Oktatás kiemelkedő fontossága

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Táplálkozási alapfogalmak
Advertisements

Alap Termékek.
Ifjúsági Egészségnap április 7.. Célcsoport és célok •18-28 éves korosztály •A felsőoktatásban tanuló hallgatók •Egészségmagatartás fejlesztése.
Aktív, egészséges életmód
Dr. Matejka Zsuzsanna „Gyógyszerterápiás gondozás”
MAGYAR DIETETIKUSOK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE
Határtalan Szív Alapítvány (Esztergom)
Pácsonyi Imre tankerületi igazgató
TÁMOP /2 „Lenni, akik vagyunk, és azzá válni, amivé válni tehetségünk adatott: ez életünk egyetlen célja.” Robert Louis Stevenson.
ANYAGCSERE BETEGSÉGEK DIÉTÁS KEZELÉSE
sajtótájékoztató a felnőtt lakosság egészségmagatartása, motivációi
„Nyitott kapu” a rendszeres testmozgásért és kapcsolódó egészségfejlesztési programok Vámospércsen Ménes Andrea polgármester.
Olvasunk és cselekszünk egészségünk megvédéséért: Egészséges életmódra nevelés a könyvtári foglalkozások keretében című program kipróbálásának tapasztalatai.
Négy fal között – egészségesen. Négy fal között – egészségesen Pál János Levegő Munkacsoport Veszprém, december 18.
TÉT Platform Egyesület 1132 Budapest, Borbély u Tel.: Csontos Csaba TÉT Platform Közgyűlés.
Gyermekkori sajátosságok
Aktív, egészséges életmód alsó tagozatos diákoknak
Napocska Napköziotthon
KÉSZÍTETTE: Földi – Szaniszló Lilla
Változások – kompetenciafejlesztés az óvodai nevelésben
Bevezetés a táplálkozás-egészségtanba
Táplálkozás Az egészséges táplálkozás alapelvei
Egészségtudatos táplálkozásról – szülőknek
,,Marketing, public relations és reklám az egészségügyben” IX. Országos Konferencia Budapest, február 23–24. Mit esznek a Szigetlakók, és mit gondolnak.
Az élelmiszereket felépítő anyagok
A helyes táplálkozás.
Gyermekek fejlődése és gondozásuk módszertana
SZERETETTEL KÖSZÖNTJÜK A FŐVÁROSI PEDAGÓGIAI NAPOK
Az éhezés Mennyiségi és minőségi éhezés
ANATÓMIA-ÉLETTAN.
Az egészségtelen táplálkozás és a túlsúly
Időskori betegségek vagy civilizációs betegségek?
Zöldségek és gyümölcsök az egészséges táplálkozás tükrében
Aktív, egészséges életmód alsó tagozatos diákoknak
Az ember táplálkozása.
A testnevelésre vonatkozó sportiskolai kerettanterv ismerete.
Táplálékok , tápanyagok
2010. november 19. Ráczné Németh Teodóra: Egészséges életmód szociális dimenziói.
Tápanyagok.
A TÉT Platform: az összefogás sikere Dr. Fazekas Ildikó elnök, Budapest, november 19.
VIII. Nemzetközi Táplálkozásmarketing Konferencia Az egészség dimenziói a táplálkozásmarketingben május Zamárdi.
Kortárssegítő képzés Lőrincz Norbert, Kovács Anita Kortárssegítő képző
Az egészséges életmód és a stressz
Általános iskola első osztály
Egészséges életmód Egészségmegőrzés
A helyes táplálkozás.
Ismétlés Heterotróf életmód Mindenevő Táplálkozás folyamata
Speciális életmódjellemzők gyermekkori elhízásban Papp Gabriella 1, Lengyel Dénes 1, Józsa Lajos 2, Gönczi Ferenc 3, Degrell István 1 DEOEC Pszichiátriai.
Aktív, egészséges életmód
Fiatalok szegmentálása táplálkozási szokásaik szerint
Szén-dioxid nyomozók: energia-tudatosság projekt 8-14 éves diákok számára.
Egészségkultúra 9. évfolyam
Táplálkozás A mai táplálkozás legfőbb problémái Káros hatások
A jogszabályi változások megvalósulása és hatása intézményi szinten Fővárosi helyszín Készítette: Kállai Gabriella ONK, Budapest november 4.
Tápanyagaink.
VT Mechatronics Kft. Támop / Győr, Ipari park 24. Az egészséges táplálkozás.
A éves gyermekek támogatása a tanulásban - szülői szemmel Prigl Ágnes szülő Szolnoki Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti.
10. rész :Táplálékunk összetevői Zsírok Klikk a folytatáshoz.
TÁPLÁLOKOK, TÁPANYAGOK
A HELYES TÁPLÁLKOZÁS MIT, MIKOR, MENNYIT.
III. Greennovációs Nagydíj pályázat – 2014 Felelős kertművelés program – miért jó almának lenni Derecskén?
Biyovis Egészség Koncepció a napi gyakorlatban A Biyovis összegyűjtötte az Ön számára, a modern tudományt, medicinát, és a múlt tapasztalatát amelyet ötvözött.
DOWN Alapítvány Vámos Magdolna 2016.
Az éhezés.
10. rész :Táplálékunk összetevői
Élelmiszerek Az élelmiszerek fogalma. Az élelmiszerek árujellemzői és forgalmazásuk feltételei.
Pulyka az egészséges táplálkozásban
Esély a szülőknek, lehetőség
Előadás másolata:

Oktatás kiemelkedő fontossága A táplálkozási szokások a gyerekkorban alakulnak ki. Helyes táplálék-választás és mértékletesség: Nem varázslat!!! Oktatás kiemelkedő fontossága

A gyermekek táplálkozásában - a felnőtt lakosság táplálkozására jellemző kockázati tényezők - ↑ a táplálkozással összefüggő betegségek kialakulása A gyermekek egy részének energia- és tápanyagbevitele elégtelen - mennyiségi és minőségi éhezés veszélye Problémák - táplálkozási ismeretek hiánya

Iskolai oktatási program 2005. november – ÉFOSZ + MDOSZ Alsó tagozatos diákok számára – 45 perc Felső tagozatos diákok számára – 45 perc Szülői értekezlet – 25 perc Minden prezentációhoz oktatási segédlet – pedagógus is meg tudja tartani az órát

Aktív, egészséges életmód alsó tagozatos diákoknak © A tananyag a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége szellemi terméke, bármilyen változtatás csak a MDOSZ írásbeli engedélyével lehetséges. Aktív, egészséges életmód alsó tagozatos diákoknak Lelovics Zsuzsanna Kovács Ildikó

Az ételek-italok legfontosabb összetevői Víz Energia (Zsírok, szénhidrátok) Építőanyagok (Fehérjék, ásványi anyagok) Szabályozó anyagok (Vitaminok, ásványi anyagok)

Hogyan épül fel a táplálkozási piramis?

Aktív, egészséges életmód © A tananyag a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége szellemi terméke, bármilyen változtatás csak a MDOSZ írásbeli engedélyével lehetséges. Aktív, egészséges életmód 5–8. osztályos diákoknak Lelovics Zsuzsanna Kovács Ildikó

Energiaegyensúly Fogyni fogsz! Hízni fogsz! alapanyagcsere sport házi munka, tanulás Felvétel Fogyni fogsz! Leadás Hízni fogsz!

Egészségtudatos táplálkozásról – szülőknek © A tananyag a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége szellemi terméke, bármilyen változtatás csak a MDOSZ írásbeli engedélyével lehetséges. Egészségtudatos táplálkozásról – szülőknek Kovács Ildikó Lelovics Zsuzsanna

Mi az egészség? A „minőségi” életforma megvalósítása sok mindenen múlik. Ugyan nem elégséges, de szükséges feltétele egészségünk megőrzése.

Sajtóközlemény Döntéshozók www.diet.hu letölthető Iskolai kipróbálás alatt