KŐHALOM ERDEI TISZTÁSON Csorba Simon, Mihalik Zsuzsa OPNI-Valentin Ház 2004.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Egészséges életmód Az egészség és az egészséges életmód megfogalmazása elég nehéz. Mivel minden ember különböző igényekkel, és adottságokkal, rendelkezik.
Advertisements

Készítette: Kulcsár Anikó
Krisztus uralma alatt élni 5.
GABRIEL GARCÍA MÁRQUEZ
Purple Day 2011 Előadás Köszöntök mindenkit, K L-nak hívnak a EBOC alapítvány képviseletében jöttem hozzátok. Remélem nem baj, ha tegeződünk, csak a könnyebbség.
Korunk paradoxona Kattints a követezô dia megjelenítéséhez 
Korunk paradoxona Automatikus prezentáció Bill Miller - Wind Spirit.
A FESTŐ ÉS A FECSKÉK.
Advent 4. vasárnapja Advent két szálon fut: várakozunk a Messiás születésének a minden évben való megünneplésére, és próbálunk felkészülni a lelkünkben.
A legszebb Szív.
Hogyan építs fel egy termelő hálózatot, ami minden hónapban növekvő forgalmat generál?
Nem számít!. Nem számít! Lezárás Lényegi Részei HATÁRIDŐ BEMUTATKOZÁS JÓ STRATÉGIA, ÉS TAKTIKA TERMÉKLÉTRA KIFOGÁSKEZELÉS.
Az Élet Vonata.
Néha úgy érzed, hogy az árral szemben úszol?
(A tudomány szemszögéből)
Létezik valamilyen emberi alkotás, amely megközelíti a természet szépségét? Talán a zene! Kapcsolja be a hangszórókat!
Számitástechnikai alapismeretek
Könnyek....
Zene: Charlie - Ha messze mész
Isten akarata-e, hogy megházasodjam? A házastárs kiválasztása.
Közösségi portálok használata
Gabriel Garcia Márquez: 13 jó tanács az élethez
Nagyböjt, az újrakezdés lehetősége!
Ismeretlen szerzŐ verse
FOGÓDZÓ Gyermek Segélyezési Egyesület. A kezdetek … Úgy gondoltuk, hogy szeretnénk anyagi és érzelmi segítséget nyújtani azoknak a gyerekeknek, akik a.
Edda-lelkünkből Készítte:Wégner Zsuzsa Felgyúltak ma a szeretet lángjai; Azt üzenik: Nem felejtettünk el benneteket! Erősebbek most a szív fájdalmai.
A krónikus kórházi kezelést igénylő gyermek ápolása
Fény az alagút végén.
♫ Hangszóró szükséges ♫ Hangszóró szükséges Az oldalak kattintásra haladnak tovább. Copyright © 2008 Tommy's Window. All Rights Reserved David Brandt.
Oxford Czinege Julianna Trinity Term Mi volt nehéz? Minden héten volt tutorialom, ami azt jelentette, hogy minden hétre kellett írnom egy dolgozatot.
Folyamodjatok az Úrhoz,
Nyisd meg a szívem, ó Jézus
Igazságban, szellemben életem átadom, Szerelmemnek olaját, s teljes hódolatom. Mindent átadok Neked, fogadd el, Istenem, Oltárodra hadd tegyem, itt.
Lehet-e a 21. században családi szerepekről beszélni?
Járom az arctalan várost,
Mindenütt a földön Vágynak valami jó után,
A VÉGZŐS EGYETEMISTA.
A DÖNTÉSHOZATAL METODIKÁJA.
Részlet Linda Dillow: Elégítsd meg szomjas lelkemet! című könyvéből
LIMÁNY F Bevezetés: A tavalyi előadásomban nagyon leegyszerűsítve oda jutottam, hogy a hajléktalan emberek között nagyon magas azoknak az aránya.
Fény azaz alagút végén Egy ember a kutyájával együtt halt meg. Az égbe érve, az arannyal kirakott úton mentek… Ismerős? Egy finom márványkert mellett.
Mennyire tudsz relaxálni?. Az alábbi kérdések közül hányra tudsz igennel válaszolni? Előre szólok a tévézés és a semmittevés nem azonos a relaxációval.
A szolgáló identitás. A szolgáló identitás I. Kor. 3,9-11: „…ti pedig Isten szántóföldje, Isten épülete vagytok I.Kor.3,9-11: „…ti pedig Isten szántóföldje,
Létezik valamilyen emberi alkotás, amely megközelíti a természet szépségét? Talán a zene! Kapcsolja be a hangszórókat! Automatikus diatovábbítás.
Hogy jön létre egy Paradigma.
Barát Müller Péter.
Jn 14,26 A Vigasztaló pedig, a Szentlélek, akit az Atya küld az én nevemben, megtanít majd titeket mindenre, és eszetekbe juttat mindent, amit mondtam.
„Szüntelenül imádkozzatok!” (1 Tessz 5,17) Az idén egy népes ökumenikus csoport választotta ki az igét az Egyesült Államokban, Szent Pálnak a tesszalonikai.
A CSALÁDOK HITVALLÁSA.
Az Élet Igéje szeptember.
NA ÉS ? ? ? HOGYAN VISELKEDIK AZ IGAZI FŐNÖK ? Ha főnök vagy, olvasd, mennyire illik rád, ha azt szeretnél lenni, figyelj jól, és legyél jó vezető ! !
Három hetet meghaladó projekt-hét Neked, rólad, hozzád szól a dal
Átmegyek öt percre a szomszédba, keverd meg félóránként a levest...
Dicséretek – 4/1 Az én Uram dicső Megváltó, Segít, akárhová megyek. Csodáiról tudok beszélni, Mindenki lássa meg! Mindenki lássa meg, Az én Uram dicső.
Igazságban szellemben. 1. Igazságban, szellemben, életem átadom. Szerelmemnek olaját, s teljes hódolatom. Mindent átadok Neked, fogadd el Istenem, Oltárodra.
BARÁTSÁG Anikónak szeretettel.
CSODÁS KÍVÁNSÁG 1.
(Bokrétás András) A feleségem a fönyeremény. Meg is ütöttem!
Mit jelent önmagunk és mások szeretete?
Az Élet Vonata Olvastam egy könyvet, ahol az életet egy vonatutazáshoz hasonlították. Nagyon érdekes olvasmány.
Kapcsolja be a hangszórókat! Automatikus diatovábbítás.
Áldozatkész szolgálat János 12,20-26
Korunk paradoxona Kattints a követezô dia megjelenítéséhez 
Szalamanov Zsuzsa az alapítvány kuratóriumának elnöke
Urunk, olyan jó, hogy a nevedben együtt lehetünk
Az Élet Vonata Olvastam egy könyvet, ahol az életet egy vonatutazáshoz hasonlították. Nagyon érdekes olvasmány.
A teremtő és gondviselő Atya
Benned szabad vagyok Téged hívlak Istenem,
„47Az első ember földből, porból való, a második ember mennyből való
Vágyaink és kívánságaink
Előadás másolata:

KŐHALOM ERDEI TISZTÁSON Csorba Simon, Mihalik Zsuzsa OPNI-Valentin Ház 2004.

MÓDSZERISMERTETÉS

DUM SPIRO, SPERO

Legyek az utcán, futóként vagy front-helyzetben találkozzak ismeretlen ismerősökkel, akik az utcán küzdenek, részegen akár, vagy narkósan belőve, a remény éltessen minket! Legyek tanúja epilepsziás rohamoknak az utcán és szembesüljek a tájékozatlan emberek zavarával, az elesettek láttán, a reményt nem adhatjuk fel! Legyek alamizsnaosztogató akár, aki nehezen türtőzteti szánalmát a hajléktalanok és a koldusok közelében, mindig az utcán hever a remény, csak le kell hajolni érte! Legyek elmeosztályokon vagy hajléktalan szállón működő önképzőkörök lelkes szervezője, mindenkor az utca frontján küzdök és remélek! Legyek túravezető, aki az erdei tisztásra fut társaival, hogy a KŐHALOMRA követ rakjon, együtt a többiekkel, mindig az utca embere maradok és remélem, hogy minden jóra fordul! Legyek festőművész, futó, vagy terapeuta, aki időt áldoz a csodára, a reményre és az életre, csakis a gondviselés erejéből meritek!

Szaturnusz kövei

Ebből az aspektusból nézve a KŐRAKÁS más értelmet nyer? Igen, jelképesen fejezi ki, hogy a futás által meg lehet szabadulni emésztési zavarainktól, köveinktől, epés ömlengéseinktől és alkalmat lehet adni bárkinek a helyes önkifejezés elsajátítására! Még arra is magyarázatot ad a kövületek külső –LÁTÓ hegyi – látványa, amire eddig nem volt helyes válasz: Miért nem vesz részt a személyzet a KŐRAKÁS építésében? Azt lehet belemagyarázni a hárításba, hogy nekik nincs mit megemészteni, nekik nincsenek elfojtott indulataik, nekik nincsenek epe- és veseköveik, nekik jó az emésztésük és nincs szükségük jelképes rítusokra. Lusták is lehetnek, mint újabban én, mert megtanították nekem a betegek, hogy a lustaság nem bűn! Lehet, hogy nincs idejük a testedzésre, mint nekem, mert annyira lefoglal a családom és a munkám! A betegeket saját betegségük foglalja le, de mivel a betegségükből élnek, hagyják magukat gyógyítani és irányítani, hiszen nincsen esélyük a teljes gyógyulásra, az a munkájuk, hogy betegek! Ez annyira stresszes állapot, hogy megzakkan mindenki mellettük, ez van a pakliban!

HA KEDD VAN, AKKOR FUTÁS ….

Útközben alaposan megizzadtunk mindketten, erőtlenségünk azért nem zavaró, mert megszületett a terv, eljött a rendszeres edzések ideje, ki a szabadba, futás! Ez a gondolat engem arra sarkalt, hogy edzés után elmenjek szaunázni és úszni a “Széchényibe”. Találtam egy C. S. LEWIS kötetet útközben: CSODÁK címmel és Andris ma is belefirkálja a porba: “A csoda van” – szlogent. A hegyeket mozgató hitről van szó és a mai nap valamiért csodálatos. Ugyan akkor szomorú is, mert kolléganőm, Mihalik Zsuzsa nem tud részt venni ezen a konferencián testben, csak lélekben és áttételesen a CD elkészítésében való közreműködésével. A Valentin Ház munkaközösségéből is távozott és az OPNI Központi Foglalkoztatójában dolgozik ezentúl. Szomorúságunkat elűzi a közös munka és az emlékek felidézése. Továbbá nekem azt a jóérzést biztosítja, hogy lássam mások fejlődését és munkakedvünk töretlen. Amint kinyitom újonnan vásárolt kis CSODA kötetemet, az ötödik oldal tetején ezt olvasom Arisztotelész tollából:”Nem tudja megoldani a csomót az, aki nem is ismeri”. Kérem, ez tényleg jó bíztatás, hiszen Andris esetének ismertetése éppen arról szól, hogy Ádámmal együtt bogozták ki a gordiuszi csomójukat, a futás által, nem pedig egy kardsuhintással, mint beteg társuk, a néha Nagy Sándor tette volt világhódító körútján…

KÖSZÖNETNYILVÁNÍTÁS Köszönetet mondok a Magyar Hospice Alapítványnak a konferencián való részvételem támogatásáért Andrásnak és Ádámnak alkotói közreműködésükért Mihalik Zsuszának az anyag összeállításában való segítségért Feleségemnek a képek szkenneléséért Nagy Magdolnának, az OPNI könyvtárosának a diák elkészítéséért