúra és költségleosztás PROGRAM számon kérhető „vállalás” „A megyei területfejlesztési új tárgyköre” Forrás:

Belső erőforrások Pest Megye Közgyűlése: 43 fő Pest Megye Önkormányzatának Hivatala 32 fő Pest Megyei Területfejlesztési Nkft. Felkért szakértők A „természetes” stratégiai partnerek Helyi közösségek és együttműködések (187 település, a jelenlegi 16 kistérségi társulásra alapozott együttműködések, a 8 LEADER) „Érdekeltek” - A megye „identitáskörzeteit”, „funkcionális térségeit” meghatározó szereplők, a PMKIK, a gazdasági érdekképviseletek, a civil és szakmai szervezetek Tudásközpontok – a 3 felsőoktatási központ a megyében + a fővárosi egyetemek Intézmények - Szakminisztériumok, minisztériumi háttérintézmények, a regionális ügynökségek Pest Megye Önkormányzata erőforrásai Az önkormányzat értékteremtő képességének alapja: térségi beágyazottsága Eredménye: a térségi fejlődést ténylegesen meghatározó folyamatok és erőfeszítések képviselete.

Pest megye egyedi, megkülönböztető erővel bíró gazdasági, kulturális, és innovációs teljesítményének elismertetése; A helyi igények és elképzelések integrálása, a kistérségek („identitáskörzetek”, funkcionális térségek) szakosodásának, és a megye profiljának meghatározása - márkaértékének megerősítése A megye gazdasága és közösségei komparatív előnyein alapuló lehetőségek feltárása, érvényesítése az országos és a helyi tervezésben, továbbá a fejlesztési források elosztásban A térség települései, intézményei és vállalkozásai közötti kapcsolatok szervezése, a tudás és a tapasztalat megosztásának ösztönzése, a térség adaptációs képességének erősítése Sajátos Pest megyei célok a területfejlesztésben Bizalom és identitás erősítése – „közös nyelven beszélni” Képviselni a megyei önkormányzatok érdekeit, erősíteni érdekérvényesítő képességét; hozzájárulni a helyi önkormányzatok és társulások tervezési és fejlesztési kapacitásainak bővítéséhez.

1. A Pest megyei területfejlesztési koncepció és stratégia Területfejlesztés aktuális feladatai 2. Kiemelt ügyek, kezdeményezések támogatása 3. Új partnerségi rendszer építése

A lélekszám nő (2001 és 2011 között +150e); Magas a városokban élők és a fiatalok aránya; Átlagon felüli vállalkozási dinamika; Budapest és az agglomeráció viszonya, a metropoliszrégió márkaereje egyedi Az egyetemi és ipari tudásközpontok jelenléte A nemzetközi piacok fizikai és virtuális elérhetősége (infrastruktúra, logisztika és üzleti szolgáltatások); A hazai piaci kereslet koncentrációja (a vállalati kereslet mintegy fele, a fogyasztói piac 40%-a). Megkülönböztető erővel bíró gazdasági, kulturális, természeti, társadalmi sokszínűség Évtizedes elmaradásban az infrastruktúra, a közszolgáltatások fejlesztése, a helyi gazdaság; Példátlanul magas területi különbség az egyes kistérségek fejlettségében; Hátrányos megkülönböztetés az uniós és a hazai források felhasználásának feltételeiben A stratégiai tervezést meghatározó sajátosságok

társadalmasítás Partnerségi Szerződés tervezése Operatív Programok tervezése megyei területfejlesztési koncepciók A megyei koncepció elfogadásának előfeltétele az OTK/OFK elfogadása! Megyei programozás Szept.Nov. Jún. Nemzeti Fejlesztési Koncepció (OTK/OFK) Ápr. elfogadás helyzet-feltárás egyeztetésre kész célrendszer egyeztetésre kész A tervezés menetrendje A tervezés menetrendje Forrás:

I. Fázis: Helyzetértékelés Vitaanyag Szakmai műhelymunka Térségi párbeszéd / fórumok A trendeket meghatározó szereplők bevonása, megkérdezése II. Fázis: Előretekintő elemzés és célrendszer Alternatívákon alapuló fejlődési szcenáriók; Kibontott jövőkép; Horizontális, ágazati és területi – integrált célok meghatározása Térségi párbeszéd, fórumok, konferencia A tervezés mérföldkövei Folyamatos visszacsatoláson alapuló – iteratív – tervezés

Pest Megye Önkormányzata egy olyan jövő érdekében dolgozik, amelyben az egyes települések és térségek a lehető legteljesebb mértékben képesek adottságaikat kihasználni – azaz megteremteni a fenntartható fejlődés, a területi és társadalmi kohézió, a térségek közötti integráció, az élet minden területére kiterjedő innováció, valamint a rendelkezésre álló fizikai, környezeti és emberi erőforrások lehető leghatékonyabb felhasználásának feltételeit. Az önkormányzat küldetése, hogy a megye közösségei, a vállalkozások és az intézmények képesek legyenek rugalmasan alkalmazkodni a folyamatosan változó környezethez, megtartva a megye gazdasági, kulturális és társadalmi sokszínűségét, amely fejlődésének – versenyképességének és innovációs képességének – az alapja, s amellyel hozzájárul a metropoliszrégió és az ország sikeréhez. Pest Megye Önkormányzata jövőképe

Köszönöm a Figyelmet!