Tanulási útmutató Tanulási Útmutató Az Észak-magyarországi Regionális Távoktatási Központ által a TÁVHÁLÓ projektben kifejlesztett e-learning környezethez.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Klaszterportál, adatbázis DDOP számú pályázat záró rendezvénye Pécs, június 30.
Advertisements

Forrás: Educatio folyóirat 2003/III szám, - E-LEARNING / Buda András: Virtuális oktatás című cikke Előadó: Burai István György cím:
Az elektronikus felvételi (e-felvételi) folyamata
Tutori tevékenység a gyakorlatban
MaYoR elektronikus napló
E-learning alapú távoktatásos képzés
Az IngatlanMax nyitó oldalának bal oldalán, a gyorsabb tájékozódást és információ-szerzést segítő „box”-k találhatók: A kiválasztott ajánlatokat.
E-learning alapú távoktatás tapasztalatai a Széchenyi István Egyetemen
A tudásgyárak technológiaváltása és humánstratégiája – a felsőoktatás kihívásai a XXI. században május MOOC és e-learning kölcsönhatása Dr.
A tanulás jövője Dr. Kuti István oktatási főigazgató-helyettes
Internet alapú önértékelés
A portál zártkörű, online, virtuális intranet hálózata A Google segítségével, a drseres.com domain keretein belül létrehoztunk egy online virtuális intranet.
Újfajta tanulási módszerek alkalmazása a felnőttképzési konzulens képzésnél Nyíregyháza, március 18.
Távmunkások informatikai alapképzése
E URÓPAI P EDAGÓGIAI IKT J OGOSÍTVÁNY EPICT tanfolyam a Calibrate projektben Kárpáti
Pénz átutalása AlertPay számláról másik AlertPay számlára Pénz átutalása AlertPay számláról másik AlertPay számlára (ha például segíteni szeretnénk valakinek)
DIGITÁLIS TANESZKÖZÖK ALKALMAZÁSA AZ OKTATÁSBAN
E - Learning Információtechnológiai támogatás a nyitott- és távoktatásban.
Fekete Zsombor ÉMRTK Távháló Workshop 2001 szeptember 21.
E-learning és a multimédia
Az e-learning gyökerei, az e-tanulás fejleményei
Elektronikus tanulási környezetek sajátosságai
E-learning alapú távoktatásos képzés
EISZ Elektronikus Információszolgáltatás melléklet a Bevezetés a pedagógiai tájékozódásba című ELTE jegyzethez.
Közösségi portálok használata
Domain Name System – DNS keresése az interneten.
Az E-TANÁR portál. A digitális olvasás-tudás már széles körben elterjedt. A digitális írás-tudás széleskörű alkalmazásához azonban alkotói közösségi fórumok.
Az E-TANÁR portál © Dr. SERES TechConsult 2008.
Az E-TANÁR portál.
Felsőoktatás szerepe a távmunka elterjesztésében Benedek András Felsőoktatás szerepe a távmunka elterjesztésében VI. Országos Távmunka Konferencia Budapest,
A Palló információs rendszer bemutatása
o Minden elektronikus formában érhető el o A munkafolyamatok egy része automatizálható, így a szolgáltatások gyorsabbak és hatékonyabbak lehetnek o A.
Konstruktív pedagógia és számítógéppel segített tanulás
Készítette: Pethő Balázs 1 Oktatási keretrendszerek A program megvalósulását az Apertus Közalapítvány támogatta.
ILIAS keretrendszer használata az LSI Informatikai Oktatóközpontban
Szakirányválasztási eljárás - Orientációs eljárás.
A CSALÁDI NAPKÖZI GONDOZÁS SZAKMÁVÁ FEJLESZTÉSE A felnőttképzés támogatásának új formái Zarka Dénes TÁMOP /1-C
Eu-háló Partnerszervezeti Kommunikációs Center január 17.
Az elektronikus felvételi (e-felvételi) folyamata
Tanulási – Vizsgázási Útmutató
Műszer vezérlő - kezelő program GPI-745A teszterhez.
Az m70.hu regisztrációs folyamatát követheti végig illusztrálva – klikkeivel. Minden kattintásra változik a kép, beúszik a magyarázó szöveg. Két dia között.
Kérelem elektronikus benyújtása a Szolgáltatói Nyilvántartásba
Kurzus adatlap Transzparens, a legfontosabb információkat tartalmazó saját kurzus adatlap Minden kurzusnak külön adatlapja van Minden oktató a saját admin.
APRÓSÁG Specifikus apróhirdetési oldal
Szilágyi Szilvia1 A szakmai gyakorlat szabályai.
rendszer intézményértékelés és projektértékelés Felhasználói segédlet 2005.
A HONLAP FEJLESZTÉS BEMUTATÁSA TÁMOP /1. Marcali Kistérségi Többcélú Társulás Együtt az alapszolgáltatások fejlesztéséért Készítette: Deák Lilla.
Az m70.hu regisztrációs folyamatát követheti végig illusztrálva – klikkeivel. Minden kattintásra változik a kép, beúszik a magyarázó szöveg. Két dia között.
MTT MA Mérnöktanár mesterszak Elektronikus tanulás 3. konferencia.
MTT MA Mérnöktanár mesterszak E lektronikus tanulás 4. konferencia.
MTT MA Mérnöktanár mesterszak Elektronikus tanulás 2. konferencia.
Készítette: Derecskei Nikolett
Modern megtakarítási formák kezelése e-banking felületeken
Fórum alkalmazás tervezése Készítette: Lückl Roland és Horváth Gergely és implementálása.
E-Learning, E-Kereskedelem, és E-Gazdaság fejlődései
- Regisztrációs útmutató - Participant Portal (URF)
Eu-háló Tanácsadói Kommunikációs Center január 29.
Tananyagfejlesztő és távoktató e-learning keretrendszer intézményi szintű működtetése MELLearN, ELTE Az ILIAS alkalmazása.
Az ítélkező munka szolgálatában a Bírósági Könyvtári Rendszer bemutatása.
Dr. Kovács Miklós tanszéki mérnök Műszaki Tanárképző Tanszék E-learning alapú távoktatásos képzés.
ELearning az oktatásban készítette: Melega Kálmán iskola: honlap: eLearning:bubo.pataky.hu.
Szakdolgozatok kezelése a MIDRA adatbázisban. 1. lépés Feltöltés Az elkészült, végleges szakdolgozatot a szerző, vagy megbízottja feltölti a MIDRA adatbázisba.
Webáruház rendszerek Reisz Péter G-3S
Az ILIAS keretrendszer használatának beépülése az oktatói és a hallgatói munkába a Gábor Dénes Főiskolán Berecz Antónia, Balogh Anikó, Littvay László
Közigazgatási alapvizsga a Probono rendszerben
SZÜLŐI TÁJÉKOZTATÓ E-napló használatához
Ubuntu – ismerkedés Fájlok és könyvtárak
Internet és kommunikáció
Agrárinformatikai ismeretek oktatása az agrár-szakképzésben
Előadás másolata:

Tanulási útmutató Tanulási Útmutató Az Észak-magyarországi Regionális Távoktatási Központ által a TÁVHÁLÓ projektben kifejlesztett e-learning környezethez

Tanulási útmutató A kurzusok elérhetősége Kurzusaink két útvonalon érhetőek el: az ÉMRTK honlapján a Projektek/TÁVHÁLÓ/Kurzusok útvonalon Közvetlen URL címen

Tanulási útmutató Regisztráció Kurzusainkat csak azok érhetik el, akik regisztrálják magukat. Akkreditált/fizetős kurzusaink esetében a regisztrációt követő 3 munkanapon belül ellenőrizzük a jogosultságot, s amennyiben az rendben van, biztosítjuk a hozzáférést Kóstol-on-line kurzusaink a regisztrálás után bárki számára azonnal elérhetőek A regisztráció során megadott adataikat a vonatkozó szabályok betartásával kezeljük

Tanulási útmutató Login, password Regisztrált hallgatóink minden esetben úgy léphetnek be a rendszerbe, hogy megadják felhasználói nevüket (login name) és jelszavukat (password) - ezek alapján a rendszer azonosítja a felhasználót és biztosítja az őt megillető hozzáférési jogokat. Ha a regisztráció vagy a belépés során problémába ütközne, közvetlen levélben kérjen segítséget.

Tanulási útmutató Főmenű Sikeres belépés után Ön a kurzus főmenűjébe lép. Itt négy menűpontot talál ikonként, illetve folyamatosan elérhető menűgombok formájában Információk Iskolatáska Tabló Kapcsolatok

Tanulási útmutató Főmenű

Tanulási útmutató Hol, mit talál? Az Információk menűpont az alábbiakat tartalmazza: Aktuális, fontos információk A kurzus átfogó bemutatása Tanulási Úmutató Gyakran ismételt kérdések

Tanulási útmutató Információk Az információk képe

Tanulási útmutató Iskolatáska Az Iskolatáskában találja meg a Tanulnivalók Oktatási segédletek Feladatok Ellenőrző menűpontokat

Tanulási útmutató Iskolatáska

Tanulási útmutató Iskolatáska A Tanulnivalók tanulási egységeket tartalmaznak - általában egy tanulási egység/fejezet egy-egy alkalomra, illetve hétre szánt tanulnivalót tartalmaz. A tanulnivalókban hipertext- linkek segíthetik az Ön munkáját - fogalom magyarázatokat, további információkat, jelölések, rövidítések magyarázatát érheti el könnyen és gyorsan íly módon. Ezek az Oktatási segédletek közvetlenül is megnyithatóak. Az előrehaladásának ellenőrzését szolgáló Feladatok külön menűpontból érhetőek el, de gyakran a tanulnivaló szövegében is linkek utalnak az adott fázisban elvégzendő feladatokra.

Tanulási útmutató Iskolatáska Az előrehaladásának ellenőrzését szolgáló Feladatok külön menűpontból érhetőek el, de gyakran a tanulnivaló szövegében is linkek utalnak az adott fázisban elvégzendő feladatokra. Az Ellenőrző - akárcsak a kisiskolásoknál - a teljesítmény értékelés eredményeit közli- a későbbiekben az önellenőrző tesztek eredményeit csakúgy, mint a tutor által ellenőrzött feladatokét. A kurzus vlégeztével szeretnénk, ha Ön is értékelné a mi munkánkat, a tanulási környezetet, ezért egy Kérdőív kitöltésére kérjük.

Tanulási útmutató Tabló A Tabló menűpont azt a célt szolgálja, hogy Ön a számítógépe mellett is tudja, csoporttársai, tanárai hús-vér emberek, Ön nem egy lelketlen géppel kommunikál, a számítógép csak közvetíti - hatékonyan, rugalmasan és gyorsan - az Önök közötti kommunikációt. A Tabló segítségével megismerheti mindazokat - tanárait, diáktársait - akikkel a számítógépes hálózaton keresztül csak “virtuálisan” érintkezik.

Tanulási útmutató Tabló

Tanulási útmutató Kapcsolatok A Kapcsolatok menűpont alatt írhat tanárainak, emellett egy olyan kommunikációs felület áll rendelkezésére, amely az egyszerű váltás helyett rendszerezett, jól áttekinthető kommunikációt biztosít a csoporton belül. Hallgatóink minden kurzusban két, “aszinkron” működésű kommunikációs felületet érhetnek el: A FÓRUM a komoly, tanulással összefüggő témakörök megvitatására - “órák alatti” csoportmunkára - szolgál. A CAFÉ a kötetlen beszélgetések színtere, az órák előtti és közötti szünetek hangulatát idézheti.

Tanulási útmutató Kapcsolatok A Kapcsolatok képe

Tanulási útmutató Fórum, Café A FÓRUM és a CAFÉ kezelői felületei - mivel egy összetett kommunikációs-rendszer részeként illesztettük programunkba - bonyolultabbak, angol és magyar nyelvű utasításokat és információkat tartalmaznak, és ismételten kérik a felhasználói névés jelszó megadását. ****

Tanulási útmutató Fórum, Café A Fórum/Café képe

Tanulási útmutató Fórum, Café Belépés Új téma indítása

Tanulási útmutató Jó munkát, jó tanulást! Reméljük, sikerült áttekintést adnunk arról, mit, hol talál ebben a virtuális tanulási környezetben. Ha további kérdése, vagy a használat során problémája adódna, írja meg Központunk közvetlen címére:

Tanulási útmutató Sok sikert kívánunk a virtuális környezetben való tanuláshoz!