Az EU élelmiszer- szabályozásának céljai Eu
Hosszú távú egészségkárosítás csökkentése Az élelmiszerben lévô egészségkárosító anyagok mennyiségének korlátozása A „helytelen” táplálkozásból következô egészségkárosítás csökkentése
A fogyasztók egészségének védelme Élelmiszermérgezések, -fertôzések megakadályozása Hosszú távú egészségkárosítás csökkentése
A fogyasztók érdekeinek védelme A fogyasztó megkárosításának megakadályozása A valósághû tájékoztatás biztosítása
A gazdasági folyamatok segítése A Közös Agrárpolitika (KAP) Az Egységes Belsô Piac fejlesztése A piaci verseny tisztaságának segítése
Az EU élelmiszer-szabályozási elveinek változása Az Euro-recept elv Horizontális-vertikális szabályok A szubszidiaritás elve Kockázat elemzés alkalmazása A Kötelezô Elôvigyázatosság Elve A szántóföldtôl az asztalig elv
EU élelmiszer-jogszabályok kidolgozásának gyakorlata Öt főigazgatóság vesz benne részt.
Az EU jogszabályok nemzeti alkalmazása A nemzeti jogrendbe való bekerülés