A Múzeumok és Látogatók Alapítvány felnőttképzési és konferencia programjai Országos Múzeumandragógia Konferencia 2009. május 11-12. Széphalom.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Támogató Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében „Képzés, foglalkoztatás szakembereknek” tárgyú felhívás.
Advertisements

Mi a járható út a hatékony civil kampányokhoz? Különös tekintettel az 1%-os kampányokra egy konkrét példán szemléltetve S. Takács Zsuzsanna január.
A képzett szakemberekért A HEFOP és programok szinergikus eredményei Budapest május 20.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
Ifjúsági Egészségnap április 7.. Célcsoport és célok •18-28 éves korosztály •A felsőoktatásban tanuló hallgatók •Egészségmagatartás fejlesztése.
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Fiatalok Lendületben Program •Időtartam: •Célja: –Fiatalok tapasztalati tanulása nem-formális tanulási.
25 ÉV A TEHETSÉGEK SZOLGÁLATÁBAN MAGYAR TEHETSÉGGONDOZÓ TÁRSASÁG KONFERENCIÁJA PÉCS SZEPTEMBER KORMOS DÉNES A NEMZETI TEHETSÉGÜGYI KOORDINÁCIÓS.
kiemelt projekt szolgáltatásainak bemutatása
Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat mint képzőintézmény Bencze Györgyné Hajni.
KLASZTER A FOGYATÉKOS EMBEREKÉRT Szakmai konferencia Pécs, szeptember
Országos Múzeumandragógiai Konferencia
Az Országos Esélyegyenlőségi Hálózat tevékenysége és céljai
Társadalmi Egyesülések Zala Megyei Szövetsége. • Székhely: Zalaegerszeg • Alapítás éve: • Tagok: civil szervezetek, alapítványok, klubok • Fő tevékenység:
Szemléletformálás és minőség kulcsa: a K É P Z É S Móri TDM Konferencia november 10.
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
„CSOPORT VEZET CSOPORTOT”
Nyitó rendezvény „Motiváló képzések és kapcsolódó szolgáltatások a ”Pro-Team” Nonprofit Kft-nél.” TAMOP A2-12/ október 18.
SZEREP TANMŰHELY ESÉLYEGYENLŐSÉGI RENDEZVÉNY március 25. West Hungary Humán Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft.
Záró Konferencia Nógrád Megyei Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Gyermekotthon TÁMOP /
A referencia intézmények szerepe a TÁMOP intézmények tanulószervezetté válásának folyamatában Csizmazia Sándorné szakmai vezető Harkány, nov.13.
Az Esőemberekért Egyesület által gondozandó elemek bemutatása.
Szép őszi napot kívánok!. MÉRFÖLDKŐ NAP NOVEMBER 4. Helyszín: Villa Pelikán télikertje (9700 Szombathely, Deák F. u. 3.)
Herman Ottó Emlékházban
„A SZLOVÁK- MAGYAR HATÁRON ÁTNYÚLÓ FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM MOTORJÁNAK BEINDÍTÁSA” című projekt eredményei című projekt eredményei Előadó: dr. Iváncsics.
A kiadvány tartalma nem tekinthető az Európai Unió hivatalos állásfoglalásának. Projekt megnevezése: Tudással a kulturális értékekért – intergenerációs,
Együttműködés a szakmai gyakorlatban Salát Magdolna osztályvezető ELTE PK OTF Tanárképzési Osztály Az ELTE TAMOP /2/B/KMR :Pedagógusképzés.
TÁMOP /1/B A kompetencia-alapú pedagógusképzés regionális szervezeti, tartalmi és módszertani fejlesztése Tájékoztatás az 1. pécsi konzultáció.
„20 éves a HSZOSZ Országos HR szakmai klubhálózata, avagy az új gondolatok vonzzák az új nemzedéket – Szegedi Klub” Készült a ICF Magyar Tagozata, a Humán.
MAGYAR SZAKKÉPZÉSI TÁRSASÁG HÁROMSZÉKI TAGOZAT SEPSISZENTGYÖRGY 2009.
Besenyi Sándor Regionális szakmai munkatárs Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. Régiós szakmai műhely - Szeged A „FoglalkoztaTárs.
1 „Komplexen funkcionáló Zala megyei tehetségeket segítő program” Projektnyitó konferencia szeptember 23. Zala Megyei Önkormányzat Pedagógiai Intézete.
A referenciaintézmények feladatai, hatáskörei
Regionális Civil Egyeztetések (RECE) Program Oprics Judit Társadalmi egyeztetés támogatása program vezetője október.
Együttműködés a HUMÁN TISZK és a Mérei Intézet között SÁRIK ZOLTÁN.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
Több nemzetre kiterjedő programok lehetősége GRUNDTVIG Pécs, január 27. Szellő János osztályvezető.
Műhelyvezetők, tanácsadók szakmai napja Csizmazia Sándorné Szakmai vezető Pécs, nov. 10.
Dr. Fodor Imréné Pécsi Regionális Képző Központ igazgatója
A képzett szakemberekért HEFOP központi program „ KORSZERŰ FELNŐTTKÉPZÉSI PROGRAMOK KIDOLGOZÁSA ÉS ALKALMAZÁSA” Záró rendezvény A KONFERENCIA.
2009. május 12.Országos Múzeumandragógiai Konferencia Széphalom A múzeum, mint lehetséges felnőttképzési helyszín?! „Életen át tartó tanulás Biharban”
A közösségépítés mint a készség- és képességfejlesztés eszköze (Gulyás Gabriella) Országos Múzeumandragógiai Konferencia Széphalom, május
Koltai Zsuzsa Pécsi Tudományegyetem, FEEK: A múzeumandragógia kihívásai az USA-ban Széphalom, május 11.
Strukturális és Kohéziós Alapok
Farkas Katalin – Vilmányi Márton június 15.
„Határon innen, határon túl – integráció és migráció a Kárpát- medencében” – A projekt eredményeinek bemutatása Eger, február 25. Projekt záró konferencia.
Mentorhálózat a A-11/1 pályázatban A-11/1 „Bentlakásos intézmények kiváltása” Információs nap Budapest, március 1.
A stratégiai kulcsmentorok bemutatkozása IFKT mentor képzés Budapest, december 13.
Vállalati kapcsolatok fejlesztése Nógrád Megyei Szakképzés-szervezési Társulás.
Az európai országok eredményei és tapasztalatai Szigeti Tóth János © Magyar Népfőiskolai Társaság 2009.
Az egyház társadalmi tanítása és a XXI. századi felnőttoktatás c. konferencia Esztergom dec. 1. Az andragógia szak elindulása és munkája a PPKE VJK-n.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
Heves megyei civil szervezetek komplex szervezetfejlesztése Heves megyei civil szervezetek komplex szervezetfejlesztése - Pályázati kiírás civil szervezetek.
"Új látásmód" érzékenység, innováció és közös tanulás a látássérült emberek munkaerő-piaci re/integrációjáért TAMOP /
Somogy Megye Önkormányzatának szakképzési koncepciója.
„Míg élsz, egyre tanulj, és soha abba ne hagyd.” Az Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmények által nyújtott szolgáltatások fejlesztése a sajátos.
Az OFA Kht. Civil Műhely Szakmai tanácsadás, információcsere, helyi és regionális foglalkoztatási partnerségek fejlesztése 1.Foglalkoztatási Civil Műhely.
TEMPUS KÖZALAPÍTVÁNY Október 30.. Tempus Közalapítvány tevékenységei Pályáztatás Képzés Tudásközpont.
HEFOP/2004/1.3.1 A HEFOP – „Második Esély” – Roma nők munkaerő-piaci (re)integrációjának elősegítése – projekt bemutatásán keresztül a roma nők esélyegyenlőségének.
Országos Munkaerő-piaci Szolgáltató És Szakmai Támogató Hálózat.
MODERN ÜGYVITELI GYAKORLÓHELY KIALAKÍTÁSA A NYÍREGYHÁZI FŐISKOLÁN
Az IKT fejlesztési folyamat- szaktanácsadó felkészítése a digitális kompetencia-fejlesztés támogatására Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.
„Mindenről lehet beszélni” bűnmegelőzési modellprojekt 2010.
1 TÁMOP A-13/ A TÁMOP A-13/1 „Társadalmi partnerek kapacitásfejlesztése a Konvergencia Régióban” Pénzügyi tájékoztató
A Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület tevékenységének bemutatása GYURKÓ BÉLA (megyei kapcsolattartó)
Közösségszervezés BA.
A helyi identitás és kohézió erősítése TOP TOP
Közösség-ifjúság-esélyteremtés Jászberény, szeptember 14.
Az önfejlesztő terület bemutatása
KÉSZÍTETTE: DORKA PÉTER ALPROGRAM FELELŐS
Társadalmi követelmények és igények speciális könyvtári ellátásra
Előadás másolata:

A Múzeumok és Látogatók Alapítvány felnőttképzési és konferencia programjai Országos Múzeumandragógia Konferencia május Széphalom

Országos Múzeumandragógiai Konferencia 2 Múzeumok és Látogatók Alapítvány Bemutatkozás – Célkitűzések – Tevékenység Képzések Konferenciák Tervek Elérhetőségek

Országos Múzeumandragógiai Konferencia 3 Bemutatkozás - Célkitűzések Támogatni Támogatni a magyarországi múzeumokat látogatói kapcsolatainak javításában, Elősegíteni Elősegíteni a múzeumi művelődés népszerűbbé tételét a látogatók körében.

Országos Múzeumandragógiai Konferencia 4 Bemutatkozás - Tevékenységek Konferenciákat és műhelyeket szervez. Múzeumi szakemberek és pedagógusok számára kiadványokat, módszertani és szakmai anyagokat ír, fordít, szerkeszt és kiad. Egyedi projektekben tanácsadói segítséget nyújt. Résztvevője Európai Uniós projekteknek. Saját projektek szervezése és végrehajtása.

Országos Múzeumandragógiai Konferencia 5 Tevékenységek – Európai Uniós Projektek Több szem…avagy a múzeumok társadalmi szerepvállalása MUSLI – Museum Literacy Map for ID – A múzeumok, mint a kultúrák közötti párbeszéd helyszínei – kísérleti projektek koordinálása

Országos Múzeumandragógiai Konferencia 6 Tevékenységek - Képzések Új- és időszerű problémák és kérdések felvetése, Bel- és külföldi jó példák bemutatása, Új módszerek és eszközök ismertetése, Kompetenciák átadása

Országos Múzeumandragógiai Konferencia 7 Képzések Témaválasztás: elvárások, igények felmérése, kérdőívek-értékelőlapok Műhelyvezetők kiválasztása: szakmai és módszertani szempontok, Aktív részvétel, elmélet gyakorlatban alkalmazása, Segédanyagok készítése, kapcsolati tőke

Országos Múzeumandragógiai Konferencia 8 Képzések Az elmúlt két év témái: a kiállítás rendezés-szervezés, marketing és PR, stratégiai tervezés és értékelés, felnőttoktatás és képzés, speciális igényű látogatók Az elkövetkező időszak tervei: családbarát múzeum kritériumai; a kiállítás-tervezés és fejlesztés; a közönségfejlesztés és civilkapcsolatok alakítása

Országos Múzeumandragógiai Konferencia 9 Konferenciák október –Felnőttképzés, felnőttoktatás a múzeumokban - Egyenlő esélyt mindenkinek! január 28. – Múzeumok turisztikai hasznosítása

Országos Múzeumandragógiai Konferencia 10 Konferenciák - Felnőttképzés, felnőttoktatás a múzeumokban Október –Magyar Népfőiskolai Társaság támogatása Belső képzésekről, ill.az új látogatók bevonásának módszereinek bemutatása Együttműködő múzeumokkal mintafoglalkozások – „nyílt nap” felnőtt célcsoportoknak

Országos Múzeumandragógiai Konferencia 11 Tervek Konferenciák előkészületben május 27. – Kultúrák közötti párbeszéd né. – Múzeumbaráti Körök Találkozója – Magyar Nemzeti Galéria és Szépművészeti Múzeum felkérésére, együttműködésben Önképzés!

Országos Múzeumandragógiai Konferencia 12 Elérhetőségek