Az EU élelmiszer- szabályozásának céljai Eu. Hosszú távú egészségkárosítás csökkentése Az élelmiszerben lévô egészségkárosító anyagok mennyiségének korlátozása.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A szabványosítás és a szabvány fogalma, feladata
Advertisements

Mintacím szerkesztése • Mintaszöveg szerkesztése – Második szint • Harmadik szint – Negyedik szint » Ötödik szint Tartalom- és módszerfejlesztés a Műegyetem.
Norvég Alap Zöld ipari innováció. Célok – Zöld ipari innováció Zöld vállalkozások versenyképességének erősítése, meglévő iparágak zöldebbé tétele, zöld.
Gadó JánosNukleáris biztonság - 4 Az atomerőművek környezeti hatásainak elemzése.
 2001/95/EK (általános termékbiztonságról szóló) irányelv 12.cikke hozta létre a RAPEX-et  Az irányelv 11. cikke tartalmazta az értesítési eljárásra.
Készítette: Pápai Zsolt Lex Ákos Kiss Gábor Borbély Csaba
Egyenlő értékű munkáért egyenlő bér?
DR. SARKADY ILDIKÓ MÉDIAPIACI TENDENCIÁK Jogi kihívások „Célkeresztben a fogyasztó” NAPI GAZDASÁG KONFERENCIA Budapest Mariott Hotel március 30.
Ésszerűség - sportszerűség
A TANÁCSADÓ SZEREPE az EU műszaki jogi szabályozásának vállalati alkalmazásában CE jelölés és társai – a.
Majoros András GAZDASÁGPOLITIKA 2009/2010. II. Majoros András
A „TRUEFOOD” projektről  Az Integrált projekt teljes címe: Hagyományos európai élelmiszerek fejlesztése innovatív módszerekkel  Tematikus prioritás:
A fogyasztóvédelmi szabályozás rendszere Fogyasztóvédelmi törvény (1997. évi CLV. törvény) 10 fejezetből áll: pl.: -fogyasztók életének, egészségének,
A franchise gazda elengedhetetlen tulajdonságai és felelőssége Tóth-Zsédely Rita Otthon Centrum KKV Akadémia április 24.
Szaktanácsadói értekezlet május 27.. Pedagógiai szakmai szolgáltatás a pedagógiai értékelés (benne az azt megalapozó mérés), a szaktanácsadás, a.
„Az EU keretköltségvetése” és élelmiszergazdasága előtt álló közös kihívások Éder Tamás.
Az Európai Unió környezetpolitikája Asszisztens hallgatók 19. tételéhez
MINŐSÉGFEJLESZTÉS A FELSŐOKTATÁSBAN TÁMOP kiemelt program VESZPRÉM 2007 november 28.
Mikro és kisvállalkozások szerepe a rövid ellátási láncban Gyaraky Zoltán főosztályvezető Élelmiszer-feldolgozási Főosztály.
Mire kell figyelni a reklámokban a gyermekek védelmében?
Vince Péter MTA Közgazdaságtudományi Intézet
A fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot érintő vállalati önszabályozás perspektívái Verseny és Szabályozás MTA KRTK Közgazdaság-tudományi.
Dr. Éri Vilma igazgató, Környezettudományi Központ
MTA Statisztikai és Jövőkutatási Tudományos Bizottsága
Veszélyes üzemek kritikus infrastruktúra védelmi aspektusai
A területi szervek fő feladatai a nukleárisbaleset - elhárítás területén Jogszabályi háttér § §248/1997. (XII. 20.) Korm. rendelet az Országos Nukleárisbaleset-elhárítási.
dr. Szöllősy András UCP Osztály július 29.
Simon Gábor a Fogyasztóvédelmi Bizottság elnöke Budapest, június 16. Fogyasztóvédelem és jogalkotás napjainkban.
Együttműködési lehetőségek és megoldások a foglalkoztatási és szociális terület munkájában Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális.
Jogszabályváltozások az év fordulóján!
A HATÓSÁG SZEREPE AZ ÉLELMISZERLÁNC-BIZTONSÁG MEGTEREMTÉSÉBEN Biztonságos élelmiszerlánc - GeoExpo Dr. Búza László Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal.
Államháztartási reform Egerekről és emberekről Draskovics Tibor
Nemzetközi kereskedelem Alapelvek és intézmények.
EU szabályozás Zajszennyezés.
TÁMOP ÉLELMISZER-BIZTONSÁGI ISMERETEK Dömölki Livia Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület.
A pénzügyi felügyelés fő irányai Európában Dr. Szász Károly elnök Új kihívások előtt a biztosítási piacok A Magyar Biztosítók Szövetségének I. Biztosítási.
A mezőgazdaság és az élelmiszeripar kapcsolata a fenntartható fejlődés érdekében Kaposvár 2009 április 28. Sándor István Földművelésügyi és Vidékfejlesztési.
„Egészséges étel az egészséges életért”
CSR ISMERETTÉRKÉP. Munkahely Közösség Környezetvédelem Piaci környezet Üzleti Etika Vállalatok Társadalmi Felelősségvállalása.
A magyar baromfi ágazat helyzete és jövője 2011-ben
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek III. EU ismeretek KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
„2007 a médiaszabályzás kezdete” 12. Televízió és hangtechnikai konferencia Budapest, május 2-3. Dr. Sarkady Ildikó MeH, Médiapolitikai Főtanácsadó.
Környezeti elemek védelme II. Talajvédelem KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek.
Egészség – EU Az Európai Unió közegészségügyi portálja C2 csoport – Egészségügyi tájékoztatás Egészségügyi és Fogyasztóvédelmi Főigazgatóság.
A vállalkozások jogi környezete n Árképzés korlátozása - horizontális és vertikális árrögzítés - árdiszkrimináció - félrevezető árképzés - területi árképzés.
A társadalmi részvétel elve és az NGO-k jogai dr. Pánovics Attila március 5.
HACCP rendszer.
A VÍZGYŰJTŐ - GAZDÁLKODÁSI TERV FELÜLVIZSGÁLATA TERÜLETI FÓRUM A 2. VÍZGYŰJTŐ-GAZDÁLKODÁSI TERV Gulyás Zoltán osztályvezető Észak-magyarországi Vízügyi.
Európai Uniós ismeretek Az Európai Unió jogrendszere; Versenyjog.
Dr. Fülöp Zsuzsanna szóvivő, osztályvezető Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság Békéscsaba, szeptember 10. Változások, célkitűzések,tervek - a fogyasztóvédelem.
1 A kémiai biztonság új stratégiája. Európai Unió: Fehér Könyv. REACH. Globális Stratégia: Globális harmonizáció. SAICM. Prof. Dr. Ungváry György.
Nemzetközi végrehajtási konferencia Budapest, október 4-5.
Európai Uniós ismeretek Közös Agrárpolitika (CAP).
Régi és új feladatok új megközelítésben, márciustól működik az OGYÉI Dr Pozsgay Csilla Főigazgató Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet.
Dr. Benkő Péter Osztályvezető Március 8.
7. fejezet Fogyasztóvédelem az élelmiszergazdaságban
Fogyasztói jogok és a fogyasztók magánjogi védelme
Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
Mezőgazdasági termékek élelmiszerbiztonsága
A Versenyjogi szabályozás rendszere Dr. Pázmándi Kinga
a közbeszerzésekről szóló hatályos törvényben
Ellenméreg – mérgezések megelőzése
Nemzeti Élelmiszer Nyomon Követési Platform
Nagyobb biztonság vagy több adminisztráció? - Górcső alatt a GDPR
Megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása a közbeszerzés tükrében
Horizontális szabályozás
A RÁBA-HANSÁG Fórum (Győr,
Horizontális szabályozás
Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
Új adatvédelmi szabályok – Az EU adatvédelmi rendelete
Előadás másolata:

Az EU élelmiszer- szabályozásának céljai Eu

Hosszú távú egészségkárosítás csökkentése Az élelmiszerben lévô egészségkárosító anyagok mennyiségének korlátozása A „helytelen” táplálkozásból következô egészségkárosítás csökkentése

A fogyasztók egészségének védelme Élelmiszermérgezések, -fertôzések megakadályozása Hosszú távú egészségkárosítás csökkentése

A fogyasztók érdekeinek védelme A fogyasztó megkárosításának megakadályozása A valósághû tájékoztatás biztosítása

A gazdasági folyamatok segítése A Közös Agrárpolitika (KAP) Az Egységes Belsô Piac fejlesztése A piaci verseny tisztaságának segítése

Az EU élelmiszer-szabályozási elveinek változása Az Euro-recept elv Horizontális-vertikális szabályok A szubszidiaritás elve Kockázat elemzés alkalmazása A Kötelezô Elôvigyázatosság Elve A szántóföldtôl az asztalig elv

EU élelmiszer-jogszabályok kidolgozásának gyakorlata Öt főigazgatóság vesz benne részt.

Az EU jogszabályok nemzeti alkalmazása A nemzeti jogrendbe való bekerülés