2. A mádi Bomboly-bánya denevérvédelmi célú kiépítése és a járatrendszer biztosítása A bányában megtelepedő denevéreket a projekt megvalósítása előtti.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Értékőrző magtárak – Műemlékek a turizmus szolgálatában HUSK/0801/131/0046.
Advertisements

Szélerőművek elhelyezésének természetvédelmi problémái a Kisalföldön
A Natura 2000 alkalmazásának magyarországi gyakorlata a szénhidrogén bányászatban Szakál Tamás Kutatás-Termelés MOL Igazgató „Bányászati Nyílt Napok” Szakmai.
Ökoiskola cím elnyerése előtt és után
Denevérvédelem az épületekben
1. A Baradla-barlang aggteleki fogadótérségének fejlesztése Megvalósítás időtartama: Projekt összege: 108,3 MFt.
Dr. Nagy János : A helyi jelentőségű védett természeti területekről június 26.
Élettelen természeti értékek megőrzése az Aggteleki Nemzeti Park területén KEOP projekt bemutatása Gruber Péter ANPI.
Tapolcai tavas barlang (Balaton-felvidéki Nemzeti Park)
Európai Nemzeti Parkok Napja Május 24.
Természetvédelem.
A helyi jelentőségű védett természeti területekkel kapcsolatos jogszabályi háttér Sándor Edina Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi,Természetvédelmi és.
Ökoturizmus és helyi termékek a Dél-Dunántúlon
PÓTVIZSGAANYAG 10.A. Magyarország 1985-ben csatlakozott a Világörökség Egyezményhez és júniusa óta már nyolc világörökségi helyszínnel képviselteti.
Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság
Magyar Világörökség Kiemelkedő természeti és kulturális kincseink.
Egy magyar-román projekt bemutatása Kéki Sándor Debreceni Egyetem Az interregionális programokba való bekapcsolódás lehetőségei a kis- és középvállalkozások.
Közmű tulajdon Önkormányzat – önkormányzati törvény – alapfeladat – ellátási kötelezettség – üzemeltető kiválasztása Állam – regionális rendszerek – Vízgazdálkodási.
Vargáné Gálicz Ivett PhD hallgató Szent István Egyetem
INFORMÁCIÓRENDSZEREK FEJLESZTÉSÉNEK IRÁNYÍTÁSA.. Alkalmazás - projekt Alkalmazás - a vállalat tökéletesítésére irányuló új munkamódszer projekt - az új.
KEOP / A barlangokban egykor kialakított világítási rendszerek energiatakarékos, a lámpaflóra kialakulását és terjedését minimalizáló.
Asztalos műhely építése, MIR rendszer kiépítése
Az egyedi tájérték jogi szabályozásának jelenlegi helyzete
Hegységeink, dombvidékeink nemzeti parkjai
Útépítési munkálatok természetvédelmi kérdései Lovászi Péter.
Natura 2000 területek Magyarországon
Az erdő szerepe a szénháztartásban és a klíma védelmében
„NYUGAT MAGYARORSZÁGI EGYETEM, ERDŐMÉRNÖKI KARÁHOZ TARTOZÓ ÉLŐ NÖVÉNYGYŰJTEMÉNY (BOTANIKUS KERT) TERMÉSZETVÉDELMI TERÜLET REKONSTRUKCIÓJA ” „GYŰJTEMÉNYES.
Agrár-környezetvédelmi Modul Agrár-környezetvédelem, agrotechnológia KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Üzemtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
VERSENYKÉPES NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA. ADATOK A projekt megvalósításának időtartama: A projekt összköltsége: Ft. A támogatás.
KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI AGRÁRMÉRNÖKI BSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI BSc
TÁMOP /2/KMR Vezetői információs rendszer, Alumni, diplomás pályakövető rendszer és tehetséggondozás bevezetése a Budapesti Corvinus.
ÖKO iskola, de hogyan?. Miért akart az iskola pályázni? Iskolai élet TevékenységekPÁLYÁZAT Fenntartói támogatás.
Az Európai Unió ökológiai hálózata
Revita Alapítvány. Székhely: Debrecen Alapítás éve: 2003 Működés hatóköre: – Országos hatókörű szolgáltatások – Észak-alföldi régió – Leghátrányosabb.
Ajánlás a felkészítések (gyakorlás, munkaműhely) tartalmára és módszerére A gyakorlat bemutatása A gyakorlat célja az etilén termékvezetékek sérülése következtében.
Természetes vízi élőhely és parti föveny kialakítása a tatai Öreg- tavon Michl József Tata Város Polgármestere november 08. Budapest, Károlyi-Csekonics.
A NATURA 2000 ÖKOLÓGIAI HÁLÓZAT
A mérnök szerepe a természetvédelemben
A Danube Limes projekt
A Tvt. és a Ktv. V. ea.. A) Kvt évi LIII. tv. A környezet védelméről, hatályba lépés: dec. 19. Célja: - ember és környezet harmonikus kapcsolatának.
Koordináció az egyes környezetvédelmi projekteknél Kis András Térségfejlesztési és Külügyi Iroda irodavezető-helyettes Szolnok szeptember 26.
Az Európai Duna Régió Stratégia a környezet- és természetvédelem szempontjából Dr. Rácz András környezet- és természetvédelemért felelős helyettes államtitkár.
Kormány rendelet a NATURA 2000 területek kijelöléséről
Dr. Boldogh Sándor - Gruber Péter ANPI
Természetvédelmi célú fejlesztések az Aggteleki Nemzeti Parkban
Nova Alpin Kft Bomboly bánya vágatstabilizálás és lezárás 2012.
Nova Alpin Kft Rákóczi 2. sz. barlang rekonstrukció 2012.
A Natura 2000 hálózat működtetésének gazdálkodási összefüggései
Védjük meg a környezetünket, hogy ilyen maradjon!
Fás szárú energetikai ültetvények telepítésének engedélyeztetése.
KEOP (KMOP) természetvédelmi pályázati lehetőségek Dr. Kovács Eszter KvVM Természet- és Környezetmegőrzési Szakállamtitkárság november 22. KvVM VII.
A természetvédelem lehetőségei a LIFE+ programban
Magyarország természeti kincsei
Aggteleki cseppkőbarlang
Zuglói társasház energiahatékonysági felújításának tapasztalatai Dzsiki Ferenc Lagross Kft. Budapest,
Védett természeti területek
Agrár-környezetvédelmi Modul Agrár-környezetvédelem, agrotechnológia KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
A vizes élőhelyek természeti értékeinek hazai és nemzetközi védelme
Duna-Ipoly Nemzeti Park. Elhelyezkedése Két nagy hegyvidéke: – Börzsöny – Dunazug-hegység A két hegységet a Dunakanyar választja el. – Területe:
A természetvédelem.
Élőhelyvédelemhez kapcsolódó dokumentációk a gyakorlatban
Rektori épület felújítása I. ütem
Dr. Kováts Beáta Főtanácsadó, Alkotmánybíróság l l l
Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke
MAGYARORSZÁG NEMZETI PARKJAI
Menetrendek.
Természetvédelmi célú fejlesztések az Aggteleki Nemzeti Parkban
Magyar Világörökség Kiemelkedő természeti és kulturális kincseink.
Előadás másolata:

2. A mádi Bomboly-bánya denevérvédelmi célú kiépítése és a járatrendszer biztosítása A bányában megtelepedő denevéreket a projekt megvalósítása előtti pillanatban a rendszeresen és illegálisan bejáró környékbeli lakosok veszélyeztetik. Szaporodási és telelési időszakban a zavarás bizonyos mértéken felül végzetes következményekkel jár.

A járatok több helyen felújításra, biztosításra szorulnak, mely munkák elvégzése alapvető a földalatti üregrendszerben élő, nemzetközi szinten is kiemelkedő jelentőségű denevérállomány megőrzése szempontjából. Az alprojekt területének természetvédelmi státusza: Natura 2000 terület. Az érintett élettelen érték, illetve az általa érintett terület kiterjedése: 5 hektár.

3. A Világörökség részét képező Földvári-barlang természetvédelmi célú kiépítésének rekonstrukciója. Az alprojekt területének természetvédelmi státusza: Fokozottan védett barlang, nemzeti park, Natura 2000 terület. Az érintett élettelen érték, illetve az általa érintett terület kiterjedése: 190 m. Az alprojekt által érintett teljes terület tulajdonosa a Magyar Állam, természetvédelmi kezelője az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság. Új lezárás (ajtó és zárszerkezet) készítése, illetve a képződmények védelmének érdekében beépített létrák cseréje rozsdamentes acéllétrákra. A bejárat denevérbarát kialakítása.