Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Korunk paradoxona Kattints a követezô dia megjelenítéséhez 

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Korunk paradoxona Kattints a követezô dia megjelenítéséhez "— Előadás másolata:

1

2 Korunk paradoxona Kattints a követezô dia megjelenítéséhez 

3 Ma nagyobb házaink vannak, mégis kisebb családaink. Több kényelem, de kevesebb idő.

4 Magasabb hőmérsékletünk, de kevesebb józanságunk Több tudásunk, de kevesebb ítélőképességünk

5 Több szakértőnk, de több problémánk. Több orvosságunk, de kevesebb jó egészségünk

6 Túl átgondolatlanul költekezünk Túl keveset nevetünk Túl gyorsan hajtunk Túl gyorsan leszünk túl mérgesek Túl sokáig maradunk fent éjszaka Túl keveset olvasunk Túl sokat tévézünk És kevésbé vagyunk figyelmesek

7 Megtöbbszöröztük a tulajdonunkat, de csökkentettük az értékeinket. Túl sokat beszélünk, túl keveset szeretünk és túl gyakran hazudunk.

8 Megtanultuk, hogy biztosítsuk a megélhetésünket, de azt nem, hogy hogyan éljünk. Éveket adtunk az élethez, de nem életet az évekhez.

9 Magasabb épületeink vannak, de rosszabb kedélyállapotunk. Szélesebb útjaink, de szűkebb nézőpontjaink. Többet költünk, de kevesebbet bírunk. Többet vásárolunk, mégis kevésbé élvezzük. Megjártuk az utat a Holdig és vissza, de problémát jelent átmenni a túloldalra, hogy a szomszédunkkal találkozzunk. Meghódítottuk a világűrt, de a belsőnket nem. Darabokra szedtük az atomot, de nem tettük ezt az előítéleteinkkel.

10 Többet írunk, kevesebbet tanulunk ------------------ Többet tervezünk, de kevesebbet végzünk el Megtanultunk sietni, de várni nem. Magasabb bevételünk van, alacsonyabb erkölcsünk. Több számítógépet építünk több adat tárolására, több másolat készítésére, DE kevesebb a személyes kommunikációnk. Jól állunk mennyiségben, de kevésbé minőségben. A gyorsétel és a lassú emésztés korszakát éljük. Magas emberek kis jellemek.

11 Több szabadidő, de kevesebb kikapcsolódás – többfajta étel – de kevesebb táplálék Két bevétel – de több válás. Szebb házak – összetört otthonok

12 Ezért azt javaslom, hogy mától ne tartogass semmit különleges alkalomra mert életed minden napja különleges alkalom. Keresd a tudást, olvass többet. Csak ülj le és csodáld a kilátást anélkül, hogy a szükségleteidre figyelnél. Tölts több időd a családoddal és a barátaiddal, edd a kedvenc ételed és látogasd meg azokat a helyeket amelyeket szeretsz.

13 Az élet élvezetes pillanatokat jelent és nem pusztán a túlélésről szól. Igyál a legszebb kristálypohárból. Ne tartogasd a legjobb parfümödet vagy aftershave-edet hanem hanem használd minden nap.

14 Töröld a szótáradból az olyan kifejezéseket, hogy: „a napokban” „majd egyszer” és „most nem”. Írd meg azt a levelet amit „a napokban” akartál megírni. Mondjuk el a családunknak és a barátainknak mennyire szeretjük őket. Semmit se halogassunk ami nevetést és örömet hoz az életünkbe. Minden nap, minden óra, minden perc különleges, mivel nem tudhatod nem az utolsó-e.

15 Ha túl elfoglalt vagy ahhoz, hogy időt szakíts arra, hogy elküldd ezt az üzenetet azoknak akiket szeretsz, akikkel törődsz és ehelyett azt mondod „majd valamikor „a napokban” e lküldöm, már nem leszel itt, hogy elküldd gondold meg, lehet, hogy „a napokban”


Letölteni ppt "Korunk paradoxona Kattints a követezô dia megjelenítéséhez "

Hasonló előadás


Google Hirdetések