Internet Sales 2011 Budapest. 2 Elérhetőség: ISA elérhetősége https://b2b.mol.hu/isa/

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Meglévő előfizetés meghosszabbítása a Vodafone Online Shopban
Advertisements

Oktatásszervezési változások. Mintatantervi változások.
TANKÖNYVSZÁMLÁZÓ Rövid bemutató. Tanulók adatainak importálásához az xls fájlba rögzítjük az adatokat majd mentés másként csv fájltípusként.
S 1SCM© Siemens AG All rights reserved Útmutató a click4suppliers easy használatához Szállítói regisztráció.
Gayár Csilla, pénzügyi menedzser VÁTI Kht. Pécsi Területi Iroda DDOP Utólagos akadálymentesítés (Egyenlő esélyű hozzáférés a közszolgáltatásokhoz)
E-KÖZIGAZGATÁSI ALAPISMERETEK
06M29 adatszolgáltatás elkészítés lépései
MV Zrt. felé történő adatszolgáltatás. Igénylés megküldése interfacen keresztül (igénylés-igényelt státusz) Az igénylés rögzítése a web-es rögzítést követően,
Automatikus szállítási hűségprogram
ISA Internetes rendelési felület
RENDELÉS, VEVŐKISZOLGÁLÁS, E - BUSINESS
Internet alapú önértékelés
Bitumen Internet Sales 2012
Internet Sales új felület Budapest. 2 Új, fejlesztett ISA Rendszer igény: bármely ma használatos számítógépen futtatható, amelyen Microsoft Internet Explorer.
Az Európai Területi Társulások évi támogatására kiírt pályázat (A pályázat kódja: ETT-14) Szilágyi Orsolya Támogatási Főosztály Közigazgatási és.
Éttermi rendszer – User Interface vázlat Káposztatérd csoport.
Kimutatás tervező Egy lekérdezés adatait tetszőleges formájú nyomtatási listába lehet foglalni. ATLAS - SQL.
Fókuszban az üzemanyagköltségek
Számítástechnikai rendszerek bérleti konstrukciója.
CENTROSZET Szakképzés-szervezési Nonprofit Kft TÁMOP /1-2F KMOP-4.1.1/A Szoftverfejlesztés eredményei Közös szervezetmenedzsment.
Pénzügyi előadás pályázói információs napra TÁMOP /1.
Legyen Ön is InnerLight Törzsvásárló! dr. Tihanyi László tel:
Értékesítési tréning ésPAI+. Bárcsak...!... több információt kapnék a termékek elérhetőségéről!... mindig pontos információm lenne a rendelésem összértékéről!...
MOK Megatrend Oktatási Központ
TELLER KERESKEDELMI RENDSZER P2mozisoft.hu Tel: 20/
Beszerzés K&N Sportlégszűrők
MFG-Pro váll-ir. rendszer bemutatása
Rendelés nyilvántartás
A külső szakmai gyakorlatok adminisztrációját támogató rendszer használatának bemutatása „Komplex szolgáltatásfejlesztés az Eszterházy.
Új flotta előfizetés rendelése a Vodafone Online Shopban
Táblázat kezelő programok
kötelező program, SZÁMONKÉRÉSEK
Kulturális Projekt Ciklus Menedzsment IV. Modul A kultúra gazdaságtana.
Új törekvések a logisztikai közreműködésben
Az első vásárláskor megadott címmel – mint felhasználónévvel – és az ott megadott jelszóval kell belépni a vásárlói háttérirodába.
E-beszerzés Bravo csoport.
infor:COM - Fitté tesszük!
Összesítés és csoportosítás lekérdezésekben. Halmazműveletek.
Beszerzési megtakarítások mérése
Előadó: Kocsik Zsuzsanna
Űrlapok.
Elektronikus banki ügyintézés Készítette: Hollósy Szabolcs eTanácsadó Ma a pénzintézetek elektronikusan vezetik az ügyfelek bankszámláit. Ez lehetővé tette.
Internet Sales új felület
Internet Sales 2010 Budapest. 2 Új ISA elérhetősége 2. lépés: Bejelentkezés a rendszerbe a MOL Nyrt-től kapott „Név” és „Jelszó”-val:
Eu-háló Partnerszervezeti Kommunikációs Center január 17.
Fejlesztések, változások a pénzügy modulban. Jogcímhez rendelés.
Törzsek-Partnerek A partnerek menüpont alatt végezhetjük a partnerek nyilvántartásával kapcsolatos műveleteket. A partnertörzsben vesszük fel a partnerek.
Tanulási – Vizsgázási Útmutató
Újszegedi Rendezvényház Június 29..  Cég/Ügyfél (logisztikai szolgáltatásokat felhasználók): Felhasználónév: caprari Jelszó: caprari  Logisztikai.
EASY e-HR ® Automatizálja HR adatbázisát egyszerűen.
APRÓSÁG Specifikus apróhirdetési oldal
A StoreWizard webáruház bemutatása
ISA Internetes rendelési felület
Technikai és gyakorlati segítségnyújtás Kifizetési kérelem feltöltéséhez Pályázati Tájékoztató felület az ELEKTRONIZÁLÁS bevezetését követően Előadó: Gombita.
Tájékoztató a kollégiumi díj fizetéséről 2014/2015 tanév
Adatbázisok kialakítása 1 / 16. Adatbázisok kialakítása 2 / 16 Gáspár Bencéné Dr. Vér Katalin nyomán Barna Róbert KE GTK Informatika Tanszék Adatbázisok.
ORSZÁGOS SPORTISKOLAI INTÉZMÉNYVEZETŐI ÉRTEKEZLET Budapest, október 15.
Készítette: Bodor Zsolt
A faktorálás előnyei a beszállítók számára Budapest, 2014
Egyszerűsített kettős könyvelés gazdasági eseményekkel
Pénzügyben történt változások
Pénzügyes változások, fejlesztések. FIR pénzügyek.
TÁMOP /1-2F Projektmenedzsment eszközök  Projektirányítás számítógéppel I/13. évfolyam Egyszerű szerkesztési lehetőségek – mezők, határidők,
Másolás és automatikus kitöltés
Magyar Vitorlás Szövetség. A VIHAR fejlesztésének célja  Az egyesületek, a titkárság, technikai bizottság adminisztratív feladatainak megkönnyítése.
A MiFID II szabályozással módosuló tranzakciós jelentések lényeges változásai Gáspár Zoltán, vezető elemző Magyar Nemzeti Bank június 1.
2016-os újdonságok ! Készítette: Puska Tamás.
Termelés tervezési és irányítási rendszer SQL alapon
Bankszámlatranzakciók feldolgozása és könyvelése Gyorsan és egyszerűen
Kérjük, adja meg felhasználónevét és jelszavát!
Előadás másolata:

Internet Sales 2011 Budapest

2 Elérhetőség: ISA elérhetősége Vagy közvetlenül:

3 ISA bejelentkezés

4 Menü: Adatszolgáltatás - Információ a rendelésekről, visszaigazolásokról (táblázatos formátumban) ● Hitelkeret - Információ a nyitott hitelkeretről Rendelések feltöltése fájlból - Igény esetén XLS->CSF betöltés is lehetséges (10 rendelés felett ajánlott) Rendelés manuális feltöltése - Egyszerű formátumú rendelés leadása Rendelések monitorozása - Rendelések, visszaigazolások listázása, tény mennyiségek és számlázott adatok Jelszó megváltoztatása ISA Főmenü

5 10 rendelés felett érdemes használni 10 megrendelés felett célszerű Rendelés 10 tétel alatt ez gyorsabb

6 1.) Kérjük válassza ki a szállítási dátumot a naptárból. 2.) Szállítási mód kiválasztása. Saját (alapértelmezett), vagy MOL jármű. 3.) Ha több árufogadó is van – kiválasztás. 4.) Gyár kiválasztása. A fuvarszervezés ezt módosíthatja. 5.) Rendelt mennyiség literben, tagolás és mértékegység nélkül. Rendelés 1 tétel 6.) Max. 50 karakter, ami a sofőr szállító levelére is rákerül. 7.) Rendelés.

7 1.) Több tétel megrendelése esetén. Rendelés több tétel 2.) Folyamat megegyezik az egy tételes megrendeléssel, kivéve, hogy itt a dátumot a rendelés elküldése előtt kell kiválasztani.

8 2.) Megrendelés törlése soronként, ha a Rendelés gombra még nem kattintott. Elküldött rendelést csak telefonon lehet lemondani ( /2). 1.) Törlendő sorok kijelölése. Rendelés törlés

9 Rendelések idő intervallumának beállítása. Egyszerre maximum egy hónap kérhető le. Szállítási mód kiválasztása. Rendelés monitorozása

10 Monitorozás új állapotok 1. Jel és szín magyarázat Rendelés rögzítve, még nincs engedélyezve.

11 Monitorozás állapotok 2. Rendelés rögzítve és engedélyezve, mennyiség vagy gyár módosítva. Rendelés rögzítve és engedélyezve. Rendelés teljesítve, a számla a határidőig nem lett kiegyenlítve.

12 Monitorozás állapotok 3. Rendelés nem jött be a SAP rendszerbe szerződés adminisztrációs okok miatt. A MOL illetékes üzletkötője és háttér munkása értesítést kap, elkezdik a hiba elhárítását. Ezután a rendelést rögzítjük. Ügyfeleink részére ez csak tájékoztató jellegű adat. Kollégáink csak akkor veszik fel ügyfeleinkkel a kapcsolatot, ha a hiba elhárításához az Önök közreműködése is szükséges.

13 Monitorozás állapotok 4. A rendelést lemondták, a SAP-ban lemondott státuszba került.

14 Monitorozás állapotok 5. Teljesített tétel részletesen, tény adatokkal.

15 Monitorozás Részletek

16 1.) Rendelés – Letölthető táblázatos formátumban a rendelés állomány. Tartalmilag a Rendelés Monitorozásnak felel meg. 2.) Visszaigazolás – Részletesebb, tényleges (töltési- és pénzügyi) adatokkal, letölthető táblázatos formátumban. Alkalmas az egyes számlatételek teljesítettségének ellenőrzésére. Adatszolgáltatás Választható riportok: 1.) Kért kiszállítás dátuma 2.) Tényleges töltési dátum

17 Visszaigazolás

18 Hitelkeret lekérdezése Hitelkerettel rendelkező partnereink a „PILLANATNYI” felhasználható hitelkeretüket kérdezhetik le. Ha negatív az érték, akkor a hitelkeret a negatív összeggel túl lett lépve. Rendeléseik leadása előtt célszerű ellenőrizni, nehogy a hitelkeret zár miatt késve kapják meg a megrendelt árut.

19 Előleges vevő rendelés Hitelkerettel nem rendelkező partnereinknél rendelés folyamata megegyezik a hiteles vevőével. Rendelések monitorozása menü pontban a Részletek gombra kattintva az előleg bekérő adatok jeleníthetőek meg, ha a rendelést a rendelésfelvétel feldolgozta. Ez kb 15 perc a rendelés leadásától számítva.

20 Előleg bekérő Átutaláshoz szükséges adatok. Az előleg bekérőt a szokásos csatornákon továbbra is kiküldjük.

21 Elérhetőség, információk es menü pont