„Digitális erőd – információkereső kalandjáték a reneszánsz témakörében ” Készítette: Tóth Krisztina.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A tanulást és a megértést segítő módszerek alkalmazása
Advertisements

Váczy Zsuzsa közoktatási szakértő, Bp május 13. OPKM.
TÁMOP / TÁMOP / A kompetencia alapú oktatás megvalósítása Mosonmagyaróváron A pályázati kiírás forrását az Európai.
Fancsalszki Éva projektmenedzser TÁMOP-2.4.3/A-09/ Június 07.
E-SKILLS (DIGITÁLIS ÍRÁSTUDÁS) AZ ÉRDEKKÉPVISELETI MUNKÁBAN A STRATOSZ SZÁMÁRA KIDOLGOZOTT VÁLTOZAT Készült a MAT támogatásával, az FSZH közreműködésével.
A dunakeszi Kölcsey Ferenc Városi Könyvtár szolgáltatás fejlesztése, képzési szerepének erősítése TÁMOP /1/KMR.
Leonardo da Vinci szakképzési projektek Magyarországon TÓTH Csenge Tempus Közalapítvány Az Élethosszig tartó tanulás program nemzeti irodája.
Pedagógusok korszerű internetes kompetenciáinak fejlesztése Bedő Ferenc - közoktatási szakértő
„A MUNKA NEMESÍT II.” "A programot az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány támogatja."
Üdvözlet a Fallerból!.
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
TÁMOP Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés
LKG–HEFOP Szakmai Nap, / Kompetensek leszünk!? Bánhegyesi Zoltán Leövey Klára Gimnázium
Erzsébet királyné a 21. században Blogok, interaktív oldalak, filmek. Gödöll ő i tapasztalatok egy olvasóvetélked ő tükrében.
Media Smart Digitális Világ 1. MediaSmart Hungary Oktatás Közhasznú Nonprofit Kft.
E URÓPAI P EDAGÓGIAI IKT J OGOSÍTVÁNY EPICT tanfolyam a Calibrate projektben Kárpáti
Könyvtárhasználati verseny
Az állást kereső kerületi lakosoknak nyújtott szolgáltatások a Baross utcai munkaügyi kirendeltségen és a Kesztyűgyári állásbörzéken Szakmai gyakorlat.
Olvasunk és cselekszünk egészségünk megvédéséért: Egészséges életmódra nevelés a könyvtári foglalkozások keretében című program kipróbálásának tapasztalatai.
Az ÉRÁK legfontosabb céljai A képzés és a munkaerő-piaci szolgáltatások egységes normák szerinti működtetése. A munkanélküliek folyamatos képzésbe kerülésének.
Innováció Kecskéd közoktatási intézményeiben
MÉDIAISMERET I. INZERTKÉP SZINOPSZISA Beküldendő feladat 2. Készítette: Nemes Marianna Informatikus Könyvtáros Szak Távoktatás tagozat II. évfolyam II.
Kommunikáció az egyetemen Kommunikációs tréning Palkovits Nóra.
Munkanélküliség.
„A kulcskompetencia az ismeretek, készségek és attitűdök transzferábilis, többfunkciós egysége, amellyel mindenkinek rendelkeznie kell ahhoz, hogy személyiségét.
Media Smart Digitális Világ 1. MediaSmart Hungary Oktatás Közhasznú Nonprofit Kft.
Orosházi Evangélikus Általános Iskola és Gimnázium
Készítette: Bertalan Istvánné A többszörösen hátrányos helyzetű fiatalok szakiskolai képzésének tapasztalatai.
A munkaerő-piaci helyzet a Nyugat-Dunántúli Régióban IPA Szakértői Akadémia Harkány
A Berettyóújfalui Kistérség bemutatása
Együttműködés a HUMÁN TISZK és a Mérei Intézet között SÁRIK ZOLTÁN.
„A hátrányos helyzetű gyerekek anyanyelvi kompetenciáinak megalapozása, fejlesztése” c. könyvtári program gyakorlati tapasztalatainak összegzése.
Közép-Dunántúl, Veszprém megye és Várpalota munkaerő-piaci helyzete
TIOK tapasztalatok a kompetencia fejlesztésről.
„Míg élsz, egyre tanulj, és soha abba ne hagyd.” Az Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmények által nyújtott szolgáltatások fejlesztése a sajátos.
Kompetensek lettünk? június 27..
A MENTORÁLÁS TAPASZTALATAI (3.1.3) Veszprém, február 26.
DÉMÉTER PROGRAM AZ ABA-NOVÁK KULTURÁLIS KÖZPONTBAN TÁMOP 3.2.3/09/ „Építő közösségek”, közművelődési intézmények az élethosszig tartó tanulásért.
Gyermekvilág régen és ma
„Kiút a hátrányos helyzetből” c. projekt innovatív elemei.
Dr. SEDIVINÉ BALASSA ILDIKÓ SZÁMALK OKTATÁSI ÉS INFORMATIKAI ZRT. KORSZERŰ STRUKTÚRA ÉS TARTALOM, INNOVATÍV MÓDSZEREK A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉSBEN Szolnok,
Avagy: Mit lát a pitypang magja repülés közben?
Innováció Intézményi fejlesztés Egyenlő hozzáférés
TÁMOP b-14/ „határokon túl-ha/tár”
ügyvivő szakértő, országos versenyszervező
Dr. Schiffer Csilla A család és az iskola kapcsolatának fejlesztése
Rózsavizes Húsvét napját jöttem ma kívánni… Húsvét projekt a baracskai Kozma Ferenc Általános Iskola 3. osztályában március 17-március 25. készítette:
MKE XXXI. Vándorgyűlés, Papa Tankönyvek a könyvtárosképzésben Tóvári Judit főiskolai tanár Eszterházy Károly Tanárképző Főiskola, Eger Tóvári Judit.
A HEFOP PÁLYÁZAT EREDMÉNYEI A GYAKORLATI KÉPZÉSBEN.
A MODERN IKT SZEREPE A MESTER-TANÁRKÉPZÉSBEN
Az IKT fejlesztési folyamat- szaktanácsadó felkészítése a digitális kompetencia-fejlesztés támogatására Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.
LEGO Dacta program.
A jogszabályi változások megvalósulása és hatása intézményi szinten Fővárosi helyszín Készítette: Kállai Gabriella ONK, Budapest november 4.
E Z ITT A REKLÁM HELYE Társadalmi célú reklámok a rasszizmus és kirekesztés ellen Készítette: Hős Orsolya május 14.
Projektvezetői megbeszélés Önfejlesztő terület február 11.
Digitális kompetencia fejlesztés Digitális írástudással a munkaerő- piaci aktivitás elősegítéséért.
Mérés-értékelés konferencia március 28. Eger.
ÁRPÁD SZAKKÉPZŐ ISKOLA ÉS KOLLÉGIUM, SZÉKESFEHÉRVÁR Tóth Ágnes MÉCS vezető.
Pedagógiai Könyvtár és Múzeum Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Verseny __________________________________________________________________________________________________________.
Pedagógiai Könyvtár és Múzeum Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Verseny __________________________________________________________________________________________________________.
Égigérő mesefa Biblioterápiás foglalkozások az életminőség javításáért
XIX. századi költők a Facebookon
Foglalkoztatási együttműködések szabolcs-Szatmár-bereg megyében
Szakiskolai kompetenciamérés tapasztalatai

Cél: szövegértés fejlesztése – tanulás segítése
Hallássérültek a könyvtárban
Tájékoztató a Győri tanoda-klubról a toborzó önkéntes munkára s 2018
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
„ÉLETREVALÓ – U4 LIFE” TPPA/2012/03/30
Előadás másolata:

„Digitális erőd – információkereső kalandjáték a reneszánsz témakörében ” Készítette: Tóth Krisztina

A program célja:  a különféle tantárgyak tudásanyagának beillesztése, elmélyítése és együttes felhasználása;  a csoportmunkára való felkészítés,  a fontosabb kompetenciák, mint eszközhasználat, digitális írástudás, kommunikációs képességek, problémamegoldás és szövegértés fejlesztése;  előadói képesség fejlesztése;  önálló tanulási technika elsajátítása;  könyvtári és internetes források önálló használata.

A kipróbálás – helyszíne, az intézmény jellege Várpalota ( Budapesttől 90 km-re, két patinás megyeszékhely, Székesfehérvár és Veszprém között félúton fekszik, a Bakony lábainál, a Balatontól alig 30 km-re.)

A település főbb jellemzői: - két részből áll - Várpalota és Inota, - lakossága fő, (a népesség száma folyamatosan csökken), - magas munkanélküliség aktív korú népesség fő, nyilvántartott munkanélküli 1298 fő, tartós munkanélküli 211 fő, relatív munkanélküliség 9% A kipróbálás – helyszíne, az intézmény jellege

- a munkavállalók jelentős része más városokban vállal munkát, - a városi munkáltatók száma kicsi, többségük kis- és középvállalkozás, - a felsőfokú végzettségűek aránya alacsony, - a korábbi jelentős iparágak megszűntek A kipróbálás – helyszíne, az intézmény jellege

Helyszín: Szindbád Nonprofit Kft. – Krúdy Gyula Városi Könyvtár Az intézmény jellege: nyilvános könyvtár A program időpontja: április A kipróbálás – helyszíne, az intézmény jellege

A kipróbálás célcsoportja A résztvevők kora: 15 – 17 év Nem szerinti megoszlása: 5 lány, 4 fiú A csoport összetétele: normál (SNI, hátrányos helyzetű, cigány nem volt) - oktatási intézmény(ek), illetve együttműködés a pedagógusokkal: Faller Jenő Szakképző Iskola és Kollégium Czeher Ildikó történelem tanár és Molnár Ferenc iskolai könyvtáros

A feladat megoldásához szükséges előismeretek a következők:  internetes kereső használata  adatbázisok használata  böngészőprogramok weboldalon belül való keresési lehetőségének ismerete  küldés melléklettel  képek mentése és tárolás az internetről  könyvtári katalógus használata  wikipedia használata

A modul elvégzése után a tanuló  önálló alkalmazás szintjén -tudja használni a könyvtár állományát, -tudja használni az internetes forrásokat, -pontosan ügyel a jegyzetelés technikájára,  legyen képes csoportmunkára,  felismerés szintjén ismerje a reneszánsz kor neves személyiségeit,  tudjon megjelölni és keresni olyan internetes forrásokat, melyek a reneszánsz korra fókuszálnak,  tudja a megszerzett ismereteket különböző formában reprezentálni,  tudását tudja önállóan ellenőrizni.

A mintaprogram kipróbálásának eredménye, tapasztalatai Hozzáállás: a kezdeti lelkesedés után „lelombozódás” volt tapasztalható a jelentkezés és a játék folyamán is Megvalósíthatóság: jól megvalósítható program Testreszabás: a feladatok tételes átnézése után nem jelenthet gondot és még segítség is van hozzá Változtatások: a játékidő lerövidítése végett szétbontanám a feladatokat, vagy többfordulósra tervezném Javaslatok: ne legyen 1 órásnál hosszabb egy-egy alkalom