OPAI Harangozó Judit és Silling Tibor véleménye

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A Kompetencia és Tanácsadó Központ bemutatása Tóth Zsófia Kata Szociális Szolgáltatásokért Egyesület Pécs, október 28.
Advertisements

TÁJÉKOZTATÁS A SZAKMAI VIZSGARENDSZEREK KUTATÁSÁRÓL Dr. Hideg Éva Budapesti Corvinus Egyetem, Jövőkutatás Tanszék Az FKA-KT 4/2006. sz. téma, Megvalósíthatósági.
Területi együttműködések, társulások, hálózati tanulás TÁMOP-3.2.2/08/A/2 Megújuló pedagógia: hálózati együttműködés Észak-Magyarországon.
kiemelt projekt szolgáltatásainak bemutatása
Modellkísérleti program az alapszolgáltatások funkcionális összekapcsolására TÁMOP /1 Kedvezményezett: Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata.
A TISZK-ek fenntarthatósága 1 Budapest, január 14.
közös finanszírozás vagy ellátásszervezés
Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat hosszú távú stratégiája, kapcsolata a releváns operatív programokkal.
Európai Uniós pályázatok Első Orosházi Kistérségi Civil Szemináriumi napok Első Orosházi Kistérségi Civil Szemináriumi napok December 8. Barák Anita.
LOGISZTIKAI OKTATÓK TANÁCSKOZÁSA MISKOLCTAPOLCA 2002 MÁJUS 31 NÉMON ZOLTÁN GAZDASÁGI MINISZTÉRIUM KUTATÁS-FEJLESZTÉSI TÁMOGATÁSOK A SZÉCHENYI TERVBEN.
1 Foglalkoztatási paktumok helyzete Magyarországon, jó gyakorlatok Örkény június 24.
KÖZEGESZSÉGÜGYI KÖZÖSSÉGI PROGRAM A TÁRSADALMI INTEGRÁCIÓ ELŐTÉRBE HELYEZÉSE AZ EMBERI ÉS AZ INTÉZMÉNYI ERŐFORRÁSOK RÉVÉN A KÖZÖSSÉGI ORVOSI ELLÁTÁSBAN.
A TÁMOP felépítése Tóth István január 26.. ÚMFT prioritások és OP-k Társadalmi megújulás Gazdaság- fejlesztés Közle- kedés Környezeti és energetikai.
Dr. Harangozó Judit Orvos-koordinátor Ébredések Alapítvány
Gazdasági versenyképesség növelése Készítette: Németi Szilvia.
A pszichiátriai ellátás szervezeti keretei
Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása TÁMOP /1/B.
Pszichoprofilaxis és pszichoedukáció a rehabilitációban
TÁMOP /1/B A kompetencia-alapú pedagógusképzés regionális szervezeti, tartalmi és módszertani fejlesztése Tájékoztatás az 1. pécsi konzultáció.
MTA KRTK Regionális Kutatások Intézete Tájékoztató a Vidékfejlesztési Albizottság i üléséről Finta István Ph.D.
Az ÚMVP intézményrendszere
MINŐSÉGFEJLESZTÉS A FELSŐOKTATÁSBAN TÁMOP kiemelt program VESZPRÉM 2007 november 28.
TÁMOP szakmai támogatás Educatio Nonprofit Kft
Széchenyi István Egyetem, Győr
Az infokommunikáció szerepe az Új Magyarország Fejlesztési Tervben és az Operatív Programokban Dr. Bálint Ákos Igazgató Közigazgatás Operatív Programok.
PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK A HUMÁNERŐFORRÁS OPERATÍV PROGRAMOKBAN
2008. december 10. Látássérült személyek elemi és foglalkozási rehabilitációja programzáró konferencia december 10.
Dr. Békefi Dezső Programtanács Seregélyes
Kormányszóvivői tájékoztató 1 A társadalmi bűnmegelőzés nemzeti stratégiája 115/2003. (X. 28.) OGY határozat. Cselekvési program 1009/2004. (II. 26.) Korm.
A hazai intézményrendszer vázlatos bemutatása Alkohol- drogproblémák és a segítés lehetőségei kurzus Pecze Mariann, WJLF.
A Magyar Köztársaság kormánya. Egyes egészségügyi tárgyú kormányrendeletek módosításról.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetsége Szövetségi Tanácsülés április 10. A Nemzeti Egészségügyi Programok és a Népegészségügyi Program.
Merre, hogyan tovább budapesti egészségügyi ellátás?
Modellértékű programok a szenvedélybetegek ellátása területén.
A csoportmunka törvényi háttere- Alapellátások (1/2000 SZCSM rendelet) ÖNSEGÍTŐ CSOPORTOK 30§(2)f)Családsegítésben:  CSSK segíti önsegítő csoportok szervezését,
Az egészségügy, a foglalkoztatás, a szociális ellátás találkozási pontjai avagy: Hova változzunk? dr. Harangozó Judit SE Közösségi Pszichiátriai Centrum,
Közösségi ellátók mint facilitátorok
A GYEMSZI közbeszerzési feladatai 1.GYEMSZI saját közbeszerzései 2.GYEMSZI irányítása alatt lévő intézmények közbeszerzéseinek ellenőrzése, felügyelete.
Humán közszolgáltatások fejlesztése prioritás Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség.
Az m-kormányzat lehetőségeinek átértékelése, perspektívák 2005 végén Budai Balázs Benjámin Budapesti Corvinus Egyetem – Államigazgatási Kar – Közigazgatás-Szervezési.
Civilek a területfejlesztésben Dr.G.Fekete Éva MTA RKK, Miskolc.
Közmunkaprogram kórházaknak Budapest, április. 27 SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM KÖZMUNKA TANÁCS KÖZMUNKA TANÁCS.
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat megújult feladatrendszere Térségi Vállalkozói Fórumok január Szolnok, Jászberény, Kisújszállás.
Aaa. Nők és családon belüli erőszak elleni lépések  től a Szociális és Munkaügyi Minisztérium (jogelődje ICSSZEM)és a civil szervezetek egyeztetése.
. Negyedik Partner Közép-Dunántúli Foglalkoztatási Hálózat 4P KDFH Alapítva: Gere János
Együttműködési lehetőségek a kompetencia alapú oktatás elterjesztése érdekében Tuza Tibor Balogh Tibor.
Az OFA Kht. Civil Műhely Szakmai tanácsadás, információcsere, helyi és regionális foglalkoztatási partnerségek fejlesztése 1.Foglalkoztatási Civil Műhely.
A kiváltás stratégia Emberi Erőforrások Minisztériuma
Vezeti: Szigetváriné Söjtöry Andrea
TÁMOP / Munka és tanulás – Munkahelyi képzések támogatása a Közép-dunántúli Régió mikro- és kisvállalkozásainál.
1 8/1993.(III.31.) NM rendelet Szakmai felügyelet A jogszabály módosítás okai: –Az Eü. Reform kiemelt feladata a szakfelügyelet erősítése –Nem minden orvosi.
Projekt eredményeinek disszeminációja – 2. és 12. fejlesztési elem ÁROP- 1.A „Szervezetfejlesztés a konvergencia régióban lévő önkormányzatok számára”
A Mozgássérültek Állami Intézetének bemutatása Február 22. Kogon Mihály igazgató.
A Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program aktuális pályázati lehetőségei aktuális pályázati lehetőségei szeptember 26. Szolnok.
A Veszprém megyei pszichiátriai ellátó rendszer ismertetése
Ahogy a szakfőorvos látja
AZ ÚJ OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET – ÉS A KOMPETENCIAFEJLESZTÉS Budapest, január 18.
A szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítása a TÁMOP /2-2F projekt Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Fejlesztési.
ZALA MEGYEI KÓRHÁZ A PTE Általános Orvosi Karának Oktatókórháza.
„Szervezeti hatékonyság fejlesztése az egészségügyi ellátórendszerben – Területi együttműködések kialakítása” TÁMOP B Magyar kórházszövetség XXVII.
Biztonság és Partnerség Társadalmi vita - Zárókonferencia szeptember 2. Budapest Az egészségügy feladatai 2010-ig Dr. Székely Tamás miniszter.
Az NCA Civil Önszerveződés Területi és Szakmai Együttműködés Kollégiumának támogatáspolitikája és hozzájárulása a civil szektor fenntartható fejlődéséhez.
Az integrált addiktológiai ellátás-fejlesztési modell kialakításának lehetőségei az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében Dr. Felvinczi Katalin Nemzeti.
Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület 1119 Budapest, Tétényi. u  Tel/Fax: , web: 
A lelki egészségfejlesztési központok és a lelki egészségfejlesztés szakmai támogatása az országos háttérintézmények bevonásával dr. Koós Tamás szakmai.
Centralizáció és specializáció az Onkológiai sebészetben
A foglalkoztatási paktumok működési tapasztalatai – a siker fokmérői
Szponzorációs ajánlat
„Országos Foglalkoztatási Közalapítvány INFORMÁCIÓS NAP 2009” Gosztolai Géza OFA- Hálózat Közép-dunántúli Regionális Iroda Székesfehérvár, 2009.
Előadás másolata:

OPAI Harangozó Judit és Silling Tibor véleménye Egyeztetés: Ébredések Alapítvány, MPGRE, FŐPSZICHÉ, PÉF, Lélek-Hang Egyesület, Egyensúlyunkért Alapítvány, Sötét nappalok…, Védőháló – Feledékeny emberek…, LET

1. Világszínvonalú pszichiátriai/addiktológiai központra szükség van, de ágyak nélkül. Indoklás: A szakmának nagy szüksége van egy olyan országos központra, amely a külföldi, hasonló intézetekhez hasonlóan a szakmai módszertan fejlődésével, kutatások szervezésével, ellátás-szervezéssel, adatgyűjtéssel, minőség-ellenőrzéssel, pályázatok segítésével és működtetésével, a különböző szakmai csoportok közötti kapcsolatteremtéssel, egyeztetéssel, a civilekkel és más érdekeltekkel történő párbeszéddel (stb.) foglalkozik, ágyak nélkül. Az országos központnak a gyakorlati szolgáltatásokra épülő módszertani munkát ki kell szerveznie (pl. pályáztatás útján) minőségellenőrzött jó gyakorlatok megvalósítóihoz, hasonlóan kell tennie kutatásokkal, stb. Mindehhez jelentős forrásokat kell rendelni: HR és infrastruktúra (pl. menedzserek, szakértők, módszertani feladatok kiszervezése, országos minősége-ellenőrzés, szakmai tanácskozások, honlap, pályáztatás, szakmapolitikai irányelvek és tervek kidolgozása, stb.).

Háttér http://www.afsz.hu (a szociális ellátások országos központjának honlapja). Nincs saját intézmény, profi honlap, pályáztatott referencia-intézményekhez kiszervezett feladatok, pénzekkel, profi minőség-ellenőrzés. http://www.nimh.nih.gov Kalmár Sándor cikke a PH-ban (2010)

2. Kórházi és járóbeteg-kapacitás fejlesztés szükséges lehet, de a központtól függetlenül és nem biztos, hogy Budapesten. A kapacitás-bővítésről – az OPAI által végzett - előzetes felmérés és széles körű egyeztetés után lehet dönteni, beleértve a művelt közvéleménnyel folytatott diskurzust. (Buda Béla gondolataiból merítve) „A gondozóintézeteknek  a biztonságos betegellátás érdekében saját stabilitásukon túl elsősorban  olyan háttérosztályokra van szükségük, melyek magas szakmai szinten és megfelelő biztonsági feltételekkel működnek. Ez utóbbi feltétel számos osztályon nem teljesül ma Magyarországon. Értetlenséget keltett az ország ágyakkal „gyengén „ ellátott nyugati felében a közép-magyarországi ágyszám fejlesztés terve. Megfogalmazódott az a vélemény is, hogy  a progressziv betegellátás jelenlegi nexusokon alapuló betegútjait rendezni kellene, de lehetőleg regionálisan és nem egy budapesti központtal.” - MPGRE

3. Világszerte csökkentik a pszichiátriai nagy intézmények létszámát és az ellátás a járóbeteg, közösségi formák felé fejlődik. A Nyírőben megvalósuló szakkórház visszalépés egy olyan modellhez, amelyet a nagy intézményi ellátás iatrogén ártalmai és költség-hatékony kiválthatósága miatt más országokban megszűntetnek.

4. A központi forenzikus, nagy biztonságú intézmény kialakítása előtt prioritásnak találjuk az akut /intenzív pszichiátriai, addiktológiai ellátás országos szintű minőség-fejlesztését, beleértve a nagyobb HR igényt és a biztonsági feltételek javítását. A humánus és komplex ellátásra és a biztonságra valamennyi betegnek joga van.

5. A lélekgyógyászat megújulása a biológiai túlsúlyú betegségkoncepciók és terápiák felől a humanisztikus, holisztikus modellek felé haladva képzelhető el. A szolgáltatások a hierarchikus és elkülönült szervezetek helyett egyre inkább hálózati működési elvekkel, munkacsoportokban képzelhető el. Mindkét változás elsősorban HR- és kevésbé infrastruktúra- igényes, ezért az erőforrásokat is elsősorban a humánerőforrás bővítésére kell fordítani.

6. A stroke-ellátás erőteljesen igényli a szomatikus medicína közelségét a pszichiátria mellett, ezért általános kórházi környezetben megfelelőbben helyezhető el, mint neuro-pszichiátriai szakkórházban.

Egyeztetések +++ indoklással +-+ indoklással +++kiegészítéssel +++ MPGRE +++ indoklással FŐPSZICHÉ +-+ indoklással PÉF +++kiegészítéssel Lélek-Hang +++ Védőháló – Feledékeny e. ++ kiegészítéssel Egyensúlyunkért Al. +++ kiegészítéssel Buda Béla Pátkai István Kedves János -- Danics Zoltán ++- indoklással Bodrogi Andrea Sötét nappalok… Nem válaszolt