Változásmenedzsment: bukás újratöltve?

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A történet helyből csalással indul, hiszen a politikusok arra kérnek felhatalmazást az emberektől, hogy az ő érdekeiket képviselhessék a parlamentben –
Advertisements

Logisztikai kutatás-fejlesztés és oktatás kölcsönhatása
A futárszolgálat és a webáruház hatékony együttműködési lehetőségei.
SAJTÓMŰFAJOK A nyomtatott sajtó.
Döntés és végrehajtás az üzleti és a közszférában avagy vezetni tudni kell ? XIII. Vezérigazgató Találkozó- Göd, Szűcs Zoltán vezérigazgató.
EZ A MUNKA ÜZLETI LÉPÉSEK. Elvisszük a hírt mindenkinek, mert keressük azokat, akik: •Változtatni akarnak (a körülményeiken) •Ambiciózusak (tesznek érte)
Microsoft Üzleti Megoldások Konferencia Az informatika szerepe a vállalati kultúra és versenyképesség javításában Dr. Kornai Gábor AAM Tanácsadó.
A közötti időszak fejlesztési tervezésének megalapozása
Versenyelemzés 8.fejezet.
Optimális szervezet Kiegyensúlyozott stratégiai mutatószám rendszerrel
A közszolgálati tartalom Konferencia a közmédiáról, Budapest június 16.
Közösségek és célcsoportok konstruálása dr. Szöllősi Gábor, szociálpolitikus, PTE BTK Szociális Munka és Szociálpolitika Tanszék.
HELYI ÉS TÉRSÉGI EGYÜTTMŰKÖDÉS LEHETŐSÉGEI ÉS KORLÁTAI FEJLESZTÉSI PÓLUS SZIGET, VAGY A TÉRSÉG MOTORJA? SZŰCS ERIKA Budapest, december 06.
Kultúra mint kapcsolat Birher Nándor. „A tudás a világ alkotóelemeiről szerzett ismeret, a bölcsesség az elemek kapcsolódásának ismerete.” -szemléletmódváltozás-
Ésszerűség - sportszerűség
Majoros András GAZDASÁGPOLITIKA 2009/2010. II. Majoros András
A leghátrányosabb helyzetű kistérségek fejlesztési és együttműködési kapacitásának megerősítése A társadalmi együttműködés útjai Önkormányzat - - Civil.
VÁLTOZÁSMENEDZSMENT „Semmi sincs állandóbb, mint a változás”
4. Előadás Vállalatgazdálkodási alapok
A FENNTARTHATÓ FEJLŐDÉS KÉRDŐJELEI A TÁRSADALOM, A GAZDASÁG ÉS AZ ÖKOLÓGIA ÖSSZEFÜGGÉSE A GLOBÁLIS WILÁGBAN.
Kozma Judit „Jó gyakorlat - rossz gyakorlat” a roma állampolgárokkal végzett szociálpedagógiai munkában Miskolc, szeptember 12.
Könyvtárvezetési stratégiák, vezetési típusok
1 Prof. emeritus Dr. Knoll Imre egyetemi tanár, MTA doktor Új törekvések a logisztikai közreműködésben Heller Farkas Főiskola Logisztika Szakirány II.
Közösségi portálok használata
A franchise gazda elengedhetetlen tulajdonságai és felelőssége Tóth-Zsédely Rita Otthon Centrum KKV Akadémia április 24.
Szervezeti kultúra / vállalati kultúra
Közösségi művelődési törekvések Budapest, március 5 Beke Márton, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Közművelődési Főosztályának vezetője.
HÁLÓZATI TANULÁS Megújuló pedagógia: hálózati együttműködés Észak-Magyarországon TÁMOP nyitókonferencia EGER, szeptember 3.
Magyar Könyvtárosok Egyesülete 42. Vándorgyűlése ajánlásai.
Szervezeti kultúra Definíció: a szervezet tagjai által elfogadott közösen értelmezett előfeltevések, értékek, meggyőződések, hiedelmek rendszere Hofstede:
EEM. 12. Változásmenedzselés kultúraváltás
Pénzügyi-gazdasági ismereteket oktató iskolák hálózatának kialakítása.
Minőség menedzsment 6.előadás
„21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” TÁMOP / számú kiemelt projekt „21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció”
1 Civil részvétel és szerepvállalás A helyi és térségi együttműködés lehetőségei és korlátai Rajnai Gábor Országos Területfejlesztési Civil Egyeztető Fórum.
KISTÉRSÉGEK SZEREPE A TUDÁSALAPÚ TÁRSADALOMBAN Varga Csaba Stratégiakutató Intézet
CIO’08, Siófok, április 17. Dr.Kornai Gábor AAM Vezetői Informatikai Tanácsadó Zrt. Gyümölcsöző változások az AAM-ben.
A jelenlegi válság és a reálszféra Chikán Attila egyetemi tanár, igazgató Budapesti Corvinus Egyetem Vállalatgazdaságtan Intézet Versenyképesség Kutató.
Az információs társadalom oktatása az iskolákban Pintér Róbert Információs Társadalom és Trendkutató Központ (ITTK)
Jövőkutatás - Tóth Attiláné dr. Jövőkutatás Tóth Attiláné dr.
HÉTFA Kutatóintézet és Elemző Központ A gazdasági növekedés társadalmi feltételei: értékek, intézmények, kizáródás, tudás, egészség - Panelbeszélgetés.
A világ jövője Szekszárdi Júlia Forrás: Nováky Erzsébet, Hankiss Elemér.
Mikroszintű versenyk é pess é g. Az üzleti szervezetek versenyképességének elemzése, a versenyképesség növelése Egy, a magyar közgazdászok által 1995-ben.
SZERVEZETI MAGATARTÁS V.
Vágvölgyi Gusztáv - Pabló Inspi-Ráció Egyesület inspi-racio.hu Polyán Egyesület polyan.hu.
1© Dennis Meadows, 2005 Rendszerszemlélet a felsőoktatásban Élő egyetem - konferencia Budapest, 2005 Április 21. Dennis Meadows
Török Gábor  Kockázatelemzés nehézségei  Egy új módszer  Politikai kockázatok Magyarországon (és Kelet-Európában) 
Innováció a vezetésben – vezetés egy innovatív cégben Innovációs speci előadás december 12. Lévai Gábor.
A helyi közösségi* közlekedés jövőképe, várható intézményi keretei Dr. Berényi János tudományos tanácsadó Magyar Civinet 3. Találkozója Debrecen, 2014.
1.  Szerzői:  Panagiotis Bouros (University of Hong Kong),  Shen Ge (University of Hong Kong),  Nikos Mamoulis (University of Hong Kong)  Esemény:
Minek nekünk stratégia? Horváth & Dubecz. “People don’t leave companies, they leave their managers”. „Az emberek nem a vállalatot hagyják ott, hanem a.
Bányászati kommunikáció Koritár Henriett Koordinációs munkatárs - NFM Országos Bányászati Konferencia Március Egerszalók.
Hibák és tévedések a forrásteremtésben A szűkösség anatómiája A Magyar Kórházszövetség XVII. Kongresszusa Debrecen Dr. Szepesi András.
Vállalkozásmenedzsment I.
IVSZ AKADÉMIA, október 2. Cégműködtetésről, gyakorló vezetőknek Dr. Kornai Gábor, elnök AAM Tanácsadó Zrt.
Hajléktalanügy 2015 Hajléktalanellátás Országos Konferenciája
BIHARINÉ dr. KREKÓ ILONA főiskolai docens
Cégnév Üzleti terv. Célkitűzések A cég hosszú távú céljainak egyértelmű bemutatása –Használjon a cég növekedését alátámasztó kifejezéseket, de legyen.
„A vállalati társadalmi felelősségvállalásban rejlő lehetőségek kis- és középvállalkozások számára” Konferencia november 10. Hotel Mercure Buda.
CSEREHÁTI UTAK A SZOCIÁLIS GAZDASÁGBAN Nonprofittól a forprofitig.
A polgármesteri szerepvállalás metamorfózisa A közgazdász szemével.
Papíron túl… Szűcs Roland. E-könyv jelenség képlete 2 E-könyv Üzleti modell Nagyobb kiadói árrés Kockázatmentes Olcsó terjesztés Kultúra Értékek megőrzése.
Prof. Csermely Péter a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács elnöke
Szociokulturális és identitáselemek a versenyképességben
Üzleti terv bemutatása
Alaptézéseink A tervezés közösségi ügy és kulturálisan értelmezett fejlesztő tevékenység A tervezési folyamatban való részvétel, az érintettség kompetenssé.
Minőségmenedzsment alapjai szeptember 12.
Üzleti terv bemutatása
VÁLTOZÁSMENEDZSMENT „Semmi sincs állandóbb, mint a változás”
Cégnév Üzleti terv.
Előadás másolata:

Változásmenedzsment: bukás újratöltve? CIO’08, Siófok Dr. Farkas Ferenc PTE Dr. Kornai Gábor AAM

Mi az a változásmenedzsment? Drucker szerint ez a többség óhaja: „a változás – akár a halál és az adófizetés – legyen elhalasztva, amennyire csak lehetséges” Keletkezés – változás – elmúlás Kívánt jövőbeli állapot Jelenlegi helyzet Átmeneti állapot

A változtatások elbukásának gyakori okai Nem keltik fel a sürgősség megfelelő intenzitású érzetét a változás iránt Nincs megfelelő hatalommal felruházott irányító csapat Nincs jövőkép Ha létezik is jövőkép, nem kommunikálják megfelelően Az akadályokat nem küzdik le Rendszertelen a tervezés: nincsenek rövid távú sikerek Túl hamar kinyilvánítják a győzelmet Nem ültetik el a változások magvait a szervezeti kultúrában

Válaszok John Kotter modellje (8 lépés a sikerhez) Más „csodareceptek”, „csodamodellek” és változásmenedzselési architektúrák A rendszerszemléletű működésbe vetett hit Szervezetek és folyamatok racionalizálása, megújítása A kompetenciafejlesztés forradalma Egy példa: a HBR 2004-es listája

Új fenyegetések és új „esélyek” a kudarcra Minden bonyolultabb, mint amilyennek látszik A rendszerhatárok elmosódnak Virtualizáció: cyber-világ A szerepek átalakulnak, „sokszorozódnak” – az avatárok Érvényüket vesztik a lefektetett szabályok P2P – egyenrangú szereplők hálózata, „sok feladó – sok címzett” modellek A versenytársak összefognak a riválisokkal szemben A csalás és a bűnözés beépülnek a szervezetek és a gazdaság mindennapjaiba

A fenntartható változás – a mai „main stream” Globális ÉS lokális működés Standardizálás ÉS innováció Univerzális kultúra ÉS sokszínűség Irányítás ÉS mozgástér Erős identitás ÉS erős bizalom Üzleti érték ÉS társadalmi érték Egyesíteni a „puha” területeket (emberek, kultúra és közösségi felelősségvállalás) ÉS a „kemény” területeket (technológia és termékinnováció)

„Transforming giants”