A munkahelyi biztonság és egészségvédelem mindenkit érint. Jó Önnek. Jó a vállalkozásoknak. Együtt a kockázatok megelőzéséért Egészséges munkahelyek kampány.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A veszélyes anyagokkal kapcsolatos súlyos balesetek elleni védekezés szabályai (Seveso II.) - polgármesterek felkészítése Lakossági tájékoztatás A lakosság.
Advertisements

TISZTA FEJJEL A Magyar Rendőrség információs kampánya.
Egészséges munkahelyek – Kezeljük a stresszt
REGIONÁLIS ÉS HELYI EGYÜTTMŰKÖDÉSI STRATÉGIÁK TUDOMÁNYOS KONFERENCIA REGIONÁLIS ÉS HELYI EGYÜTTMŰKÖDÉSI STRATÉGIÁK TUDOMÁNYOS KONFERENCIA SZÉKESFEHÉRVÁR.
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Fiatalok Lendületben Program •Időtartam: •Célja: –Fiatalok tapasztalati tanulása nem-formális tanulási.
„A megye szerepe a parlagfű elleni mozgalomban” Tájékoztató a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat által kezdeményezett Megyei Parlagfű-mentesítési.
OTP-MOL BOZSIK – PROGRAM Tehetségkutató és Foglalkoztató program
Előadó neve és beosztása
Gondolkodj Egészségesen! Program OSZMK baleset-megelőzési konferencia szeptember 30.
A munkahelyi biztonság és egészségvédelem mindenkit érint. Jó Önnek. Jó a vállalkozásoknak. Dolgozói részvétel Egészséges munkahelyek kampány 2012–2013.
1 Idősebb munkavállalók a magyar munkaerőpiacon Dr. Székely Judit november 28. BUDAPEST.
Szervezetfejlesztési Program
Egészségvédelem Egészség, vagy használható állapot, együttélés a természettel, vagy önérdekű pusztítás? Veled Európa, de nélküled EU!
Mobilitás pályázatok Leonardo da Vinci
A Rehabilitációs Foglalkoztatás lehetőségei
az általános iskolákban
AZ EURÓPAI KIVÁLÓSÁG MODELL ÉS SZEREPE AZ EU CSATLAKOZÁSBAN STRATOSZ KIADVÁNY 2003.
Winkler Gyula EP képviselő
TÁMOP /A
A munkavállalók munkavédelmi érdekképviseleti lehetőségei
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Fiatalok Lendületben Program számokban Időtartam: Költségvetés: € – Ft/év Magyarországon.
Dr.Werling Klára VIMOR Elnöke
EEH – Az ergonómia európai hónapja 2012 – Ergonómia a kockázat megelőzésért EEH - Az Ergonómia Európai Hónapja 2013 – Ergonómia a kockázat-megelőzésért.
Tájékoztató az aktuális foglalkoztatási és képzési programokról.
Előadó: Bellovicz Gyula igazságügyi szakértő
Életbiztosítási Program
ÜZEMBENTARTÓI BALESETVIZSGÁLAT első tapasztalatok
Tóth Judit Kerékpáros Magyarország Szövetség évi pályázatok.
Az oktatás az EU-ban Lisszaboni statégia: Célmeghatározás –mit –mikorra –ki által –milyen minőségben Az eszközök között kiemelt helyen az egész életen.
Államtitkári Kabinetfőnök Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Az Európai Unió környezetpolitikája Asszisztens hallgatók 19. tételéhez
Sajtótájékoztató, november 14. AmCham - Egészséges Munkahely Program 1 Az Amerikai Kereskedelmi Kamara AmCham Egészséges munkahely programja Dr.
BIZTONSÁGOS KARBANTARTÁS Helyszín, dátum Egészséges munkahelyek kampány
BIZTONSÁGOS KARBANTARTÁS Helyszín, dátum Egészséges munkahelyek kampány
Mandrik István ügyvivő Munkavédelmi Bizottság munkáltatói oldal
Együtt a kockázatok megelőzéséért Egészséges munkahelyek kampány 2012–2013 Előadó neve és beosztása Dátum | Esemény neve A munkahelyi biztonság és egészségvédelem.
A Magyar Köztársaság kormánya. A recesszió foglalkoztatásra gyakorolt hatásának kezelésével kapcsolatos munkaerő-piaci intézkedések Simon Gábor államtitkár.
1 Tanpálya Munkavédelmi mutatók 3 4 A számok kedvezőek, de tanulni kell a múlt hibáiból !! A tevékenység megkezdése előtt mindig vegyük számba.
Munkahelyi egészség és biztonság
Minőség menedzsment 6.előadás
A Közigazgatás Korrupció-megelőzési Programja 2012 – 2014 Szentkirályi-Szász Krisztina közigazgatási stratégiáért felelős helyettes államtitkár.
Dr. Kontrát Károly Belügyminisztérium parlamenti államtitkár
ÉRDEKEGYEZTETÉS ÉRDEKKÉPVISELET
Tim Tregenza Hálózat-Manager Európai Munkahelyi Biztonsági és Egészségvédelmi Ügynökség Legyen Európa biztonságosabb, egészségesebb és produktívabb munkahely!
Kissné Bencze Katalin Nemzeti Erőforrás Minisztérium június 18.
Miért szükséges? Önkormányzati feladatok irányításának alapköve Kinek és miért hasznos? Képviselőtestületek és bizottságai Polgármester Polgármesteri hivatal.
Adományozási kultúra az Európai Unióban Előadó: Dr. Talyigás Katalin.
MUNKAVÉDELEM 2006/2007. tanév II. félév MEBIR. Munkahelyi egészségvédelem és biztonság MEB Feltételek, és tényezők, amelyek hatással vannak a munkavállalók,
TÁMOP / Munka és tanulás – Munkahelyi képzések támogatása a Közép-dunántúli Régió mikro- és kisvállalkozásainál.
A mentés története, a sürgősségi ellátás felépítése, veszélyhelyzetek felismerése Előadó: Botlik Tibor A mentés története, a sürgősségi ellátás felépítése,
TÁMOP A-13/ A váltóműszakosok problémája 1.
Érdekképviselet, képzés, távmunka Bihall Tamás alelnök Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Budapest, december 7.
kockázat risk Risiko Риск
AdRisk Community action on Adolescent and Injury Risk – Közösségi összefogás a fiatalok baleseti kockázatának csökkentésére Európai szintű szituáció-elemzés,
Projekt címe, azonosító száma Projektvezető/Előadó Beszámolási időszak Dátum.
Integrált Irányítási Rendszer
Budapest Egyensúly Alap Az alap kezelője Richter Pál portfoliómenedzser július Az alap jellemzői KategóriaKiegyensúlyozott Az alap indulása2014.
PTE PMMIK ÉPÍTÉSKIVITELEZÉSI ÉS MÉRNÖKI MENEDZSMENT TANSZÉK MINŐSÉGMENEDZSMENT 5. ELŐADÁS.
Munkavédelmi érdekképviselet és érdekegyeztetés Összeállította: dr. Váró György.
A munkavédelmi hatóság évi ellenőrzési tapasztalatai és az idei évi célkitűzések „A biztonságos és egészséges munkahelyekért” Munkavédelmi konferencia.
1 A kémiai biztonság új stratégiája. Európai Unió: Fehér Könyv. REACH. Globális Stratégia: Globális harmonizáció. SAICM. Prof. Dr. Ungváry György.
Munkaegészségtan Dr. Juhász Ferenc április.
Kedvezményes ajánlat a Biorezonanciás dohányzás leszokást elősegítő kezelésre Gyógyerő Egészségközpont Oláh Tamás e.v. tel:
A munkahelyi biztonság és egészségvédelem mindenkit érint. Jó Önnek. Jó a vállalkozásoknak. Egészséges munkahelyet minden életkorban! A munkával töltött.
Orova Piroska XIII. VIMFÓ április
Szív az életért 1. Rész: Bevezető Klikk a folytatáshoz!
Miskolci Járási Hivatal
12 év szakmai tapasztalat
MUNKAVÉDELMI KÉPVISELŐK FOGLAKOZTATÁSA munkabiztonsági szakmérnök
Kik vagyunk A Babagenetika mozgalom egy személyes történeten alapuló
Előadás másolata:

A munkahelyi biztonság és egészségvédelem mindenkit érint. Jó Önnek. Jó a vállalkozásoknak. Együtt a kockázatok megelőzéséért Egészséges munkahelyek kampány 2012–2013 Előadó neve és beosztása Dátum | Esemény neve

2 A probléma súlyossága Miért fontos a munkahelyi biztonság és egészségvédelem? Jó a vállalkozásoknak, a dolgozóknak és a társadalom egészének Az elmúlt évtizedek során jelentős javulás ment végbe az EU-ban, de... Évente több mint 5500 ember veszíti életét munkahelyi balesetek következtében ember hal meg munkával kapcsolatos megbetegedések miatt (az ILO becslése) A költségek 490 milliárd EUR-val terhelik az EU gazdaságát

3 A megelőzés hatásosabb, mint a gyógyítás A megelőzés az európai kockázatkezelési megközelítés sarokköve A megelőzés a munkavégzéssel összefüggő kockázatok kezeléséről szól, aminek végső célja a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések számának csökkentése és felszámolása.

4 A kampány célkitűzései A kampány a következő elemeket tartalmazza: Felsővezetői irányítás ösztönzése a munkahelyi biztonság és egészségvédelem területén Aktív együttműködés a dolgozókkal, legoptimálisabb kockázatmegelőzési stratégiák követése Dolgozók és képviselőik ösztönzése véleményük megosztására és vezetőikkel való aktív együttműködésre Az egészségvédelem és biztonság elsősorban a vezetők felelőssége

5 Ki vehet részt? A kampány helyi, nemzeti és európai szinten nyitva áll bármely szervezet és magánszemély előtt, beleértve a következőket: a közszférában és a magánszektorban tevékenykedő valamennyi dolgozó és munkáltató felső- és középvezetők szakszervezetek biztonsági képviselők

6 Hogyan vehet részt? A kampánnyal kapcsolatos információkhoz és tájékoztató anyagokhoz való hozzáférés ingyenes Valamennyi anyag elérhető 24 nyelven Az eseményekről szóló tájékoztatásért lépjen kapcsolatba nemzeti fókuszpontjával És még sok minden más…

7 Európai Helyes Gyakorlat Díjak Két kategória: száznál kevesebb dolgozót foglalkoztató munkahelyek legalább száz dolgozót foglalkoztató munkahelyek győztesek kiválasztása a nemzeti fókuszpontok által beküldött jelentkezők közül

Kampány indulása április 18. A Munkahelyi Biztonság és Egészségvédelem Európai Hete2012 és 2013 októbere A Helyes Gyakorlat–díj díjkiosztó rendezvénye április Az Egészséges Munkahelyek kampány csúcstalálkozója november 8 Fontos dátumok