BEFEKTETÉS TAKARÉKOSSÁG

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A menórát sokan zsidó szimbólumnak tartják, amit a választott nép használt Isten rendelésére. A Messiás (Krisztus) követői az évezredek folyamán egyre.
Advertisements

ÖRÖK ÉRTÉKEK Életünk döntések sorozata: Mózes példája; Zsid.11,24-26; „Hit által tiltakozott Mózes, amikor felnőtt, hogy a fáraó leánya fiának mondják.
JÉZUS KRISZTUS A SZERETET „SZÉLSŐSÉGE”
Krisztus uralma alatt élni 5.
Hol a résem Miért jó nekem odaállni?
Értékeld az elmúlt évet: •Istenhez való hűséged, •a kegyelem megélése és •szíved szándékai alapján. 1.
A házasság még nem a mennyország
MUNKA1 MUNKA BÜNTETÉS - FELADAT  40 éven át, legalább napi 10 órát kb óra  Túl nehéz, unalmas, kibírhatatlan kollégák és főnök, kevés fizetésért:
Folyamodjatok az Úrhoz,
Istenfélelem. Meghatározás  Istent és az Ő akaratát tartani a legfontosabbnak  NEM azt jelenti,hogy félni Istentől, habár meg van írva:  „Mert a mi.
Tisztelet - dicsőség Jon Palmer.
SÁFÁRSÁG Beruházás – Amit Isten ránk bízott Adakozás - Gyűjtés
1ADÓSSÁG Az adósság olyan pénz, vagy tulajdon, amit valaki tartozik megadni, vagy átadni egy másik személynek. 2Kir 4,1-7; Az adósság olyan pénz, vagy.
Jó reggelt- Isten hozott !.
A Biblia emberképe Az Univerzumban 1 milliárd galaxis van
Mikor még semmi nem létezett..
A hit ideje, a „most” Folk Iván. Róma 10:10 Márk 5:36 A szívünkkel hiszünk.
ALAPIGE: 1Kir 3,
Ki v a gy o k ÉN ? Mi az életem értelme?.
Isten akarata-e, hogy megházasodjam? A házastárs kiválasztása.
IGAZ-GYŐNGYŐK.
Nagyböjt, az újrakezdés lehetősége!
Bibliatábor nyár Püspökladány.
Zsolt 6,3-5 Kegyelmezz, Uram, mert elcsüggedtem, gyógyíts meg, Uram, mert reszketnek tagjaim! Lelkem is csupa reszketés, és te, Uram, meddig késel? Fordulj.
AzÉletigéje március „Az én eledelem az, hogy annak akaratát tegyem, aki engem küldött, és hogy elvégezzem művét.” (Jn 4, 34)
IGAZ-GYŐNGYŐK.
Vigasztaljátok, vigasztaljátok népemet, így szól Istenetek
Ádventi gyertyagyújtás 1. műsor
Jó reggelt- Isten hozott !.
Boldog 2014-et !.
* * * "Folyamodjatok az Úrhoz, az Ő hatalmához,
Folyamodjatok az Úrhoz,
Folyamodjatok az Úrhoz,
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
ISTEN hozott köztünk!.
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
ISTEN hozott köztünk!.
ISTEN hozott köztünk!.
Asztal- és életközösség Jézussal
SZÍVEKET GYÜJTÖK !! Mácz István:.
Készítette: Jon A. Palmer
Lelkem Istenben lel nyugalmat, segítség csak tőle jön. Egyedül ő a sziklám és az üdvösségem, ő az én váram, nem rendülök meg.
BECSÜLETESSÉG Becs, becses… ÉRTÉKES! Becsül: értékel, tisztel.
ADAKOZÁS „ Nagyobb boldogság adni, mint kapni!”
„ Én vagyok az ÚR, aki szeretetet, jogot és igazságot teremtek a földön, mert ezekben telik kedvem – így szól az Úr ! „ Jer a.
Isten hozott köztünk!.
ISTEN hozott köztünk!.
Létezik valamilyen emberi alkotás, amely megközelíti a természet szépségét? Talán a zene! Kapcsolja be a hangszórókat! Automatikus diatovábbítás.
A millennium Tanulmányok a Jelenések könyvéről:
7. Én lelkem, mire csüggedsz el? Mit kesergesz ennyire? :/: Bízzál Istenben s nem hágy el, Kiben örvendek végre. Ki nekem szemlátomást Nyújt kedves szabadulást,
Jn 14,26 A Vigasztaló pedig, a Szentlélek, akit az Atya küld az én nevemben, megtanít majd titeket mindenre, és eszetekbe juttat mindent, amit mondtam.
Isten mondta.
Mindig kapcsolatban Vele
Jézus az igazi kincs.
….??. Várni… Kegyelem Álom Kíváncsiság Bosszankodás Békesség Bizalom Kitartás Türelem Remény Kölcsön Átverés Csalódás „ Ő ” Biztonság Kegyetlenség Öröm.
Bízd Újra Életed Krisztusra!
Mt 19,16-30.
Ó hála az Úrnak, zengjünk neki hát, Mert úgy szeretett, hogy od'adta Fiát! A kínra, halálra küldötte el Őt. Megnyitni a mennyet a bűnös előtt! Dicséretek.
Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. Jn. 3:16 Mint Bárány.
Bibliaolvasás: Lk 12, Aztán példázatot mondott nekik: "Egy gazdag embernek bő termést hozott a földje, ekkor így gondolkozott magában: Mit tegyek?
Amit szívünk esdve kér, Földi kincsnél többet ér
Erika F. Puni, PhD Stewardship Ministries Director General Conference.
Anyagi javak tisztelete BE. 12. EKE Bibliaiskola Malik Péter Károly Lucfalva, március 21.
Református istentisztelet
„48Azután így szóltak hozzá a zsidók: „Vajon nem jól mondjuk, hogy samáriai vagy te, és ördög van benned?” 49Jézus így válaszolt: „Bennem nincsen ördög,
I-008.
Isten hozott, hogy megáldjon!
A teremtő és gondviselő Atya
Isten lakhelye.
Előadás másolata:

BEFEKTETÉS TAKARÉKOSSÁG József: 7 bő – 7 szűk esztendő Nem a pénz a rossz, hanem a pénz szerelme! Ahol a kincsed, ott van a szíved! Aki magának gyűjt az nem Isten szerint gazdag. Egyensúly a gyűjtés és adakozás között.

Az ember gyűjtögető: Préd 2,9Gyűjték magamnak ezüstöt és aranyat is, és királyok drágaságait és tartományokat; szerzék magamnak éneklő férfiakat és éneklő asszonyokat, és az emberek fiainak gyönyörűségit, asszonyt és asszonyokat. Préd 2,11Valamit kivánnak vala az én szemeim: meg nem fogtam azoktól, meg sem tartóztattam az én szívemet semmi vígasságtól, hanem az én szívem örvendezett minden én munkámmal gyűjtött jókban; mivelhogy ez volt az én részem minden én munkáimból. Zsolt 39,7Bizony árnyékként jár az ember; bizony csak hiába szorgalmatoskodik; rakásra gyűjt, de nem tudja, ki takarítja be azokat!

Hogyan gyűjtsünk, hogyan ne! Mikor? Mt 6,19 Ne gyűjtsetek magatoknak kincseket a földön, hol a rozsda és a moly megemészti, és a hol a tolvajok kiássák és ellopják; Mt 6,20 Hanem gyűjtsetek magatoknak kincseket mennyben, a hol sem a rozsda, sem a moly meg nem emészti, és a hol a tolvajok ki nem ássák, sem el nem lopják. Préd 3,5 Ideje van a kövek elhányásának és ideje a kövek egybegyűjtésének; ideje az ölelgetésnek és ideje az ölelgetéstől való eltávozásnak. Péld 6,8 Nyárban szerzi meg az ő kenyerét, aratáskor gyűjti eledelét. Péld 10,5 Gyűjt nyárban az eszes fiú; álomba merül az aratás idején a megszégyenítő fiú. 1Krón 29,16 Óh, mi Urunk Istenünk! mind ez a gazdagság, a mit gyűjtöttünk, hogy néked és a te szent nevednek házat építsünk, a te kezedből való és mindazok tiéid! 1Móz 41,35 És takarítsák be a következő jó esztendők minden termését, és gyűjtsenek gabonát a Fáraó keze alá, élelműl a városokban, és tartsák meg, 1Móz 41,48 És összegyűjté a hét esztendőnek minden eleségét, mely vala Égyiptom földén, és a városokba takarítá az élelmet, minden városba a körülte levő határ élelmét takarítá be.

Nem Isten szerint gyűjteni: 1 Péld 13,11 A hiábavalóságból keresett marha megkisebbül; a ki pedig kezével gyűjt, megöregbíti azt.  Péld 21,6 A hamisságnak nyelvével gyűjtött kincs elveszett hiábavalósága azoknak, a kik a halált keresik.  Jer 48,36 Ezért zokog a szívem Moábért, mint a síp, és zokog szívem a Kir-Héres férfiaiért, mint a síp, mivelhogy a kincsek elvesztek, a miket gyűjtött.  Mik 6,14 Eszel te, de meg nem elégszel, és benned marad a te éhséged; és gyűjtesz, de nem takarítasz . . . Hab 2,6 Avagy nem költenek-é ezek mindnyájan példabeszédet róla, és találós mesét reá, mondván: Jaj annak, a ki rakásra gyűjti, a mi nem övé! De meddig? Jak 5,3 Aranyotokat és ezüstötöket rozsda fogta meg, és azok rozsdája bizonyság ellenetek, és megemészti a ti testeteket, mint a tűz. Kincset gyűjtöttetek az utolsó napokban! 

Nem Isten szerint gyűjteni: 2 Ézs 55,2 Miért adtok pénzt azért, a mi nem kenyér, és gyűjtött kincseteket azért, a mi meg nem elégíthet? Hallgassatok, hallgassatok reám, hogy jót egyetek, és gyönyörködjék lelketek kövérségben.  Jer 17,11 Mint a fogoly madár, mely fiakat gyűjt, melyeket nem ő költött, olyan, a ki gazdagságot gyűjt, de nem igazán; az ő napjainak felén elhagyja azt, a halálakor pedig bolonddá lesz.  Péld 28,8 A ki öregbíti az ő marháját kamattal és uzsorával, annak gyűjt, a ki könyörül a szegényeken.  Préd 2,27 Mert az embernek, a ki jó az ő szemei előtt, adott Isten bölcsességet és tudományt és örömöt; a bűnösnek pedig adott foglalatosságot az egybegyűjtésre és az egybehordásra, hogy adja annak, a ki jó az Isten előtt. Ez is hiábavalóság és az elmének gyötrelme!  Mik 6,10 Vannak-é még a gonosznak házában hamissággal gyűjtött kincsek, és ösztövér véka, amely útálatos?

Gyűjteni Isten szerint : 1 Ez 28,4 Bölcseségeddel és értelmeddel gyűjtöttél magadnak gazdagságot, s gyűjtöttél aranyat s ezüstöt kincses házaidba. 2Krón 34,9 És menének Hilkiás főpaphoz, és átadták néki az Isten házába begyült pénzt, a melyet a Léviták, az ajtónállók gyűjtöttek Manassétól, Efraimtól és az egész Izráel maradékaitól, és egész Júdától és Benjámintól, és Jeruzsálem lakóitól .2Kir 22,4 Menj fel Hilkiához, a főpaphoz, és számlálják meg az Úr házába begyült pénzt, a melyet gyűjtöttek az ajtóőrizők a néptől 5Móz 11,14 Esőt adok a ti földetekre alkalmatos időben: korai és kései esőt, hogy betakaríthasd a te gabonádat, borodat és olajodat;

Gyűjteni Isten szerint: 2 Jób 39,15 Hiszed-é róla, hogy vetésedet behordja, és szérűdre betakarítja? Mt 12,30 A ki velem nincsen, ellenem van; és a ki velem nem gyűjt, tékozol. Jn 4,36 És a ki arat, jutalmat nyer, és az örök életre gyümölcsöt gyűjt; hogy mind a vető, mind az arató együtt örvendezzen. 2Kor 12,14 Mert nem a gyermekek tartoznak kincseket gyűjteni a szülőknek, hanem a szülők a gyermekeknek. 1Tim 6,19 Kincset gyűjtvén magoknak jó alapul a jövőre, hogy elnyerjék az örök életet. Kevesebbet költ, mint amennyit keres, a különbséget félre teszi. Jó tanács: Bevételből 10% Istennek 10% takarékossági célokra!

Befektetés – motiváció… HAMIS Gyűjtés, hogy sok legyen - hamis szabadság - biztonságérzet - képmutatás Meggazdagodás a jólétem céljából: elmúlik Szerencsejáték a gazdagságért : sohasem elég IGAZ Sáfár vagyok: csak teszem a dolgomat, hogy több lett, Isten adta, öröm az áldáson Gazdagság, hogy adni tudjak, adakozni, támogatni Tudom: látásom van Istentől, hogy mit tegyek vele Még nem tudom: Tartalék az addig, amíg Isten megmutatja Tudom, hogy Isten tudja a hasznosságomat a javaimmal Példát élni az utódoknak

BEFEKTETÉS TAKARÉKOSSÁG Isten gondviselését és áldását ma is érezhetjük! Ne mi magunk akarjuk megoldani problémáinkat, hanem bízzuk Istenre azokat már akkor, amikor még nem is tudunk róla! A csodák kora nem járt le!! Ma is elvárhatjuk Istentől, hogy az Ő dicsősségére csodát tegyen!!! „…a hit a remélt dolgokban való bizalom, és a nem látható dolgok létéről való meggyőződés.” „…legyen nektek hitetek szerint…” „…kérjetek és kaptok…” Isten hűséges, méltó rá, hogy bízzunk Benne!

Befektetés – mennyit? Nem mennyiség, hanem személyiség-függő Amennyinél a jó motiváció megmarad (nekem ennyi, neki annyi) Ha már nem tudsz vele sáfárkodni, akkor sok Mennyiségi ajánlat: 30 éves kortól legalább egy évi kereset Általában a megtakarítást 3 felé osszuk: 1/3 tartalékra pl.: krízis elhárítására (saját és másé) 1/3 rövid-távú fejlesztésre pl.: fogászat, ruha, tetőcsere, stb. 1/3 kockázatra pl.: befektetésre ( kamatozó megmaradó rész) A megtakarítással is sáfárkodni kell!