Barna- és zöldmezős beruházások Beliczay Erzsébet Syma Csarnok, 2013. 09. 26. ÖKOINDUSTRIA 2013.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Barnamezős területek rekultivációjának fontossága
Advertisements

Határon átnyúló pályázati lehetőségek, változások január 1-től
Projekt általános bemutatása
Úton a ‚zöld’ Olimpia-, és a Smart-City-vé válás felé
Barnamezős területek rehabilitációja a jövőbeni területhasználat figyelembe vételével Lonsták László, műszaki igazgató Golder Associates (Magyarország)
Turisztikai és Vendéglátóipari Főosztály
DANUBE A transznacionális együttműködési program kialakítása.
Bozzay Andrásné szakmai főtanácsadó
BIZTONSÁG ÉS PARTNERSÉG Lépésváltás az egészségügy korszerűsítésében.
Heves megye jövője az NFT 2. rendszerében Előadó: Sós Tamás elnök Heves Megyei Közgyűlés.
Szektorok közötti együttműködés tapasztalatai a kerékpáros érdekképviseletben Csikai Mária Nyíregyháza, május 27. A program.
A TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZATOK STRATÉGIAI VEZETÉSE. Milyen az igazán jó önkormányzat? POLGÁRKÖZELI  AUTONÓM ÉS VÁLLALKOZÓ SZELLEMŰ  AKCIÓ-ORIENTÁLT  KÜLDETÉS-CÉLOK-KOMPETENCIA.
Csongrád megye , a területi tervezés aktualitásai 2014
"vállalkozások klímatudatossága" Melyek vagy melyek lennének a legjobb, leghatékonyabb állami eszközök a vállalkozások klímatudatosságának erősítésére?
A TELEPÜLÉSFEJLESZTÉS ÉS A VÁLTOZÓ KÖZIGAZGATÁS A TELEPÜLÉS, A JÁRÁS, A MEGYE ÉS A RÉGIÓ ÁTALAKULÓ SZEREPE II.PLAN-NET.HU TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONFERENCIA.
Zöld Városok titka Beliczay Erzsébet Design Center,
Szekszárd Megyei Jogú Város településfejlesztési koncepciójának és integrált városfejlesztési stratégiájának aktualizálása Partnerségi egyeztetés.
Kormányzati vasútpolitikai célok és törekvések
A as határon átnyúló együttműködési programok tervezése
NAPII. - mikrogazdaság Jobbágy Valér GKM. Iránymutatások - mikrogazdaság Tudással és innovációval a növekedésért 7. A K+F célú beruházások növelése és.
A hulladéktörvény hatása a pályázati forrásokból megvalósult hulladékgazdálkodási projektekre április Köztisztasági Egyesülés.
Szemléletformálás a kerékpáros közlekedés támogatásában
AZ ÚJ gazdaságfejlesztési programról
Az EFOP köznevelést érintő beavatkozásai
Tájékoztató a megyei gazdaságfejlesztési részprogram tervezéséről
Emberi Erőforrások Minisztériuma Emberi Erőforrások Minisztériuma
1 Területi koordinációs kapacitások Nemzetgazdasági Tervezési Hivatal (NTH) Péti Márton főtervező.
Az utógondozás szerepe és fontossága az Igazságügyi Szolgálatnál Dr. Kunfalvi Zoltán, KIMISZ Főigazgató Intenzív utógondozás: lehetőségek és kockázatok.
Kiváltás projektszemmel, a jövő
Környezeti szemléletformálás
GINOP 1. prioritás A vállalkozások versenyképességének javítása
A területi politika koncepcionális eszközei Dr. Aubert Antal tanszékvezető, egyetemi docens.
Regionális innovációs fejlesztési lehetőségek az Új Magyarország Fejlesztési Tervben Kleinheincz Ferenc főosztályvezető, Nemzeti Fejlesztési Ügynökség.
Zöldmezős bioerőművek szerepe, fejlesztési környezete Lontay Zoltán irodavezető GEA EGI Energiagazdálkodási Zrt. SZAKÉRTŐI KONZULTÁCIÓ KHEM, július.
A hazai tervezés és a as időszak tervezésének aktualitásai
dr. Szaló Péter helyettes államtitkár szeptember 24.
Tóth Judit Kerékpáros Magyarország Szövetség évi pályázatok.
Magyarország- Szlovénia Határon Átível ő Vegyes Bizottság 4. ülése 4. Seja Mešane Komisije Za Č ezmejno Sodelovanje Mad ž arska - Slovenija Szentgotthárd,
1 A kohéziós politika a költségvetés fogságában 49. Közgazdász-vándorgyűlés, Pécs, szeptember 30. dr. Iván Gábor.
Gazdaságfejlesztési Programok Helyettes Államtitkársága
A Dél-dunántúli régió helyzete, fejlesztési lehetőségei és az RFT szerepe a DDOP végrehajtásban Dr. Wekler Ferenc elnök szeptember 14.
A klímaváltozás és a legfontosabb hazai feladatok A klímaváltozás és a legfontosabb hazai feladatok Szabó Imre miniszter Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium.
Dr. Éri Vilma igazgató, Környezettudományi Központ
Legyen kevesebb autó, tisztább város, több zöld! – Ajánlások a Városi Környezet Stratégiához Hegyi Gyula Budapest, november 13. Fővárosi Közgyűlés.
Dr. Lamperth Mónika Budapest április 18.
Felkészülés a II. Országos Hulladékgazdálkodási Terv végrehajtására
KÖZÖSEN AZ UNIÓS FEJLESZTÉSI FORRÁSOK FELHASZNÁLÁSÁÉRT Környezetpolitikai Fórum Budapest, Március 20. Partnerség és fenntarthatóság Dr. Szegvári.
Kreatív Iparágak a Digitális térben Új Széchenyi Terv konzultációs konferencia és eFestival Gála Digitális stratégia Közérdekű és kulturális adatok és.
Területpolitikai eszközök és a klímaváltozás
Megpályázható tevékenységek BM/ /2012. sz. nyílt pályázati felhívás alapján Európai Integrációs Alap.
Strukturális és Kohéziós Alapok
Kihívások a HR szakterület előtt Budapest, PSZE HR Szakmai nap Előadó: Rajnai Attila gazdasági vezérigazgató-helyettes.
Budapest forgalomkezelése és a CITY LOGISZTIKA ITS alkalmazásai
Magyar Útügyi Társaság
KÖZÖS MÓDSZERTANI KERETEK KIALAKÍTÁSA A MAGYARORSZÁG-SZERBIA IPA HATÁRON ÁTNYÚLÓ EGYÜTTMŰKÖDÉSI PROGRAM HÁTRÁNYOS HELYZETŰ TÉRSÉGEINEK KOMPLEX ÉS INTEGRÁLT.
Megközelítésmódok a tanári kompetenciák leírására
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szerepe a vidékfejlesztésben
Erőforrás hatékonyság és Körkörös gazdaság tettek és tervek a kormány asztalán V. Németh Zsolt Környezetügyért, Agrárfejlesztésért és Hungarikumokért felelős.
CSR ISMERETTÉRKÉP. Munkahely Közösség Környezetvédelem Piaci környezet Üzleti Etika Vállalatok Társadalmi Felelősségvállalása.
Közösségi internet-hozzáférési pontok hálózata, mint a digitális Kárpát-medence alapinfrastruktúrája Molnár Szilárd program-koordinációs referens Nemzetstratégiai.
A MEGYEI TERÜLETI TERVEZÉS JELENLEGI HELYZETE DOMJÁN RÓBERT OSZTÁLYVEZETŐ H EVES M EGYEI Ö NKORMÁNYZATI H IVATAL T ERÜLETFEJLESZTÉSI ÉS T ERÜLETRENDEZÉSI.
A AS IDŐSZAKRA VALÓ FELKÉSZÜLÉS AKTUÁLIS HELYZETE MAGYARORSZÁGON NAGYHÁZI GYÖRGY SZAKMAI TANÁCSADÓ, NEMZETI FEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM HUSRB/1203/213/151.
Szabályozási Főosztály
SZOLNOK VK és IVS sz. bemutató 2013 szeptember.
A szociális munka fő fejlődési irányai Az EU stratégia és Magyarország stratégiájának hatása a szociális munka gyakorlatára.
A „Smart Specialisation” indokoltsága, háttere
Az épített környezetre káros támogatások és mulasztások „A környezetvédelmi szempontból káros támogatások és megszűntetésük lehetőségei” MTA,
2005. VERSENYKÉPES CÉGMÉRET Előadó: Karsai Béla Július 1. BÉT.
A KÖZÖTTI EURÓPAI UNIÓS FEJLESZTÉSI IDŐSZAK ÖNKORMÁNYZATI LEHETŐSÉGEI PICHLER BALÁZS FŐOSZTÁLYVEZETŐ.
Magyar Útügyi Társaság
Előadás másolata:

Barna- és zöldmezős beruházások Beliczay Erzsébet Syma Csarnok, ÖKOINDUSTRIA 2013

Barna- és zöldmezős beruházások Van-e naprakész kármentesítési stratégiánk? Konfliktusok (közlekedés, bányászat, ingatlanfejlesztés) Zöld államháztartási reform Rehabilitáció – örökségvédelem (posztindusztriális funkciók, munkahelyek, revitalizált települések)

„Mert nekünk, Szentatyám, a nagy erőnk abban van, hogy nem tudjuk, mit akarunk. És szándékaink mély bizonytalanságából bámulatra méltó manőverezési készség születik.” Anouilh: Becket

Országos Környezeti Kármentesítési Projektek a felügyelőségekhez kerültek (kapacitás, szakértelem) Mi a barnamező? Ösztönzés – jogszabályok, pénzügyi eszközök Tematikus stratégia – karbantartott adatbázis Kommunikáció - szemléletformálás

Rendszerváltás a területgazdálkodásban?

Az élőmunka adóztatását kell csökkenteni, a természeti erőforrások takarékos használatára és a szennyezés minimalizálására kell ösztönözni. Földvédelmi járulék Bányajáradék Infrastruktúra hatékonysági mutatók

Az uniós források közérdekű projektekbe fektetésével egyidejűleg biztosíthatunk piaci keresletet a kis- és középvállalatoknak és tisztességes versenyt!

Köszönöm a figyelmet!