Témakör: Az elhízás veszélyei Az elhízás veszélyeiCím: Iskolám tanulóinak táplálkozási szokásai „ Egyél, hogy élj, de ne azért élj hogy egyél” (Ceaciliws.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az osteoporosis rizikófaktorainak vizsgálata serdülő-, és ifjúkorban
Advertisements

Egészséges életmód Az egészség és az egészséges életmód megfogalmazása elég nehéz. Mivel minden ember különböző igényekkel, és adottságokkal, rendelkezik.
Béres Egészség Hungarikum Program Átfogó egészségmegőrző és betegségmegelőző nemzeti program Programindító sajtótájékoztató március 29.
Hogyan segíthet városán, településén? Az egészséges életmód szemlélet beiktatásával a település életébe.  Étkezési tanácsadással  Dohányzás ellenes.
Mentsük meg saját magunkat?! Egészségfejlesztés I.
Szenvedélyek fogságában - az alkohol
Táplálkozás.
Készítette: Kovács Zsuzsanna május 29.
Professzionális iskolai kutatások
2010 ÉVI PCOS ORVOS ÉS KÖZÖNSÉGTALÁLKOZÓ
A HYPERTONIA BETEGSÉG NEM GYÓGYSZERES KEZELÉSE
Sportolás hatása szervezetünkre
A funkcionális élelmiszerek ismertségének vizsgálata
SE ÁOK Családorvosi Tanszék
Gyermekkori sajátosságok
Az egészséges fogyás útja 1. A túlsúly oka 2. A túlsúly típusai 3
Aktív, egészséges életmód alsó tagozatos diákoknak
Az elhízás.
Bulémia Rövid leírás : A bulímia falási rohamokkal járó kényszerbetegség, melynek során a beteg rövid idő alatt igen nagy mennyiségű étel - jellemzően.
Bevezetés a táplálkozás-egészségtanba
,,Marketing, public relations és reklám az egészségügyben” IX. Országos Konferencia Budapest, február 23–24. Mit esznek a Szigetlakók, és mit gondolnak.
A magyar lakosság táplálkozásának jellemzői
A magas vérnyomás Lakatos Dalma 10.b.
A magas vérnyomás Készítette: Simofi-Ilyés Beatrix.
Obesitas.
1 Szemléletváltás az ST-elevatióval járó acut myocardialis infarctus kezelésében a váci Jávorszky Ödön Kórház Kardiológiai Osztályán az elmúlt 35 év során.
Dr.Szűcs Erzsébet Egészségfejlesztő főorvos BFKH NSZSZ munkatársa
A bio- és funkcionális élelmiszerek fogyasztói megítélése
Egészségügyi szakdolgozók tűszúrásos baleseteinek hazai alakulása
Szívünk napja - Szív Világnapja SZEPTEMBER 24.
Az egészségtelen táplálkozás és a túlsúly
Egészséges életmód: a testmozgás élettani hatásai
Evészavarok A táplálkozási rendellenességek olyasfajta súlyos betegségek, melyek következtében valaki olyan abnormális evési szokásokat tesz magáévá, melyek.
EGÉSZSÉGMAGATARTÁS Egészségmagatartásnak nevezünk minden olyan tevékenységet, amelyet egy önmagát egészségesnek tartó személy vagy preventív céllal végez,
Oktatás kiemelkedő fontossága
A diabetes mellitus rizikófaktorai serdülő és ifjúkorban
Témakör: Az allergia és egészség Cím: Kívül-belül allergia „Az embert érő sorscsapásokban több a csodálatra késztető, mint elrettentő” Jelige: Delfin 172.
Szakdolgozat védés A társadalmi felelősség megjelenése a vállalati döntésekben és gyakorlatban Készítette: Harmati Andrea.
Szabadidő, szórakozás tizenéves korban Határok és egyezségek
A leggyakoribb kardiológiai betegségek,azok megelőzése,rizikófaktorok kiszűrése Előadó: Képíróné Gyarmati Zsuzsanna A leggyakoribb kardiológiai betegségek,azok.
Az egészség Készítette: Vida Fruzsina.
Egészséges életmód Egészségmegőrzés
A táplálkozás és az egészség összefüggései
+ Idegennyelv-oktatás az általános iskola 1-3. évfolyamán OFI-konferencia Budapest, Morvai Edit.
Szív és érrendszeri betegségek Agyi érrendszeri betegségek Magas vérnyomás Rák Felnőttkorban szerzett cukorbetegség Csontritkulás Elhízás.
Speciális életmódjellemzők gyermekkori elhízásban Papp Gabriella 1, Lengyel Dénes 1, Józsa Lajos 2, Gönczi Ferenc 3, Degrell István 1 DEOEC Pszichiátriai.
Táplálkozástudományi kutatások – PhD konferencia Budapest, 2012
Aktív, egészséges életmód
Mit esznek, hogyan táplálkozzanak vesebetegeink?
HOMO POLITOLOGICUS 3. Egészséges iskolai büfé.
Testi - lelki egyensúly
Kompetenciamérés Kompetenciamérés Matematika 6. évfolyam.
Egészséges életmód, helyes táplálkozás
Tegyünk az elhízás ellen!
Az egészséges táplálkozás szerepe az egészséges életmódban
Az obesitas járványtana Készítette: Keilbach Józsefné, FMISZI Bicske Felhasznált irodalom: Ember István (Szerk.): Népegészségügyi orvostan Az elhízást.
Klikk a folytatáshoz!. Az elmúlt évek során a cukorbetegség diétájának fogalma átértékelődött. A hangsúlyeltolódás lényege elsősorban az, hogy a II. típusú.
Az egészséges táplálkozás szerepe az egészséges életmódra nevelés gyakorlatában Dr. Mezei Éva, Fodor József Iskolaegészségügyi Társaság,főtitkár „A testi.
A TÁPLÁLKOZÁS ÖSSZEFÜGGÉSE A KRÓNIKUS BETEGSÉGEKKEL TÁMOP B-14/ „Egészséges alapanyagok – egészséges táplálkozás” mintaprojekt a közétkeztetés.
10. rész :Táplálékunk összetevői Élelmi rostok Klikk a folytatáshoz.
KERINGÉSI RENDSZER NEM UNOD MEG A CIKLUST, (HA MEGUNOD VÉGED)
VT Mechatronics Kft. Támop / Győr, Ipari park 24. Az egészséges táplálkozás.
7. rész. A magas vérnyomás okairól Klikk a folytatáshoz.
3. rész: 3. rész: Angina pectoris és a szívinfarktus Klikk a folytatáshoz!
Egyedi mérések összegzése
A sejtet felépítő anyagok A sejtek anyagcseréje Tápanyagok Anyagcsere
Táplálkozási betegségek
Therápia segítő program Családorvosi alprogram
EGÉSZSÉGES ÉLETMÓD 1.
Előadás másolata:

Témakör: Az elhízás veszélyei Az elhízás veszélyeiCím: Iskolám tanulóinak táplálkozási szokásai „ Egyél, hogy élj, de ne azért élj hogy egyél” (Ceaciliws Balbus) Jelige: Dodó 252

Az elhízás társadalomlélektani vonatkozásai Korunk leggyakoribb problémája a táplálkozás és testsúly kérdése. Korunk leggyakoribb problémája a táplálkozás és testsúly kérdése.

Túlsúlyosak lettünk!

Elhízás kialakulása  Geneteikai tényezők  Pszichológiai tényezők  Környezeti tényezők  Zsírsejtek száma,mérete, telítettsége  Helytelen táplálkozás  Mozgásszegény életmód

Elhízás okozta problémák  Izületi és gerincbántalmak  Légzési nehézség  Cukorbetegség  Szív és érrendszeri megbetegedések MagasvérnyomásbetegségMagasvérnyomásbetegség SzívinfarctusSzívinfarctus  Rákbetegségek: Vastag és végbélrákVastag és végbélrák ProsztatarákProsztatarák MellrákMellrák

Fogyókúrák rejtett (pszichés) vonzatai Anorexia nervousa Bulémia

Kutatásom célja: Az iskolámban tanuló diákok táplálkozási szokásainak feltérképezése. Az iskolámban tanuló diákok táplálkozási szokásainak feltérképezése.. ? ? ? ? ? ?

Kutatási módszer: Kérdőív:  többnyire zárt kérdéssort tartalmazott  anonim,

A kutatásban résztvevők nemek szerinti megoszlása A vizsgálatban résztvevő tanulók száma: 405 fő. 65 fő 340 fő

A tanulók korszerinti megoszlása 108 fő 145 fő 152 fő n=(405 )

A leggyakrabban fogyasztott ételek rangsora 2. Könnyen emészthető 1. Magyaros ételek 5. Egyéb 4. Édességek 3. Gyorséttermi ételek

Étkezés gyakorisága 184 fő 134 fő 62 fő 25 fő n=(405)

Főtt étel fogyasztásának gyakorisága Naponta 1x eszik főtt ételt251 fő Naponta 2x eszik főtt ételt142 fő Naponta 3x eszik főtt ételt4 fő Nem eszik főtt ételt8 fő n=(405)

A testtömegük megítélése a tanulók szerint A testtömegük megítélése a tanulók szerint n=(405)

T

A változtatás dilemmája n=(405 fő)

Összegzés

A patak és a szikla összecsapásakor a patak kerül ki győztesen, nem az ereje, hanem a kitartása miatt!