Berecz Mihály kistérségi koordinátor Püspökladányi kistérség Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT)

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
ÚMFT Gazdaságfejlesztési programok sajtóbeszélgetés július 9., Budapest Burány Sándor, államtitkár Kocsis Magdolna, IH vezető GfP sajtóbeszélgetés.
Advertisements

Civil forrásteremtés Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP
ÚMFT – a foglalkoztatás növeléséhez kapcsolódó hazai és EU-s források elérése mikro-, kis-, és középvállalkozások részére.
Merre tart a magyar foglalkoztatáspolitika? Garzó Lilla.
Bozzay Andrásné szakmai főtanácsadó
Heves megye jövője az NFT 2. rendszerében Előadó: Sós Tamás elnök Heves Megyei Közgyűlés.
Az Észak-Alföldi régió energiastratégiája
Dr. Nyikos Györgyi. ami kielégíti a jelen szükségleteit anélkül, hogy csökkentené a jövendő generációk képességét, hogy kielégítsék a saját szükségleteiket.
Kovács István Vilmos Fejlesztéspolitikáért felelős elnökhelyettes
A közötti időszak fejlesztési tervezésének megalapozása
NAPII. - mikrogazdaság Jobbágy Valér GKM. Iránymutatások - mikrogazdaság Tudással és innovációval a növekedésért 7. A K+F célú beruházások növelése és.
AZ ÚJ gazdaságfejlesztési programról
BEVEZETÉS. Magyarország között 15 operatív program megvalósításáért felelős Összesen mintegy 22,4 milliárd euró fejlesztési forrást tudunk felhasználni.
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) TÁMOP – TIOP A pályázati lehetőségek rendszere.
A TÁMOP felépítése Tóth István január 26.. ÚMFT prioritások és OP-k Társadalmi megújulás Gazdaság- fejlesztés Közle- kedés Környezeti és energetikai.
Emberi Erőforrások Minisztériuma Emberi Erőforrások Minisztériuma
GINOP 1. prioritás A vállalkozások versenyképességének javítása
Gazdasági versenyképesség növelése Készítette: Németi Szilvia.
I. Nemzeti Fejlesztési Terv ( ) Készítette: Koczka Csaba (M6MGTO)
Készítette: Lázár Nikolett Földrajz BSc II. évfolyam.
Az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) Dr. Tóth Sándor irodavezető, Pécsi Helyi Vidékfejlesztési Iroda Területfejlesztők és Polgármesterek.
Az új Magyarország Fejlesztési Terv ( ) Dr. Aubert Antal.
Agrár-környezetvédelmi Modul Agrár-környezetvédelem, agrotechnológia KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Üzemtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Üzemtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Regionális innovációs fejlesztési lehetőségek az Új Magyarország Fejlesztési Tervben Kleinheincz Ferenc főosztályvezető, Nemzeti Fejlesztési Ügynökség.
Gazdaságfejlesztési Programok Helyettes Államtitkársága
Az infokommunikáció szerepe az Új Magyarország Fejlesztési Tervben és az Operatív Programokban Dr. Bálint Ákos Igazgató Közigazgatás Operatív Programok.
A vidékfejlesztés kihívásai az Észak-alföldi régióban Dr. Grasselli Norbert igazgatóhelyettes.
Galovicz Mihály, IH vezető
Kreatív Iparágak a Digitális térben Új Széchenyi Terv konzultációs konferencia és eFestival Gála Digitális stratégia Közérdekű és kulturális adatok és.
Együttműködési lehetőségek és megoldások a foglalkoztatási és szociális terület munkájában Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális.
Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Tanács
KÖRNYEZETVÉDELEM ÉS INFRASTRUKTÚRA OPERATÍV PROGRAM előadó: dr. Bujáki Gábor igazgazó Pest Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány.
Címalcím 1 Nemzeti Fejlesztési Terv - Regionális Operatív Program Wächter Balázs VÁTI Területfejlesztési Igazgatóság Stratégia tervezési iroda november.
A Phare továbbélése a regionális operatív programokban Wächter Balázs.
Tájékoztató a Társadalmi Megújulás Operatív Programról.
2008. november 20. Az európai uniós integráció és a magyar gazdaság; avagy esélyek és kockázatok a magyar gépjármű szektor beruházási lehetőségeiben Dr.
ÚJ MAGYARORSZÁG FEJLESZTÉSI TERV DR. NÉMETH IMRE AUGUSZTUS 7.
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) NCA-ÖNSZ-08-C-0070 A Társadalmi Megújulás Operatív Programról: a HEFOP.
1 Pályázati lehetőségek az Új Magyarország Fejlesztési Tervben Kecskemét, június 21. Dr. Kónya József.
Az ÉARFT és ÉARFÜ élő regionális kapcsolatai. 2 Nemzetközi projektek célja A régiós szervezetek gazdasági kapcsolatainak erősítése A régió lobbi-erejének.
Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat modernizációja Budapest 2005.szeptember 8.
1 A kompetencia alapú oktatás jövője a NFT II. tükrében Debrecen, Február 20. Hámoriné Váczy Zsuzsa, OKM.
Somogy Megye Önkormányzatának szakképzési koncepciója.
A lisszaboni stratégia és a magyar foglalkoztatáspolitika Kordás László április 29. Balatongyörök.
Az Új Magyarország Fejlesztési Terv és az operatív programok rendszere CIVILIÁDA 2006 Budapest, október 18. Kelemen Balázs, főosztályvezető-helyettes.
Nem mondunk le senkiről – a Sárospataki kistérségben sem! Komplex felzárkóztató programok készítése a leghátrányosabb helyzetű kistérségekben ÁROP /B.
A Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program aktuális pályázati lehetőségei aktuális pályázati lehetőségei szeptember 26. Szolnok.
Területfejlesztés- Kohéziós politika, Uniós támogatások
A Nemzeti Fejlesztési Terv
Iparpolitikai és regionális szempontok a GKM Stratégiájában és az ÚMFT-ben Dr. Cservenyák Ildikó Főosztályvezető, GKM MRTT, V. vándorgyűlése október.
Mitől innovatív egy vállalkozás? Pályázati lehetőségek önkormányzatok számára.
Regionális üzleti trendek A projekt az EU társfinanszírozásával, az Európa Terv keretében valósul meg január 27. Regionális üzleti trendek 9. óra.
EU-s pályázati források keresése Összeállította: Dr. Juhász Erika.
1 Az EU regionális és vidékfejlesztési politikája ÚJ MAGYARORSZÁG FEJLESZTÉSI TERV ( )
Vállalkozásfejlesztés Operatív programokról részletesen
A Veszprém Megyei Önkormányzat aktuális területfejlesztési tervezési feladatai, a megyei integrált területi program bemutatása Somlóvásárhely, július.
AZ IDŐS ÉS FOGYATÉKOS ELLÁTÁS FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEI A HELYI ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAMOKBAN JÚLIUS 3.
Emberi erőforrás fejlesztési operatív program
Csongrád megye as területfejlesztési programja május 15.
Az NCA Civil Önszerveződés Területi és Szakmai Együttműködés Kollégiumának támogatáspolitikája és hozzájárulása a civil szektor fenntartható fejlődéséhez.
A KÖZÖTTI EURÓPAI UNIÓS FEJLESZTÉSI IDŐSZAK ÖNKORMÁNYZATI LEHETŐSÉGEI PICHLER BALÁZS FŐOSZTÁLYVEZETŐ.
Gazdaságfejlesztési Operatív Program pályázati lehetőségei ( ) vállalkozások számára Keller Péter osztályvezető GKM Vállalkozásfinanszírozási Főosztály.
Új Magyarország Fejlesztési Terv Egészségügyi fejlesztési lehetőségek Gál Ilona közgazdasági szakállamtitkár Új Magyarország Fejlesztési Terv Egészségügyi.
A Társadalmi Megújulás OP és a Társadalmi Infrastruktúra OP Budapest, április.
Strukturális alapok és a HEFOP. Strukturális Alapok Európa regionális politikája a pénzügyi szolidaritáson alapul. A Strukturális Alapok, az EU regionális.
Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
Mezőkovácsházi Járásfejlesztési Stratégia
Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
Előadás másolata:

Berecz Mihály kistérségi koordinátor Püspökladányi kistérség Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) ágazati operatív programjai

Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) Több Operatív Program (15)Több Operatív Program (15) 22,4 milliárd euró fejlesztési forrás + hazai társfinanszírozás Időarányosan a os időszak 3,5- szerese áll rendelkezésre

ÁROP A közigazgatás teljesítményének növelése (személyzet, folyamatok). EKOP Az elektronikus közigazgatás teljesítményének javítása, szolgáltató állam. GOP A hosszú távon fenntartható versenyképesség, tartós növekedés magas hozzáadott-értékű tevékenységek térnyerése. KEOP A biztonságos, tiszta és jó minőségű környezet, egészségesebb, hosszabb és teljesebb emberi élet Magyarországon. KÖZOP Az elérhetőség javítása a versenyképesség növelése a területi társadalmi kohézió érdekében. TÁMOP A munkaerőpiaci-részvétel növelése a humánerőforrások minőségének javításával. TIOP A humán és közszolgáltatások fizikai, műszaki infrastruktúrájának fejlesztése. Fejlesztési programok, átfogó célok

Államreform OP ÁTFOGÓ CÉL: Növekedjen a közigazgatás teljesítménye. Specifikus célok: Javuljon a társadalmi eredmény (szolgáltatási színvonal emelése). Váljon takarékosabbá a társadalmi erőforrások felhasználása (költséghatékonyság, pénzért értéket elv). Javuljon a közszolgálatiság (elszámolhatóság, egyének ösztönzése).

Elektronikus közigazgatás OP ÁTFOGÓ CÉL: Javuljon a közigazgatás teljesítménye. Specifikus célok: Javuljon a közigazgatási szolgáltatások eredményessége (internet, telefon, személyes). Javuljon a működési hatékonyság (eljárások ésszerűsítése, központi IT-szolgáltatás).

ÁTFOGÓ CÉL: A magyar gazdaság tartós növekedését a fizikai és a humán tőke minőségének javításával kívánja elősegíteni. Specifikus célok: A kutatás-fejlesztési és innovációs kapacitás, aktivitás, illetve együttműködés növelése. A vállalati kapacitások komplex fejlesztése. Az üzleti környezet fejlesztése. A kkv-k finanszírozási forrásokhoz való hozzáférésének elősegítése. Gazdasági OP

Környezet és energia OP ÁTFOGÓ CÉL: A káros környezeti hatások csökkentése, a növekedés alapjául szolgáló természeti környezet megőrzésével, a megelőzés, a hatékonyság és a komplex problémák integrált megközelítésével. Specifikus célok: A tisztább és egészségesebb környezet javítja az egyének foglalkoztathatóságát. A környezeti fejlesztések – mind a megvalósítás, mind a fenntartás fázisában – növelik a munkaerő-piaci keresletet. A beruházások során beépítésre kerülő új technológiák használata – különösen az energiahatékonyság és a megújuló energiaforrások használata terén – hozzájárul a humán tőke fejlődéséhez.

ÁTFOGÓ CÉL: Az elérhetőség javítása a versenyképesség növelése és a társadalmi-területi kohézió erősítése. Speciális célok: A jó megközelíthetőség és a megfelelő intermodális kapcsolatok vonzzák a működő tőkét, orientálják a vállalkozások telephelyválasztását, közelebb hozzák a beszerzési és értékesítési piacokat, nagyobb teret adnak a munkaerő mobilitásának és lehetővé teszik többletjövedelmek realizálását a nemzetközi áruszállítás kiszolgálása révén. A jó közlekedési infrastruktúra előmozdítja a vidéki, esetenként hátrányos helyzetű térségek felzárkózását, a gazdasági fejlettség térbeli kiegyenlítését. Továbbá a környezetkímélő közlekedési módok fejlesztése a környezeti fenntarthatóság érdekében. Közlekedés OP

Társadalmi megújulás OP ÁTFOGÓ CÉL: A munkaerő-piaci részvétel a humán erőforrás minőségének javításával. Specifikus célok: A munkavállalási korúak munkaerő-piaci aktivitásának növelése. A foglalkoztatás bővítése elsősorban a humán erőforrásra fókuszálva. A humán erőforrás minőségének (foglalkoztathatóságának,alkalmazkodóképességének, képzettségi szintjének, kompetenciáinak,egészségi állapotának) a javítása. A foglalkoztatási szint növelésének egyik fontos eszköze a munkaerőpiacról kiszorulók reintegrációja.

Társadalmi infrastruktúra OP ÁTFOGÓ CÉL: Az aktivitás növelése. Specifikus célok: A humán infrastruktúra területi egyenlőtlenségeinek mérséklése a hozzáférés javítása (oktatás, eü, és a munkaerő piaci részvételt és a társadalmi befogadást támogató infrastruktúra fejlesztése). A humán közszolgáltatások hatékonyságának növelése, átfogó reformjuk elősegítése.

Hasznos oldalak

Köszönöm a figyelmet ! Berecz Mihály kistérségi koordinátor Püspökladány, Bocskai u. 2.sz.