Az Eljárásrend bemutatása, változásai a hitelszerződés megkötéséig

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az Új Széchenyi Terv Infopontok feladatai
Advertisements

Gayár Csilla, pénzügyi menedzser VÁTI Kht. Pécsi Területi Iroda DDOP Utólagos akadálymentesítés (Egyenlő esélyű hozzáférés a közszolgáltatásokhoz)
MV Zrt. felé történő adatszolgáltatás. Igénylés megküldése interfacen keresztül (igénylés-igényelt státusz) Az igénylés rögzítése a web-es rögzítést követően,
LEADER pályázat beadásának menete Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa.
Projekt Partneri Jelentés készítése és benyújtása
Az Új Széchenyi Terv Infopontok feladatai A pályázatkezelés menete – Pénzügyek.
Kombinált Mikrohitel Program. Kombinált mikrohitel - közvetítői pályázat • Együttesen igényelhető vissza nem térítendő támogatás és kedvezményes mikrohitel,
Közép-Magyarországi Operatív Program Szociális alapszolgáltatások és gyermekjóléti alapellátások infrastrukturális fejlesztése KMOP és Szociális.
Hazai társfinanszírozási támogatási szerződés megkötésének folyamata Nagyváradi Alíz, TEÜ, PVEI Partneri szeminárium magyar partnerek részére Budapest,
2008. december 08. A KEOP szennyvízelvezetési és –tisztítási konstrukciójának pályáztatási tapasztalatai, és a es akcióterv bemutatása Balla.
E-Levéltár projekt Vidra András Projektigazgató
Magyar Vívó Szövetség Állami támogatásokkal kapcsolatos eljárásrend.
Támogatási Szerződés előkészítése  az előkészítést a Közreműködő Szervezet és a kedvezményezett programmenedzserei közösen végzik  az előkészítés formanyomtatvány,
Európai Uniós pályázatok Unio Tender Europa Kft..
Kis és közepes méretű internetszolgáltatók eszközbeszerzési és hálózatfejlesztési lehetőségei vissza nem térítendő EU-s pályázatok igénybevételével ÜZLETI.
KÖZOP eljárásrendek március 2. után
Európai Uniós pályázatok
Magyar Tannyelvű Alapiskola Felsőpatony SZÜLŐFÖLDÖN MAGYARUL TÁJÉKOZTATÁS A PÁLYÁZATRÓL.
Mecsek-Völgység-Hegyhát Egyesület ÚMVP IV. tengely LEADER.
Elektronikus kérelem benyújtás
TÁMOP A/1-11/1 Eljárásrendi tudnivalók – adminisztratív információk.
A pályáztatási eljárás általános bemutatása, kiemelt projektek Czégér Zsuzsanna főosztályvezető KvVM FI KEOP KÖZREMŰKÖDŐ SZERVEZET Székesfehérvár 2007.április.
Az EU-pályázati rendszer gyakorlata Magyarországon
MAG – Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Ügyfélbarát ügyintézés, partneri kapcsolat a pályázatkezelésben – Az Új Széchenyi Terv pályázatok tanulságai Biró.
Európai Uniós pályázatok
EMVA LEADER Aktuális feladatok a végrehajtásban
Pályáztatás Országos Széchényi Könyvtár november 14.
Falusi szállásadók képzése Budapest, április 19.
Dobbantó projekt pályázati tájékoztató... a sikeres pályázáshoz szeptember.
A szaktanácsadási szolgáltatások igénybevételéhez nyújtandó támogatás igénybevételéről és elszámolásáról november 16. Sebestyén Andrea EMVA jogcím-felelős.
EU-s pályázatok írása és módszertana
1 Közép-magyarországi Operatív Program Közoktatási intézmények beruházásainak támogatása KMOP ADMINISZTRATÍV TUDNIVALÓK.
Projektfejlesztés DDOP /2F VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Kht.
Tájékoztató kedvezményezettek részére Az ÚMFT keretében támogatott projektek megvalósításának szabályai KMOP Pályázati konstrukció Január 30.
Projektzárással kapcsolatos teendők
Nemzeti Fejlesztési Terv Civil szervezetek infrastrukturális feltételeinek javítása.
Előadó: Kocsik Zsuzsanna
Új Széchenyi Hitel és Új Széchenyi Kombinált Mikrohitel Zalán Helga ügyvezető igazgató MV-Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. Budapest, február.
JEREMIE Programok módosulásai
Európai Visszatérési Alap évi / évi allokáció szeptember 26.
Európai Menekültügyi Alap évi allokáció szeptember 18.
TÁMOP /1. és TÁMOP /2. A korai beavatkozást középpontba helyező Biztos Kezdet programok elterjesztése országos szinten, kiemelt figyelemmel.
Vállalati tanácsadás pályázatainak értékelése
Tájékoztató a szakmai vizsgaszervezés jogosultságának elnyerésére kiírt pályázatról Huller Gabriella ETI.
Új Magyarország Vidékfejlesztési Program III. tengelyes nem horizontális intézkedéseinek és a IV. tengelyes intézkedéseinek végrehajtási folyamata.
HEFOP 2.1 Pályázati Kiírás Projektindító február 14. Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium.
Az elektronikus felvételi (e-felvételi) folyamata
GOP /A Mikro- és kisvállalkozások technológia fejlesztése.
Kérelem elektronikus benyújtása a Szolgáltatói Nyilvántartásba
A NAKVI szaktanácsadási feladatai október 1-től Dr. Mezőszentgyörgyi Dávid főigazgató ”A szaktanácsadás szervezeti átalakulása” Budapest, október.
Hajdu István Bükk-Térségi LEADER Egyesület : A HVS felülvizsgálat, HPME javaslatok gyűjtésének meghirdetése a 16/2013. ÚMVP IH közlemény alapján.
HEFOP/ /2 Szerződéskötési alapismeretek. HEFOP/ /22 Tartalomjegyzék Szerződéskötés folyamata Támogatási szerződés.
Magyar Tannyelvű Alapiskola Felsőpatony SZÜLŐFÖLDÖN MAGYARUL TÁJÉKOZTATÁS A PÁLYÁZATRÓL.
Piac & Profit Konferenciasorozat Start Garancia Zrt. Egy gonddal kevesebb! Pályázati garancia fedezet nélkül a Start Zrt-től Az értékteremtő befektetés.
Pályázati Tanácsadói Szakmai Nap április 16. START Tőkegarancia Zrt. HOL ÉS HOGYAN KAPCSOLÓDIK A PÉNZÜGYI SZEKTOR AZ ÚMFT GAZDASÁGFEJLESZTÉSI PROGRAMJAIHOZ?
dr. Szedő Szilvia Támogatás-koordinációs Főosztály Belügyminisztérium
2011. évi Kereskedelemfejlesztési pályázat Düh Gergely tanácsadó Ügyfélszolgálati és Stratégiai Elemző Osztály 2012.február 20.
Vállalati tanácsadási szolgáltatás támogatása Mikro-, kis-, és középvállalkozások részére Gyakori hibák Nemessályi - Bistey Judit Észak-Alföldi KKV Tanácsadói.
TÁMOP „A természettudományos oktatás módszertanának és eszközrendszerének megújítása a közoktatásban”
Kétszakaszos eljárások V szeptember 15-től hatályos Kbt. alapján.
Kombinált Mikrohitel A Mikrovállalkozások fejlesztéséért.
KDOP-4.2.1/B-11 Önkormányzati tulajdonú belterületi utak fejlesztése.
KDOP-4.1.1/F-11 Környezetfejlesztési akciók a fenntartható településekért.
Helyszíni ellenőrzés Grigely Győző, KDRFÜ. Az ellenőrzés jogi háttere Támogatási Szerződés, ÁSZF 10. pont „Kedvezményezett a Szerződés aláírásával kötelezettséget.
KDOP Kerékpárforgalmi hálózat fejlesztése.
Pályázati információs nap Június 15.
(A Szerződéskötési Szabályzat tükrében)
dr. Szedő Szilvia Támogatás-koordinációs Főosztály Belügyminisztérium
SZÉCHENYI PROGRAMIRODA
Helyi támogatási kérelmek benyújtásának ügymenete
Előadás másolata:

Az Eljárásrend bemutatása, változásai a hitelszerződés megkötéséig

Közvetítők felkészülése a pályázatok kezelésére Az MV Zrt. – a MAG Zrt. bevonásával – gondoskodik az informatikai rendszerekhez történő hozzáférés biztosításáról a Közvetítők részére. Az MV Zrt. tájékoztatja a Közvetítőt: a Program működtetéséhez szükséges eljárásrendről, a GYIK elérhetőségéről, a társintézmények kontaktszemélyeinek személyéről és elérhetőségéről, E-mail-címet és a kapcsolattartó nevét, születési idejét, anyja nevét, haladéktalanul továbbítja a MAG Zrt. részére, aki 1 munkanapon belül gondoskodik a hozzáférés biztosításáról a Pályázó Tájékoztató Felület vonatkozásában. A felhasználónevet és jelszót az NFÜ, a kapcsolattartó részére, telefonon fogja megadni a születési idő, anyja neve személyes adatok ellenőrzését követően.

Pályázat és hitelkérelem beadása Az MV Zrt. és az NFÜ honlapján a már szerződött Kombinált Mikrohitel Pénzügyi Közvetítők listája Vállalkozás felkeresi az általa kiválasztott Közvetítőt és megbeszélik a fejlesztési elképzelést, tisztázzák a mikrohitelhez a Pénzügyi Közvetítő által szabott feltételeket, VNT részhez szükséges adatlap és mellékletek kitöltése, elkészítése. VÁLTOZÁS! a Pénzügyi Közvetítő felhívja a Pályázó figyelmét, hogy a Közvetítők részére kiírt Pályázati felhívás (GOP-2011-4.1. KMOP-2011-1.3.1) 2011.06.16-i közzétett feltételei alapján módosított Közvetítői Szerződés hatályba lépését követően, a hitel előtörlesztése a Pénzügyi Közvetítő által meghatározott előtörlesztési díjak mellett törleszthető: a projekt megvalósítási időszakában az előtörlesztéssel érintett összeg maximum 5%-a, a projekt fenntartási időszakában az előtörlesztéssel érintett összeg maximum 3%-a,

Pályázat és hitelkérelem beadása A Vállalkozás elkészíti a pályázatot és a hitelkérelmet (Kitölti a kitöltő programmal a Projekt adatlapot, csatolja a Pályázati Felhívás alapján a pályázati mellékleteket, CD-re rögzíti, és aláírja a kapcsolódó nyilatkozatot. A Vállalkozás beadja az elkészített dokumentációt a kiválasztott Pénzügyi Közvetítőnél A Közvetítő formailag ellenőrzi átvételkor a hitelkérelem teljességét, A Közvetítő check-lista (1. sz. melléklet) alapján ellenőrzi a pályázati dokumentációt, A Közvetítő a meghatározott átadás-átvételi nyilatkozat minta (2. számú melléklet) kiállítása mellett átveszi a teljes dokumentációt, mely kiállításának dátuma minősül a benyújtás időpontjának. Az átadás átvételi nyilatkozatot 3 példányban írják alá.

A KÖZVETÍTŐ HITELBÍRÁLATI ELJÁRÁSA A Közvetítő továbbítja a pályázatot VÁLTOZÁS! 2011.05.31-től a web-es fejlesztés megvalósulásával kötelező jelleggel a web-es felületen keresztül feltöltve juttatják el a MAG Zrt. részére a kitöltő program által generált xzip fájlt, és az átadás- átvételi bizonylatot. Határidő: benyújtástól számított 1 nap! előzetes felhasználói regisztrációra és annak MAG Zrt. általi jóváhagyására van szükség. A felületre a Közvetítők 2011.05.26-ig, újonnan akkreditált közvetítők akkreditálásukat követően regisztrálnak. átmeneti időszak (minimum időszak: 2011.06.01-2011.09.15.) kerül bevezetésre, amikor a vissza nem térítendő pályázatok kötelező web-es feltöltése mellett a pályázatok postai úton való megküldése is szükséges.

A Közvetítő továbbítja a pályázatot a pályázatok postázására a határidő 7 (korábban 3 nap) naptári nap, tértivevényesen postázza/futárszolgálattal megküldi a MAG Zrt. részére a pályázati dokumentációt (CD lemez+eredeti nyilatkozat + eredeti átadás – átvételi nyilatkozat), zárt csomagolásban, tértivevényes postai küldeményként vagy gyorspostai/futárposta szállítás igénybevételével a következő címre kell beküldeni: MAG - Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt. (Közreműködő Szervezet) Gazdaságfejlesztési Operatív Program Kódszám: GOP-2011-2.1.1/M 1539 Budapest, Postafiók 684.

A Közvetítő továbbítja a pályázatot Amennyiben a pályázatot csomagként kívánja feladni, a csomagon a „MAG –Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt. 1864 Budapest, Rb.: 684” raktárbérleti címzést kell feltüntetni. futárszolgálattal az alábbi címen: MAG - Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt. (Közreműködő Szervezet) Center Point II. Irodaház 1139 Budapest, Váci út 83. kizárólag az alábbi időpontokban: Hétfőtől-csütörtökig: 8.30-17.00 óra között Pénteken: 8.30-13.30 óráig.

Közvetítő folyamatai A Közvetítő a benyújtástól számított 21 naptári napon belül elbírálja a hitelkérelmet (Tartalmi ellenőrzés): saját eljárásrendje szerint elutasítja vagy elfogadja; elfogadás esetén pozitív hitelbírálati döntés születik, amely esetében a szerződéskötés feltétele a kapcsolódó pályázat támogatási döntése; VÁLTOZÁS! A Közvetítő a hiteligénylő részére pozitív hitelbírálat esetén egy  cégszerűen aláírt hitelajánlatot ad ki az alábbi minimum tartalommal: hitel összege futamidő kamat hitel biztosítékai a hitelbírálati döntés (annak eredményétől függetlenül) a döntést követő 1 napon belül megküldésre kerül az MV Zrt. részére. Amennyiben a hitelbírálat eredményéről szóló információ a Közvetítő hibájából a benyújtástól számított 25. napig nem kerül áttöltésre az EMIR Adattárházba, a MAG Zrt. elutasíthatja a pályázatot.

MAG Zrt. pályázati folyamat Érkeztetés Iktatás Befogadási kritériumok ellenőrzése A pályázat a benyújtási határidőn belül került benyújtásra. Az igényelt támogatás összege nem haladja meg a maximálisan igényelhető támogatási összeget és eléri a minimálisan igényelhető támogatást, és az igényelt támogatási arány nem haladja meg a kiírásban megjelölt maximális támogatási intenzitást. A támogatást igénylő a Pályázati Felhívásban meghatározott lehetséges pályázói körbe tartozik. A Projekt adatlap az adott pályázati kiíráshoz közzétett kitöltő programmal került elkészítésre. A Projekt adatlap xzip formátumban került benyújtásra (a pdf formátumban benyújtott Projekt adatlap feldolgozására nincs lehetőség) Az xzip file-ban csatolt Projekt adatlap nem üres. A pályázó vállalkozás a Projekt adatlapon megadott információk alapján megfelel a Pályázati Felhívás B. "Pályázók köre" fejezetben foglaltaknak.

MAG Zrt. pályázati folyamat Tartalmi ellenőrzés (befogadást követően haladéktalanul): Megfelel-e a felhívásban meghatározott követelményeknek; Jogosultságát az útmutatóban előírt módon igazolta; Hiánypótlás: Egyszer lehet felhívni a pályázót. Döntés a pályázatról A pályázat támogatásra vagy elutasításra felterjesztésre kerül az Irányító Hatóság felé A Vállalkozó és a Közvetítő automatikus e-mailes értesítést kap arról, hogy döntés született, amely a pályázói tájékoztató felületen azonnal megtekinthető Elutasító levél vagy támogatói okirat megküldése a pályázónak (IH döntéstől számított 15 nap)

Hitelszerződés megkötése A Közvetítő a döntés megszületéséről e-mailes értesítés alapján a pályázói tájékoztató felületről meggyőződik, majd a Közvetítő megköti a hitelszerződést. VÁLTOZÁS! A Pénzügyi Közvetítők a MAG Zrt. pozitív VNT támogatói döntésétől számított 30 napon belül kötelesek a hitelszerződést megkötni. A hitelszerződés megkötésére vonatkozó határidő megszabás célja annak kiküszöbölése, hogy a MAG Zrt. szerződéses jogviszonyba kerülésével (támogatói okirat kiadásával) a rendelkezésre álló VNT keret huzamosan foglalásra kerüljön. MV Zrt. hetente ellenőrzi a Pénzügyi Közvetítők részére meghatározott 30 napos határidő betartását és jelentést küld az Irányító Hatóságoknak. Az MV Zrt. azon Pénzügyi Közvetítők részére akik a 30 napos határidőt nem tartják be, a 31. napon felszólító levelet küld ki, melynek másolatát a MAG Zrt-nek is eljuttatja. Amennyiben a támogatói döntéstől számított 40. napon adott ügyletre nem kötötték meg a hitelszerződést, a MAG Zrt. szabálytalansági eljárást indít a Kedvezményezettel szemben.