Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Monor, Csernus Krisztián

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Monor, Csernus Krisztián"— Előadás másolata:

1 Monor, 2017.07.17 Csernus Krisztián
Az ASP feltételezett hatásai az apró és nagyvadfajok gazdasági jelentőségére, különös tekintettel a fácángazdálkodásra. Monor, Csernus Krisztián

2 Előszó Leszögezendő, hogy az előadás anyaga az ASP feltételezett hatásai által okozott, a vadgazdálkodásban bekövetkezhető változásokra épülő lehetséges irányvonal.

3 Vaddisznó értékesítési lehetőségek változása
Sajnos már jelenleg is érzékeny veszteségek érik a Vadászatra jogosultakat az alacsony árszinten realizálódott, vagy már át sem vett vaddisznó hús miatt.

4 Vaddisznó a „gyenge láncszem”
Az ASP hatása miatt a vaddisznó adta bevételi lehetőségek az ország egyes részein minimálisra csökkennek, vagy gyakorlatilag meg fognak szűnni.

5 Helyzetértékelés Ott ahol nagymértékű bevétel kiesés jelentkezik az ASP miatt, a kérődző nagyvadfajokra sokkal nagyobb vadászati nyomás fog nehezedni a Jogosult részéről. Tovább bonyolítja a dolgot az aranysakál (és néhol a farkas) kártétele mind a gímszarvas, a dámszarvas, az őz és a muflon esetében. ( generációk eltűnése fiatal korban) Egyén (vadász) szintjén lehetőség keresése más alternatív olcsó vadászatra és „vadhúsbeszerzésre”. (plusz nyomás a kérődzőkre)

6 Lehetséges javaslatok
Ahol lehetséges és az élőhelyi adottságok megfelelőek - akár kis remízekben is - apróvadnevelés ( lehetőleg természet közeli) javasolható a vadászatok színesítésére és az ASP okozta bevétel kiesés csökkentése céljából, mivel jelenleg a fácán jól értékesíthető és a fizetőképes kereslettel rendelkező vadászok a jövőben is vadászni szeretnének.

7 Köszönöm a megtisztelő figyelmet!

8 Térkép a terepi bemutatóra


Letölteni ppt "Monor, Csernus Krisztián"

Hasonló előadás


Google Hirdetések