Xyli A fogvédő édesség
Mi a xylitol? A xylitol egy természetes cukor. Az emberi szervezetben, a szövetekben is jelen van. Kivonható a gyümölcsökből, zöldségekből, kukoricacsőből és a nyírfa kérgéből is.
Felfedezése Először 1891-ben fedezte fel egy német kémikus. A második világháború idején Finnország tudósai bukkantak rá újból. A 60-as években Németország, Svájc, Japán és a Szovjetúnió használta fel diabetikus termékekben és infúziós terápiaként a gyógyászatban.
Kémiai és biológiai tulajdonságai A xylitol egy cukor-alkohol, 5 szénatomos szerkezetű Glikémiás indexe: 7
A fogak szempontjából a legjobb édesítőszer gátolja a fogszuvasodást lassítja a fogkő kialakulását csökkenti a fogkősavak termelődését elősegíti a fogzománc újraépülését
Csökkenti a fül- és arcüreg gyulladások kialakulásának esélyét A xylitol kémiai szerkezete miatt képes megakadályozni a kórokozó baktériumok szaporodását is.
Alacsony kalóriatartalom A cukorhoz képest a xylitol 40 százalékkal kevesebb kalóriát tartalmaz. A xylitol fogyasztásával a cukorbetegek vércukorszintje egyenletesen alacsony maradhat. A xylitol erősíti a jóllakottság érzését, ezáltal a fogyást is segítheti.
250 db 3480 Ft 9 BP 200 g 1890 Ft 5 BP 10 db 210 Ft 0 BP 100 db 1500 Ft 4 BP