Hálózatépítés és fejlesztés Heves és Besztercebánya megyében, valamint az ehhez kapcsolódó partnerségi programok generálása és fejlesztése HUSK/0901/1.5.1/0233.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Budapesti Esélyegyenlőségi Koordinációs Iroda –
Advertisements

Tájékoztatás a szakmai programok megvalósításáról június 26. BARTÓK TAMÁSNÉ.
CIVIL IZÁCIÓ Konferenciasorozat a magyar-szlovák civil szervezetek együttműködésének elősegítéséért
Heves megyei civil szervezetek komplex szervezetfejlesztése
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
Hálózati partnerkonferencia Budapest, augusztus 27. Békés Megyei Tudásház és Könyvtár Békéscsaba Közoktatás-fejlesztést támogató hálózat kiépítése.
Önszerveződési folyamatok Heves megyében. Alaphelyzet A szervezetek a megyénkben önszerveződő valódi hálózatként működnek (komplex, osztott, skálafüggetlen)
RÉV Projektiroda Hálózat Munkacsoport. Mi az a Hálózat munkacsoport? Hol helyezkedik el, melyik szervezethez köthető? Kik a tagjai? Mi a célja, feladata,
Területi együttműködések, társulások, hálózati tanulás TÁMOP-3.2.2/08/A/2 Megújuló pedagógia: hálózati együttműködés Észak-Magyarországon.
kiemelt projekt szolgáltatásainak bemutatása
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
A Pécsi Kistérség Foglalkoztatási Paktuma
1 KÖZÖSSÉGFEJELSZTŐK BÉKÉS MEGYEI EGYESÜLETE. 2 KÖZÖSSÉGI SZÍNTÉR - IBSEN HÁZ.
1 Vállalkozónők lehetőségei a civil szférában Előadó: Elekes Zsuzsa Civil Szervezetek Regionális Szövetség, elnök.
Az Országos Esélyegyenlőségi Hálózat tevékenysége és céljai
2005. november 18. Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület Tevékenységi Prezentáció VIDÉKFEJLESZTÉSI FÓRUM Jászfényszaru Molnár Katalin elnök.
Zalai Borút Egyesület. Borutak Magyarországon •Villány-Siklós borút Egyesület (1994) •Balatoni Borutak szövetsége (2003) •Magyar Borutak szövetsége (2003)
Megtakarításokról közérthetően mindenkinek
Heves megyei civil szervezetek komplex szervezetfejlesztése PÁLYÁZATI PROGRAM TÁMOP 5.5.3/08/02/0031 A program az Európai Unió támogatásával, az Európai.
A „FoglalkoztaTárs – Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt keretében megvalósuló szakmai tevékenységek TÁMOP /
Tehetségpont létrehozása
Heves megye civil szervezeteinek szervezetfejlesztése A program az Európai Unió támogatásával valósul meg. K á rp á tok Alap í tv á ny – Magyarorsz á g.
LUDUS … latinul “ játék ”. | Mik azok a komoly játékok? A komoly játékok elektronikus alkalmazások, amelyek.
KÖZEGESZSÉGÜGYI KÖZÖSSÉGI PROGRAM A TÁRSADALMI INTEGRÁCIÓ ELŐTÉRBE HELYEZÉSE AZ EMBERI ÉS AZ INTÉZMÉNYI ERŐFORRÁSOK RÉVÉN A KÖZÖSSÉGI ORVOSI ELLÁTÁSBAN.
„A BAKONYÉRT” Egyesület fejlesztése a TÁMOP projekt keretében.
Szeretettel köszöntjük a TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai szakmai fórum résztvevőit! szakmai fórum résztvevőit!
Pedagógusképzési hálózat Közép-Magyarországon TÁMOP /02/B/KMR ELTE Pedagogikum Központ Szakmai vezető: Hunyady György Pénzügyi vezető: Bartha Edit.
Zalai Borút Egyesület. Borutak Magyarországon Villány-Siklós borút Egyesület (1994) Balatoni Borutak szövetsége (2003) Magyar Borutak szövetsége (2003)
Besenyi Sándor Regionális szakmai munkatárs Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. Régiós szakmai műhely - Szeged A „FoglalkoztaTárs.
„FoglalkoztaTárs-Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt - TÁMOP / A kiemelt projekt célja Az innovatív és a tranzitfoglalkoztatási.
8900 Zalaegerszeg, Kosztolányi u. 10. A TÁMOP projekt szerepe és feladatai Nyugat-dunántúli régióban.
A diákok/fiatalok és az aktív államporság „Civil szervezetek és a közoktatási intézmények közösségi kapcsolatai” Salgótarján, január 29.
A referenciaintézmények feladatai, hatáskörei
Nemzetközi összefogás az ökológiai gazdálkodás e-learning oktatásáért
A Magyar Távmunka Szövetség céljai, törekvései Dr. Horváth Elek elnök III. Országos Távmunka Konferencia Budapest,
Pikó Zsuzsanna, NIOK Alapítvány.  A TÁMOP es pályázatok c) komponensének megismertetése civil szervezetekkel országszerte  Gyakorlati segítség.
Regionális Civil Egyeztetések (RECE) Program Helyzetelemzés tapasztalatai Oprics Judit Társadalmi egyeztetés támogatása program vezetője október.
Regionális Civil Egyeztetések (RECE) Program Oprics Judit Társadalmi egyeztetés támogatása program vezetője október.
A Strukturális Alapok tervezési folyamata és a partnerség Részvételi demokrácia, társadalmi párbeszéd: avagy hogyan tudnak a civil szervezetek élni részvételi.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
Tanulási partnerségek kezdeményezése A NYITOK hálózatfejlesztési program bemutatása Balázs Ákos Szövetség az Életen Át Tartó Tanulásért június 22.
A „KONTAKTUS” Dél-dunántúli Regionális Közoktatási Hálózat Koordinációs Központ feladatai, működése Matókné Misóczki Mária Projektigazgató.
2007. évi célkitűzéseink. I as uniós pénzügyi-tervezési időszakra való felkészülés átfogó regionális területfejlesztési program elékszítése,
Heves megyei civil szervezetek komplex szervezetfejlesztése – TÁMOP /02/0031 K á rp á tok Alap í tv á ny – Magyarorsz á g É letfa K ö rnyezetv.
FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM, MINT A HELYI ÖSSZEFOGÁS FÓRUMA Gödöllő, március 9.
Heves megye civil szervezeteinek
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
Heves megyei civil szervezetek komplex szervezetfejlesztése Heves megyei civil szervezetek komplex szervezetfejlesztése - Pályázati kiírás civil szervezetek.
Heves megyei civil szervezetek elektronikus kompetenciáinak fejlesztése és PCM képzés NCA-CIV-10-A-0303 A program a Nemzeti Civil Alapprogram, a Kárpátok.
. Negyedik Partner Közép-Dunántúli Foglalkoztatási Hálózat 4P KDFH Alapítva: Gere János
Negyedik Partner Regionális Partnerségi Program TÁMOP /
Csengersimáért Közhasznú Egyesület Asociaţia fără scop Csengersimáért Comuna Dorolt Pusztadaróc Önkormányzat „Két keréken Szatmárban“ „On two wheels in.
A Kezdeményezések Régiója Brüsszelben május 24. Kiss Judit Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Nyugat-dunántúli Régió Brüsszeli Képviselete.
Dél-alföldi SZAK-TÁR Dél-alföldi SZAK-TÁRTÁMOP /2/B Projekttájékoztató nap Szakmai program bemutatása Béthel Alapítvány.
Nyilas Misi Alapítvány „Civil Információs Centrum Borsod-Abaúj-Zemplén megyében” ÁROP – 2012 – 2012 –0008 „Civil Információs Centrum Borsod-Abaúj-Zemplén.
TÁMOP-5.5.2/09 „Önkéntesség elterjesztése” c. pályázati kiírás előzményei, céljai és háttér-információ Információs nap április 9.
INNO-REÁL Szövetség Civil Ágazati-szakmai Stratégiai Terv május 21.
OFA HÁLÓZAT KOOPERÁCIÓ KIEMELT PROJEKT (TÁMOP-2.4.3/B/1-09/1) – Szociális szövetkezetek részére nyújtható térítésmentes szakmai.
A hálózati együttműködés lehetőségei és keretei. hálózat  „Minden olyan rendszer felfogható hálózatnak, amely egymástól elkülönült elemekből áll, és.
A magyar-szerb Szomszédsági (interreg) program első kiírásának tapasztalatai egy megvalósult projekt tükrében Ricz András Regionális Tudományi Társaság,
A Kistérségi Koordinációs Hálózat szerepe a roma integráció elősegítésében Székely Andrea főosztályvezető NFÜ Központi Fejlesztési Programiroda.
EGER TÉRSÉGE FEJLESZTÉSI EGYESÜLET „Területfejlesztés civil szemmel” Előadó: Pozsikné Hidvégi Éva, elnök.
1 Kézfogás a Magyar Vidék fejlődéséért : Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH)
A Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület tevékenységének bemutatása GYURKÓ BÉLA (megyei kapcsolattartó)
Matókné Misóczki Mária Projektigazgató Szekszárd
„Országos Foglalkoztatási Közalapítvány INFORMÁCIÓS NAP 2009” Gosztolai Géza OFA- Hálózat Közép-dunántúli Regionális Iroda Székesfehérvár, 2009.
Előadás másolata:

Hálózatépítés és fejlesztés Heves és Besztercebánya megyében, valamint az ehhez kapcsolódó partnerségi programok generálása és fejlesztése HUSK/0901/1.5.1/0233

Hálózatépítés és fejlesztés Heves és Besztercebánya megyében, valamint az ehhez kapcsolódó partnerségi programok generálása és fejlesztése (HUSK/0901/1.5.1/0233) A program keretében az Életfa Környezetvédő Szövetség Heves megyében civil hálózatfejlesztési képzéseket és alap- és középszintű informatikai képzéseket rendezett. Partnerségépítésre került sor kistérségi civil hálózatépítés, egymás jó gyakorlatainak megismerése, továbbadása érdekében. Szakértői csoportot hoztunk létre és szakértői hálózatot alakítottunk ki. A programban szerepelt adatgyűjtés, adatbázisok kialakítása, működtetése, tapasztalatcsere, fórumok, workshopok lebonyolítása is.

Civil hálózatfejlesztési képzés A képzések 40 órásak voltak és 5 napban kerültek lebonyolításra, négy kurzusban Egerben, Gyöngyösön és Füzesabonyban. A képzésen azon szervezetek képviselői vettek részt, (45 fő) akik a területi együttműködést fontosnak tartották, és magasabb szintre szerették volna emelni a hálózatok működésével kapcsolatos ismereteiket.

A foglalkozások tartalma A résztvevők sokrétű ismereteket sajátíthattak el a hálózatok kialakulásáról, működéséről és a hálózatépítés legfontosabb kérdéseiről. Szerepelt a tananyagban a közösségfejlesztés és szociálpszichológiai is. A gyakorlati ismeretek elsajátítása központi kérdés volt, egy már működő hálózat létrejöttének, kialakulásának és működésének tapasztalatai is bemutatásra kerültek.

Vegyes profilú hálózaton belül kialakult, információs, koordinációs és együttműködési kapcsolatok

Tananyag, kiadványok Minden résztvevő megkapta elektronikus formában a tananyagot és a következő hálózatépítést szolgáló kiadványokat: „Második Lépés” – Részvételi demokrácia és civil együttműködés Heves Megyében, a proHáló érték Hálózatfejlesztéssel és közösségfejlesztéssel foglalkozó különszámai, Civil Műhely kötetek 4. – Nonprofit marketing.

Tanúsítvány A zárásakor a résztvevők tanúsítványt kaptak a Regionális Civil Központ által lebonyolított Civil Hálózat Fejlesztés képzés sikeres elvégzéséről.

Alap- és középszintű számítástechnikai képzés A képzés keretei: 16 jelenléti óra (2 napban), tíz kurzusban. A képzés résztvevői (50 fő) a területi együttműködésben bekapcsolódó civil szervezetek képviselői voltak, akik fejleszteni kívánták informatikai jártasságukat. Minden résztvevő kézhez kapta az elektronikus formában biztosított tananyagot.

Internet a civil szervezetek életében Megjelenés (weblap, elérhetőség) Szolgáltatások nyújtása (segítség másoknak) Kommunikáció ( , telefon-konferencia) Ügyintézés (adóbevallás, pénzutalás) Pályázati információk beszerzése Elektronikus pályázás Adományok fogadása Szektor-építés Szakmai párbeszéd-fórumok

Internet előnyei: –segíti a szervezetek országos és országhatárokon átnyúló tevékenységét, –olcsó és gyors kapcsolattartás magánszemélyekkel és szervezetekkel –hatással van az egyesületek szervezeti felépítésére –persze csak megfelelő infrastruktúra és a munkatársak információs írástudásának megléte esetén

Szolgáltató A Veszprém Megyei Civil Hálózatért Közhasznú Egyesület a képzési célkitűzések szerint biztosította a tananyag kidolgozását, elkészítését, a képzés oktatóját, valamint megszervezte és lebonyolította az alapszintű és középszintű számítástechnikai és informatikai képzést.

Szakértők Tíz együttműködő szakértő pályázatírás, forrásteremtés, projekt ciklus menedzsment, jog, partnerség építés, hálózatépítés, szervezetfejlesztés, esélyegyenlőség, informatika, és közbeszerzés szakterületén.

Tapasztalatcsere A tapasztalatcsere a hálózatfejlesztés területén szerzett gyakorlati tudás átadását szolgálta, melynek fontos szerepe van a jó gyakorlatok megismertetésében. Megvalósítására, Rimaszombat helyszínnel került sor. A magyar partnertől nyolcan vettünk részt.

Fórumok A program során három civil fórumot szerveztünk, 63 fő részvételével, amely a kistérségek, hálózati együttműködését erősítette. A fórumok fontos témája volt a partnerség erősítését szolgáló jó gyakorlatok terjesztése, a különböző pályázati együttműködések kialakítása, valamint a jogi környezet változásaihoz alkalmazkodás elősegítése.

Workshop Tíz munkatalálkozót szerveztünk, 140 fő részvételével, amelyek legjelentősebb témái a következők voltak. Kistérségi hálózati együttműködések helyzetének áttekintése: a hálózati együttműködési rendszer, kistérségi civil fórumok és megyei civil konferencia évenkénti megrendezése, a Heves Megyei Civil Tanács és elnöksége munkarendjének kialakítása, valamint munkacsoportjainak tevékenysége, civil- önkormányzati, civil hálózati együttműködést fejlesztő, koordinációs, megyei nyilvánosság, kapcsolatépítés munkacsoportok.

Adatbázis, adatgyűjtés Létrehoztunk egy elektronikus civil szervezeti adatbázist, amelyet folyamatosan karbantartottunk. A szervezetek tevékenységének elősegítése érdekében nagy gondot fordítottunk a különböző fejlesztési igények megismerésére és megjelenítésére.

Hálózatépítés és fejlesztés Heves és Besztercebánya megyében, valamint az ehhez kapcsolódó partnerségi programok generálása és fejlesztése HUSK/0901/1.5.1/0233 A program honlapja: Bárdos Ferenc Életfa Környezetvédő Szövetség, 3300 Eger, Bajcsy Zs. u. 9. sz. Portál: eletfa.org.hu eletfa.eck.hu Skype: bardosferenc Jelen előadás tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.