Magyar Útügyi Társaság

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Határon átnyúló pályázati lehetőségek, változások január 1-től
Advertisements

Nyugat-Pannónia – határon átnyúló együttműködések, és a as fejlesztési időszak előkészítése Készítette: Győrffy László Gábor.
Úton a ‚zöld’ Olimpia-, és a Smart-City-vé válás felé
Gondolatok a határon átnyúló együttműködések finanszírozásáról Hatvan, október 4.
DANUBE A transznacionális együttműködési program kialakítása.
A Vállalkozásfejlesztési munkacsoport
„Fenntartható” utak K+F bizottság Szakmai Fórum február :00 Magyar Közút NZrt. Holnapy László NFM főosztályvezető-helyettes, a bizottság vezetője.
A fenntartható fejlődés és a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Stratégia
Heves megye jövője az NFT 2. rendszerében Előadó: Sós Tamás elnök Heves Megyei Közgyűlés.
Dr. Nyikos Györgyi. ami kielégíti a jelen szükségleteit anélkül, hogy csökkentené a jövendő generációk képességét, hogy kielégítsék a saját szükségleteiket.
Csongrád megye , a területi tervezés aktualitásai 2014
III. PLAN-NET.hu TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONFERENCIA
közötti uniós programozási időszak tervezése az egészségügy területén dr. Török Krisztina főigazgató.
A as határon átnyúló együttműködési programok tervezése
NAPII. - mikrogazdaság Jobbágy Valér GKM. Iránymutatások - mikrogazdaság Tudással és innovációval a növekedésért 7. A K+F célú beruházások növelése és.
AZ ÚJ gazdaságfejlesztési programról
HELYI ÉS TÉRSÉGI EGYÜTTMŰKÖDÉS LEHETŐSÉGEI ÉS KORLÁTAI FEJLESZTÉSI PÓLUS SZIGET, VAGY A TÉRSÉG MOTORJA? SZŰCS ERIKA Budapest, december 06.
Az EFOP köznevelést érintő beavatkozásai
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) TÁMOP – TIOP A pályázati lehetőségek rendszere.
Emberi Erőforrások Minisztériuma Emberi Erőforrások Minisztériuma
GINOP 1. prioritás A vállalkozások versenyképességének javítása
I. Nemzeti Fejlesztési Terv ( ) Készítette: Koczka Csaba (M6MGTO)
Készítette: Lázár Nikolett Földrajz BSc II. évfolyam.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Üzemtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
A regionális politika és az agrárpolitika kapcsolata
Az EU kohéziós politikájának 20 éve ( ) Dr. Nagy Henrietta egyetemi adjunktus SZIE GTK RGVI.
Magyarország- Szlovénia Határon Átível ő Vegyes Bizottság 4. ülése 4. Seja Mešane Komisije Za Č ezmejno Sodelovanje Mad ž arska - Slovenija Szentgotthárd,
46. Közgazdász-vándorgyűlés, június 27., Cz.E. 1/17 Lisszaboni stratégia és a vállalati versenyképesség 46. Közgazdász-vándorgyűlés Czakó Erzsébet.
Gazdaságfejlesztési Programok Helyettes Államtitkársága
„Felsőoktatás új utakon” Fejlesztési célok és források a felsőoktatásban november 28. Budapest.
Foglalkoztatási Programok Főosztály
MTA Regionális Kutatások Központja Szirmai Viktória A következő évek főbb kutatási irányai Javaslatok november 25.
A klímaváltozás és a legfontosabb hazai feladatok A klímaváltozás és a legfontosabb hazai feladatok Szabó Imre miniszter Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium.
Dr. Éri Vilma igazgató, Környezettudományi Központ
A FELNŐTTKÉPZÉS AKTUÁLIS KÉRDÉSEI Soós Roland ÉRÁK május 29.
Dr. Lamperth Mónika Budapest április 18.
Kreatív Iparágak a Digitális térben Új Széchenyi Terv konzultációs konferencia és eFestival Gála Digitális stratégia Közérdekű és kulturális adatok és.
Tájékoztató a Társadalmi Megújulás Operatív Programról.
Területpolitikai eszközök és a klímaváltozás
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) NCA-ÖNSZ-08-C-0070 A Társadalmi Megújulás Operatív Programról: a HEFOP.
Strukturális és Kohéziós Alapok
BERUHÁZÁSOK A FŐMÉRNÖK SZEMÉVEL „Nyílt nap a beruházásokról” Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara november 27.
61. számú főút Somogy megyei szakaszainak 11,5 tonnás burkolat - megerősítése IV. szakasz ( km szelvények között) Lakossági fórum 2010.
Az ÉARFT és ÉARFÜ élő regionális kapcsolatai. 2 Nemzetközi projektek célja A régiós szervezetek gazdasági kapcsolatainak erősítése A régió lobbi-erejének.
Gazdasági kapcsolatok és regionális együttműködések Félixfürdő május 17. Miklóssy Ferenc alelnök Magyar Kereskedelmi és Iparkamara.
A magyar-szlovák program tervezésének állása Tata, február 21.
Digitalizálás és elektronikus hozzáférés az infokommunikáció világában
Pest Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány 2100 Gödöllő, Tessedik S.u. 6. Tel.: 28/ ; Fax: 28/ Élethosszig tartó.
A Körösvölgyi Környezettechnológiai Klaszter Középtávú fejlesztési stratégiája 2012.
Berecz Mihály kistérségi koordinátor Püspökladányi kistérség Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT)
HEFOP/2004/1.3.1 A HEFOP – „Második Esély” – Roma nők munkaerő-piaci (re)integrációjának elősegítése – projekt bemutatásán keresztül a roma nők esélyegyenlőségének.
TERÜLETI SZEMPONTOK MEGJELENÉSE A AS TERÜLET- ÉS TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI OPERATÍV PROGRAMBAN Tóth Róbert, fejlesztési szakértő CODEX workshop Novi.
Megközelítésmódok a tanári kompetenciák leírására
Tájékoztató a megyei tervezés aktuális állásáról
A Roma-Net Helyi Támogató Csoport lehetőségei a szociális városrehabilitáció tervezésében és végrehajtásában Mini-konferencia ,
Gergely László Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Intézet
Az intelligens, fenntartható és inkluzív növekedés stratégiája
A AS IDŐSZAKRA VALÓ FELKÉSZÜLÉS AKTUÁLIS HELYZETE MAGYARORSZÁGON NAGYHÁZI GYÖRGY SZAKMAI TANÁCSADÓ, NEMZETI FEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM HUSRB/1203/213/151.
Mobilitási stratégia Jövőkép: 2013-ra a mobilitás váljon a humánerőforrás fejlesztés elismert, bevett és könnyen hozzáférhető eszközévé Magyarországon.
SZOLNOK VK és IVS sz. bemutató 2013 szeptember.
A szociális munka fő fejlődési irányai Az EU stratégia és Magyarország stratégiájának hatása a szociális munka gyakorlatára.
A „Smart Specialisation” indokoltsága, háttere
AZ IDŐS ÉS FOGYATÉKOS ELLÁTÁS FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEI A HELYI ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAMOKBAN JÚLIUS 3.
1 TÁMOP A-13/ A TÁMOP A-13/1 „Társadalmi partnerek kapacitásfejlesztése a Konvergencia Régióban” Pénzügyi tájékoztató
Dr. Nagy Katalin Magyarország EU melletti Állandó Képviseletének korábbi tanácsosa XVII. Nemzetközi Közlekedési Konferencia Szeged, november
Strukturális alapok és a HEFOP. Strukturális Alapok Európa regionális politikája a pénzügyi szolidaritáson alapul. A Strukturális Alapok, az EU regionális.
A magyar KKV-k regionális versenyképessége A KKV-k segítése – támogatás, avagy befektetés? Miklóssy Ferenc elnök Hajdú-Bihar megyei Kereskedelmi és Iparkamara.
A határtérség.
Magyar Útügyi Társaság
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET TÖREKVÉSEI 2007
Előadás másolata:

Magyar Útügyi Társaság Fenntartható utak Puchard Zoltán Magyar Útügyi Társaság

Mit nevezünk fenntartható fejlődésnek? A fenntartható fejlődés (sustainable development) olyan fejlődési folyamat (földeké, városoké, üzleteké, társadalmaké stb.), ami „kielégíti a jelen szükségleteit anélkül, hogy csökkentené a jövendő generációk képességét, hogy kielégítsék a saját szükségleteiket” (ENSZ Brundtland jelentés, 1987) 2017.04.05. Puchard Zoltán - Fenntartható utak

Puchard Zoltán - Fenntartható utak Magyarország 2013-ban 3 – 5 év Ez így fenntartható? 2017.04.05. Puchard Zoltán - Fenntartható utak

Puchard Zoltán - Fenntartható utak Mik az okok!? Ellenérdekeltség a gazdaságosabb (nem olcsóbb!) technológiai megoldásokkal szemben! Nincs igazi értelembe vett technológiai tervezés! Ellentmondások a jogszabályokban és a műszaki szabályzatokban! Leállt az Útügyi Műszaki Szabályzatok kiadása! K+F+I hiánya! Képzés korszerűtlensége közép és felsőfokon valamint a posztgraduális képzésekben! Nincsenek ösztönözve a környezetvédelmi szempontok a projekteken! Hiányzik a megfelelő párbeszéd a résztvevő felek között! Minőség biztosítás helyett minőség bizonyítás. 2017.04.05. Puchard Zoltán - Fenntartható utak

Puchard Zoltán - Fenntartható utak 2017.04.05. Puchard Zoltán - Fenntartható utak

Mit jelent a Fenntartható utak? Egy mondatban: Az útügyi technológiai folyamatok korszerűsítése a fenntarthatóság alapján. Egy szóban: SZEMLÉLETVÁLTÁS!!! 2017.04.05. Puchard Zoltán - Fenntartható utak

Komoly szemléletváltás! Szükséges-e, fenntartható-e ez a színvonal 30.000 km-en, vagy a valós forgalmi igényekhez igazodunk? 2017.04.05. Puchard Zoltán - Fenntartható utak

Puchard Zoltán - Fenntartható utak A kezdet… PÁLYASZERKEZETI KONFERENCIA pályaszerkezet - gazdaságosság - környezetvédelem 2013. május 28 - 29. Balatonföldvár 2017.04.05. Puchard Zoltán - Fenntartható utak

Megfogalmazott célkitűzések Pályaszerkezet méretezés Környezetvédelem, fenntartható fejlődés Közbeszerzés, pályáztatás Minőség ellenőrzés, ellenőrzés Képzés K+F és finanszírozás 2017.04.05. Puchard Zoltán - Fenntartható utak

Puchard Zoltán - Fenntartható utak Felépítés 2017.04.05. Puchard Zoltán - Fenntartható utak

Kapcsolódás az Európa 2020 stratégiához és az NKS-hez A kutatás, technológiai fejlesztés és innováció erősítése, Az alacsony szén-dioxid-kibocsátású gazdaság felé történő elmozdulás támogatása minden ágazatban, Az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás, a kockázat megelőzés és –kezelés előmozdítása, A környezetvédelem és az erőforrás-felhasználás hatékonyságának előmozdítása, A fenntartható közlekedés előmozdítása és kapacitáshiányok megszüntetése a főbb hálózati infrastruktúrákban, A foglalkoztatás előmozdítása és a munkaerő mobilitásának támogatása, A társadalmi befogadás előmozdítása és a szegénység elleni küzdelem, Az intézményi kapacitás javítása és hatékony közigazgatás. Beruházások az oktatás, képességfejlesztés és élethosszig tartó tanulás területén. 2017.04.05. Puchard Zoltán - Fenntartható utak

Résztvevő szervezetek Egyetemek, Tervezők, Kivitelezők, Szakértők, Mérnökök 2017.04.05. Puchard Zoltán - Fenntartható utak

Puchard Zoltán - Fenntartható utak A folytatás: Folyamatos párbeszéd az útügy szereplői között. A JASPERS-en keresztül Európai Uniós támogatottság. A következő 7 éves költségvetési ciklusban Európai Uniós pályázat. Régiós összefogás, koordináció. 2017.04.05. Puchard Zoltán - Fenntartható utak

Köszönöm a figyelmüket! „A legalkalmasabb időpont egy fa ültetésére húsz évvel ezelőtt volt. A második legalkalmasabb időpont most van.” Köszönöm a figyelmüket!