Bakonyerdő Zrt. A Bakonyerdő Zrt. a magyar állam, mint tulajdonos által megszabott feltételek szerint gazdálkodik a  Magas-Bakony,  Bakonyalja,  Északi.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Vadászterület kijelölések tapasztalatai
Advertisements

Alberti Evangélikus Gyülekezet Vendégháza
Kunfehértói táborok, szálláshelyek és a tópart
Terézvárosi Kereskedelmi és Közgazdasági Szakközépiskola és Szakiskola Belvárosi Térségi Integrált Szakképző Központ 1074 Budapest Dohány utca 65.
A Duna-Tisza közi hátság vízgazdálkodás-fejlesztése a fenntartható vízügyi politika alapelvei szerint Dr. Madarassy László c. docens BME Vízépítési és.
Kommunikáció fejlesztési koncepció Készítette: Juraszkó Péter, Oláh István, Szücs Mónika, Varga Tamás.
Budapest védett természeti értékei
1 A fiatalok művelődési szokásai. 2 A vizsgált korosztály korévenként, 2000-ben és 2004-ben (fő)
Aquila Medical Center Alsóörs. Aquila Medical Center Alsóörs.
Múcsonyban található irodaépület Ft-ért eladó!
Vadgazdálkodás és vadászatszabályzás Vallóniában (Belgium)
Minőségi helyi termékek - Szekszárd és vidéke – Egy helyi termék rendszer működésének tapasztalatai Csillag Péter, ügyvezető Eco-Sensus Közhasznú Nonprofit.
Szolnoki Evangélikus Gyülekezetért Alapítvány 5000 Szolnok, Verseghy park ,
Budapest, 2008 Február 22. Helyi Vidékfejlesztési Stratégia – Hajt-A Csapat csoport Ad hoc térségi státuszjelentés A dokumentumban szereplő összes szellemi.
Helyi Vidékfejlesztési Stratégia Felülvizsgálata 2011.
Mit jelent és miért fontos a felelős erdőgazdálkodás?
Somogy megye vadgazdálkodásáról röviden
LEADER nemzetközi együttműködés „A projekt útja” Parizán Anna Tanácsos Vidékfejlesztési Minisztérium Szeptember 26.
„A Radnóti-hagyaték eddig nem látott kincsei” (..aki ezt nem látja, az alig látott valamit Radnótiból…) Eredeti levelek (köztük a Fannihoz írott két utolsó.
Magyarország Természeti Kincsei
Magyarország természeti csodái
Magyarország természeti csodái
[ Internet marketing Logfile elemzés Készítették: Fejős András
BUDAPEST, MINT VILÁGVÁROS
Zoo Klub Év az Alma éve 2011.Év a Körte éve A új projekt része a tanulás. Ezért az évek gyümölcseit mutatjuk meg egy új projektben.
5. NAP.
MEGÚJULÓ ENERGIA-FORRÁSOK
Piac & Profit Konferenciasorozat Start Garancia Zrt. Egy gonddal kevesebb! Pályázati garancia fedezet nélkül a Start Zrt-től Az értékteremtő befektetés.
MNB Növekedési Hitelprogram 2.0 Sebők Orsolya Főszerkesztő
MNB Növekedési Hitelprogram 2.0 Sebők Orsolya Főszerkesztő
Elhelyezkedése A Hotel Dzsungel a Nyíregyházához közeli Sóstógyógyfürdőn található. Egyedisége abban nyilvánul meg, hogy a Nyíregyházi Állatpark kellős.
Balaton.
A klímaváltozás és a legfontosabb hazai feladatok A klímaváltozás és a legfontosabb hazai feladatok Szabó Imre miniszter Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium.
Tihany.
Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége Baranya megyei polgármesteri fórum február 1. Közjóléti tevékenységünk egy szelete.
A NATURA 2000 ÖKOLÓGIAI HÁLÓZAT
Gyere velünk testvériskolánkba,a németországi Olpe városába !!! Hozd magaddal a barátodat is! Német és/vagy angol nyelvtudás el ő ny, de nem kötelez ő.
Általános laboráns képzés válaszul a munkaerő-piaci helyzetre
1. Az RFH Zrt. bemutatása 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó társaság Cél a vállalkozások erősítésén keresztül.
MTA Regionális Kutatások Központja A Duna-Tisza köze mezőgazdasága és a DTCS Madari Jenő tanulmánya alapján Farkas Jenő Zsolt MTA RKK Alföldi Tudományos.
Transznacionális és multinacionális vállalatok
Magyarország néhány diában
Magyarország néhány diában
A Cseh állam vadgazdálkodási adminisztrációja A CSEH KÖZTÁRSASÁG MEZŐGAZDASÁGI MINISZTÉRIUMA Martin Žižka, Ph.D. – erdészeti osztály.
Lietuvos Respublikos aplinkos ministerija1 Vadgazdálkodás és vadászat szabályozás Litvániában Laimutis Budrys Igazgató Természetvédelmi Minisztérium Természetvédelmi.
A Natura 2000 hálózat működtetésének gazdálkodási összefüggései
Gyöngyös jellegzetességei
Fás szárú energiaültetvények támogatása. Támogatás igénybevételének feltételei:  A termelő mezőgazdasági üzemének mérete meghaladja a 4 EUME-t (induló.
Verarbeiten Pausits Kft.
A barnamezős rehabilitáció fejlesztéspolitikai kérdései Magyarországon
vidékfejlesztési szakmai igazgató Bükk-Térségi LEADER Egyesület
A GLOBALIIS FOLMELEGEDIIS
Kastélyok és várak szerepe a turizmusban
Körösvölgyi Látogatóközpont és állatpark, szarvas
Muziek - The Shadows MEGHÍVÓ Séta a Skanzenben /Észak-magyarországi falu/ Szombat Képek az internetről és Dénes Ildikótól.
Körösvölgyi Állatpark
Dr. Bárány Gábor erdőgazdálkodási osztályvezető
Készítette: Nagy-Kovács Beáta Míra 2356./18. tétel
Agrár-környezetvédelmi Modul Agrár-környezetvédelem, agrotechnológia KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Hotel Kapitány **** Wellness és konferencia Sümeg.
37. Postás kupa Verseny az alföldi „hegyek” között Vetítés indítása: F5.
Gyulaj. Gyulaj község Tolna megyében található. Dombóvár és Tamási között félúton. Gyulaj község Tolna megyében található. Dombóvár és Tamási között félúton.
Aggteleki Nemzeti Park
Mit mondanak a számok? Boros Attila erdészeti igazgató Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. Ravazdi Erdészet.
Ungvári iroda Kárpátalja (Ukrajna) Irodavezető: Bátyi Árpád Az iroda november 7-én nyílt meg, a Kárpátaljai Kereskedelmi- és Iparkamara épületében.
A PRAXISÉPÍTÉS LEHETŐSÉGEI KISVÁROSBAN ÉS KÖRNYÉKÉN …egy kisvárosi vegyes praxis példáján.
Somoskői vár Felkészítő tanár: Varga Tamás
MAGYARORSZÁG NEMZETI PARKJAI
Monor, Csernus Krisztián
Velünk élő középkor Forrás:
Előadás másolata:

Bakonyerdő Zrt. A Bakonyerdő Zrt. a magyar állam, mint tulajdonos által megszabott feltételek szerint gazdálkodik a  Magas-Bakony,  Bakonyalja,  Északi Pannonhát,  Balaton-felvidék térségekben, összesen hektáron.

Bakonyerdő Zrt. A társaság három legfontosabb üzletága:  Erdőgazdálkodás  Vadgazdálkodás  Fafeldolgozás

A társaság központjai

Fafeldolgozó üzemei -Magyarország legkorszerűbb parkettagyárát Zalahalápon, valamint -Az ország egyik legnagyobb fűrészüzemét Franciavágáson üzemeltetik.

Zalahalápon készült termékek

Franciavágási faüzem

Vadászat Aki idejét szívesen tölti vadászattal:  hektár vadászterület, illetve  6 vadászház áll rendelkezésre

Beruházások Az utóbbi években  Erdei iskolát  Alkotóházat  Pihenőhely hálózatot  Erdei tanösvényeket  Kilátót és tornapályát építettettek.

Természetvédelem A társaság az erdők  34 %-át védetté nyilvánította  a Natura 2000 alá vont, nem védett erdő 31,8 százalék.  gazdasági erdő 50 százalék.  A Natura 2000 program által érintett területünk nagysága 38515,5 hektár.

Fingó-kút pihenőhely Az Agár-tető több, mint 5000 hektáros erdőtömbjének a közepén található. A hegy és környéke változatos geológiai múlttal rendelkezik, alapkőzete triászkori mészkő és dolomit, melyre a vulkáni tevékenység a pliocén korban nagy mennyiségű bazaltot és bazalttufát rakott. A forrás elnevezésének eredete is a vulkáni tevékenység utóműködéseire vezethető vissza. Ha valaki néhány percig türelmesen vár, és figyeli a forrást, a feltörő gázok miatt buborékok keletkezését tapasztalja.

Bakonyerdő Zrt. „Festetics Imre” Állatpark A három területrészből álló, összesen  4,2 hektáros állatpark május 26-án nyitotta meg kapuit a látogatók számára.  4,2 hektáros állatpark május 26-án nyitotta meg kapuit a látogatók számára.  A jelenleg megtekinthető háziállatok: szürkemarha, magyar tarka, bivaly, mangalica, négyféle juh, kecske,  Vadállatok: gímszarvas, dámszarvas, őz, fogoly és fácán;  Az állatpark területén található még egy kisállat simogató, valamint egy játszótér.

Erdei iskola  Célja, hogy elősegítse az ifjúság és a felnőttek erdőbarát, környezettudatos magatartásának kialakulását, fejlődését.  Feladata, hogy ráirányítsa a figyelmet a globális környezeti gondokra, és javaslatokat nyújtson lokális megoldásokra.

Elérhetőségek: Cím :H-8500 Pápa, Jókai M. u. 46. Honlap : Vezérigazgató: Varga László

A 12/D látogatása:

Készítették: Horváth Bálint 12/D Horváth Lóránt 12/D Mizsei Mihály 12/D Köszönjük a figyelmet! május 30.