Albert Einstein (Ulm, Württemberg, Németország, március 14

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A hülyeség a hidrogén mellett a legnagyobb mennyiségben elöforduló anyag a Világegyetemben. (Thomas Alva Edison)
Advertisements

Mosolyogj 12. Winston Churchill.
Saját magunkat mindig arról próbáljuk meggyőzni, hogy mennyivel boldogabb lesz az életünk majd, ha megházasodunk, megszületik az első gyermekünk, majd.
EGÉSZSÉGKULTÚRA Mentsük meg saját magunkat?! Egészségfejlesztés I.
Albert Einstein Gondolatok.
A TANÍTÓ TANÍTÁSA.
A bibliai lecke előkészítése és tanítása (3.)
Aki megváltoztatta a világot
Szilvási Lajos: Egymás szemében
Deviancia Minden tünet kialakulásánál szerepet játszik:
I S A A C N E W T O N.
A kvantummechanika úttörői
Albert Einstein idézetek.
Készítette: Tóth Enikő 11.A
„Hosszú életem alatt megtanultam, hogy egész tudományunk, a valósággal összevetve , primitív és gyerekes – ennek ellenére ez a legértékesebb dolog, amivel.
Albert Einstein munkássága
Albert Einstein.
Albert Einstein élete.
Albert Schweitzer Tucy
Matematika Eredete és története Kaszás Tamás.
"Keresd az életben mindig a szépet
ARISZTOTELÉSZ (Kr. e ).
ÉLETBÖLCSESSÉGEK Picasso illusztrációkkal.
Albert Einstein idézetek.
Halmazok Gyakorlás.
Teller Ede.
Matematika a tudományban és a művészetekben
Nézd csak meg ezeket a képeket! Ha netán azon gondolkozol, hol is található ez a szálloda, hát ez nem egy szálloda. Ez egy lakóház!!! Mindez a Sheikh Zayed.
Buddhista logika és paradoxonok
Orosházi Evangélikus Általános Iskola és Gimnázium
PÁL LEVELE A RÓMAIAKHOZ ig Az okos istentisztelet.
Érvényes jogszabályok az érettségi vizsgák megszervezéséhez a 2013/2014 tanévben - A 245/2008 számú oktatásról és nevelésről szóló törvény (oktatási törvény)
Tájékoztató a 2011/2012-es tanév legfontosabb feladatairól
T ALÁLKOZÁS A FIZIKÁVAL A legfontosabb azonban, hogy ne hagyd abba kérdezést. (Albert Einstein) Csak kétféleképpen élheted az életed. Vagy abban hiszel,
A BOLDOGSÁG TITKA.
Budapest Fasori Evangélikus Gimnázium
Érettségi tájékoztató 2013/2014-es tanév. Az érettségi vizsga menete Írásbeli időszak: május –Az érettségi időpontokat külön táblázatban olvashatják.
A valószínűségi magyarázat induktív jellege
Pozitív gondolatok.
Bolyai János.
Az Élet Igéje augusztus.
Egy virágcserép és a sör története
Ikerparadoxon.
Issac Newton Gravitáció
Saját magunkat mindig arról próbáljuk meggyőzni, hogy mennyivel boldogabb lesz az életünk majd, ha megházasodunk, megszületik az első gyermekünk, majd.
Földünk, a kiváltságos bolygó Válaszkeresés a Világegyetem miértjeire...
Szerző: Kostyalik Marcell 9.c
Albert Einstein.
Ludwig Boltzmann.
Einstein és Planck A fotoeffektus.
Készült a HEFOP P /1.0 projekt keretében
Albert Einstein   Horsik Gabriella 9.a.
Be kell hozni a meglévő előrehozott érettségiről a törzslapkivonatot.
Albert Einstein és a gravitáció.
Albert Einstein Szabó Gábor.
Készítette:Király Anita 9.b Forrás: Wikipédia
William Thomson (Lord Kelvin)
Heinrich Rudolf Hertz.
Készítette: Prumek Zsanett
Készítette:Longo Paolo
Gábor Dénes KEREKES EVELIN 12.C. A fizikusról Születési név: Günszberg Dénes Született: Budapest, Terézváros, június 5. Elhunyt: London, február.
Nagy magyar tudósok Neumann János ( ) „Neumann észjárását ismerve néha eltűnődöm, hogy nem egy magasabb rendű faj egyik képviselőjével állok-e.
Arnold Sommerfeld Verebes Erika 11.a. Életrajza december 5 (Königsberg) – április 26 (München) Matematika és fizika, königsbergi egyetem PhD.
  Würzburg, december 5. – München, február 1.  Nobel-díjas német fizikus, a kvantummechanika egyik megalapítója. Munkássága a modern fizikában,
Wolfgang pauli. -Osztrák származású Nobel-díjas svájci fizikus. -Kizárási elvének figyelembe vételével a Mengyelejev-féle periódusos rendszert sikerült.
AZ UNIVERZUM GEOMETRIÁJA
Teller Ede
Budapest Fasori Evangélikus Gimnázium
A fizika mint természettudomány
A TANÍTÓ TANÍTÁSA.
Előadás másolata:

Albert Einstein (Ulm, Württemberg, Németország, 1879. március 14 Albert Einstein (Ulm, Württemberg, Németország, 1879. március 14. – Princeton, New Jersey, USA, 1955. április 18.)

Fiatalsága és iskolái Einstein érettségi bizonyítványa 1896-ból. Ötéves korában apja egy zsebtájolót mutatott neki, és Einstein ekkor megértette, hogy valami az „üres” térben is hat a tűre. Albert katolikus általános iskolába járt. A család zsidó volt, de nem tartották a hagyományokat.

Az igazság Azt állítva, hogy mivel többet töprengett a tér és idő problémáján, mint a többi gyerek, ezáltal sokkal fejlettebb értelem fejlődött ki benne. Egy másik elmélet az elmebeli fejlődéséről az, hogy Asperger-szindrómában szenvedett,az autizmushoz hasonló zavarban. 1900-ban tanári diplomát kapott az Eidgenössische Technische Hochschule-ben. Visszatérő történet, mely szerint később megbukott matematikából, de ez nem igaz csupán a tanulmányi minősítéshez rendelt érdemjegyek változtak meg időközben, ez okozta a félreértést évekkel később.

Munka és doktorátus Einstein nem talált tanári állást, főleg a tapintatlansága miatt. Az 1905-ben írt első cikkének címe „Az álló folyadékbeli kis részecskék mozgásáról, melyet a hő molekulamozgásának elmélete megkövetel”. Ebben írta le a Brown-mozgással kapcsolatos tanulmányait. A második lap címe „Egy a fény keletkezésével és átalakulásával kapcsolatos heurisztikus nézőpontról ”, ebben javasolta a „fénykvantum” ötletét. Einstein harmadik dolgozata „A mozgó testek elektrodinamikájáról” címet viselte.

„Einstein szorzó” Főként fizikusok és matematikusok között elterjedt vicces-tréfás értékmérce. Aki közvetlenül találkozott és kezett fogott Einsteinnel, annak 1-es az Einstein szorzója. A hármas szorzó azt jelenti, hogy kezet fogott azzal, aki kezet fogott azzal, aki kezett fogott Einsteinnel. Tehát az értékszám a kézfogási kapcsolódási pontok számát jelzi.

Atombomba 1939-ben Einstein aláírta Szilárd Leó Franklin Delano Rooseveltnek írt levelét, melyben Szilárd figyelmeztette az elnököt, hogy a Harmadik Birodalom valószínűleg nukleáris fegyverek kifejlesztésén dolgozik. Linus Pauling kémikus szerint Einstein később megbánását fejezte ki a levél miatt.

Általános elmélet Einstein elkezdte egyesíteni az általános gravitációelméletet a gravitáció és az elektromágneses erő általános törvényével. Einstein egyre elszigeteltebb lett az általános gravitációelmélet kutatásában és végül rengeteg kísérlete ellenére sikertelen volt a próbálkozása, hogy egyesítse az általános relativitáselméletet és a kvantummechanikát.

Híres mondásai Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes. A legfontosabb: nem szabad abbahagyni a kérdezést. Ne úgy gondolj tanulmányaidra mint kötelességre, hanem mint irigylésre méltó lehetőségre. Ha a tények nem igazolják az elméletet, változtasd meg a tényeket. A tudomány, a hétköznapi gondolkodás kifinomultabb formája . Az okos emberek megoldják a problémákat, a zsenik pedig megelőzik őket. Az időnek egyetlen oka van: minden nem történhet egyszerre. A legnehezebben megérthető dolog a világon a jövedelemadó. Csak két dolog végtelen: a Világegyetem és az emberi butaság. Azt nem tudom, hogy a harmadik világháborút milyen fegyverekkel fogják megvívni, de a negyediket biztosan botokkal és kövekkel.

Késői évek Einstein és korábbi tanítványa, Szilárd Leó együtt fejlesztettek ki egy hűtőgépet 1926-ban. Albert Einstein megkapja amerikai állampolgárságát. Az 1930-as évektől a második világháborúig Einstein eskü alatt tett javaslatokat Európából a zsidóüldözés elől menekülő társának amerikai vízumhoz jutásához.