Kormányszóvivői tájékoztató Ösztönző díjak a felsőoktatásban Növekvő támogatások és hallgatói juttatások szeptembertől Arató Gergely, az Oktatási és Kulturális.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Kaposvár.
Advertisements

Kormányszóvivői tájékoztató NYUGDÍJ-INTÉZKEDÉSEK 2006.
A felsőoktatási intézmények felvételi eljárása
 Szociális alapú ösztöndíj kifizetésére: Rendszeres Szociális Ösztöndíj, Rendkívüli Szociális Ösztöndíj, Alaptámogatás, Szakmai Gyakorlati Ösztöndíj,
A LEADER+ Pályáztatási feltételek. Kik pályázhatnak?  A pályázónak meg kell felelni a helyi szintű pályázati felhívásban rögzített jogosultsági kritériumoknak.
Hitelek – pénzt kölcsönbe?. Ha több pénzre van szükséged, mint amennyi rendelkezésedre áll, dönthetsz úgy, hogy vársz, amíg összegyűlik a pénzed, vagy.
Educatio Kht. Országos Felsőoktatási Információs Központ Felsőoktatási Felvételi 2008.
5 éves a Diákhitel „Ötről a hatra” fotó és novella pályázat avagy A Diákhitel ma már a felsőoktatás szerves része.
Béren kívüli jutatások 2012 IVSZ Badak Béla okl.könyvvizsgáló
Felsőoktatási tankönyv- és szakkönyvtámogatások szeptember 30.
1 banner ingyenesen az 1% – 100% akció népszerűsítésére (az önkormányzatnak)
MI MENNYI 2011-BEN ? BÉREK, ILLETMÉNYEK, SZOCIÁLIS ÉS MUNKANÉLKÜLI ELLÁTÁSOK Készítette: Korózs Lajos szociológus.
Kormányszóvivői tájékoztató Sikeres Magyarországért Hitelprogramok Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter Veres János pénzügyminiszter.
1 Kormányszóvivői tájékoztató Az új felsőoktatási törvény március 9. Magyar Universitas Program A magyar felsőoktatás nemzetközi versenyképességének.
Cselekedni most és mindenkiért Kormányszóvivői tájékoztató A gyermekes családok otthonteremtéséért október 18.
Kormányszóvivői tájékoztató Magyar Universitas Program Csatlakozás az Európai Felsőoktatási Térhez - Infrastruktúra-fejlesztési Program magántőke bevonásával.
Magyar Universitas Program A magyar felsőoktatás nemzetközi versenyképességének programja június 15.
A Magyar Köztársaság kormánya. Folytatódnak a kormány oktatási esélyegyenlőségi programjai Arató Gergely államtitkár prezentációja Budapest, augusztus.
LENDÜLETBEN AZ ORSZÁG A Magyar Köztársaság kormánya.
PTE IGYK Felvételi 2012 PTE IGYK AZ ELÉRHETŐ TOVÁBBTANULÁS ELSŐ HELYEN IGYK!
Hallgatói Fórum 2011 október 13. Tanulmányi ösztöndíj változásai Hamvas Mihály KHT alelnök.
Kormányszóvivői tájékoztató Cselekedni most és mindenkiért Hogy mindenki jobban éljen! Adókedvezmény az átlagos és az átlag alatti keresetből élőknek.
Kormányszóvivői tájékoztató Cselekedni most és mindenkiért A települések fejlődéséért Az önkormányzatok évi új céltámogatása.
1 Kormányszóvivői tájékoztató Magyar Universitas Program június 16. A magyar felsőoktatás nemzetközi versenyképességének programja.
A Magyar Köztársaság kormánya. A középfokú felvételi változásai Arató Gergely államtitkár prezentációja december 9.
Oktatási reform – 2007 Dr. Hiller István
A felsőoktatási intézmények felvételi eljárása A 237/2006. (XI. 27.) Kormányrendelet alapján.
AEGON Ösztöndíj Program
Gyermekünk jövője attól függ, hogy otthonról milyen útravalót kap!
Változások a felvételi eljárásban Előadó: Németh Péter hivatalvezető.
A továbbtanulás ANYAGI oldala Előadó: Márkus Attila Diákhitel Központ Zrt.
A hallgatói mobilitás és a pénzügyek Németh Péter hivatalvezető-helyettes.
Pótfelvételi 2013 Általános információk NYME SEK SZOMBATHELY augusztus 1. Előadó: Németh Péter.
A felsőoktatási felvételi eljárás Dr. Bakos Károly szakmai főtanácsadó Oktatási és Kulturális Minisztérium.
Grémiumvezetői feladatok a legújabb szabályozások alapján Dr. Ertl Tibor általános, szak-és továbbképzési dékánhelyettes.
BMF – TMPK – HÖK Hallgatói tanácsadás
Közszolgálati jog Díjazás a közszolgálatban 10. előadás 2013
2007. ÉVI FELVÉTELI ELJÁRÁS. JELENTKEZÉS / 1. A jelentkezés – az e célra szolgáló – jelentkezési lap benyújtásával történik. A felvételi jelentkezési.
SZJA feladatok Gazdasági közjog. Szja 1. 1.Munkabér: Ft/hó jutalom: Ft, étkezési utalvány: 3.000Ft/hó 2. FB tag: Ft/hó 3. megbízási.
EGT és Norvég Finanszírozási Mechanizmusok Pécs, Mikulás Brigitta Nemzeti Fejlesztési Hivatal Phare Koordinációs Főosztály Főosztályvezető-helyettes.
˝ FELSŐOKTATÁS 2007 Hiller István Oktatási és kulturális miniszter November 8.
Kormányszóvivői tájékoztató ELSZÁMOLÁS Biztonságosabb időskor – felzárkózó nyugdíjak.
Kormányszóvivői tájékoztató Közmegbecsülés a köz szolgálatáért.
Cselekedni most és mindenkiért Kormányszóvivői tájékoztató Információs társadalom a javuló esélyekért Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium 2002.
Kormányszóvivői tájékoztató Cselekedni most és mindenkiért Megbecsülést az idős embereknek! Adósságtörlesztés és méltányosság a nyugdíjemelésben 2002.
Kormányszóvivői tájékoztató Az Európai Unió Strukturális Alapjainak magyarországi teljesítménye dr. Baráth Etele európai ügyekért felelős tárca nélküli.
Kormányszóvivői tájékoztató Az egészséges egészségügyért!
A sajátos nevelési igényű tanulókkal kapcsolatos változások Dömötör Monika, gyógypedagógiai tanár szeptember 8.
A felnőttképzéshez kapcsolódó jogszabályok változásai
START – Tanácsadó és Továbbképző Iroda TEMESVÁR. Állami támogatási rendszer Munkaügyi, Szociális és Családügyi Minisztérium Nemzeti Ifjúsági Iroda Kultusz.
1. 2 Mi a hitel? 3 Mi a hitel? - válasz A hitel olyan pénzösszeg, amelyet az egyik fél a másiknak egy meghatározott lejáratra ad. A hitel visszafizetése.
Felsőoktatási felvételi eljárás Dr. Bakos Károly vezető főtanácsos Oktatási és Kulturális Minisztérium.
TÁMOP A-12/ Innováció a szakképzésben, új irány - új iránymutatás a rövidebb képzési idejű szakképzés bevezetéséhez NYITÓRENDEZVÉNY.
Kormányszóvivői tájékoztató 1 Tanulni és versenyben maradni felnőttkorban is.
CAMPUS HUNGARY PROGRAM. A program célja A projekt a hazai felsőoktatási intézmények hallgatóinak, munkatársainak külföldi K+F, tanulmányi, operatív intézményi.
A felsőoktatási fejlesztési részhozzájárulásról (képzési hozzájárulás) október 19. dr. Halász Zsolt.
Ha több pénzre van szükséged, mint amennyi rendelkezésedre áll, dönthetsz úgy, hogy vársz, amíg összegyűlik a pénzed, vagy hitelt veszel fel. Mi a hitel?
Projekt megnevezése: Felsőoktatási szolgáltatások rendszerszintű fejlesztése 2. ütem (TÁMOP / ) FIR Fórum – június 12. Finanszírozási.
A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület, a Svájci – Magyar Civil Alap Szociális szolgáltatások nyújtása tématerületére 2013-ban benyújtott „Tanítsuk.
Tájékoztató a kollégiumi díj fizetéséről 2014/2015 tanév
LENDÜLETBEN AZ ORSZÁG A Magyar Köztársaság kormánya.
Klebelsberg Ösztöndíj Program Kalóné Szűcs Erzsébet osztályvezető Felvételi és Képzésszervezési Osztály.
Tanári mesterképzés Tájékoztató Dr. Szabó Antal
Némethné Kárpáti Nóra mb. tanulmányi osztályvezető
S ZOCIÁLIS TÁMOGATÁSOK - I SMERTETŐ ELŐADÁS Készítette: Molnár Szabina.
Kormányszóvivői tájékoztató A KORMÁNY NOVEMBER HAVI NYUGDÍJINTÉZKEDÉSEI szeptember 22.
D R. F ILEP B ÁLINT M ÁJER E SZTER P ETRA T ÖMBÖLY T EODÓRA W INKLER C SABA N OVEMBER 5. Rektori Titkárság K ÖZPONTI F ELVÉTELI KAMPÁNY.
Ösztöndíj-lehetőségek
Előadás másolata:

Kormányszóvivői tájékoztató Ösztönző díjak a felsőoktatásban Növekvő támogatások és hallgatói juttatások szeptembertől Arató Gergely, az Oktatási és Kulturális Minisztérium államtitkárának tájékoztatója augusztus 9.

Kormányszóvivői tájékoztató Jelentősen nő a hallgatói normatíva összege Forrás: OKM Statisztikai Főosztály

Kormányszóvivői tájékoztató Szeptembertől nőnek a támogatások augusztus 31-ig szeptember elsejétől Kollégiumi támogatás Ft Ft Lakhatási támogatás Ft Jegyzettámogatás Ft Ft Forrás: OKM Statisztikai Főosztály

Kormányszóvivői tájékoztató Bővül a juttatások köre

Kormányszóvivői tájékoztató Ami továbbra is marad: Tanulmányi ösztöndíj Szociális ösztöndíj Lakhatási támogatás Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíj Intézményi szakmai, tudományos és közéleti ösztöndíj Doktorandusz ösztöndíj Köztársasági ösztöndíj Külön ösztöndíj (az intézmények szabályozzák) Jegyzettámogatás Kulturális és sporttevékenység támogatása Kollégiumi támogatás

Kormányszóvivői tájékoztató És ami új: A hallgatói önkormányzatok támogatása Egyes ösztöndíjak kiterjesztése a költségtérítéses hallgatókra is A terepgyakorlat támogatása A jegyzettámogatás teljes összege felhasználható lesz elektronikus tananyagok vásárlására is

Kormányszóvivői tájékoztató A diákhitel felvehető összege ismét nő Forrás: OKM Ft/hó Ft/hó Ft/hó szeptember elsejétől Ft/hó * * A költségtérítés es hallgatók számára Az igénylési korhatár is emelkedik: 35 évről 40 évre.

Kormányszóvivői tájékoztató A reformok folytatódnak ősszel További egyeztetések a szakmai és érdekvédelmi szervezetekkel a hallgatói juttatásokról A reformok első lépése a FER, amelynek 30-50%-át az intézmények kötelesek tanulmányi ösztöndíjakra fordítani

Kormányszóvivői tájékoztató Célok Elhatároljuk egymástól a tanulmányi és a szociális juttatások rendszerét Egységes rendszert teremtünk a juttatások és a diákhitel terén Átláthatóság és kiszámíthatóság