Fékezés vagy lendület? Tovább nehezedik a hazai munkahelyteremtő mikro-, kis- és középes vállalkozások helyzete Varga Mihály, 2004.október 10.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
GKI Zrt., Bér- és bérteher-reform Akar László vezérigazgató március 10.
Advertisements

Merre tart a magyar foglalkoztatáspolitika? Garzó Lilla.
A as időszak jelenlegi pályázati lehetőségei Dr. Körtvélyesi Katalin 20/
Az MFB Zrt. finanszírozási programjai.. Témakörök •MFB Zrt. bemutatása •Finanszírozási programjaink –MFB Önkormányzati Infrastruktúrafejlesztési Program.
Környezetvédelmi ipar és hulladékgazdálkodás Magyarországon
A Kormány intézkedései és tervei
Javaslatok a zöld államháztartási reformra Lukács András Levegő Munkacsoport „A környezetvédelmi szempontból káros támogatások és megszüntetésük.
Elérhető támogatások vállalkozásoknak
Az állam szerepe az öko- marketingben Tátrai Miklós helyettes államtitkár március 17.
Vállalkozói pályázatok Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP
A Vállalkozásfejlesztési munkacsoport
Az egészségügy finanszírozásának problémái Adalékok a járulékreform kéréseihez Dr. Kincses Gyula ESKI.
„ T ő lünk függ minden, csak akarjuk!” Széchenyi István Forrás: MAG Zrt.
A gazdaságfejlesztés jelentősége a települések és a térségek megélhetése és életben maradása szempontjából Az önkormányzatok működési és beruházási költség.
Magyar Universitas Program A magyar felsőoktatás nemzetközi versenyképességének programja június 15.
NAPII. - mikrogazdaság Jobbágy Valér GKM. Iránymutatások - mikrogazdaság Tudással és innovációval a növekedésért 7. A K+F célú beruházások növelése és.
AZ ÚJ gazdaságfejlesztési programról
A szénhidrogén bányászat magyar gazdaságban betöltött szerepe
A FIDESZ-KDNP ÉVI ADÓEMELÉSEI. KORMÁNYZATI JAVASLATRA BEVEZETETT ADÓEMELÉSEK Dr. Matolcsy György, nemzetgazdasági miniszter NŐ A SZEMÉLYI.
A Nemzeti Petíció Varga Mihály, április 5.
A magyar gazdaság helyzete, fejlesztési prioritások Varju László államtitkár Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium.
Hogyan lehet a növekedést fenntartani adózás helyett? Előadó: Gurabi Attila
Adózási alapismeretek 5.2 konzultáció Helyi adók
Az APEH-hoz benyújtott bevallások adatai alapján
1 Kormányszóvivői tájékoztató Magyar Universitas Program június 16. A magyar felsőoktatás nemzetközi versenyképességének programja.
GINOP 1. prioritás A vállalkozások versenyképességének javítása
I. Nemzeti Fejlesztési Terv ( ) Készítette: Koczka Csaba (M6MGTO)
Felsőfokú szakképzés Csorba László
Regionális innovációs fejlesztési lehetőségek az Új Magyarország Fejlesztési Tervben Kleinheincz Ferenc főosztályvezető, Nemzeti Fejlesztési Ügynökség.
ADÓ Farkas Gábor Szenior Menedzser február 28. Adózás 2006.
Honnan hová? A magyar gazdaság 2006 előtt és után Varga Mihály szeptember szeptember 28.
A magyar gazdaság Dr. Veres János pénzügyminiszter október 13.
1Magyar Közgazdasági Társaság Előadó: Magyari László Gazdasági és Közlekedési Minisztérium Budapest, november 6. A MAGYAR NEMZETGAZDASÁGI.
Palócz Éva A magyar gazdaság növekedésének néhány kulcskérdése MKT közgyűlés május 27. Palócz Éva KOPINT-TÁRKI Zrt.
Határon átnyúló együttműködések – a KKV-k hálózatépítésének egy lehetősége Előadó: Firtl Mátyás általános alelnök Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat.
GKI Zrt., Az alacsony foglalkoztatási ráta okai, a foglalkoztatás bővítésének gazdaságpolitikai összefüggései Független Szakszervezetek Demokratikus.
Kis- és középvállalkozások adózási, gazdálkodási környezetének 2006-os, illetőleg középtávú változásai Dr. Katona Tamás politikai államtitkár Pénzügyminisztérium.
Kormányszóvivői tájékoztató Cselekedni most és mindenkiért Tények a munkaerőpiaci helyzetről Ki veszélyezteti a foglalkoztatás stabilitását? január.
Kormányszóvivői tájékoztató február 24. Európa Terv a versenyképes gazdaságért.
Kormányszóvivői tájékoztató. Tájékoztató a gazdaságról Dr. Veres János pénzügyminiszter szeptember 14.
Kormányszóvivői tájékoztató Cselekedni most és mindenkiért Biztonságot az alkalmi munkából élőknek! Az alkalmi munka után fizetett közterhek csökkentése.
Kormányszóvivői tájékoztató. Öt éves adócsökkentés Dr. Veres János pénzügyminiszter szeptember 19.
Eladósodási pálya helyett új munkaerőpiaci megoldások Varga Mihály február február 17.
Sodródás vagy lendület Gazdasági kerekasztal-beszélgetés Varga Mihály,
A tőzsde idén megduplázta tavalyi profitját!. „Kölcsönvett” lendület Mennyibe kerül a magyar társadalomnak a Gyurcsány-kormány első 100 napja.
Válság felé sodródik a magyar gazdaság A gazdaság állapota 4 Tovább csökkent a gazdasági növekedés, a legfrissebb adatok szerint 2,4 %-ra esett vissza.
A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség Új munkabarát és vállalkozásfejlesztő adópolitikai elképzelései Új munkabarát és vállalkozásfejlesztő adópolitikai.
Osztalékadó. Osztalékadó A Medgyessy-Gyurcsány-kormány adóreformja I. 550 milliárd Ft elvonás évente (55 ezer Ft/fő) 22 adóemelés Áfa radikális.
? Államadósság Jól állunk-e vagy sem? Nagy a jólét, vagy éppen ellenkezőleg, romlik az élet minősége? Dübörög-e a gazdaság, vagy éppen ellenkezőleg, válság.
Új év – újabb gázáremelés Deutsch Tamás december december 29.
A évi (új) adópolitika: „NÖVEKVŐ KÖLTSÉGVETÉSI HIÁNY” „NÖVEKVŐ ÁLLAMADÓSSÁG” „NÖVEKVŐ ÍGÉRETEK” …mindent 2006-ért? …bármi áron?
Felzárkózás helyett távolodás az eurós követelményektől Varga Mihály, április 21.
E GYSZERŰ Á LLAM P ROGRAM Zöld lámpát a vállalkozásnak!
Berecz Mihály kistérségi koordinátor Püspökladányi kistérség Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT)
9 tézis a jövő településfejlesztéséhez Kistérségek fejlettségi rangsora.
1 Gyarapodó Köztársaság Növekvő gazdaság – csökkenő adók február 2.
Közlekedésbiztonságra fordítható források
A Nemzeti Fejlesztési Terv
A Dél-Alföld általános gazdasági helyzete és a mögötte meghúzódó EMBER
Indulnak az új, kkv-k versenyképességét segítő EU-pályázatok
A Veszprém Megyei Önkormányzat aktuális területfejlesztési tervezési feladatai, a megyei integrált területi program bemutatása Somlóvásárhely, július.
Kocsis Tibor Kaposvár, március 01. Várható fontosabb pályázatok ban.
Az adó- és illetéktörvények változásainak hatása a vállalkozási szférára Dr. Parragh László Elnök Magyar Kereskedelmi és Iparkamara.
G YŐR M EGYEI J OGÚ V ÁROS adó- és gazdaságpolitikája Nagy Tamás Gazdálkodási Főosztályvezető Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Győr, 2016.
A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kereskedelmi és Iparkamara stratégiai jelentőségű programja a közötti időszakra Miskolc, november 29. Bihall.
Új egyensúly Sikerek és kihívások. 2 Felzárkózik a gazdaság.
12 ezer milliárd forintos keret
A foglalkoztatáspolitika jövője az Európai Unióban
Dr. Kovács László főtitkár
Költségvetés – vállalkozói hatások
Előadás másolata:

Fékezés vagy lendület? Tovább nehezedik a hazai munkahelyteremtő mikro-, kis- és középes vállalkozások helyzete Varga Mihály, 2004.október 10.

Tettek helyett ígérgetés: „Könnyítünk a vállalkozók terhein” Idézet a Gyurcsány-kormány programjából

Mi az állam szerepe a gazdaságban?  Stabil és kiszámítható gazdasági és jogi környezet fenntartása  A rendelkezésre álló közvetlen és közvetett gazdaságpolitikai eszközökkel a gazdasági szereplők versenyképességének javítása  A hazai vállalkozások helyzetbe hozása  Az infrastruktúra fejlesztése

A Lisszabonban megfogalmazott európai célkitűzések (Lisbon Agenda, 2000)  Az élőmunka adó- és járulékterheinek csökkentése  A munkaerő mobilitásának növelése: - az otthonteremtés feltételeinek javítása által - a közlekedési infrastruktúra javítása által - a szakképzés és oktatás javítása, a szolgáltatások földrajzi hozzáférhetőségének javítása által  Vállalkozásfejlesztés, támogatások bővítése  A kutatás-fejlesztés és az ipar kapcsolatának erősítése

„Egyik kezével ad, a másikkal elvesz” mechanizmusa

A bevételek növekedése meghaladja a GDP növekedését

A termékekhez és szolgáltatásokhoz kapcsolt adóbevételek 37%-kal nőttek

A munkahelyteremtő hazai mikro-, kis- és közepes vállalkozások a vesztesek Új járulékfizetési kötelezettség az egyéni vállalkozásoknál és a betéti társaságoknál Akár duplájára nőhet a helyi adó terhe (iparűzési-, építmény-, kommunális-, idegenforgalmi adó) Újra telefonadó Duplázódó illetékterhek, emelkedő regisztrációs és cégautó adó Az autópálya-matricák 15%-kal drágulnak

135 milliárd forinttal nőnek a vállalkozások terhei 2005-ben

Mindössze 36 milliárd Ft teherkönnyítésre hajlandó a Gyurcsány-kormány

„100 milliárd forintos nettó tehernövekedéssel kell a vállalkozásoknak szembenézni” Parragh László (az MKIK elnöke)

További tehernövekedés várható a helyi adóknál is Az önkormányzatok adókivetési jogosultságát 50%-kal megemelik, ezzel akár duplájára nőhet  az iparűzési adó  az építményadó (900 Ft/nm most)  a telekadó (200 Ft/nm most)  a kommunális adó (eddig max Ft/foglalkoztatott)  az idegenforgalmi adó

„Smart” Hungary helyett „Small” Hungary

Hetedére csökkenti a kormány a vállalkozások támogatását

Az adótörvény igazságtalan és célt tévesztett, mert megdrágítja a vállalkozások működését csökkenti az ország versenyképességét

A Fidesz vállalkozásokat segítő javaslatai  16%-ról 8%-ra csökkenjen a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások társasági adója  Vállalkozói járulék eltörlése  A telefonadó, bérletadó és jegyadó eltörlése  Felére csökkenjen a cégbejegyzések illetéke  Innovációs járulék eltörlése  Az iparűzési adó problémájának rendezése