A vetítés megy magától, csak hallgassátok! Magyarország feldarabolása 1920 június 4-én történt. 2007 December 5-én, a megemlékezés ünnepén szavalta el.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Automataváltás - hanggal!!!
Advertisements

Juhász Gyula Trianon 1.
Nagy Istenem, ha nézem a világot, Mit alkotott te szent „Legyen” szavad; Ha látom én sok milljó alkotásod, Kiket vezetsz és táplálsz egymagad.
1848 Március 15.
Köszönöm Neked Szebenyi Judit.
Folyamodjatok az Úrhoz,
Halottak napjára….
Régmúlt idők, melyek most is elkísérnek, a történelemmel rezonáló lelkünkben élnek. A FESTMÉNYEK segítenek felébreszteni ezeket az élményeket, ahogy a.
Juhász Gyula: A Tápai Krisztus.
Zeng, lelkem, ez új reggelt,
Előadó: Csabai János színművész-rendező Zene: Jelenik Vendel
Zsikazsu Emlékkönyve.
Gyuri Megy magától, csak hallgassátok! Magyarország szégyenteljes feldarabolása 1920 június 4-én történt. December 5-én a megemlékezés ünnepén, amikor.
Automatikus léptetés A szégyenteljes Trianoni békediktátum 1920 június 4-én történt. Ezzel a diktátummal csatolták el Magyarország kétharmadát a mai.
Láss... ne csak nézz.
„ Gőzös, meleg barázdákon vetetten Kincses kalászok bólogatnak át Az út felé, hol kényes, büszke fák, A Szépség fái súgnak át a berken.” József Attila:
Olyan vagy nekem mint csendnek a szó, Úgy kellesz mint télnek a hó,
Áldott,Békés Ünnepeket Kívánok!
Mottó: Ezek a versek nem költemények, félénk kísérletek arra, hogy nyomot hagyjak Néhány vers a Szívhullámverés (1996) és az Utolsó kiáltás ( )
Névnapodra Szeretettel!
Szerző: a szövegek és képek az internetről
Domoszlai Orsolya verse
Juhász Gyula Trianon eszem 1.
KÍNAI KÉPEK ÉS KÖZMONDÁSOK
Úton böjtben.
A fény szebbé teszi napjaid! Készítette:driszkili.
Reményik Sándor: Akarom
Vigasztaljátok, vigasztaljátok népemet, így szól Istenetek
HELTAI JENŐ: SZABADSÁG.
Ne sírj, apám! – Don’t Cry Daddy! Apám meg én a kisszobában, csendes esti félhomályban, béke van, ő mégis sír. Én nézem, nézem meglepetten, szégyelli,
Zorán 34. dal.
Feltámadt ! – húsvét után…
A mélyből Hozzád száll szavam – Krisztus, kegyelmezz
JÓ REGGELT !.
JÓ REGGELT !.
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal,
A szegénység dimenziói Dr. Janka Ferenc CCEE. „A patkószeg“ Rendszerszemlélet Szükségszerü összefüggések A változtás lehetösége Dimenziók A négyszög,
A Mennyben fenn a trónusnál a Krisztus értem közbenjár
Folyamodjatok az Úrhoz,
Alleluját zengj az Úrnak Minden nemzet áldja Őt, Örvendezve ünnepeljük, Mert jóságos és dicső. Angyali kar, mennyei kórus, égi nép Együtt áldjuk szent.
Boldogok, kik szegények lélekben. Boldogok, mert övék lesz a menny.
Ím, jászlad mellett térdelek, Ó, Jézusom, üdvösségem.
Nagy Istenem, ha nézem a világot,
BETLEHEM.
Ányos István Pál Készítette: Horváth Vivien. Amiről szó lesz… Élete Művei Stílusa Gróf Zrínyi Miklósról című verse Utóélete.
Kotzián Rudolf: Ahogyan szavaztál... (a 2004 december 5-i népszavazásról)
Petőfi Sándor AZ ALFÖLD.

Jn 14,26 A Vigasztaló pedig, a Szentlélek, akit az Atya küld az én nevemben, megtanít majd titeket mindenre, és eszetekbe juttat mindent, amit mondtam.
mint ami mások szerint szükséges!
1.János 2:17 „ A világ pedig elmúlik, és annak kívánsága is de aki Isten akaratát cselekszi, megmarad örökké.”
Jöjj tárjunk ajtót még ma mind! A legnagyobb Király van itt, Kit Úrnak vall a föld s az ég, De mint Megváltó jő közénk, Hogy hozzon békét, életet, Jöjj,
Ne gyertek haza! Itt nem kelletek! Itt a fél ország lop, csal. Beteg. Itt már nem kellenek a gyermekek. Itt Horn, Pető, Gyurcsány az úr, Itt mindenki.
Szózat.
Áldjad, én lelkem, a dicsőség örök Királyát!
Plakát Ha lehet, akkor ez 1.oldalon lévő mintából kellene plakátot készíteni A szöveg középen : Kabát akció!, mellette a piros alapú logo A divat.
02: sec Ismeretlen szerző verse Lee Galloway - Canon Automatikus NEKED NEKÜNK.
KÉT VERS 1.Tavaszról 2. Az álomról. M.I MÁJUS. 3.
Petőfi Sándor: Minek nevezzelek.
Zene: Szűcs Judit - Ha belehalok százszor is
JÓ REGGELT !. Szólt az Isten egykor: Ábrahám!« Indulj el, s utad bízzad rám! Áldott lesz, ki jót tesz véled, átok sújtja ellenséged; Nagy és erős néppé.
„Eljön az az idő – így szól az Úr –, amikor új szövetséget kötök Izráel és Júda házával.” … „…ilyen lesz az a szövetség, amelyet Izráel házával fogok kötni,
NE FÉLJETEK, NEM MEGYÜNK HAZA...
Láss... ne csak nézz.
2010. április 25..
a hét verse Wootsch Benedek: Az új Hajnal illés anna sára ajánlja
József Attila: A hetedik
Juhász Gyula Trianon eszem 1.
Az én Miatyánkom Dr. Papp Lajos szívsebész verse
Az én Miatyánkom Dr. Papp Lajos szívsebész verse
Előadás másolata:

A vetítés megy magától, csak hallgassátok!

Magyarország feldarabolása 1920 június 4-én történt December 5-én, a megemlékezés ünnepén szavalta el ezt a költeményt a Kassa mellettí Sepsiből Takács Gabriella tanuló. A verset 2004 december 8-án írták! A vers eredeti hangját halljátok. Sajnos a szavaló lány képét nem tudtam feltenni. A képeket az elvett területekről tettem fel, ráismertek majd.

Ne féljetek! Nem megyünk haza. Minket már régen nem hív a Haza, Mely álmainknak bölcsője, sírja volt; Ma rákos fekély, rothadó kék-sárga folt. Ne féljetek! Nem megyünk haza. KolozsvárKolozsvárKolozsvárKolozsvár

Ott a házaknak már nincsen ablaka, Mely múltba néz s jövőbe lát; Nincs, ki megfújná a trombitát. Ne féljetek! Nem megyünk haza. Komárom

Ne féljetek! Nem megyünk haza. - Az már régen a másság temploma. S te is csak szolga, rab vagy ott. - Bár zsebedben útlevél ragyog. Ne féljetek! Nem megyünk haza. Pozsony

Irígység népe, te cédra, te buta! A mi kincsünk nem lopott kacat. Lelkünkben hordjuk: Hit és Akarat! Ne féljetek! Nem megyünk haza. Kassa

Hazugság népe, te gyáva, te ostoba! Ahol mi élünk, az mind Magyar sziget. Koromsötétben virrasztó tüzek. Ne féljetek! Nem megyünk haza.

Vagyunk és maradunk mint kivert kutya. Sorsunk már rég nem sorsotok. Arulók, latrok, új gazdagok! Ne féljetek! Nem megyünk haza. Csíksomlyó

Hol terstvér testvérnek farkasa. Ki hajnalig háromszor megtagad, Légy átkozott, légy gazdagabb! Ne féljetek! Többé nem megyünk haza! Zsolna