BETLEHEM.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Add a kezed, hogy zengjünk az Úrnak, zengjünk az Úrnak halleluját
Advertisements

Hahó, itt az új év ! Boldog 2014-et !.
Folyamodjatok az Úrhoz,
JÓ REGGELT ! .
Urunk, Jézus Krisztus, várjuk eljöveteled, várjuk a békét, mert annyi békétlenség van kívül a világban és bent a szívünkben! Add meg újra a szeretetet.
ITT A KARÁCSONY!.
Ádventi gyertyagyújtás 1. műsor
Szüntelen imádkozzatok. 1.Thessalonika 5: 17
Május 13. az első Fatimai Mária jelenés emléknapja
Áldott,Békés Ünnepeket Kívánok!
Ha Eljön Karácsony…..
Drága Édesanyámnak, kit a világon
Advent alatt ti földön élő emberek Kongassátok az elhallgatott szíveket, Legyen csengés-bongás a föld terén át, Úgy várjátok az örök Isten szent Fiát!
Ádventi gyertyagyújtás 1. műsor
Ádventi gyertyagyújtás 1. műsor
A mélyből Hozzád száll szavam – Krisztus, kegyelmezz
Ballagók búcsúztató áhítata.
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal,
Jézus él, Jézus él, Minden ember tudja meg, Hogy Jézus él! 2x
JÓ REGGELT!.
Hálát adok Neked mennyei Atyám,
Ez az a nap, ez az a nap, mit az Úr szerzett,
JÓ REGGELT !.
Vezess, Jézusunk, S véled indulunk. Küzdelemre hív az élet, Hadd kövessünk benne téged! Fogjad hát kezünk, Míg megérkezünk!
Jó reggelt!.
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal,
Folyamodjatok az Úrhoz,
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
 Evangéliumi részlet Szent Lukács könyvéből
Csak Jézusnak szolgálok, az Ő országát várom,
Az Úr legyen áldott, nagy dolgokat tett:
JÓ REGGELT !.
Itt van Isten köztünk; Jertek őt imádni, Hódolattal elé állni
Jöjj tárjunk ajtót még ma mind! A legnagyobb Király van itt, Kit Úrnak vall a föld s az ég, De mint Megváltó jő közénk, Hogy hozzon békét, életet, Jöjj,
Dicsőség mennyben az Istennek. Dicsőség mennyben az Istennek
Áldjad, én lelkem, a dicsőség örök Királyát!
Jöjj lelkünk drága fénye, Szívünk édes reménye!
A terveket már rég feladtad, mikkel kérkedőn, büszkén elindultál.
1. Halld meg a hívást, Jézusodét! Még ma kövesd Őt fogva kezét!
Harang szól a kisfaludban, szent karácsony éjjel,
Halld az angyalujjongást, Zeng az Istengyermekről
Csendes éj, szentséges éj! Mindenek nyugta mély; Nincs fenn más, csak a szent szüle-pár Drága kisdedük álmainál. Szent Fiú aludjál, Szent Fiú aludjál!
Jézusunk, adj erőt, hogy ékesen járjunk Illendő ruhában, méltóképpen várjunk Add, hogy kerülgessük a bűnt, sötétséget S ama jobb hazában megláthassunk.
Karácsony Dicsőség mennyben az Istennek és
Advent alatt ti földön él ő emberek Kongassátok az elhallgatott szíveket, Legyen csengés-bongás a föld terén át, Úgy várjátok az örök Isten szent Fiát!
Zeng, lelkem, ez új reggelt, A nap, ím, ismét fölkelt. Ó, nap, mily gyönyörű vagy, Az Úr jósága mily nagy! Az Úr hatalma intett, Újra világosság lett.
Jó reggelt!. Adventi hírnök: friss fenyőág, Lobog az első gyertyaláng! Karácsonyt várva lázban a föld, Isteni gyermeket köszönt. Ujjong a szívünk, dalra.
Lelki felkészülés karácsonyra, Jézus születésének ünnepére.
Már keresztem vállra vettem, S érted mindent elhagyok.
KARÁCSONYI ISTENTISZTELET 2014
Ó jöjjetek hívek ma lelki nagy örömmel, A jászolhoz Betlehembe jöjjetek el! Megszületett az angyalok Királya: Ó jöjjetek, imádjuk, Ó jöjjetek,
Megújul a szívünk, megáldja életünk Ő, aki él. Alleluja!
TANÉVNYITÓ ISTENTISZTELET Jöjj, égi szent láng, Szentlélek Isten, Hű támasz minden ínségben, Kit trónusáról jó Atyánk És Jézus Krisztus küld.
JÓ REGGELT !. Szólt az Isten egykor: Ábrahám!« Indulj el, s utad bízzad rám! Áldott lesz, ki jót tesz véled, átok sújtja ellenséged; Nagy és erős néppé.
Mennyből az angyal lejött hozzátok, pásztorok, pásztorok, Hogy Betlehembe sietve menvén, lássátok, lássátok.
55.
Évközi 2. vasárnap Január 15. – „A” év.
Urunk megkeresztelkedése
Évközi 3. vasárnap Január 22. – „A” év.
Jó reggelt! ADVENT 3..
JÓ REGGELT !.
KRISZTUS FELTÁMADT - - VALÓBAN FELTÁMADT!.
Száll a hír, a legjobb hír földig hajol minden bölcs,
101.
71 b.
Az Úr legyen áldott, nagy dolgokat tett:
44.
Balatonkiliti, december 23.
S66 Karácsonynak éjszakáján, Jézus születése napján Örüljetek, örvendjetek: a kis Jézus megszületett !
97.
Előadás másolata:

BETLEHEM

Isten Ábrahámnak ígérte meg, hogy népéből fog származni a Megváltó Isten Ábrahámnak ígérte meg, hogy népéből fog származni a Megváltó. Ábrahám népét, az ő unokájáról Jákob-Izraelről nevezték el Izraelitáknak. Egyszerűen zsidóknak nevezzük őket. Jézus Krisztus tehát a zsidó népből, a zsidók országában született.

A kis Jézus megszületett, örvendjünk. Elküldötte ő szent fiát Istenünk A kis Jézus megszületett, örvendjünk! Elküldötte ő szent fiát Istenünk! Betlehemben fekszik rongyos jászolban, azért van a fényesség a városban. Eleibe térdepelünk mindnyájan,  örvendezve énekelünk vígságban! Dicséretet mondunk édesanyjának,  ajándékot hozunk a kis Jézusnak.

A kis Jézus aranyalma,  Boldogságos Szűz Mária,  Egy kezébe ringatgatja,  A másikkal takargatja.  Aludj, aludj kisdedecske,  Betlehemi hercegecske,  Nem királyné a te dajkád,  Szolgálóbul lettem anyád.  Oh te dudás mit szundikálsz?  Fényes az ég, nem kell lámpás,  Ha kimegyek ajtóm elé,  Föltekintek az ég felé.  Ott látok egy szép kápolnát,  Benne a szép Szűz Máriát. 

A kis Jézus megszületett Eleibe térdepelünk mindnyájan, Örvendezve énekelünk vígságban! Dicséretet mondunk Édesanyjának, Ajándékot hozunk a kis Jézusnak.

Ligeti János:karácsony éjszakáján Áldd meg, Isten, a magyart itthon és a világ minden táján! Áldd meg, Isten, a magyart karácsony éjszakáján! Engedd, hogy a harangszó, ha már mindenüvé elért, Egymáshoz öleljen szülőt, barátot, testvért És mindazokat, kiket a sors ma idegen fenyő alá állít, De lélekben itthon vannak mind egy szálig!... Kiket - mint tékozló gyermekeket - már elveszettnek hittünk. Ma hazahozza őket az egyszerű jászolba vetett hitünk És a magyar röghöz láncoló szeretet, Mely legyőz minden távot, tengert, gyűlöletet, Hogy öledbe hozza édes szülő a gyermekedet. Hitvesnek a hitvest, testvérnek a testvért, barátnak a barátot... Óh, színezüstben csillogó karácsonyfa, legyél érte áldott! - Bár ne aludna ki fényed soha, mely lángol karácsony éjszakáján, Áldd meg, Isten, a magyart itthon és a világ minden táján! Ligeti János:karácsony éjszakáján

                                                Dicsőség az égben, béke itt a földön! Karácsony estéjén mindenki örüljön. Betlehem csodája, áldás, hit, szeretet, Hintse el sugarát a bús világ felett. Legyen minden ember, igaz szívű testvér! Ne űzzék az árvát, ne hulljon több könny, vér! Konduló harangszó szálljon fel az égbe, Szívetekben legyen karácsonyi béke!

Csendes éj, drága szent éj. Mindenek álma mély. Nincs fönn más csak a drága szent pár, Várja gyermeke alszik-e már. Küldj le rá álmot, nagy ég! Csendes éj, drága szent éj. Örvendj szív, bízva élj! Isten gyermeke áldva néz rád. Hív az óra, mely víg reményt ád. Jézus a földre leszállt, Jézus a földre leszállt.   Csendes éj, drága szent éj. Pásztor nép gyorsan kélj! Halld az angyali alleluját, Száll itt zengve s a távolon át. Üdvhozó Jézusunk él!