Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

„ Gőzös, meleg barázdákon vetetten Kincses kalászok bólogatnak át Az út felé, hol kényes, büszke fák, A Szépség fái súgnak át a berken.” József Attila:

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "„ Gőzös, meleg barázdákon vetetten Kincses kalászok bólogatnak át Az út felé, hol kényes, büszke fák, A Szépség fái súgnak át a berken.” József Attila:"— Előadás másolata:

1 „ Gőzös, meleg barázdákon vetetten Kincses kalászok bólogatnak át Az út felé, hol kényes, büszke fák, A Szépség fái súgnak át a berken.” József Attila: A Kozmosz éneke

2 A Berzsenyi Dániel Főiskola Könyvtára és az Accordia Kiadó szeretettel meghívja Önt Bognár Stefánia ünnepélyes könyvbemutatójára a Berzsenyi Dániel Főiskola Forrásközpontjának Konferenciatermébe 2007. január 26-án 15 órára. (Szombathely, Károlyi Gáspár tér 4. C épület)

3 Dr. Bognár Stefánia Bérbaltaváron született, Szombathelyen élő nyugdíjas matematikatanár vagyok. Matematikát tanítottam egy középiskolában és két főiskolán. Mindig tudtam, hogy van érzékem a szavak ritmusához, a mondanivaló megfogalmazásához. Az utóbbi 7 évben intenzíven, talán kicsit megszállottan írok verseket.

4 Bognár Stefánia az Irodalmi Rádió szerzője Nyugdíjasként jött az ismerős "képlet": Írás íróasztalfióknak, unszoló barátok, nyilvánosság vállalása kínnal-örömmel, megmérettetés kísérletei, oklevelek, helyezések, antológiák (20-on felül), majd két saját kötet: Emberé az álmodás (Accordia, 2004.) Tűz-tükrök (Accordia, 2005.) Grafománia, exhibicionizmus. Jobb, mint az orvosságok. Hazataláltam.

5 A Cserhát művész Kör tagjaként több irodalmi díjat: József Attila oklevél, Art-díj, Kiváló költő díjat nyertem. Verseim több folyóiratban megjelentek. „Nap Embere” kitüntetést kaptam a Budapest televízióban. http://www.irodalmiradio.hu/bogna rs.html

6 Bognár Stefánia: VERSEK …

7

8

9

10 Versek ünnepekre, alkalmakra

11

12 Álmodik a nyár Alszik az emberiség álma ma bátor álma ma szép bölcs igazából néha kilép izzik a mámoros ég nap sugarától perzsel a lég tarka virágtól bódul a rét hagymáz a nyár peremén alszik a gazdag és a szegény rőt júniusnak tűz-szigetén 2005. június 25.

13

14

15

16

17

18

19 Szavak délkörei: versek és prózai írások

20 ACCORDIA Az ACCORDIA Könyvkiadó gondozásában megjelent kötetek: Emberé az álmodás 2004 Emberé az álmodás

21 Most jelent meg elő kötetem „Emberé az álmodás” címmel. Remélem hogy a nyilvánosság vállalása(amelyhez nagyon nehezen jutottam el) néhány olvasónak pozitív élményt nyújt.

22 Tűz-tükrök Tűz-tükrök 2005


Letölteni ppt "„ Gőzös, meleg barázdákon vetetten Kincses kalászok bólogatnak át Az út felé, hol kényes, büszke fák, A Szépség fái súgnak át a berken.” József Attila:"

Hasonló előadás


Google Hirdetések