Vagy más néven, a vörös bolygó, káprázatos látványt fog nyújtani!

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Ez a Tantra Indiából érkezett.. Mindegy, hogy babonás vagy-e vagy sem, érdemes elolvasnod. Ez egy nepáli Tantra Totem és szerencsét hoz. Négy nappal azután,
Advertisements

Jó Karma Ez egy jó kis olvasmány, de rövid! Élvezd! A Dalai Láma üzenete a világ számára 2012-ra. Mindössze néhány percig tart elolvasni és végiggondolni!
A napfogyatkozas Készítete Heinrich Hédi.
A NAPRENDSZER Naprendszerünk a Tejút galaxis peremén helyezkedik el. Középpontjában a Nap áll, mely körül a bolygók keringenek. A bolygók között számos.
A Föld helye a Világegyetemben. A Naprendszer
HELYÜNK A VILÁGEGYETEMBEN
VIIII. Szalvéta bemutató
A FÖLD, ÉLETÜNK SZÍNTERE
A Hold nélküli élet Tömegvonzás szerepe. Évente 3,8 cm-rel távolodik.
GABRIEL GARCÍA MÁRQUEZ
Hubble. Hubble Az űrteleszkóp több mint 0,1 ívmásodperc képfelbontásra képes. A Hubble űrteleszkóp egy, a földfeszíntől 593 km magasságban orbitális.
A) A bolygók pályájának megfigyelése után azonosítsa a bolygók neveivel a betűjelüket! Írja utánuk a betűjelüket! a)  Szaturnusz b)  Jupiter
A NAPPALOK ÉS ÉJSZAKÁK váltakozása
Készítette: Oroszi Lídia Kapcsolódó tantárgy: Csillagászati földrajz
The future A jövő.
A Föld helye és mozgása a Naprendszerben
KÍVÁNOM NEKED AZ ELEMEK EREJÉT.
A NAPRENDSZER ÁTTEKINTÉSE.
Albert Einstein idézetek.
Zene: Cserháti Zsuzsa A diavetítést készítette: őszi szél
BOLYGÓ-DIMENZIÓK.
Létezik valamilyen emberi alkotás, amely megközelíti a természet szépségét? Talán a zene! Kapcsolja be a hangszórókat!
A Venn-diagram használata
Itt csak és kizárólag profi, sokat edzett és gyakorolt mozdulatok jelennek, meg melyeket kíváló harcosaink mutatnak be. Ezeket a mozdulatokat csak sok-sok.
Micimackó egy igaz történet
Szakál Dorottya Mars március 2..
A Föld helye a világegyetemben
Legyen szép napod! 1.
Albert Einstein idézetek.
KELL OTT FENN EGY ORSZÁG...
HÁZASSÁGI KONFLIKTUSOK ÉS KEZELÉSÜK Bodor Enikő, szociális munkás Bölön, 2007 december 2.
CITROM ÉS CUKOR Ezt kellene mindenkinek a fürdőszobában a tükrére írni, hogy minden nap szem előtt legyen és elolvashassa.
Csillagászati földrajz – TOTÓ I.
Gabriel García Márquez
1 1 1.
Gabriel Garcia Márquez: 13 jó tanács az élethez
Egyedül olvasd el... különösen az utolsó részt
Hubble.
Napra Valentin.
Olvasd lassan és csendben!.
A Nap mozgása az égbolton nappal. A Föld forgása saját tengelye körül.
„Minden gondotokat Ő Reá vessétek, mert néki gondja van reátok. ” (I
SEGÍTSÉGET KÍNÁLOK, HOGY A PTC OLDALAKRA VALÓ REGISZTRÁCIÓ NE VEGYE EL A KEDVEDET A MUNKÁTÓL. HA SIKERREL JÁRSZ, NEKED IS LESZNEK KEDVENC PTC OLDALAID,
Merkúr a Naprendszer legbelső és legkisebb bolygójaNaprendszerbolygója a Nap körüli keringési ideje 88 napNap a Merkúr a Földről nézve fényesnek látszik,
Keszitette: Boda Eniko es Molnar Eniko
Csillagok Keszitette: Nagy Beata es Szoke Dora.
Merkúr.
Dolgozat tudomanybol Tolnai Rebeka es Csoka Kinga NEPTUNUSZ
Név:Major Krisztina és Szabó Henrietta Osztály: XI.G Dátum:
Minden, mi él, csak Téged hirdet, minden dicsér, mert mind a műved, azzal, hogy él, ezt zengi Néked: ”Dicsérlek én, dicsérlek Téged!”
Ez a Tantra Indiából érkezett.. Mindegy, hogy babonás vagy-e vagy sem, érdemes elolvasnod. Ez egy nepáli Tantra Totem és szerencsét hoz. Négy nappal azután,
Márciusi Ifjak Petőfi Sándor.
Mielõtt Anya lettem Fõzhettem magamnak meleg ételt.
Bolygók és holdak.
Zuzmara koppan, nyárfa remeg, Rázza szakállát vén Förgeteg,
UTAZÁS A NAPRENDSZERBEN
TUDTAD?Ha Kínában egymillió közül sem találni nálad jobbat……akkor csak egy vagy az 1300-ból!Hamarosan Kínában beszélnek majd legtöbben angolul.India lakosságának.
Dubai "Egy más világ".
Olvasd lassan és csendben!
FÉNYSEBESSÉG MÉRÉSE 1800-IG
Miért aggódsz?.
Valószínűleg nem jön elhinni, de 100%-ig igaz.
Bölcsességek, aforizmák
Jellemzése földalakú(geoid): a gömbhöz hasonló, de nem szabályos, az északi és a déli sarknál lapított az egyetlen olyan bolygó a Naprendszerben, ahol.
Albert Einstein   Horsik Gabriella 9.a.
Dicsér az ég, nap, hold és csillagok,
A Nap és családja.
CITROM ÉS CUKOR Ezt kellene mindenkinek a fürdőszobában a tükrére írni, hogy minden nap szem előtt legyen és elolvashassa.
Hubble.
Előadás másolata:

Vagy más néven, a vörös bolygó, káprázatos látványt fog nyújtani! Mars Vagy más néven, a vörös bolygó, káprázatos látványt fog nyújtani! Tehát ne felejtsd el augusztus folyamán figyelni az éjszakai égboltot, de különösen … Augusztus 27-én Use mouse or space bar to advance slides

A vörös bolygó

Legközelebb talán 2287-ben lesz ismét ilyen közel a Mars! Ebben a hónapban, a Föld és a Mars olyan mértékben közelíti meg egymást, amire még nem volt példa az emberiség írott történelme során. Legközelebb talán 2287-ben lesz ismét ilyen közel a Mars! A Jupiter Marsra gyakorolt tömegvonzása és ezáltal pályájának eltorzítása még a csillagászok számára sem teljesen kiszátható, de az biztos, hogy a Mars legalább 5000 éve nem volt ily közel a Földhöz és akár 60000 év is eltelhet, mire legközelebb ez az esemény bekövetkezik.

A két bolygó közti távolság augusztus 27-én lesz a legkisebb, amikor is a Mars mindössze 34,649,589 mérföldre lesz a Földtöl. Aznap éjjel (a Holdat leszámítva) a Mars lesz a legfényesebb égitest az éjszakai égbolton.

Szabad szemmel nézve a Mars ugyanakkorának látszik majd, mint a telihold!

A Marsot rendkívül egyszerü lesz majd megtalálni, lévén ugyanolyan nagynak látszik majd, mint a telihold. Augusztus elejétöl este 10-kor jelenik meg a keleti égbolton és hajnali 3-kor éri el az azimutot.

Augusztus végére, mikor a két bolygó a legközelebb kerül egymáshoz, a Mars az este leszálltakor kel majd és hajnali 12:30-kor lesz a legmagasabban. Így igen kényelmesen megfigyelhetsz majd valamit, amit még senki sem látott az emberiség írott történelme során. Tehát ne feledd augusztus folyamán figyelemmel kísérni, ahogy a Mars egyre fényesebbé válik az égbolton.

Osszd meg ezt az élményt a gyermekeiddel és unokáiddal… … MIVEL EGYETLEN EGY MA éLö EMBER SEM LáTHATJA EZT MéG EGYSZER!